Novi firmware za C905 je tu

poruka: 13
|
čitano: 5.191
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Dakle,novi firmware za C905 je tu

Danas (jutros) sam ga nadogradio na R1FA035 preko SEUS-a. Brzo,lako i bezbolno.

Koliko vidim od onog "opipljivog" dodali su samo Google Maps 3.0 i Slideshow Wall. Po forumima   neki kazu da nisu dirali Wi-Fi a neki kazu da su poboljsali. Ja sam danas primetio u "stvarnom" zivotu da ne samo sto Wi-Fi bolje vata,vec i bolje "drzi" mrezu.

Telka je postala nekako brza sto se tice kretanja kroz meni   i hmmmm...ajde,ovo je mozda   samo moje subjektivno misljenje. Pokazat ce vreme

Bitno je da nisu nista pokvarili. Sve aplikacije rade (one za internet i one za zabavu).   Google   Maps 3.0 nisam imao vremena da ispitam

Bravo za Sony Ericsson. Cista 5-ica. Retrospektivno gledano,sada nakon ove druge nadogradnje telefon se ponasa kao totlano novi proizvod

Ono sto   je ipak osjetno poboljsano nakon ove dvije nadogradnje je osjetno duze trajanje baterije.

Kamera i ostale kerefeke rade odlicno

Preporucam

(isto tako peporucam da napunite bateriju na 100% prije nadogradnje i uradite backup svega. Nadogradujte bez mem. karticu ..iako nisu izricito rekli da se mora vaditi)

Sledite uputstva i privremeno disejblajte antiviri tokom nadogradnje

[Nadopuna]

Preuzeto sa Esato forumima

The latest software enhances performance and includes improvements such as:
1. Stability improvements when using streaming applications in a 3G network
2. Performance improvements when scrolling a web page
3. Audio improvements

A poet who reads his verse in public may have other nasty habits. Lazarus Long
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.8.2009 15:42 (Lazarus Long).

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

pa sam malo...

ja sad imam firmware R1EA030. jel to zadnji?

jer ih ovdje ima hrpa, a koji je zadnji? jer kao što već i znaš, moram flashat svoj C510 jer je softver spor, sporo se kretao kroz menu itd

Bubamara s minigunom. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Novi firmware za C905 je tu

Pa vidi,nisam neki stručnjak sto se tiče flashanja mobilnih. Sve je usko vezano uz one CID-ove,e sad..od zavisnosti dali će biti CID52 ili CID53 zavisi i koji firm. ide

Ja koristim SEUS za ovo. Koliko sam video na ilustriranim tutorijalima sa A2 Uploaderom ovo vrlo jednostavno se da uciniti. Sa XS++om nemam iskustvo

To je jedno,a drugo gubim jamstvo na mobitelu ako se bili sto desi (ovdje spadaju i kvarovi kao sto su pregoreli zvucnik) 

R1EA033 je bio zadnji za C905 a za C510 ne znam sta je. 

Zasto ne stavis origigi firmware preko SEUS? Koliko sam video SEUS nudi jos jednom da flashash iako je unutra već aktualna verzija

I jos jedno sam primetio. Zasto si stavio central europe a ne generic ili adriatic?

16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Zasto ne stavis origigi firmware preko SEUS? Koliko sam video SEUS nudi jos jednom da flashash iako je unutra već aktualna verzija

ma neću preko seusa, jer on radi online update, pa se bojim da će bit problema ako pukne veza. pa ću zato sa a2uploaderom. gledao sam tutorijale i nije to nikakav problem

Lazarus Long kaže...

I jos jedno sam primetio. Zasto si stavio central europe a ne generic ili adriatic?

ma nisam ga još flashao. to je originalni firmware

flashat ću ga najvjerojatnije sutra

FS stavljam Adriatic, MAIN Generic, a CUSTOM T-Mobile

17 godina
neaktivan

Tacno je da SEUS radi online update ali internet je potreban sve do momenta kada pocne upgrade ili flashanje,kako hoces.

Znaci (ne pravim se pametan) ukljucis mobilni drzeci na C pricekas da SEUS "pronade" telku (prije toga si instalirao SE PC Suite + SEUS),tek kada SEUS konstatira koji je mob. posredi spoji se na SE server,zapocinje skidati update i tek kada skine sve zapocinje nadogradnja

Kada sam koristio SE K810i SEUS mi je ponudio da jos jednom "ozvezi" telefon sa istim firmwareom. Prema njima ovo je dobro da bi se otklonile neke nepravilnosti tokom rada telefona,sve u svemu to ti dode kao reinstalacija sa istom verzijom.

Uradi ovo ako mozes

Ono sto je bitno kod SEUS-a i kod svih programa za tu radnju je da se proces ne prekine. Moj drug koji radi u ovom biznisu odgovorno tvrdi da   SEUS zna produziti onamo gde je stao ako nestane struja. Medutim on si moze prisutiti ovakav tip eksperimenata (servis + prodaja)

Ipak on (a i ja) preporucuje da se ovo radi ako imas UPS ili laptop. Laptop je najsretnije resenje

Moja preporuka ti je da ga osvezis preko SEUS-a i da ga "sledis" jedno dvije nedelje (brzina,baterija,bugovi...) i tek onda svojom voljom radis razno-razne modove unutra

Evo cistog primera

Nakon nadogradnje sa gore spomenutim firmwareom,iako nigde nije dokumentovano,sada moja C905-ica trosi manje struje. Ubacio sam jednu prepaid SIM karticu koju ne koristim i sada vidim da je mobilni nakon 24 sata potrosio samo 8% baterije u standby rezimu,ali diranja nikakvih. Prije toga je trosio oko 11% (prva nadogradnja) a kada je bio nov oko 15% (bez nadogradnje). Mozda se ovo duzi na burnin periodu baterije ali ko ce znati. Sve u svemu razlike su vidljive

Ovo dakako ne odgovara realnim uvjetima   koristenja

16 godina
neaktivan
Ajd dobro. Ipak cu onda preko seus-a. A znas li otprilike koliko mb ce skidati? Jer sd kad sam htio sa a2uploaderom, morao sam skinuti FS i MAIN, svaki po oko 33 mb + custom od par mb. Oce onda seus skidat skoro 70 mb?
17 godina
neaktivan

Da,odprilike i kod mene je skinuo oko 67-70 MB necega. Kada skida ima progress bar pa fino pise.

Koliko sam primetio na prethodnim temama ti imas dial-up zar ne? (ili varam se?)

Ako je odgovor da,onda SEUS pocinje ispocetka skidati ako pukne veza sto je prilicno gadno kod dial-upa. Trazi brzi internet za ovo

16 godina
neaktivan
Da, ja sam na dial-upu. Zato bih ovo i radio preko a2uploadera. Jer sam vec skinuo sve potrebno. Samo pokrenem a2uploader i mogu poceti sa radom. Koliko sam vidio, proces nebi trebao trajati duze od 10-15. Jer je vec sve spremno, skinuto s neta. A kad bi radio sa seusom trajalo bi oko 4 h i 30 min.

A sto kazes da ja sad prvo flasham sa a2uploaderom, a ako(nedaj boze) bude nesto lose, odem kod nekoga sa brzom vezom i to napravim sa seusom?
17 godina
neaktivan

Ako smijem iskoristiti priliku kad je već riječ o flashanju, imao bih jedno pitanje, obzirom da se spremam napraviti to isto na svom mobitelu.

Dakle, je li za flashanje novog firmwarea dovoljno koristiti program SE Tool 2 Lite i određenu verziju firmwarea flashati na njega? Ili je potrebno još nešto?

Ja bih konkretno želio zamijeniti softver koji je brandiran na Vodafone i mislio sam staviti onaj generic.

Na više mjesta vidio sam da se spominje Main, FS i sl., a obzirom da ovo radim prvi put bilo bi mi drago čuti konkretna iskustva.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

nisam korisito se tool 2 lite, ali ja znam za a2uploader, ali to zavisi na kojoj je platmorfi tvoj mobitel. tu su još i xs++ i drugi alat

za flashanje trebaš 3 datoteke, jednu FS, jednu MAIN i jednu CUSTOM

Firmware has two parts:
1. FS: It contains languages, images, sounds, animations, settings, etc. Anything that isn't pure software.
2. Main: It contains the software.

Note: MAIN and FS HAVE to be the same software version
MAIN R1BC002
FS R1BC002
Customization has to be same region as FS, in this case
FS = EU5 (EUROPE_5)
Customization =CDA102338/50 ( EUROPE_5 Sunrise Switzerland)

[izvor - na dnu članka]

Tutorijal: Flashanje sa A2Uploaderom

17 godina
neaktivan
jurluk kaže...
Da, ja sam na dial-upu. Zato bih ovo i radio preko a2uploadera. Jer sam vec skinuo sve potrebno. Samo pokrenem a2uploader i mogu poceti sa radom. Koliko sam vidio, proces nebi trebao trajati duze od 10-15. Jer je vec sve spremno, skinuto s neta. A kad bi radio sa seusom trajalo bi oko 4 h i 30 min.

A sto kazes da ja sad prvo flasham sa a2uploaderom, a ako(nedaj boze) bude nesto lose, odem kod nekoga sa brzom vezom i to napravim sa seusom?

Ja ipak navijam da ides kod nekog sa brzom vezom i obavis ovo sa SEUS-om posto ako uradis sa A2 uploaderom mozda SEUS nakon toga izbaci poruku da nema novije verzije ili da ne mozes nista uraditi nakon toga

Kao sto kazes mob. dosad nije flashan. Uradi SEUS pa nakon toga (1-2 nedelje) ako nisi zadovoljan igraj se sa A2 Uploaderom.

Na primjer sa A2 uploaderom stavis novi camera driver (vidi ESATO forume) ,novi acoustic driver,stavis mu walkman player...mogucnosti kao u prici

14 godina
neaktivan

Vidim ova je tema poprilicno zapustena, ali se nadam da se ce se kolega Lazarisu odazvati pa pomoci...

Uglavnom, ovaj C905 kupljen preko e-baya, otkljucan je ali fazon, nemam HR jezika..
Znaci, vjerovatno SW treba da ubacim i tu da se stvar popravi...

Problem nastaje odma na pocetku sto je telefon za muzeja, a vidim da to nije neka mudrost odraditi sebi, samo mi trebaju upute...
Citajuci ovdje na forumu ima svasta nesto ali nema linkova za program koji cu upotrijebiti da to uradim i nema softvera koji trebam ubaciti da imam HR jezik...

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Novi firmware za C905 je tu
premier kaže...

Vidim ova je tema poprilicno zapustena, ali se nadam da se ce se kolega Lazarisu odazvati pa pomoci...

Uglavnom, ovaj C905 kupljen preko e-baya, otkljucan je ali fazon, nemam HR jezika..
Znaci, vjerovatno SW treba da ubacim i tu da se stvar popravi...

Problem nastaje odma na pocetku sto je telefon za muzeja, a vidim da to nije neka mudrost odraditi sebi, samo mi trebaju upute...
Citajuci ovdje na forumu ima svasta nesto ali nema linkova za program koji cu upotrijebiti da to uradim i nema softvera koji trebam ubaciti da imam HR jezik...

Program je A2uploader. Firmware skineš sa recimo TopSony, samo se trebaš registrirati na forum. Link: http://www.topsony.com/forum/local_links.php?catid=3559

Skineš MAIN_GENERIC i FS_ADRIATIC.

I još s ovog linka C905_1209-4776_R6A_GENERIC_ADRIATIC: http://www.topsony.com/forum/local_links.php?catid=3770

Main i FS idu po firmware, a kad se flashaju onda pod others ide custom file koji se flasha preko "write script".

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice