Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.471
|
čitano: 12.951.732
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
protjeran
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
zeus0407 kaže...
 ili 3.5 jack.

Ovo sve više izbacuju iz mobitela. Tko god stigne. Ja još uvijek volim starinske slušalice jer ih imam nekoliko.

16 godina
itomic009 kaže...

Imam Xiaomi Redmi Note 8 PRO već evo nevjerojatne 3.5 godine a žena Redmi Note 9s 2.5 godina. Nikad mi ovako dugo telefoni nisu radili bez da su baterije popušile ili da imam nekih drugih problema. Isto tako i telefoniramo normalno. Žena ne zna da postoji i ne postoji bilo kakav senzor kad telefonira. Tako da nemam šta reći loše za te telefone, nemaju problema kao što ovaj gore potencira. Da je tako kako kolega kaže, ne bi prodavali na destke milijuna mobitela, ili koliko već se naprodaju, da je to tako. 

Kakve to veze ima sa faličnim senzorom? Imao sam ja Mi9T bio mi je super telefon ali daleko od savršenog. Naravno cijena je opravdala nedosatke ali to je bilo tada. Sada je Xiaomi na rastao u velikog igrača kao i cijene njegovih modela. Očekuje se od njih da su onda i ozbiljniji po pitanju podrške i saniranje problema ali nisam siguran da je to tako.

Kad sam kupio Žaomi isto sam ga preporučio frendu i svojma. Oni nisu imali sreće kao ja iako sam ja imao dosta softwareski bugova/problema. Frendu je ubrzo Mi9T pojavio ghost screen kao i sestri na Note 8. Pa eto.

Xiaomievi modeli su mi privačni hardwarskom ponudom i dizajnom ali nisam baš uvjeren da je i software takav. Sad imam Realmeja ista stvar kao sa Xioamijem ali je zato Realmejeva cijena ima neki kompromis pa na neke nedostatke mogu zažmirit.

7 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Mene je taj senzor ubijao na 5ici. Pricam i odjednom mi kaze da je poziv na cekanju, a mobitel "pozvao" neki drugi broj .

Sada mi to sve zvuci smijesno, ali nije bilo niti malo smijesno. Rekalibrirao sam ga masu puta iz onih "skrivenih" opcija, ali qurcina. On i dalje po svome radio. Na kraju sam naucio na kojoj udaljenost od lica da ga drzim da to ne bi izvodio. Nisam ni znao da jos imaju problema s time. Nevjerojatno.

0 0 hvala 0
2 godine
protjeran
Memphis kaže...
itomic009 kaže...

Imam Xiaomi Redmi Note 8 PRO već evo nevjerojatne 3.5 godine a žena Redmi Note 9s 2.5 godina. Nikad mi ovako dugo telefoni nisu radili bez da su baterije popušile ili da imam nekih drugih problema. Isto tako i telefoniramo normalno. Žena ne zna da postoji i ne postoji bilo kakav senzor kad telefonira. Tako da nemam šta reći loše za te telefone, nemaju problema kao što ovaj gore potencira. Da je tako kako kolega kaže, ne bi prodavali na destke milijuna mobitela, ili koliko već se naprodaju, da je to tako. 

Kakve to veze ima sa faličnim senzorom? Imao sam ja Mi9T bio mi je super telefon ali daleko od savršenog. Naravno cijena je opravdala nedosatke ali to je bilo tada. Sada je Xiaomi na rastao u velikog igrača kao i cijene njegovih modela. Očekuje se od njih da su onda i ozbiljniji po pitanju podrške i saniranje problema ali nisam siguran da je to tako.

Kad sam kupio Žaomi isto sam ga preporučio frendu i svojma. Oni nisu imali sreće kao ja iako sam ja imao dosta softwareski bugova/problema. Frendu je ubrzo Mi9T pojavio ghost screen kao i sestri na Note 8. Pa eto.

Xiaomievi modeli su mi privačni hardwarskom ponudom i dizajnom ali nisam baš uvjeren da je i software takav. Sad imam Realmeja ista stvar kao sa Xioamijem ali je zato Realmejeva cijena ima neki kompromis pa na neke nedostatke mogu zažmirit.

Na brand Xiaomija uvijek sam gledao kao proizvođača koji nudi cijenom povoljne mobitele i koji daje puno za cijenu koju traži. A to je značilo, kao i kod drugih takvih proizvođača, kompromise. A kompromisa u mobitelima sam se nagledao do 2000. otkada kupujem mobitele.Nisam nikada imao savršeni mobiteli bez nedostataka. Svaki je imao neki nedostatak već na papiru, a potom su se pokazali ostali nedostaci pri korištenju. Moguće je usporediti brandove mobitela s automobiliskim brandovima ili s čime god hoćeš. Pa ne kupuješ niže rangiranu klasu automobila ako želiš luksuz i određene detalje koji se nude samo u toj top klasi. Tako da je ne vidim niti temelj ni svrhu pljuckanja po Xiaomiju. Zna se što koji model donosi i o tome imaš i poneki video na YT-u. Već tri godine živimo u svijetu maksimalnih kompromisa u koječemu, od hrane (što je najvažnije za zdravlje) do automobila i mobitela (što je puno manje važno općenito). I to će očito potrajati. I, kao što vidiš, u novim modelima mobitela, ma kako skupi bili, nema nikakvih revolucionarnih pomaka. Sve su to mali koračići, mahom u dizajnu i upotrebi materijala za pojedine klase mobitela, te se  ponešto unaprijedi u novoj verziji OS-a i to je to. I tu tražiti dlaku u jajetu nema nikakvog smisla. Tim više jer su i proizvođači mobitela svjesni svoje nemoći da ponude nešto bitno novoga, a ne komponente koje trenutno imaju u skladištu, pa onda gledajući specifikacije potpuno novih mobitela vidimo već odavno poznate komponente koje su neprimjerene cijenama pojedinih mobitela mobitela u 2023.

Gledam za sebe novi mobitel i jako je teško donijeti odluku što kupiti. Jer je u modelima mobitela prisutno sve više kompromisa. Pa prodaja mobitela pada: https://www.marketwatch.com/story/apple-samsung-forecast-grows-darker-as-another-smartphone-decline-is-expected-in-2023-ba4b637c. Tko želi dati novac za mobitel koji ne donosi ništa bitno novoga? Samo pomodari vječno gladni pažnje koju drugačije ne mogu dobiti ili oni kojima je mobitel na izdisaju (to sam ja), pa moraju silom prilika nešto kupiti.

Xiaomi kojeg imam 4 godine izdržao je svašta i omogućio mi je i zabavu ali i obavljanje posla u brojnim kriznim situacijama koje smo svi proživjeli u zadnje 3 godine. Dosta dobro biram mobitele i svi koji sam do sada kupio bili su najviše mid-range (srednja klasa) i svi su izdržali puno toga. Imao sam i jedan flagship kojeg sam doslovno dobio (rabljen) i taj se doslovno raspao od upotrebe. Ovi jeftiniji nisu. Sve svoje smartphonove imam doma i svi su u radnom stanju.

Nema savršenog mobitela. Sve je samo pitanje prihvaćanja kompromisa i volje ili mogućnosti da se da određeni iznos novca za mobitel. A po meni je davanje previše novca za mobitel - besmisleno. Jer GO TO 1: nema savršenog mobitela, pa i ovi najskuplji imaju probleme.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.4.2023 11:33 (NetkoNegdje).
13 godina
itomic009 kaže...

Od serije 10 su im krenuli problemi sa prox. senzorom.

Činjenica da Xiaomi danas nije isto kao i prije 3-4 godine ,i na žalost prošlo je vrijeme kad si u cjenovnom rangu od 250-400njak € mogao kupiti odličan zaokružen midranger.

Ja sam do kraja prošle godine korisio 9T skoro 4 godine , i da nije baterija otišla vjerovatno bi ga imao još uvijek ,ali isto tak mislim da ne bi uzimao Xiaomi da sad kupujem mob,jer nisu više bang for buck. 

16 godina

A tko je danas kao prije 3-4 godine? Samsung, apple? Cijene novih mobitela su uzasno visoke, a pomaka skoro da ni nema na staru seriju. Najbitnije je nabavit neki mid range all round mobitel i drzat ga sto duze moguce. Jedan od najboljih bang for buck je bio Oneplus One, njihovo prvo izdanje sa cijenom od 250e, pogledaj gdje su danas i pogledaj im cijene.

2 godine
protjeran
SamoPitam3 kaže...

. Nisam ni znao da jos imaju problema s time. Nevjerojatno.

Imaju. Zbog štednje. Da već u mid range mobitele ubacuju optičke senzore, toga ne bi bilo. U 2023. godini muku muče i s kamerama, što je meni nezamislivo. Danas bi svatko morao moći kupiti mobitel koji ima solidnu kameru, ali to nije slučaj. Previše se štedi, biraju se osrednja rješenja, softver je nedorađen. A mi sve to plaćamo.

14 godina
Kaže lik iz benchmark recenzije da Redmi Note 12 Pro nema problema sa proximity. Upoznati su sa time, testirali i da je sve OK.
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
protjeran
zuper kaže...
Kaže lik iz benchmark recenzije da Redmi Note 12 Pro nema problema sa proximity. Upoznati su sa time, testirali i da je sve OK.

Da, gledao sam jučer recenziju treći put. Tip iz videa u video pojašnjava zašto se još nalazimo u lošoj situaciji s mobitelima, pa nije loše pogledati koji njegov recentni video.

16 godina
Pa taj iz benchmarka za svaki xiaomi testira senzor i po njemu svi rade. Tak da to je relevanto ko dobitak na lotu.

0 0 hvala 0
16 godina
Ja njima više ništa ne vjerujem. Plaćene recenzije dvojbene objektivnosti....
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Prije su bili ok sad kad su narasli to je postala uobicajena priča. Favoriziraju se oni koji plate al to mi je normalno jer od toga zive. Smeta me to kaj su se počeli bahatit ekipi, kao mi sve znamo a vi nemate pojma. Vi ste površni nemat dume ja sam sad bio u americi na eventu. Kak ti koji hodas po placenim eventima i radiš recenziju za mobitel kojeg koristis 3 dana, znas vise od usera koji je na to istom telefonu 0-24? A i to su sad postali vlogovi i putopisi a ne recenzije.
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.4.2023 18:50 (Memphis).

6 0 hvala 0
16 godina

nicije recenzije vise ne gledam,imas sve na papiru,pa sam odluci jel to dobro ili nije...vodio sam se i ja svakakvim recenzijama...ili je neki fanboy koji favorizira neku marku ili je placen da nahvali...

...potpis nije potreban...
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina

Ja čitam gsm arenu uglavnom.

7 0 hvala 1
2 godine
protjeran
Memphis kaže...
Pa taj iz benchmarka za svaki xiaomi testira senzor i po njemu svi rade. Tak da to je relevanto ko dobitak na lotu.

Tko bi po tebi bio autoritet kojem se može vjerovati?

vepar kaže...

Ništa se tu ne uzima zdravo za gotovo. Svejedno se može puno saznati u odnosu na popis mogućnosti mobitela za koje nitko nije siguran da su točne. Onda kupiš mobitel i sam uvidiš da mobitel nešto ne može. Da, uvoznici im šalju mobitele kojima moraju istaknuti dobre strane, ali neki istaknu i loše strane. Pa pogledaš par različitih videa i saznaš više. Meni je to puno bolje nego ne saznati ništa i kupiti mobitel naslijepo (pa čak i iphone).

2 godine
protjeran
DaNiTo kaže...

nicije recenzije vise ne gledam,imas sve na papiru,pa sam odluci jel to dobro ili nije...vodio sam se i ja svakakvim recenzijama...ili je neki fanboy koji favorizira neku marku ili je placen da nahvali...

Specifikacije na papiru nisu dovoljne. Nerijetko tamo niti ne piše sve što me zanima, pa dio toga saznam kojekuda po internetu od samih usera. A pogotovo sve ne piše na Web stranicama naših trgovaca koji znaju skratiti opis artikla kojeg prodaju.

16 godina
NetkoNegdje kaže...

Ne znam za kolegu, ali mogu reć za sebe.

Meni je relevantnije iskustvo korisnika, koji je neki telefon platio iz svog đepa i koristi ga određeno vrijeme, nego nekakva recenzija.

Ponekad je vrijednije otić na benchmark forum, nego se vodit njihovom recenzijom.

Recenzija je nekakva smjernica, gdje možeš pogledat kako se telefon ponaša po pitanju nekih glavnih karakteristika, tipa ekran, kamere, baterija i sl.

Ali za bilo kakav iole ozbiljniji dojam, bitniji mi je stvaran user experience, gdje mogu vidjet kako se telefon ponaša po pitanju samih problema koji se uočavaju kroz duže korištenje određenih stvari kod samog uređaja.

I sam sam se po pitanju Xiaomia znao zaletit sa dojmom, koji se s vremenom korištenja njihovog telefona pokazao drugačijim.

Imaš XDA i brdo drugih foruma.

Po pitanju proximity sensora ekipa ima pravo.

Kad je kroz benchmark recenziju navedeno okarakterizirano kao nekakav ozbiljno prisutan problem ?

Ako se ne varam, jedino je Mislav po tom pitanju bio iskren u svojoj recenziji i rekao da je problem prisutan i na top klasi navedene kompanije, tipa Mi11 Ultra u ono vrijeme.

Da se sad opet ne jave Xiaomi dušebrižnici, nemam namjeru ulazit u rasprave, samo sam se nadovezao na tvoje pitanje.

Meni Xiaomi odavno više ne ulazi u izbor kod kupovine telefona.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.4.2023 20:55 (zabranjeniples).
16 godina
NetkoNegdje kaže...
Memphis kaže...

vepar kaže...

Ništa se tu ne uzima zdravo za gotovo. Svejedno se može puno saznati u odnosu na popis mogućnosti mobitela za koje nitko nije siguran da su točne. Onda kupiš mobitel i sam uvidiš da mobitel nešto ne može. Da, uvoznici im šalju mobitele kojima moraju istaknuti dobre strane, ali neki istaknu i loše strane. Pa pogledaš par različitih videa i saznaš više. Meni je to puno bolje nego ne saznati ništa i kupiti mobitel naslijepo (pa čak i iphone).

Kakav autoritet? Ako ti godinama ljudi pišu i žale za na senzor onda jel ima boljeg feedbacka od toga? 

14 godina

Jucer mi padne redmi note 10 pro, ekran se nije razbio, Ali samo Mali Dio ekrana radi odnosno touch I neke tamne ljubicaste mrlje se pocele pokazivati, pokusat cu ga odnijeti na popravak, ako ne, odmah kupujem drugi, pa neznam sta da uzmem. Iskreno sa svakim novim Xiaomi mobitelom sve ne zadovoljniji, a uvijek Sam kupovao redmi note seriju.

Budget mi je do 260 eura odnosno 2000kn, nemam preferencije, samo nek radi normalno, Bez bugova I pregrijavanja, I da ima 3.5mm jack, Ali nije uvijet. I nek nije mediatek processor.

Takoder gledati samo links I hgshop, Posto cu ga kupovati u vinkovcima.

A

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.4.2023 7:25 (RedHill).

0 0 hvala 0
16 godina
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.4.2023 9:07 (RedHill).
2 godine
protjeran
Memphis kaže...
NetkoNegdje kaže...
Memphis kaže...

vepar kaže...

Kakav autoritet? Ako ti godinama ljudi pišu i žale za na senzor onda jel ima boljeg feedbacka od toga? 

Žale se na senzor... Žale se i zbog toga jer je danas novi dan, a oni moraju mrziti cijeli svijet jer su naprosto takvi.

Tko ima vremena čitati stotine i tisuće komentra na raznim mjestima na internetu? Kako možeš vjerovati nekomu tko ne zna koristiti mobitel da se pojavio taj i taj problem? Jer dana svi misle da znaju sve. Onda im pokažeš da su u krivu i njih nije briga, oni i dalje pile po svom. Prokleti internet je omogućio svakom propuhu da glumi stručnjaka. I ti vjeruješ isključivo takvima? Sretno u životu. Čitao sam ja godinama razne forume jer sam trebao promijeniti PVC stolariju. Jao majko, kakav je to promašaj bio. Kakvi su se sve "stručnjaci" pojavljivali po tim forumima...

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.4.2023 12:04 (NetkoNegdje).
2 godine
protjeran
RedHill kaže...

Jucer mi padne redmi note 10 pro, ekran se nije razbio, Ali samo Mali Dio ekrana radi odnosno touch I neke tamne ljubicaste mrlje se pocele pokazivati, pokusat cu ga odnijeti na popravak, ako ne, odmah kupujem drugi, pa neznam sta da uzmem. Iskreno sa svakim novim Xiaomi mobitelom sve ne zadovoljniji, a uvijek Sam kupovao redmi note seriju.

Budget mi je do 260 eura odnosno 2000kn, nemam preferencije, samo nek radi normalno, Bez bugova I pregrijavanja, I da ima 3.5mm jack, Ali nije uvijet. I nek nije mediatek processor.

Takoder gledati samo links I hgshop, Posto cu ga kupovati u vinkovcima.

A

Sada si više ili manje u mom položaju.

Još uvijek možeš kupiti note 10 pro. Malo je čudna tako visoka cijena za model iz 2021. ali ga se može naći novoga.

16 godina
@RedHill

Kupi što misliš da ti je najbolje, ali ja tvrdim da je Motorola kompletnija od oba.
Helio G99 je sasvim ok. Nije rastrošan i poslužit će za lagan gaming.
G72 ima 8GB RAM, OLED ekran 120 Hz, stereo zvučnike, punjač u kutiji.

Ove što si naveo, imaju 4GB RAM, što je smiješno za tu cijenu. Samsung ima LCD ekran, nema stereo zvučnike ni punjač, loš proximity. Xiaomi je isto na 4GB RAM i lošija kamera. Imaju nešto jače procesore, ali ne toliko da ćeš osjetiti razliku.

Ako ne trebaš 5G, po meni ova Motorola best buy.
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.4.2023 12:41 (vepar).
Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
@netkonegdje

Za prepoznati da ti ne radi proxymiti sensor ne trebaš biti stolar, ekspert ili neki znalac. I nema veze sa iskustvima oko postavljanja stolarije.

Vrlo jednostavno ili radi ili ne radi. Nema tu filozofije. Os ti nekome vjerovat ili ne to je odluka svake individue. Ali ako imas veliki broj Xiaomi korisnika koji se na isto zale onda fakat trebas biti stručan da doneseš zaključak jel ima tu istine ili ne.
14 godina

ne kupujem dva put isti mobitel. Cijena ista kao sto sam ga i kupovao prije 2 godine xD nisam toliko lud. Vidim da nitko ne daje prijedloge, osim za Motorolu G72. Super mobitel, jedino me odbija procesor, jer i dalje imam losu predodzbu o Mediatek procesorima, znam da su prije bili katastrofa, ali su se valjda popravili, nesta kao sto je AMD uvijek bio los, pa su sada dostigli Intel. Iskreno necu reci da sam se umorio od Xiaomi mobitela, ali nijedan mobitel nije prosao bez software buggova, kao ni bez nekih hardverskih posebno s Redmi Note 10 Pro koji mi se znao pregrijati ili se zablesira, pa ga moram ili resetirati ili ugasiti pa upaliti. Do sada najgori mobitel od svih Xiaomi koje sam imao, ali to najgore nije najgore, i dalje je Redmi Note 10 Pro super mobitel, samo eto.

14 godina

Hvala ti puno sto si jedini dao prijedlog i predpostavljam sto nitko drugi nije dao prijedlog i sto nitko drugi nije proturijecio, da se svi slazu da je Motorola G72 dobar izbor. 

Danas sam odnio mobitel na popravak i biti ce popravljen, ali svejedno cu ja sebi kupiti novi mobitel i da si mogu prebaciti stvari sa starog na novi. 
16 godina
RedHill kaže...

Hvala ti puno sto si jedini dao prijedlog i predpostavljam sto nitko drugi nije dao prijedlog i sto nitko drugi nije proturijecio, da se svi slazu da je Motorola G72 dobar izbor. 

Danas sam odnio mobitel na popravak i biti ce popravljen, ali svejedno cu ja sebi kupiti novi mobitel i da si mogu prebaciti stvari sa starog na novi. 

Odavno MediaTek procesori nisu predmet sprdnje. Meni se ova Motorola čini baš kompletna po specifikacijama... Poznato je da je njihov softver prilično stabilan s malim brojem bugova. Softverska podrška im je kratka, što je realan prigovor. UI je dosta siromašan i ogoljen, poput Pixela.Ovo napominjem čisto da znaš. Nije savršena.

14 godina
RedHill kaže...

Da, s obzirom da si izbor ograničio na te dvije trgovine (ne znam iz kojeg razloga - bolje naručit online pa možeš i vratiti) i taj iznos, ja sam isto mišljenja da je ta Motorola najbolji izbor overall. Ja sad zadnjih dana isto malo gledam i možda si uzmem novi mob, pa sam malo istraživao zadnje vrijeme i svašta čitao. 

Što kaže Vepar, priče oko Mediateka i neke gluposti od prije ne znam koliko godina nemaju veze s današnjom stvarnošću, tako da to ne treba biti nikakav predmet razmišljanja u tome smislu. A za Moto G72, savršen nije ali ja najbolji telefon za tvoj upit.

14 godina

Pa sad ta softverska podrska koliko je bitna neznam, mislim na Redmi Note 10 Pro sam dosao od Android 11 do Android 13, sto se toga tice Xiaomi je dobar, s tim da MIUI je sve samo ne dobar OS xD Mozes vise objasniti UI je dosta siromasan i ogoljen? Sto time mislis?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice