Ponosni sam vlasnik Crne Xperie Z2 16GB
Pozdrav,
da li je možda netko od vas dobio novi update (17.1.2.A.0.314)?
Znate li zašto novi flagship (Z2) od Sony-a nije dobio update na Android 4.4.4, a neki stariji modeli su već dobili?

Zato jer su korisnici Z1 i Z1C pokusni kunići, pa kad se sve lijepo ispegla onda dođe na Z2.
Ekipa zna netko mozda kako da maknem soft tipke dok recimo gledam film preko HBO GO
Znam da na G3 to ima u postavkama al ovdje to nemogu nac
Baš koristim i Z2 ovih dana. Baterija je impresivna, uspio sam nabiti 7 sati SoT gledajući seriju 60 min i radeći na njemu umjesto laptopa cijelu subotu: mail, web i par drugih app. Telefon je izdržao cijeli dan praktički stalnog maltretiranja. Jako sam zadovoljan performansama koje zaista nisu padale cijelo vrijeme korištenja. Lag iskreno nisam vidio puno puta, iako je bilo jedno kratko trzanje i smrzavanje 3rdp aplikacije (ono Facebook govno).
Jako dobra izvedba. No, hardver... NE slušalice jednostavno ne rade što očekujem, kao da nisu NC pa se čini da je to prije gimmick, nego stvarni feature.
I kućište... Imam velike ruke, ali držati Z2 je izrazito neudobno i... Bolno. :(

Obzirom da se u svim drugim video aplikacijama na XZ soft tipke maknu kad je ful screen, mislim da je suludo da je za tako bazičnu stvar potreban root. Radi se o aljkavosti developera aplikacije.
@Tonči- neznam kako ti je bolno zato jer meni baš paše taj dizajn (male se ukopa u ruku), ali ako ti je baš bolno onda jedino da si kupiš (transparentnu) gel/TPU maskicu, ali računaj da mob izgubiti na estetici, jako.
Ma znam na MX mi odmah sakrije soft
Ali lakse mi je samo gledat preko hbo go a ne prebacivat na mobitel :/
@Tonči- neznam kako ti je bolno zato jer meni baš paše taj dizajn (male se ukopa u ruku), ali ako ti je baš bolno onda jedino da si kupiš (transparentnu) gel/TPU maskicu, ali računaj da mob izgubiti na estetici, jako.
Ma ne da boli, nego se ukopa u ruku, težak je i vrlo, vrlo ga je nezgodno koristiti ležeći iznad glave, kao npr. na plaži...
G3 nema taj problem, a M8 zbog zakrivljenosti dosta reducira negativan efekt težine slične Z2.

Poz!
Planiram uzeti Xperiu z2 tek tamo za Božić.Zanima me da li će pasti dosta cijena do onda jer sam čuo da izlazi z3.Inače vidim da ste svi zadovoljni mobitelom i gledao sam malo reviewe i svi ga hvale.Imam još jedno pitanje, pošto se baš ne razumijem u to, zanima me da li da ga kupim odma novog ili rabljenog jer sam čuo da je onda i puno manja cijena.
Hvala!
Cijena će svakako pasti, ako Sony izbaci novi uređaj ona će još više pasti. Kupi "novog" preko Njuškala.
Ljudi dosad sam bio na galaxy mobitelima
Zanima me kako se ode roota i sa kojim programom
Mozete rec neki dobar ROM
Sva pomoc je dobrodosla jer nemam pojma sta se ovoa tice ode
I ovo locked i unlocked bootloader mi n ije jasno
Ljudi dosad sam bio na galaxy mobitelima
Zanima me kako se ode roota i sa kojim programom
Mozete rec neki dobar ROM
Sva pomoc je dobrodosla jer nemam pojma sta se ovoa tice ode
I ovo locked i unlocked bootloader mi n ije jasno
Ekipa?
Odi na xde developers oko svega toga, rootaj, ROM...
Ja bih ti rado pomogao, ali nemam Z2 pa sori:/
Pa dobro imate li preporucit neki ROM
Na S3 sam koristio Neat AOSP od Sale
Pa imaš Original Android Development ako želiš AOSP ROM, odnosno ako želiš taj "look", ali na Samsungove uređaje se stavljaju drugi ROMovi jer Samsung radi najgori softver, ali na Z uređajima nema potrebe.
Najveća prednost Z2 je što je doslovno opereš ako se zaprlja.. XD

Ja sam naprosto oduševljen ovim uređajem... 11 sati SoT..

Bolesno puno, previše.
ti sad koristiš z2 i g3 istovremeno? i koji je bolji?
Ovaj z2 definitvno ima najjacu bateriju cak i od G2 i to zamjetno..
Dal su updejti rijesili kameru, jel bolja sad il je ista ko i na z1?
Posto citam da je to najslabija karika..
Cak sam (mobilni svet) procital, ak mob ima slabiji signal da onda zesce trosi bateriju, mislim to je (mada i tu ne bi trebale bit razlike u potrosnji, neovisno o kvaliteti signala) opcepoznato, tak da ne znam zakaj je navedeno u rivjuu tj naglasen taj "problem" na z2..
Dal ste mozda uocili kakvu jacu potrosnju baterije di je signal losiji il razlike nema?
Recimo kod mene doma nemam nikad full signal, obicno 2-3 crtice od 5 i nisam primjetio neku razliku.. Nexus 5..
Pitam iz tog razloga, posto cak nekaj razmatram da bi ga i uzel...
Bolesno puno, previše.
-------
Užasno citiranje...
svakako, prva slika je korištenje za gledanje serije, praktički stalno stremanje videa u kućnoj mreži (full-hd, 820.11AC) zvuk na speakeru i slušalicama miješano, aktivan FB chat i Hangouts cijelo vrijeme, BSPlayer u mini prozoru.
druga slika (s više vremena) je uredski posao na wifiju bez sima: mail, web, poneka aplikacija i chatevi. Maksimalno u toj situaciji je bilo ovih preko 11 sati. Cijeli radni dan praktički i još popodne i navečer... Genijalno iskustvo.
ti sad koristiš z2 i g3 istovremeno? i koji je bolji?
Koristim G3, Z2 i M8 paralelno. Koji je bolji? Nemam pojma.
Z2 ima preludu bateriju, brz softver (nisam lag vidio) i lijep je, ali je oštar po rubovima kao da ciglu držim, težak je i općenito jednostavno nije praktičan u ruci. Držiš ga na stolu, koljenu...
G3 ima fantastičan ekran, genijalno leži u ruci čak i tako velik, lagan je i jednostavno je lijep. Nažalost, softver je bezvezan, tu i tamo ima nešto ozbiljnog laga na stock launcheru (Nova ga nema), a znam i čekati nakon nekih klikova po sekundu. I da - framerate animacija je ponekad stvarno nisko (namjerno je).
M8 je super brz, ima ekran koji se najbolje vidi na suncu, jako je dobar u ruci. Malo je težak i ima loš balans (nije teži na dnu, pa ga je nezgodno držati) i ima mrvicu govnastu kameru. Njegov jedini pravi problem za mene je što nema QHD i 5,5" u toj težini i dimenzijama. :)
S5 je bio spor i bloatan nakon paljenja pa sam ga odmah vratio.
Dodatna napomena: ovih 14 sati SoT je u Stamina modu u zatvorenom prostoru, dakle brightness nije preko 70%, spušten je takt procesora/gpua itd. Iako je to navodno slučaj, dok zaista ima nevjerojatan efekt na trajanje telefona, usporavanje nisam niti primijetio, a cjepidlaka sam tu. Dakle, za zatvoreni prostor, puknete Stamina mod i stvar traje i traje i traje i traje i traje i traje i traje i traje i traje i traje i traje i traje i traje i traje i traje i traje i traje...
kakav je osjećaj nosit z2 u džepu? Probao sam stavit orginalnu Z u džep i imao sam osjećaj da se prelomit na pola, a s obzirom da je Z2 još veća ...
kakav je osjećaj nosit z2 u džepu? Probao sam stavit orginalnu Z u džep i imao sam osjećaj da se prelomit na pola, a s obzirom da je Z2 još veća ...
Preskupa je to stvar da bude u džepu. Da, savija se i može puknuti. Pripazi.

danas sam dobio neki novi update od 96mb...jel zna netko sto su sredili?