Eto, super ti doslo :)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Tek sam sad vidio ovo :(
Imao sam i ja taj problem, samo si na vec instalirani existenz trebao ponovno pokrenuti aroma installer s zipom i kod onoga gdje te pita za sound mode odabrati stock, a mislim da je netko u temi existen na xda napravio fix
Eh šta volim ovaj režim... Sunce sija, a ja ležim...
Baš sam si mislio da je problem u tome modu, ali ne žalim što sam se vratio na 4.3 tako da svako zlo za neko dobro.
Dajte decki molim vas pomoc, dakle zanima me hoce li Agramservis priznati garanciju, ako ne vratim stock Tele2 firmware nego si napravim cisti install od Central Europe firmware-a, dakle bez roota, bootloader zakljucan ali nije Tele2 firmware nego Central Europe??
Hvala
P.S nemogu Tele2 nikako nazad vratiti jer mi build prop sam od sebe vrati nazad stari cust number
Pitaj na fejsu Sony Mobile HR.
O ćemu se točno radi (kvar)?
Pitam ali oni ionako glupi lupaju da sam rootao mobitel blabla, nemaju pojma.. Na xda forumu je par korisnika napisalo da je samo bitno da je stock ROM, da nije rootani da je bootloader lock
Nije kvar, imam Xperiu Z1 bijelu, nosio sam ju u Tele2 da mi ju otključaju na sve mreže, platit cu im, valjda nece smetati to..
Aha, tebe muči da ti ne maknu garanciju?
Pa samo unrootaj mob, stock ROM i lockaj bootloader, trebalo bi biti dobro.
Pa kazem, nema roota, bootloader je zakljucan i stavljen je stock ROM, ali nije ROM od Tele2 nego od Central Europe, valjda ce biti ok
Trebalo bi biti, ako baš želiš nazovi servis pa pitaj, nemože ti ništa biti ;)
Mrzim zvati servise, uvijek se javi neka babetina koja nema pojma o cemu prica i pravi se pametna
Uglavnom u utorak cu znati sve, jer sam ga u petak poslao na servis, u utorak ce biti gotovo :)
Zna li netko gdje mogu i gdje je najbolje otključati mobitel na sve mreže?
Google usage mi je uvijek preko 80% korištenja baterije u zadnjih tjedan dana i baterija mi se enormno prazni, sat i pol screeen on max imam, kako se riješiti toga a da nije vraćanje na tvorničke?
Danas upalim mesenger i posaljem dvije poruke zamjene redosljed bez razloga...
Dali se to moze srediti ili je problem mesengera
Trba li prvo punjenje biti duze ili samo dok se baterija napuni do 100%??
Trba li prvo punjenje biti duze ili samo dok se baterija napuni do 100%??
Kada tek punis mobitel, praznis ga do nekih 5% i onda punis do 100% neprekidno, iako nemoras to raditi ja ti preporucam da na pocetku lijep ciklus napravis da odma dobijes bolje trajanje
Znaci ne treba nista duze kada dođe do 100%? i jel bolje istorist bateriju da se mobitel ugasi ili do 5%?
Tako je
Pozdrav svima,
od jučer imam Xperiu z kupljenu preko VIP-a. Ažurirao sam sve aplikacije (i google play uslugu) i updateao sam OS na verziju 4.3 (pojavila mi se notifikacija i 4.4. ali dok ne dođe fix ništa).
E sad od jučer popodne (oko 18:30) do danas (12:30) mi se baterija ispraznila sa 57% na 4% i vrlo malo korištenje, a u potrošnji baterije najveći udio ide na google usluge (83%), e sad molim za info ako je sve gore navedeno normalno ili se baterija prebrzo prazni?
Pozdrav svima,
od jučer imam Xperiu z kupljenu preko VIP-a. Ažurirao sam sve aplikacije (i google play uslugu) i updateao sam OS na verziju 4.3 (pojavila mi se notifikacija i 4.4. ali dok ne dođe fix ništa).
E sad od jučer popodne (oko 18:30) do danas (12:30) mi se baterija ispraznila sa 57% na 4% i vrlo malo korištenje, a u potrošnji baterije najveći udio ide na google usluge (83%), e sad molim za info ako je sve gore navedeno normalno ili se baterija prebrzo prazni?
uđi u postavke-aplikacije-sve i nađi 'usluge za google play' i deinstaliraj azuriranja
Jeli moguće da se baterija u zadnje vrijeme brže troši jer su operateri smanjili jačinu odašiljača, pa se mobitel više trudi da nađe signal a stim se i baterija više koristi?
Neznam jel su smanjili jačinu ali bilo je govora o tome.
E sad ovako, jučer sam napravio repair kroz PC Companion i updateao mi se mob na kitkat 4.4.2. Već sam se preplašio da će se sada baterija trošiti još brže, ali nije. Nakon što sam dobio obavjest o ažuriranju google play usluge na najnoviju verziju, uredno sam ju ignorirao i sada mi baterija traje 1 - 1,5 dana a u potrošnji baterije je potrošnja na google play usluge na 3%.
E sad pitanje, da li je ovo trajanje baterije od cca 1,5 dana normalno za xperiu Z ili je i dalje preslabo?
Treba spomenuti i to da sam mob do sada samo jednom napunio do kraja, pa možda treba i neko vrijeme da se formira baterija, a i jučer sam ga dosta koristio.
Hvala puno
E sad ovako, jučer sam napravio repair kroz PC Companion i updateao mi se mob na kitkat 4.4.2. Već sam se preplašio da će se sada baterija trošiti još brže, ali nije. Nakon što sam dobio obavjest o ažuriranju google play usluge na najnoviju verziju, uredno sam ju ignorirao i sada mi baterija traje 1 - 1,5 dana a u potrošnji baterije je potrošnja na google play usluge na 3%.
E sad pitanje, da li je ovo trajanje baterije od cca 1,5 dana normalno za xperiu Z ili je i dalje preslabo?
Treba spomenuti i to da sam mob do sada samo jednom napunio do kraja, pa možda treba i neko vrijeme da se formira baterija, a i jučer sam ga dosta koristio.
Hvala puno
Napravi jedan ciklus, dakle napuni ga na 100% i prazni na 5%, kad bude na 5%, pogledaj koliko imas zaslona (screen on time), ako imas bar 3 ipo sata zaslona uz 1 ipo dan onda je to jako dobro, ja uz jedan dan imam oko 4 ipo sata zaslona, tako da po tome racunaj.. Ako mozes stavi screenshot kada bude na 5%, stavi isto screen shot koliko imas zaslona pa cemo mi prosuditi
Evo baš gledam, zaslon je na 1 sat:23 min, a ima još 31%. Baterija je trenutno na 18:15 sati. Znaći još nekih 6 - 8 sati će trajati.
Kopka me da ažuriram google play uslugu (zbog hangout-a), ali me strah da će onda baterija biti pušiona
Neznam kada se može očekivati fix za kitkat
Baš čitam, izašla je nova verzija google play usluga (5.0), sa kojom je valjda riješen problem oko baterije, tako vjerujem da će sada biti sve ok.
Kroz nekoliko dana bi se trebala pojaviti
Imam Xperiu Z updateanu na 4.4.2 i htio bi je rootati. Možete li mi preporučiti neke tutorijale ili sami da objasnite što i kako, nije da se baš razumijem skroz u to. A i primjetio sam da nisu isti principi za root kao i za 4.3.
Stanje bootloadera je: bootloader unlock allowed: No
I može li neka preporuka odmah za custom rom 4.3 i za 4.4.2.
Hvala! :)
Može li se po IMEI-u ili S/N-u provjeriti vrijedi li garancija, a mob je kupljen u T-com-u te dobaviti kopiju raćuna pošto sam zagubio origigi.
Hvala na informaciji i savijetu.
Hej ekipa, kako prelazim na drugu mrezu trebao bi otkljucati Z i G2 na sve mreze.
G2 je koliko vidim lako rijesiti i kljuc se dobije u roku par minuta dok se za Xperiu Z mora cekati i po par dana.
Ono sto me zanima je znate li gdje jeftino i pouzdano kupiti key za SIM unlock, a da se ne ceka tako dugo na njega?
P.S.
Jeste nasli kakav dobar kejs za Xperiu Z, koji lijepo lezi na uredaju i da ne visi na sve strane (Sony je gadno zakomplicirao posao dizajnerima kejseva s ovim uredajem).
Imao sam par komada i svi strse na sve strane...lose.
Ovo mi je jedini uredaj za koji nisam jos nasao dobar i kvalitetan kejs.
Jos jedna sitnica, koja screen protector preporucate? Imam kod kuce xtreme guard, ali onaj koji se na mokro stavlja no ne citam bas najbolje recenzije o njemu pa ako imate preporuku za nesto bolje (samo za display).
Meni baterija traje eventualno 1 dan..uz normalno koristenje..4.4.2 je gore,jel to preslabo ili? Imam ga tek par dana
razorblade
Gledajte si SOT, ja uvijek dobijem 4h SOTa, ali mi ne izdrži do kraja dana (iako ga nije problem navečer napuniti) zato jer ga dosta teško koristim sa brightness na 100%. Znaći, igranje, YT, Facebook i Dolphin Browser je sve što koristim.
Meni brightnes isto na full..viber,par poziva surfanje oko sat vremena s posla i na posao u vlaku..zato i pitam jel 1 dan ok ili je banana..mob je star 11 mj...ja ga imam 3 dana
..garavneprolazi ako je na jesnom cosku ostecenje?
razorblade