Ako baš hoćeš veći ekran onda radije pričekaj Z2, pokupila je odlične ocjene i kritičara ali i usera, a i dosta stvari su ispravili(bolji ekran, kut gledanja, dva zvučnika sa prednje strane, 5,2in ekran i dobiju se neke zakon slušalice koje poništavaju zvuk iz okruženja ). I nema više te tvornički ugrađene folije na ekranu koja se lako izgrebe!!!
Ako baš hoćeš veći ekran onda radije pričekaj Z2, pokupila je odlične ocjene i kritičara ali i usera, a i dosta stvari su ispravili(bolji ekran, kut gledanja, dva zvučnika sa prednje strane, 5,2in ekran i dobiju se neke zakon slušalice koje poništavaju zvuk iz okruženja ). I nema više te tvornički ugrađene folije na ekranu koja se lako izgrebe!!!
5.0 mi je taman,nista jace od z1 mi i netreba.
EDIT
Antutu mal grijesi si kontam,vase misljenje SS

Evo i ja se odlučio na kupnju Z1 Compact telefona, kako sam ga dobio za dobru cijenu (2100KN), mogu reći da nisam mogao bolje proći... Moji dojmovi..
Kućište/dizajn: Dizajn mi je predivan kao na svakom Sony-u, inače se na slikama čini jako debel, ali uživo i nije baš tako, meni osobno jako fino i privlačno izgleda. Kvaliteta izrade je na nivou ostalih Sony-a, dakle vrhunska, na škripanje zaboravite iako je zadnji dio plastika (Sony povrdio). Jedino što mi se ne sviđa kod Sony-a je forsiranje sa njihovim folijama koje stavljaju na ekran jer se jako lako grebu, no ja sam uzeo dvije folije (i prednju i zadnju) i samo naljepio preko tvorničkih i sve je super! Dakle imamo mali telefon vrhunske kvalitete izrade i meni osobno finog dizajna.
Zaslon: Kako je opće poznato, Sony zna jako zas*ati sa zaslonima u flagship modelima, stavljaju TFT ekrane na XZ/Z1, iako jedina subjektivna mana TFT zaslona je visoka potrošnja, jer npr Galaxy S4 active nema isprane boje i ima jako dobre kutove gledanja, a ima TFT zaslon, dakle riječ je samo o kalibraciji ekrana koju Sony baš nezna napravit ili neće, tko će ga znat... Uglavnom vratimo se na temu.. Iako u speckama piše da je TFT zaslon, ne NIJE! riječ je o IPS zaslonu, odličnih kuteva vidljivosti i crna boja je vrhunski prikazana, boje su lijepo istaknute a HD rezolucija je sasvim dovoljna za 4,3'', dakle moji dojmovi što se tiče ekrana su zasad odlični
Sučelje/performanse i sam hardver: S obzirom da Z1c dolazi sa Snap800 SoC-om koji je danas nešto najbolje što možete dobiti u svijetu telefonije, vrti sve bezprijekorno, čak i manja rezolucija (1280*720) pomaže da još bolje barata sučeljem. Dolazi sa 2GB Ram-a što je sasvim dovoljno za teži multitasking, sve ide glatko i kako bi trebalo. Sony je inače poznat po jako fluidnom sučelju, nema puno modifikacija i dosta je sličan AOSP-u, a jako fino izgleda. Neke sitnice nisu dorađene koje bi htio da dorade, tipa bolji kalkulatora, podjela zaslona kao na Samsungu, no i to se riješi Xposed-om ili skidanjem 3rd party appova sa Google Store-a
Kamera: Pošto Sony zna često zeznuti i sa kamerom, ovdje je to slučaj - djelomično. Vidljivo je da je bolja situacija sa softverom i post processing-om nego npr na XZ, ali ima par sitnica koje još nisu doradili, slike po danu znaju mrvicu isprano izgledati (nekad), a po mraku balans bijele zna prehladan biti, što i nije neki problem jer nekad pogodi i boje i balans bijele (softver je prilično nepredviljiv). No sve u svemu, ima visoku količinu detalja, odličan kontrast i prilično brz fokus. Kamerom sam jako zadovoljan jer kad želim dobit vrhunsku sliku ionako sam namještam parametre i slika ispadne vrhunski za smartphone. Neki na xda imaju problema sa flash bleeding-om, no kod mene takvih problema nema.
Baterija: Evo jedne sitnice koja me je najviše oduševila. S obzirom da sam mob dobio u petak (tad sam obavio svo rootanje, flashanje itd), imam SS od jučerašnjeg korištenja, dakle skinut je sa punjača oko 12h, doslovno sam ga cijeli dan pokušavao iscijedit, do 1:30 sam bio budan i tek tad se ispraznio, SS će vam sve reći. Korištenje: Messenger, FB, Whatsapp, igranje igara, surfanje, yt, walkman, doslovno sam ga cijedio i jedva sam ga istrošio, JEDVA. Baterija me ugodno iznenadila i napokon mobitel s kojim sam siguran da će me baterijom do kraja dana osigurati.
Sve skupa sam mobitelom sam prezadovoljan, baterija, ekran i sama brzina su me ugodno iznenadili, kamera je vrhunska ako se malo poigrate s njom. Čak i sa Superior auto će te dobiti jako dobre slike. Sve u svemu čista desetka za Sony ovo je vrhunski mobitel. Ako vas bilo što zanima, pitajte
Evo i ja se odlučio na kupnju Z1 Compact telefona, kako sam ga dobio za dobru cijenu (2100KN), mogu reći da nisam mogao bolje proći... Moji dojmovi...
(tad sam obavio svo rootanje, flashanje itd)...
Gdje si ga kupio? Pitam jer koliko se sječam t-mobile je shebo situaciju na toj Z1C s rootom,navodno su sve mogučnosti za root-anje blokirali.
Kupljen je u t-mobile-a i rootan bez beda, izvoli linkove tutoriala:
Prvo sam obavio ovo: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2642081
pa ovo: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2688933
Evo jedan video koji bi mogao zanimat vlasnike Z1c. Uglavnom oleofobic premaz od tekuceg stakla koji se moze stavit ako je netko skidao foliju sa ekrana tako da je ekran opet zasticen i lakse se cisti. Bas me zanima kako to radi u praksi.
Imam jedno pitanje. Ako se snima video i netko u tom trenutku nazove jel se prekine snimanje? Da li je moguce nekako namjestiti da se video snima bez obzira na dolazne poruke i pozive?
Airplane mode - jedina opcija?

Nakon cca 2 tj korištenja našao sam zamjerku mobu,možda je samo do mog a možda je i do OS-a,uglavnom,napravim 2 slike normalno(preko fizičke tipke) i 3 sliku uslikam i tu mi stoji slika cijelo vrijeme na ekranu,moram zaključati ga i otključati da bi se odblokiro,no nema te 3će slike u tom slučaju,to je 1. zamjerka što sam našao na tom mobitelu,ako je netko imao problema s time i uspio rješiti neka mi se javi u PM ili ovdje neka citira moj post :)
EDIT
Evo 2 slike jedna original i druga,sam što mi je na drugoj editor smanjio rezoluciju slike :( kamera izgleda brutalno iako je slikana s mobitelom :)
Da li netko zna kako ugasiti ekran, a da sve ostalo radi. Jel ima neka aplikacija da ugasi ekran ali da se mobitel ne zakljuca nego da radi u pozadini?
.
Imam jedno pitanje. Ako se snima video i netko u tom trenutku nazove jel se prekine snimanje? Da li je moguce nekako namjestiti da se video snima bez obzira na dolazne poruke i pozive?
Airplane mode je najbolja opcija
Da li netko zna kako ugasiti ekran, a da sve ostalo radi. Jel ima neka aplikacija da ugasi ekran ali da se mobitel ne zakljuca nego da radi u pozadini?
Uglavnom na koje aplikacije misliš da ti rade u pozadini? Inače na androidu ti sve radi u pozadini, možeš li malo bolje pojasniti?
Izvolite SS od neki dan, bio mi je neradni dan pa se igrao sa baterijom
Šta je je taj mob ima strašnu bateriju naspram drugih flagshipova,nemam apsolutno zamjerke,kroz koji dan sam na velikoj Z1 uzet ću prvo Z 14mj gare i 700kn i to dat frendu za novu neotpakiranu Z1 veliku :)
Airplane mode je najbolja opcija
Uglavnom na koje aplikacije misliš da ti rade u pozadini? Inače na androidu ti sve radi u pozadini, možeš li malo bolje pojasniti?
Pa recimo kad snimas da mi ne trosi bateriju na ekran, ako ostavim mob na mjestu i ne gledam u ekran onda bezveze da mi radi. Ima onih aplikacija spy cam i james bond gluposti ali su sve neke ogranicene. Svaka kamera koja ima lcd mozes ga ugasit bas zbog ustede baterije itd., pa bi bilo super da se moze i na mobu ali koliko znam ni jedan mob to ne moze
ne vjerujem da ces naci tako nesto, nisam nikad bio upoznat s tim
Nakon cca 2 tj korištenja našao sam zamjerku mobu,možda je samo do mog a možda je i do OS-a,uglavnom,napravim 2 slike normalno(preko fizičke tipke) i 3 sliku uslikam i tu mi stoji slika cijelo vrijeme na ekranu,moram zaključati ga i otključati da bi se odblokiro,no nema te 3će slike u tom slučaju,to je 1. zamjerka što sam našao na tom mobitelu,ako je netko imao problema s time i uspio rješiti neka mi se javi u PM ili ovdje neka citira moj post :)
EDIT
Evo 2 slike jedna original i druga,sam što mi je na drugoj editor smanjio rezoluciju slike :( kamera izgleda brutalno iako je slikana s mobitelom :)
I meni se javljao taj problem isto kada bi pokrenuo kameru pomoću fizičke tipke i nakon što bi uslikao jednu fotografiju mob bi jednostavno zablokirao. Pa sam malo trazio po netu sto bi to moglo biti. ugl. neki, a i ja zasada, su to riješili tako što su izbrisali podatke kamere (postavke>aplikacije>kamera/fotoaparat), a neki su isli na repair software. Nekima jesu te metode pomogle, nekima nisu. Probaj jednu ili obje metode pa javi, sretno :)
EDIT
I meni se javljao taj problem isto kada bi pokrenuo kameru pomoću fizičke tipke i nakon što bi uslikao jednu fotografiju mob bi jednostavno zablokirao. Pa sam malo trazio po netu sto bi to moglo biti. ugl. neki, a i ja zasada, su to riješili tako što su izbrisali podatke kamere (postavke>aplikacije>kamera/fotoaparat), a neki su isli na repair software. Nekima jesu te metode pomogle, nekima nisu. Probaj jednu ili obje metode pa javi, sretno :)
Sad sam obrisao podatke kamere i funkcionira samo do kada neznam.
Da se požalim na Sony, uglavnom prije sam imao Xperiu Z i nikakvih problema, a sada, brdo ;) vjerojatno zadnji Sony-ev mobitel
Sve vam slike govore, mobitel je iskrivljen, uglavnom ako ga punite na docku za punjenje, ili igrate i mob se zagrije, računajte da će se iskriviti, to vam je Sony, sve uvijek mora zas*ati..
NE PREPORUČAM NIKOME KUPNJU OVOG MOBITELA!
Sony mi je odbio jamstvo, iako u mnogim drugim zemljama je jamstvo vrijedilo za ovakve slučajeve, pogledajte samo temu:
Uglavnom neće ovako završiti, Sony će me čuti, ovo će ići u novine, na sve forume i stranice, boli me briga ali ja ću dobiti zamjenu ili će mi besplatno to napraviti.. A najsmiješniji mi je agram servis, koji mi traži 2xxxkn za popravak, da sam idem naručiti dijelove, popravio bi za 300KN
Pitanje za ekipu koja ima dulje vrijeme ovu z1c s 4.4.2 androidom,dali vas zahebava touch? Vidim ima par ljudi na xda takav problem,meni se to dogada vec neko vrijeme,sve radi i onda odjednom touch pocne jest govna,nekad zna neprihvatit nista kad stisnem,nekad kad stisnem jedno ono mi otvori sasvim deseto,citao sam da su ljudi s izmjenom fw-a rjesili problem,no ja se necu zahebavati s time,pa me zanima dali postoji ikakvo rjesenje di nec izgubit garanciju ili da nosim u t-mobile?

Pitanje za ekipu koja ima dulje vrijeme ovu z1c s 4.4.2 androidom,dali vas zahebava touch? Vidim ima par ljudi na xda takav problem,meni se to dogada vec neko vrijeme,sve radi i onda odjednom touch pocne jest govna,nekad zna neprihvatit nista kad stisnem,nekad kad stisnem jedno ono mi otvori sasvim deseto,citao sam da su ljudi s izmjenom fw-a rjesili problem,no ja se necu zahebavati s time,pa me zanima dali postoji ikakvo rjesenje di nec izgubit garanciju ili da nosim u t-mobile?
ne gubis garanciju ak mjenjas fw (orginalni)
ne gubis garanciju ak mjenjas fw (orginalni)
Kako onda FW promjeniti na toj compactici? Po pitanju čačkanja oko os-a na tom mobu neznam ama baš ništa,nit sam pokušavao išta raditi,jer ovako na stocku sve odlično radi no et samo što je taj touch poćeo me zahebavati.
Ekipa imam pitanje: Sifrirao sam telefon(kad se pali trazi zaporku) e sada ja bih to maknio,odem u sifriranje telefona i stisnem dalje no on kaze da je mobitel vec sifriran,nigdje nevidim opciju kako da to maknem? A nezelim napraviti sami reset mobitela.

Ekipa ak skinem foliju s sony imenom s ekrana zanima me hoce li ekran biti lako grebiv?

Što je tebi na kraju bilo s tom "iskrivljenošću" tvoje XZ1c?

Znači iskrivljena je Z1, a ne Z1c?

Počeli problemi s mojom Z1C ovih dana touch nikako nefunkcionira kako bih trebao,skinuo sam čak i foliju na kojoj sony piše i opet ista stvar,što da radim?
Sad idem upisat broj od legice da ju nazovem i upišem prve 3 znamenke i počne sam od sebe divljat,obrišem sve i nanovo krenem i opet počne divljat,ja stvarno neznam što napraviti,dali će htjet t-mobile bez te folije prihvatiti mobitel na garanciju ili?
EDIT
Ako me budu zahebavali za to što mi nepiše sony,tj. ako mi nebudu htjeli prihvatiti mob na garanciju,gdje onda nabaviti OEM foliju prednju?