LG Nexus 4 [Official Thread]

poruka: 1.532
|
čitano: 287.389
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: LG Nexus 4 [Official Thread]
juwa kaže...
user3468 kaže...

Cyanogenmod imas sad stable verziju,i uparis ga sa matr1x 9.5 kernelom za najbolju bateriju ili sa matr1x 10 koji ima dodatnih performnce tweakova pa je baterija malcice losija nego sa 9.5

može samo mala pomoć, nisam ovo radio još od S2

http://downloadandroidrom.com/file/matr1x/Nexus4/10.0

koju verziju skidam? pretpostavljam cm? koja je razlika između gpuoc i obične? 

kernel skinem, stavim na sd karticu i flešam preko recoveryja?

hvala

Ako stavljaš na CM ili CM based rom onda skidaš CM verziju. A ako imaš neki AOSP based rom onda skidaš običnu verziju..

kaj se tiče gpuOC , to je verzija u kojoj možeš mjenjat frekvenciju grafike, a automatski ju stavi na više.(origigi 400mhz, OC 487mhz)  Za to koristiš trickster MOD.

Kernel skineš, staviš na sd karticu, odeš u recovery i napraviš; wipe cache + wipe dalvik cache , flešaš kernel, restartaš mob.

14 godina
SebaOS kaže...

Udomio sam ga i ja napokon, za sada oduševljen, sve leti, ekran prekrasan, sviđa mi se i što je nešto širi nego što je uobičajeno na ostalim uređajima, fin upgrade nakon 3 godine Desire-a, a Android je prešao fin put... 

edit: još uvijek sa folijom na stražnjoj strani, nekako se bojim tog stakla... Ide onaj dbrand prvom prilikom :) 

dobra ti ova 3. slika :D

jel ko pokusavao povecavati bitrate kamere? da li se isplati to raditi, da li su vidljive promjene, osim sto veci ispadne veci video zapis

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are
16 godina
neaktivan
Niky518 kaže...
SebaOS kaže...

Udomio sam ga i ja napokon, za sada oduševljen, sve leti, ekran prekrasan, sviđa mi se i što je nešto širi nego što je uobičajeno na ostalim uređajima, fin upgrade nakon 3 godine Desire-a, a Android je prešao fin put... 

edit: još uvijek sa folijom na stražnjoj strani, nekako se bojim tog stakla... Ide onaj dbrand prvom prilikom :) 

Jel možeš reći gdje si ga nabavio?

Vip.

15 godina
neaktivan
user3468 kaže...

Ako stavljaš na CM ili CM based rom onda skidaš CM verziju. A ako imaš neki AOSP based rom onda skidaš običnu verziju..

kaj se tiče gpuOC , to je verzija u kojoj možeš mjenjat frekvenciju grafike, a automatski ju stavi na više.(origigi 400mhz, OC 487mhz)  Za to koristiš trickster MOD.

Kernel skineš, staviš na sd karticu, odeš u recovery i napraviš; wipe cache + wipe dalvik cache , flešaš kernel, restartaš mob.

fala za pomoć, flešano :)

javim kroz par dana iskustva sa baterijom, je li nešto bolje stanje 

edit: wow, kakve boje na ekranu :o   nebo i zemlja naspram ispranoj žutoj kakva je bila u početku

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.7.2013 16:07 (juwa).
13 godina
juwa kaže...
user3468 kaže...

fala za pomoć, flešano :)

javim kroz par dana iskustva sa baterijom, je li nešto bolje stanje 

edit: wow, kakve boje na ekranu :o   nebo i zemlja naspram ispranoj žutoj kakva je bila u početku

Imas par profila boja za postavljat pa si mozes odabrat koji ti najvise pase..ili pak mozes prilagodavat sam boje ako ti se zeza sa tim :)

Ali definitivno je velika razlika.

14 godina
neaktivan

LP. Planiram kupit nexus 4,pa me zanima kakva su iskustva,pohvale a i one negativne stvari koje dolaze uz uređaj. hvala {#}

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Moram reći da sam super zadovoljan nexusom u prvih tjedan dana otprilike... Ekran prekrasan, čak se i vidi vani, nakon Desire-a mi je to preporod, na veličinu sam se naviknuo nakon par sati i sve ostalo mi je sad malo... Od jučer ga koristim na PA 3.65 + franco kernel 3 i preko noći nisam imao ni jedan wake te je baterija izgubila 1-2% od 00h-9h, tako da sam i time jako zadovoljan. Uspio sam i maknuti on screen tipke (Pie) ali da ostane notification bar i to strašno dobro funckionira, preporučam! Kamera mi je jedino užas, na mobitelu izgleda još i okej, ali na kompu je kaos. No dobro, nije mi to presudno, bitnije mi je da je responzivna i brza. Stražnja strana mi je već pokupila malu ogrebotinu i vidim da će se nastavit ako brzo ne uzmem zaštitu, a ne mogu još mjesec dana pa se nadam da će izdržati :) Sve u svemu odličan telefon! 

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.7.2013 12:03 (SebaOS).

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Imam trenutno Galaxy S2 i sad mi se ukazala prilika da kupim nešto novo i evo gledam nexus 4 super uređaj još u vipu s onim kuponom iz buga na pretplatu 500 kn popusta. No neznam ni sam nemogu se odlučit, jer na TW i kvalitetu kamere sam se naviko na S2.

Čisti android znam kako izgleda imo sam par AOSP rom-ova na S2 nije to meni TW, hehe. Za s4 para nemam XZ mi se ne sviđa. A ovo nekako i cijena i ono što nudi na razini današnjih najboljih uređaja.

Koštao bi me uz 24 mjeseca ugovor u vipu 175 kn mjesečno to je ono s 50% 1199 kn i - 500 kn kupon iz BUG-a i eto ga 700 kn dam za mobitel. S2 kažu da se može prodat za 1500-1700 kn i ostane mi kojih 800-1000 kn

E sad mene najviše zanimaju vaša iskustva pogotovo ako netko ima tko je sa samsunga prešo na nexus.

Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
PC - stručnjak kaže...

Imam trenutno Galaxy S2 i sad mi se ukazala prilika da kupim nešto novo i evo gledam nexus 4 super uređaj još u vipu s onim kuponom iz buga na pretplatu 500 kn popusta. No neznam ni sam nemogu se odlučit, jer na TW i kvalitetu kamere sam se naviko na S2.

Čisti android znam kako izgleda imo sam par AOSP rom-ova na S2 nije to meni TW, hehe. Za s4 para nemam XZ mi se ne sviđa. A ovo nekako i cijena i ono što nudi na razini današnjih najboljih uređaja.

Koštao bi me uz 24 mjeseca ugovor u vipu 175 kn mjesečno to je ono s 50% 1199 kn i - 500 kn kupon iz BUG-a i eto ga 700 kn dam za mobitel. S2 kažu da se može prodat za 1500-1700 kn i ostane mi kojih 800-1000 kn

E sad mene najviše zanimaju vaša iskustva pogotovo ako netko ima tko je sa samsunga prešo na nexus.

pročitaj zadnjih par stranica barem, pisalo se o tome..

Ako je netko voljan isprobavat romove neka proba purity i Sabermod.. oba dva roma imaju linaro optimizacije, jako fluidni i brzi a opet imaju dosta opcija.

13 godina
neaktivan

Može li se Nexus vratit u početno stanje kako je kupljen nakon roota i promjene ROM-a i kernela. Znaci sve na stock i kak je bilo?

16 godina
neaktivan

Može naravno, nexus 4 toolkit ima opcije "flash stock google image" i "relock bootloader" i to bi trebalk biti to :) 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ok... kupujem ga sljedeci tjedan. Sam jos da se golegica vrati s mora da kupi s2 i super. No zasto je bootloader lockan na samsungu nije nikad tamo bootloader broji samo promjene kernela. S lockanim bootloaderom i instalacijom custom ROMa na taj nacin prvi put sam se susreo sa koleginim HOX. Nije komplicirano ali oteza zivot :) ...

Citam po netu da je kamera ne bas bajna pa kakvi su vasi dojmovi?
14 godina
neaktivan

razmišljam izmedu htc one x i lg nexus 4, pa dajte vi koji imate nexus 4 recite mi zašto bi baš njega trebao uzeti...prednosti i nedostatke :D

Origin ID za FIFU 13: strbi_zg
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
strbi kaže...

razmišljam izmedu htc one x i lg nexus 4, pa dajte vi koji imate nexus 4 recite mi zašto bi baš njega trebao uzeti...prednosti i nedostatke :D

Nemam N4 ali frend ima HOX i ja kažem idi na N4. Zašto? Brži mob jer nema sense **anja, dobiti će tko zna koliko još nadogradnji dok HTC što se tiče nadogradnji neću niti komentirati. Baterija bi mogla biti tu negdje ako ne i bolja na N4 (frend HOX-a stalno drži na punjaču, ali naravno ovisi koliko ga koristiš). Također ako se mene pita, N4 je jedan od najljepših uređaja.

Kao što sam rekao, nemam N4 tako da me nemoj preozbiljno shvatiti. 

Galaxy SII I9100
15 godina
Vrijedi li garancija kod nas u Hrvatskoj ukoliko je Nexus 4 kupljen na Play Storeu u Njemackoj?
14 godina
neaktivan
Kordy kaže...
strbi kaže...

Nemam N4 ali frend ima HOX i ja kažem idi na N4. Zašto? Brži mob jer nema sense **anja, dobiti će tko zna koliko još nadogradnji dok HTC što se tiče nadogradnji neću niti komentirati. Baterija bi mogla biti tu negdje ako ne i bolja na N4 (frend HOX-a stalno drži na punjaču, ali naravno ovisi koliko ga koristiš). Također ako se mene pita, N4 je jedan od najljepših uređaja.

Kao što sam rekao, nemam N4 tako da me nemoj preozbiljno shvatiti. 

Hvala na mišljenju, i ja mislim da cu uzeti nexus 4, brz je, od googlea i stvarno ljepo :)  još netko tko možda ima mobitel,vaša mišljenja?

16 godina
neaktivan

Prijatelj mi ima One Xa vec neko vrijeme i bio mi je super, lijep, brz i stvarno sam skoro uzeo njega. U medjuvremenu sam nabavio N4 i nakon jedno 2 tjedna uzeo u ruke HOX-a i shvatio kako je plastican i koliko steka u usporedbi s n4. Definitivno uzimaj n4 prije HOXa, doslovno je klasu iznad :) 

1 1 hvala 1
17 godina
strbi kaže...

Imao sam HOX-a prije N4 i za taj uređaj nemam niti jednu dobru riječ.. U 6 mjeseci sam ga tri puta slao na servis, mislim da ti je to dovoljno. Ako hoćeš, odi na HOX temu pa pogledaj malo što ljudi pišu o njemu. Ali moje mišljenje je da tu uopće nema dvojbe. {#}

14 godina
neaktivan

Nema više dvojbe niti za mene, uzimam nexus 4 sljedeći mjesec

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ja eto odlučio da ču nexus 4, prodo s2 i sad u vip, prvo prenest broj, naravno nemogu jer sam član t-mobile plana za obitelj, pa se prvo moram prebacit na samostalno, e onda nemam kreditnu karticu koju traže za opciju 4, ništa piši zamolbu da daju za tekući račun. I sad od maxkimlno 4 dana čekanja bit če to koji tjedan ako sve dobro prođe -.- 

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina

Evo i mene sa Nexusom 4. Danas nabavio model koji je kupljen u Njemačkoj na Play Storeu i oduševljen sam. Imam jedno pitanje. Kad uključim telefon, ispod Googleovog logoa stoji otključani lokot što je za pretpostaviti da je otključan bootloader. Sad mene zanima, doleze li Nexusi sa otključanim bootloaderom, je li vaš otključan tvornički i utječe li to na dobivanje updateova? Hvala

0 1 hvala 0
17 godina
jurica_m kaže...

Evo i mene sa Nexusom 4. Danas nabavio model koji je kupljen u Njemačkoj na Play Storeu i oduševljen sam. Imam jedno pitanje. Kad uključim telefon, ispod Googleovog logoa stoji otključani lokot što je za pretpostaviti da je otključan bootloader. Sad mene zanima, doleze li Nexusi sa otključanim bootloaderom, je li vaš otključan tvornički i utječe li to na dobivanje updateova? Hvala

Ne dolaze otkljucani, znaci da je bio rootan, ako ga ides zakljucat onda ces ga formatirat

Nisam siguran za update, ali trebali bi dolaziti ako je stock recovery

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
15 godina
Mitch kaže...
jurica_m kaže...

Ne dolaze otkljucani, znaci da je bio rootan, ako ga ides zakljucat onda ces ga formatirat

Nisam siguran za update, ali trebali bi dolaziti ako je stock recovery

U pravu si, malo sam proguglao i nema veze ako je otključan bootloader. Redovito stižu updateovi ako je stock Recovery, a to imam.  Konačno, Google edition S4 i One također dolaze sa otključanim bootloaderom.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.7.2013 0:21 (jurica_m).
15 godina
U srijedu se ocekuje predstavljanje Androida 4.3 od strane Googlea. Samim time i mi sa Nexusom 4 ocekujemo update na 4.3.
16 godina
neaktivan

Evo jedno pitanje - uzimam mobitel iduci tjedan, mislio sam uzeti S3 opet pošto sam ga imao, ali uočio sam onda nexus 4 KLIK

Samo ne znam da li je sajt pouzdan .. I zanima me još nešto - može li se kupiti na play storeu u RH?

EDIT:Našao sam i HR verziju njihove stranice, tj na Hrvatskom imaju isto .. Uglavnom sada je dilema sljedeća - nexus 4 ili S3 i pati me taj webshop, tj. ne znam kakvi su .. 

GL&HF
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.7.2013 3:19 (AmD).
17 godina

Ako ćeš ići na Nexus4, zar ti nije bolje za nekih 200kn više uzeti s njuškala mobitel koji je kupljen kod nas i ima 2 godine jamstva?

15 godina
Ja sam ti prije Nexusa imao S3 i sad sam pred par dana uzeo Nexus 4 i preporodio se. Sve lakse dise jer nema onih nepotrebnih aplikacija, a ono sto je ogromna prednost kod Nexusa su dvije gige RAMa naspram Galaxyjeve jedne gige. To se itekako osjeti u koristenju mobitela. Jedino gdje je S3 bolji je u pogledu kamere. Ostalo sve je, po meni, na strani Nexusa i to je Googleov telefon sto znaci da si uvijek prvi u dobivanju najnovijih verzija Androida. Definitivna preporuka za Nexusa!
16 godina
neaktivan

Aj već kada se informiram, našao sam trgovinu Gruponko na njušci, pa me zanima da li je to nešto normalno ili scam? 

GL&HF
15 godina
Bas sad isprobao aplikaciju Light Flow Lite s Play Storea i ugodno se iznenadio njezinim mogucnostima. Dakle, s aplikacijom si mozete podesiti ono dolje obavjesno svjetlo kada vam dodje poruka, poziv, mail i jos dosta toga. Uz to, mozete podesiti kakvu boju svjetla zelite i nacin na koji blinka. Sve je to free, a radi fantasticno s Nexusom.
16 godina
neaktivan
AmD kaže...

Aj već kada se informiram, našao sam trgovinu Gruponko na njušci, pa me zanima da li je to nešto normalno ili scam? 

Bump .. :) 

GL&HF
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice