Samsung - posebni MHL adapter za Galaxy S III

poruka: 9
|
čitano: 15.200
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Samsung svinjarija

http://www.slashgear.com/samsung-galaxy-s-iii-demands-special-mhl-hdmi-adapter-08232926/

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?s=da160d12abdf285b995f6314e5ac615b&p=27376977#post27376977

Ukratko, kome se ne da čitati, mobitel koji tobože podržava MHL radi ISKLJUČIVO sa specijalnim adapterom od Samsunga (koji masno košta jasno) a niti s jednim drugim third-party ili starijim od Samsunga, tako da ako oćete koristiti MHL na SGS3 sa non-MHL TV-om iskeširajte za njihov accesory...

Mene nije puno briga za te glupe MHL adaptere, ionako mislim da je tri kabela za jednu stvar malo previše, i moj trenutačni TV nema niti HDMI a kamoli šta drugo, tako da čekam još malo da on crkne pa novi kojeg nabavim ću pazit da podržava MHL. Nego ovo šta sam naša samo piše kako drugi adapateri ne rade (za što mi se hebe), ne piše da li SGS3 normalno radi bez adaptera kako je MHL i zamišljen da radi (dakle jedan micro USB to HDMI kabel bez dodatnog napajanja i kabela) ? Ako neko ima info dajte link...

Btw Samsung mi počinje sve više sličiti Appleu. Prvo je bilo ono sa onim ridikulozno šarenim spektaklom od predstavljanja SGS3, onda su američki operateri pristali posluživati korisnicima originalni SGS3 umjesto vlastitih modificiranih prerađevina kao što su radili sa prijašnjim Samsungovim mobitelima a nikad ne rade sa iPhone-om (što je IMHO super, ali bitan je razlog, a to je da su zaključili da će više ljudi kupiti SGS3 jer se zove SGS3 a ne jer je dobar mobitel isto kao što ljudi kupuju iPhone jer se zove iPhone, pa da se renameanje i mijenjanje ne isplati njima financijski, sve je to računica profita), i sad ovo sa custom accesorijima !? A da ne spominjem nagli rast Samsung fanboy culta koji počinje biti skoro jednako iritantan kao Apple fanboy cult...

Pretjerana popularnost bilo kojeg tehničkog proizvoda ne valja IMHO. Počne biti više o marketingu i mužnji love a manje o tehničkim mogućnostima...

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Samsung svinjarija
Enkidu kaže...
ne piše da li SGS3 normalno radi bez adaptera kako je MHL i zamišljen da radi (dakle jedan micro USB to HDMI kabel bez dodatnog napajanja i kabela) ? Ako neko ima info dajte link...

Ako ne radi, onda nije MHL kompatibilan. MHL je vrsta veze, protokola - to nije ni USB ni HDMI veza. Nebitno je je li s jedne strane USB ili HDMI konektor (mogao bi s obje strane biti USB ili s obje strane HDMI) - MHL kabel ima 5 vodiča koji su spojeni na određene pinovi USB ili HDMI konektora.

17 godina
neaktivan

U člancima koje sam vidio kažu da SGS3 "koristi MHL tehnologiju" ali da je promijenjen raspored pinova. E sad, ako neki hipotetski TV podržava MHL a ima raspored pinova "kako bog zapovida" a SGS3 ima drukčiji raspored onda to očigledno neće fercerati. Osim ako spojiš nekim custom "crossover" kabelom ili njihovim custom adapterom a to onda uopće nije MHL jer adapter je s TV-om spojen čistim HDMI-jem.

Što bi basically značio da SGS3 u biti nema MHL iako Samsungove specifikacije tvrde da ima, i nisu se uopće oglasili u vezi toga otkad se pročulo za ovo.

Istina da ima i drugih načina za spojiti smarpthone i TV ali ovo je ipak svinjarija. Dosta ljudi po netu sam vidio da kažu da su mislili kupiti SGS3 jer je odličan uređaj ali da nakon ovoga neće. Ja ipak ne bih ipak odustao od SGS3 samo radi ovoga ali bi ipak volio da ima MHL.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Samsung - posebni MHL adapter za Galaxy S III
Enkidu kaže...

U člancima koje sam vidio kažu da SGS3 "koristi MHL tehnologiju" ali da je promijenjen raspored pinova. E sad, ako neki hipotetski TV podržava MHL a ima raspored pinova "kako bog zapovida" a SGS3 ima drukčiji raspored onda to očigledno neće fercerati.

Prvo budi siguran da znaš što točno ti članci kažu. Ja se ne bavim onime "što bi bilo kad bi bilo" - ili je ili nije. U prvom članku na koji si dao link netko je izjavio da HML->HDMI adapter za SGS III ima ispravno posložene pinove - ne kaže se da pinovi SGS III-a nisu ispravno posloženi.

Enkidu kaže...

Osim ako spojiš nekim custom "crossover" kabelom ili njihovim custom adapterom a to onda uopće nije MHL jer adapter je s TV-om spojen čistim HDMI-jem.

Sudjelovao si u ovoj temi, a ipak nisi pohvatao ključne stvari. Kad se MHL-kompatibilan mobitel spaja na televizor koji ne podržava MHL, onda se moraju spojiti putem MHL->HDMI adaptera, dakle između adaptera i televizora je uspostavljena čista HDMI veza. Upravo tome i služi taj adapter - da videosignal poslan putem MHL veze konvertira u HDMI signal.

Koliko vidim, nigdje ne piše da SGS III nije kompatibilan s MHL-om, odnosno da se ne može spojiti na MHL kompatibilne televizore.

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Prvo budi siguran da znaš što točno ti članci kažu. Ja se ne bavim onime "što bi bilo kad bi bilo" - ili je ili nije. U prvom članku na koji si dao link netko je izjavio da HML->HDMI adapter za SGS III ima ispravno posložene pinove - ne kaže se da pinovi SGS III-a nisu ispravno posloženi.

Znam čitati i piše ovo : "The Galaxy S3 has a different pin connection so you need a different adapter". Pinovi na adapteru su ispravno posloženi za takav novi pin setup, ali oni nisu ni bitni jer ne planiram plaćati 40$ za adapter, ne bi ga ni da je besplatan. Ako uređaj ima MHL onda radi sa MHL TV-om bez ikakvog adaptera.

Kod SGS3 je to upitno jer kao što lijepo piše ima drukčije posložene pinove.

Nemojmo cijepati dlake jer nisam zato postao nego da saznam da li radi sa MHL TV-ima kao što treba (bez glupih 40$ adaptera, po definiciji MHL ide preko samo jednog kabela od mobitela do TV-a, drugo je ako TV ne podržava MHL) ili ne, ako ti ili neko imate info ili link onda dajte, ako ne onda nemamo šta raspravljati o mojim egzaktnim riječima i slabo informativnom blog postovima koji su copy / pasteani po netu.

mbaksa kaže...
Sudjelovao si u ovoj temi, a ipak nisi pohvatao ključne stvari. Kad se MHL-kompatibilan mobitel spaja na televizor koji ne podržava MHL, onda se moraju spojiti putem MHL->HDMI adaptera,

U toj temi koju oživljavaš iz mrtvih se spominjao video u kojoj službeni predstavnik jasno kaže da MHL mobitel + non-MHL TV bez adaptera radi HDMI prijenos samo ne i punjenje (to isto kaže i jedan drugi site, dok neki tvrde drukčije), i onda se naizgled ispravlja (iako ne baš jasno) u sljedećoj rečenici, nisam ja kriv što on pogrešno govori.

Anyway kao što rekoh ne zanima me pitanje non-MHL TV-a nego MHL TV-a.

mbaksa kaže...
dakle između adaptera i televizora je uspostavljena čista HDMI veza. Upravo tome i služi taj adapter - da videosignal poslan putem MHL veze konvertira u HDMI signal.

Pa jesam ja rekao potpuno istu stvar u mom prošlom postu ? Ko sad ne razumije koga ?

mbaksa kaže...

Koliko vidim, nigdje ne piše da SGS III nije kompatibilan s MHL-om, odnosno da se ne može spojiti na MHL kompatibilne televizore.

Istina, ali nigdje ne piše ni da se definitivno može. Samo se spominje posebni 40$ adapter, a to nije pravi MHL nego improvizacija za non-MHL TV-e. A ova vijest o mijenjanju raspored pinova unosi sumnju (ako su na jednoj strani promijenjeni pinovi a na drugoj nisu po mojoj logici stvar ne bi trebala raditi), pa zato samo želim da neko kaže da se sigurno može ili sigurno ne može.

Samo treba testirati spajanjem SGS3 običnim kabelom bez adaptera na TV koji podržava MHL, valjda ima neko ko ima te tri stvari na cijelom hebenom svijetu da to isproba pa objavi negdje na netu. Planiram uzet SGS3 pa me zanima šta može a šta ne može. I dok se to ne bude sigurno znalo stvarno nemamo šta ovdje naprazno raspravljat bez novih informacija.

17 godina
moderator
Enkidu kaže...

Znam čitati i piše ovo : "The Galaxy S3 has a different pin connection so you need a different adapter". Pinovi na adapteru su ispravno posloženi za takav novi pin setup, ali oni nisu ni bitni jer ne planiram plaćati 40$ za adapter, ne bi ga ni da je besplatan. Ako uređaj ima MHL onda radi sa MHL TV-om bez ikakvog adaptera.

Kod SGS3 je to upitno jer kao što lijepo piše ima drukčije posložene pinove.

Kako nemamo specifikaciju MHL-a pred sobom, ne možemo reći kako točno bi pinovi na mobitelu trebali biti posloženi, zar ne? Za pretpostaviti je da standard propisuje raspored pinova, a kad se Samsung ne držao MHL standarda, ne bi smio na svoj mobitel napisati da podržava MHL. Tako da ne bi trebalo unaprijed dizati paniku, a Samsung će dobiti porciju svega i svačega ako lažno reklamira svoj mobitel.

Krivo sam te skužio neke stvari u prošlom postu (recimo ono za HDMI), sorry. Uglavnom, nadam se da će se Samsung oglasiti i eksplicitno objasniti stvari.

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

kad se Samsung ne držao MHL standarda, ne bi smio na svoj mobitel napisati da podržava MHL. Tako da ne bi trebalo unaprijed dizati paniku, a Samsung će dobiti porciju svega i svačega ako lažno reklamira svoj mobitel.

Mbaksa bojim se da si ti malo veći optimist od mene, ja nemam toliko povjerenja u njih ni slične megakorporacije. Ne bi bilo ni prvi ni zadnji put da neka velika kompanija nešto lažno reklamira i prođe nekažnjeno, to nažalost nije rijetko. {#}

17 godina
neaktivan

Evo par vijesti. Naša na jednom forumu, ljudi kažu da SGS3 MHL ima veću rezu (1080p VS 720p) i veći framerate (60fps VS 30fps) nego MHL u SGS2, valjda su zato mijenjali ulogu pinova na konektoru. Nije accesory blackmail nego tehnološki napredak. Samo ne znam zašto onda to nisu javno objavili i kog vraga to nisu nazvali MHL 2.0.

Osim toga ljudi kažu da im ovaj novi MHL adapter ne radi na 720p TV-ima, čini se da je isključivo za 1080p, malo blesavo ograničenje.

Čini mi se da ovaj novi MHL uopće nije isti stari MHL i potpuno kompatibilan sa njim, tj. MHL != MHL, pa pazite šta kupujete i šta planirate raditi sa tim. Ovaj standard je očigledno još u razvoju.

Anyway ima boljih alternativa MHL-u, kao što je WFD :
http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/par-zanimljivih-novosti-o-sgs3/153759.aspx

I za njega trenutačno treba adapter (bar je kompaktan i bez puno kabela) ali uskoro neće trebati (kad ga TV-u počnu podržavati).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Negdje sam pročitao da taj specijalizirani adapter za SGS III ima dulji konektor. Moguće je onda da putem toga ili kakvog "ključa" (rasporeda rupa) na konektoru mobitel zna je li priključen MHL->HDMI adapter za koji se koristi drugi raspored pinova ili je pak priključen obični MHL kabel s klasičnim rasporedom pinova. Zbog toga se ja osobno ne bih previše brinuo za kompatibilnost s MHL standardom, barem što se tiče baš MHL veze.

BTW pojavio se i mali adapterčić koji konvertira raspored pinova u "normalni" pa je moguće SGS III navodno spojiti i na dosadašnje HML->HDMI adaptere.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice