Samsung galaxy s ii vs iphone 5/ ios vs android

poruka: 88
|
čitano: 15.798
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Samsung galaxy s ii vs iphone 5/ ios vs andro
microman kaže...
Samsung Galaxy S i Lagfix, ukratko usporedbi je ovdi kraj, iako naravno Samsung je Hardwerski mocniji, bas kao i Desire, no opet iPhone 4 netreba Lagfixeve.

Netrebaju ni ostali androidi. znam ljude s različitim androidima i nijedan nema nikakve fixeve jer rade odlično.

hobi: androidhr.blogspot.com
15 godina
neaktivan
nsoul kaže...
microman kaže...
Samsung Galaxy S i Lagfix, ukratko usporedbi je ovdi kraj, iako naravno Samsung je Hardwerski mocniji, bas kao i Desire, no opet iPhone 4 netreba Lagfixeve.

Netrebaju ni ostali androidi. znam ljude s različitim androidima i nijedan nema nikakve fixeve jer rade odlično.

pa...neslazem se bas s tobom.....rade jako dobro ali imaju i musica...

sad, dal je to do Android OS ili modificacija u stilu Sense, Touchwiz ili Timescape....ne bih u to ulazio.....

imam desire (s LCD ekranom) i prvo kaj sam morao napraviti jest kalebrirat bateriju da bi trajao dulje od 20 sati (nije uspio izdrzati ni 24 sata)...pa zatim neke battery aplikacije koje cuvaju log o kapacitetu baterije koje moguicavaju da se napuni do kraja..., pa zatim razne task managere s opcijom auto-kill aplikacija jer nezelim footprints, facebook,stocks...itd aplikacije u backgroundu.....pa zatim naci neki File explorer da vidim sto ima na kartici sto mi je epic fail!! da android (HTC Desire) nema po defaultu.....pa njegov wifi ne kuzi neke hot-spotove (npr. N97 hotspot)...pa kad se stavi na punjac sistem skoci na default clock i ekran je paljen dok god ne stisnes home ili power button da ga natjeras u sleep-mode......ima ih jos par al mi se ne da tipkat...

dobre stvari nema potreba spominjat jer ih ima previse...

inace, uz sve ovo, jako sam zadovoljan s Desire-om i preporucam ga....zbog velike modularnosti a pogotovo se vrata sirom otvaraju uz pomoc aplikacije "Tasker" s kojom mos napravit cuda....cuda.....

14 godina
neaktivan

Imam Samsung Galaxy S, prije toga sam imao Iphone 3G 16GB, prije nego sam kupio SGS nacitao sam se po forumima toliko hvalospijeva na racun tog telefona da to nije normalno, poredilo ga se sa Iphone 4... u sustini i ja sam jako zadovoljan telefonom, ima veliki ekran sto meni i treba, ima flash (ne znam ima li sad iphone, prije nije imao)

Medjutim Iphone i sa losijim hardwareom bolje radi, fluidniji je nekako, kao sto neko rece ne treba mu lagfix, ima i bolju bateriju (istina i manji ekran)

E sad, mene zanima misljenje osoba koji su imali i Iphone i Samsung Galaxy S, po cemu je vama bolji Samsung Galaxy S, znao sam cesto procitati iz razloga sto je Android bolji od IOS-a pa me zanima po cemu je bolji?

I na jednom i drugom imam aplikacije koje zelim, istina na Samsungu imam custom ROM-ove. Jel to dovoljan razlog da ga cini boljim?

Sve me ovo zanima iz razloga sto zelim cuti misljenje osoba koji su imali i jedan i drugi, cisto da vidim jesam li se zaebao, jer sutra nekad cu biti u dilemi Iphone 4 vs SGS II...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Esprit kaže...

Imam Samsung Galaxy S, prije toga sam imao Iphone 3G 16GB, prije nego sam kupio SGS nacitao sam se po forumima toliko hvalospijeva na racun tog telefona da to nije normalno, poredilo ga se sa Iphone 4... u sustini i ja sam jako zadovoljan telefonom, ima veliki ekran sto meni i treba, ima flash (ne znam ima li sad iphone, prije nije imao)

Medjutim Iphone i sa losijim hardwareom bolje radi, fluidniji je nekako, kao sto neko rece ne treba mu lagfix, ima i bolju bateriju (istina i manji ekran)

E sad, mene zanima misljenje osoba koji su imali i Iphone i Samsung Galaxy S, po cemu je vama bolji Samsung Galaxy S, znao sam cesto procitati iz razloga sto je Android bolji od IOS-a pa me zanima po cemu je bolji?

I na jednom i drugom imam aplikacije koje zelim, istina na Samsungu imam custom ROM-ove. Jel to dovoljan razlog da ga cini boljim?

Sve me ovo zanima iz razloga sto zelim cuti misljenje osoba koji su imali i jedan i drugi, cisto da vidim jesam li se zaebao, jer sutra nekad cu biti u dilemi Iphone 4 vs SGS II...

Citiram te zbog toga što iphone 4 nije ni blizu po hardveru ili softveru sgsu II. Iphone 5 ili 4s svejedno kako se zvao izlazi na jesen i tada će se taj iphone moći komparirati s sgsom II. Puno pozdrava i ako ti se bude dalo napravi recenziju. Pozz.{#}{#}{#}

14 godina
neaktivan

Pa o tome se i radi, to sam isto citao za Samsung Galaxy S kad se poredio sa Iphoneom 3GS. "Te 3GS je star, te ima losiji hardware..."

A leti u odnosu na SGS i nema laga.

Zato sam ga i kupio a opet nemam onaj filing kao sa Iphoneom 3G, o S verziji da i ne pricam.

0 0 hvala 0
15 godina

normalno da iphone nema laga kad ima trećinu mogućnosti android telefona...

ali s novim verzijama androida dolazi i gpu ubrzanje i onda će to bit butter smooth!

14 godina
neaktivan

Ništa ja se odlučio za samsung. Za iphone 5 su izašle neke predbilješke da će imati a5 proc koji je slabiji od samsungovog exynosa s 1.2 ghz dok a5 ima 1 ghz. Za ram se još ne zna. Kao da mi nije dovoljno gigabajt. Kamera će bit 8 mpx a samsung ju već ima i tod jako dobru. Htc sam odbio zbog slabijeg proca manje rama lošijeg ekrana (ne mislim na rezoluciju) i bolje kamere ( usporedjivano s samsungom). Pozdrav javim se s recenzijom na jesen. Sorry zbog kašnjenja i pozz.{#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Techno_CRO kaže...

Ništa ja se odlučio za samsung. Za iphone 5 su izašle neke predbilješke da će imati a5 proc koji je slabiji od samsungovog exynosa s 1.2 ghz dok a5 ima 1 ghz. Za ram se još ne zna. Kao da mi nije dovoljno gigabajt. Kamera će bit 8 mpx a samsung ju već ima i tod jako dobru. Htc sam odbio zbog slabijeg proca manje rama lošijeg ekrana (ne mislim na rezoluciju) i bolje kamere ( usporedjivano s samsungom). Pozdrav javim se s recenzijom na jesen. Sorry zbog kašnjenja i pozz.{#}

Apple A5 mikroprocesor= Downcloack-ani Exynos sa 1,2Ghz na 1Ghz. Ukratko razlika uopšte nije vrjedna spomena niti silnih tekstova.

I'll be back
14 godina
neaktivan

Ja sam odlučio još pričekat. Za sad mi je cijena samsunga previše skupa. Kad bude nešto novo javim vam se. Pozz {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Dugo me nije bilo, jednostavno jer nisam imao vremena i nije mi se dalo pisati. Uglavnom uzeo sam Samsung Galaxy s2 i Jako sam zadovoljan. Mobitel je ekstremno brz i nikad ne zastajkuje. Samsung je u svom TouchWiz 4.0 postavio nove standarde za android u fluidnosti softvera. S hardwerske strane mobitel je prilično lagan i čini se kao da je napravljen od jeftine plastike, no vjerujte mi nije. Par puta mi je ispao i nije bilo nikakve štete. Nakon par dana updateao sam software na 2.3.5 koji je donio male promjene. Kameru bih opisao fantastičnom slike su izvanredne čak i u lošoj rasvjeti. Bljeskalica nije prejaka, ali ako ste preblizu objektu isprat će boje. Kamera također snima 1080p Full HD video koji me se također doimio, no ako želite video u toj rezoluciji morate pripaziti na memoriju, jer takva rezolucija zahtjeva jako puno memorije. Internet je brz i scrollanje je besprijekorno čak uz adobe flash player. Dosad nisam imao niti jedan problem sa softwerske ili hardwerske strane (Nisam ga rootao, ni skidao crackove). 

Moja ocjena 5/5 definitivno.

Ako imate bilo kakav problem pitanje ili trebate pomoć obratite mi se. 

Moje preporuke za ovaj uređaj!{#}{#}{#}

Pozz!!!

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

iphone 3gs bolje radi nego se x10 a x10 ima skoro dvostruko jaci procesor pa eto ti android.ios je puno brzi i glatko radi. android jedino normalno radi na dvojezgrenim mrcinama.

maxy
Moj PC  
0 6 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ajde usporedi galaxy s ii i iphone 4s. Pa galaxy s ii je zvijer. Ta procesorska i grafička jačina ti je do dobre optimizacije. Na primjer apple stavlja svoje čipove tako da ih dobro optimizira s iosom. Dok i samsung koristi svoje exynos čipove i jednako se dobro optimizira s androidom. A samo android je bolji zato što ima 20 milijuna više opcija od ios-a.

14 godina
neaktivan

4s je bolji od gs2.probo sam ih oba dva i iphone ja bolji.ja jedva cekam mobitel koji ce imat graficku snagu ko ps vita

maxy
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.4.2012 9:46 (PEXer).
Moj PC  
3 9 hvala 0
13 godina
neaktivan
Tebi je bolji. Nama ne!
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
15 godina
PEXer kaže...

4s je bolji od gs2.probo sam ih oba dva i iphone ja bolji.ja jedva cekam mobitel koji ce imat graficku snagu ko ps vita

po čemu je 4S bolji od S2? po velicini ekrana?  po trajanju baterije? ima jaci procesor? po bluetoothu? po ram memoriji? po povezivanje s pc-om? mozda ima izdrzljivije staklo? jel ima microSD utor? naime 4s 32gb kosta 1000 kn vise od 16 gb, a kad izracunas da 32gb karticu mozes kupiti za 300 kn..  znas i sam sta ti se vise isplati, a da ne kazem jos da se S2 moze jeftinije nabaviit od 4S.. sviđalo se to vama ili ne, ali s2 je hardverski bolji od 4s...  Galaxy S2 rules {#}

Visit Us @ KoDeX Clan www.kodex-team.eu
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.4.2012 10:30 (Rasho).
14 godina
neaktivan

microman moze rec koji je bolji jel ima oba dva a kaze da je 4s bolji

maxy
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Rasho kaže...
PEXer kaže...

po čemu je 4S bolji od S2? po velicini ekrana?  po trajanju baterije? ima jaci procesor? po bluetoothu? po ram memoriji? po povezivanje s pc-om? mozda ima izdrzljivije staklo? jel ima microSD utor? naime 4s 32gb kosta 1000 kn vise od 16 gb, a kad izracunas da 32gb karticu mozes kupiti za 300 kn..  znas i sam sta ti se vise isplati, a da ne kazem jos da se S2 moze jeftinije nabaviit od 4S.. sviđalo se to vama ili ne, ali s2 je hardverski bolji od 4s...  Galaxy S2 rules {#}

4S ima jači procesor, bolju bateriju, bolju kameru, veći ram, bolje povezivanje s pc-em, imas bolji cloud.

jedina razlika je veći ekran i drugi os. ništa drugo.

Idi na 4S ako te ne smeta manji ekran.

Imam GS2 i to je jedina razlika

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
15 godina
protjeran
Mitch kaže...

4S ima jači procesor, bolju bateriju, bolju kameru, veći ram, bolje povezivanje s pc-em, imas bolji cloud.

Ima malo slabiji procesor al puno brzi gpu, rama ima manje.

17 godina
ansha kaže...
Mitch kaže...

Ima malo slabiji procesor al puno brzi gpu, rama ima manje.

A dobro, ukupno gledajući i OS igra ulogu tako da je brži.

Rama ima manje, ali opet je cijeli slobodan za razliku od android uređaja...tako da su tu negdje.

sve u svemu ako ga ne smeta manji ekran nek uzima 4S

15 godina
protjeran
Mitch kaže...

Rama ima manje, ali opet je cijeli slobodan za razliku od android uređaja...tako da su tu negdje.

Nemoj se sad izvlacit, napisao si dvije pogresne stvari. Brzi procesor je brzi procesor, software je tu nebitan. Ram na iphone-u nije nikako cijeli slobodan, slobodno je cca. 320-350mb kad se pogase sve aplikacije. 

15 godina

microSD, gorilla glass, bluetooth? i svaki iphone je ovisan o iTunesu, ja kad spojim iphone na pc nemogu ga koristii kao za pohranu nekih dokumenta ili podataka jer mozes samo prebaciti određene filove preko iTunsa (nije onaj tipican mass storage). I da ja imam galaxy s2, baterija mu drzi 2 dana s prosjecnim koristenjem sto je i previse za takvu vrstu hardvera, i ima slobodno 850 mb rama, a ne 500 kao sto vi iphone fanovi naglasavate. Jedino se mozete pohvaliti sto imate malo bolju kameru i software update kojeg netrebate cekati nekoliko mjeseci/godina da dodje na određeni uređaj ;)

edit: da naglasim imao sam iphone 3gs i 4 (nisam 4s, samo sam ga imao 5 minuta u rukama i to sam koristio siri koji i ne radi bas fenomenalno kosto ga se reklamira)

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.4.2012 12:35 (Rasho).
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
ansha kaže...
Mitch kaže...

Nemoj se sad izvlacit, napisao si dvije pogresne stvari. Brzi procesor je brzi procesor, software je tu nebitan. Ram na iphone-u nije nikako cijeli slobodan, slobodno je cca. 320-350mb kad se pogase sve aplikacije. 

napisao je 4 pogresne stvari: rame, bateriju (naravno od nedavno kada je dobio ICS update, baterija mu je poboljsona za 50% u odnosu na prije), procesor i bolje povezivanje s pc-em

neznam ni sam zasto sam se zapleo sad u ovu temu, nego da vas podsjetim da je Galaxy S2 prozvan najboljim mobitelom 2011. Zasto to nije bio iPhone 4S? Zato sto iz gore navedenih razloga S2 je bolji od njega.. i evo proofa da ne kazete da lazem..

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.4.2012 12:49 (Rasho).
13 godina
neaktivan
Da dobijem 4S, prodao bih ga odmah i kupio nesto bolje. :)
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
14 godina
neaktivan

siri radi perfektno sam sta ti ne znas engleski pricat :p vidio sam na gadgeteriji androidovog sirija sranje je

maxy
Moj PC  
2 5 hvala 0
15 godina

da, vjerujem da je do naglska... dok ne dođe na hrvatskom nema neke koristi opcenito.. :)

btw. nemoj pricati o necemu sto neznas jer android uopce ni nema siria

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.4.2012 19:57 (Rasho).
Moj PC  
2 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Dijete hajd odi odrasti pa se vrati tu s lijepim argumentiranim stavovima.
Android nema Siri, ima Voice Search (govorim o službenim stvarima) koji radi sasvim u redu. Ali Voice Search nije dizajniran kao Siri i ne radi kao Siri. Ima i par neslužbenih aplilacija, ali one su još u beti, tako da ne možeš to uspoređivati sa Siri.
Također, imao sam priliku probati i Siri i Voice Search, i moram reći da Voice Search bolje razumije što pričam. Naravno, ovo je samo procjena, nisam testirao.
15 godina

slazem se s tvojom izjavom.. taj klinjo laze cim zine.. mislim da nikad ni nije vidio s2, a kamo li da ga je koristio, te bi ga molio da se ne mjesa u stvari koje se ne razumije. Hvala!

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

bratic mi ima sgs2 a js sam imo iphone 4 i ip4 je bolji na svoje oci sam vidio i usporedio.

maxy
Moj PC  
0 6 hvala 0
17 godina
ansha kaže...
Mitch kaže...

nema veze......opet je brzi uredaj.

15 godina

sta za reci osim ovog.. {#} 

galaxy s2 je bolji od iphona 4s, tko prizna pola mu se prasta, a ja na ovom linku ne vidim nigdje iphone 4s, da li vi vidite gdje? ja se zaista ispricavam ako sam nekog uvrijedio, ali kad im je tesko dokazati {#}

i evo jedno pitanje za iphone fanove: da li istina boli?

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.4.2012 23:41 (Rasho).
Moj PC  
0 4 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice