- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
usput mobitel je lg optimus 2x
nije valjda da niko ne zna
Ne kužim baš..
Imaš wireless router koji je spojen preko telefonskog priključka na Iskon internet. Taj router se zove AlbisWLAN, a na računalu još trebaš napraviti i još konekciju (u ovom slučaju nazvanu r4Z0r) da bi mogao na net?
Ili je suprotno. Tj. Imaš dial-up preko modema na Iskon, pa imaš neku wi-fi karticu u računalu koja glumi AP, a na taj AP se spajaš recimo sa mobom?
Edit: nisi ni napisao koji mobitel imaš...
Neki mobiteli (većina) se ne želi spojiti ako je uključena WPA2 zaštita na routeru.
Daješ premalo informacija da bi ti netko mogao pomoći.
gore piše ime mobitela samo nisi pročito a kako se napravi taj ap
Možda je susjed ugasio router? 
Kako se spojit na taj AP
gore piše ime mobitela samo nisi pročito a kako se napravi taj ap
Pa kad si 3 posta jedan za drugim postao...prvoga pročitam, a dalje vidim da je tema bumpana. Btw, sve to si mogao staviti u 1. post. Ima tipka "uredi" 
Drugo mi opet nisi ništa odgovorio što sam te pitao. kako si spojen na internet? Preko routera, modema, možda nekako drukčije?
AP ti je Access Point. Ako imaš kakvu wireless karticu (stick) koji je sa Ralink čipsetom (za njih sam ziher da mogu softverski emulirati AP) mogu i drugi, ali za Ralink ti mogu točno dati step by step upute.
Evo sad ću napamet govoriti jer mi nisi dao podatke koje sam tražio.
Recimo imaš router bez wirelessa, (a ti hoćeš android mob spojiti sa internetom), na router imaš spojen preko utp kabla PC. Tu mrežnu karticu moraš šerati da bi "pustio" net na wireless karticu(stick) koji se onda ponaša kao AP na kojega se dalje spajaš mobitelom.
Getaway i DNS server ti mora biti IP od routera.
Ako se spajaš sa kompom na net preko modema, onda je postupak ipak valjda malo drukčiji. (tu nisam baš 100% siguran kako točno ide) ali to je ionako (pre)spora veza, tako da...
Sad mi je bezveze tu pisati bibliju,a ti napišeš 2 riječi.
Kako se spojit na taj AP
Pa najprije moraš imati AP iliti pristupnu točku, a tek se onda možeš spojiti.
Spaja se slijedećim redoslijedom:
1. Pretraži dostupne bežične mreže
2. Spoji se na: "ime pristupne točke"
3. Voila.
Edit:
Možda je susjed ugasio router? 
Heheh. Vrlo moguća situacija. 
Hm...
Sad twk vidim koja je to šema. 
Taj router je "zaključan" i na Iskon CARNET DUO i navodno se neda dobiti nekako RUTER mode...da svi mogu
kroz jedan account na net....
Navodno Belkinov Wireless Router uparen sa Albisom radi - upišeš i u njega user i pass od carneta.
Ovdje sam to našao.
Nažalost, nemam nikakvih saznanja kako i što na Iskonu, tako da ti tu nemogu pomoći. (osim da posudiš negdje usb stick sa ralink chipsetom) pa probaš "ukrasti" internet direktno sa laptopa.
Mada neznam hoće li i to raditi. (moralo bi)
Možda s enetko javi tko ima doma Iskon.
EDIT:
Našao sam ti temu gdje je objašnjeno kako bi mogao rješiti svoj problem.
http://www.bug.hr/forum/topic/razni-mrezni-problemi/spajanje-mobitela-laptop-wifi/115294.aspx