LG Nexus 4 [Official Thread]

poruka: 1.532
|
čitano: 287.103
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: LG Nexus 4 [Official Thread]
rbalic kaže...

Imaš paranoid android rom koji ti skroz makne tipke i status bar i imaš cijelo vrijeme full screen, tj. možeš ali i nemoraš to koristit, da se isključit. Po meni je šteta imat nexusa i sve stock jer postoje odlični kerneli i romovi. Poboljšaju performanse u svakodnevnom korištenju ali i produže trajanje baterije. Ako imate malo viška vremena pozabavite se s tim jer vam neće  biti žao. :)

Slažem se, Nexus je uređaj na kojem custom romovi rade kako treba (čitaj: svi potrebni izvorni kodovi su dostupni) tako da nema sranja kao s ostalim uređajima.

Galaxy SII I9100 + 2000mah battery || 21. stoljeće, vrijeme pametnih telefona i glupih ljudi.
14 godina
neaktivan

Evo ovaj lik je napravio video gdje se jasno vidi razlika između stock i modanog nexusa 4. Usporedio ga je sa galaxy s4. Samo je stavio custom kernel i rom, nije ništa overclockao. Pogledajte si oba videa :)

- stock

- custom

Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
@zvonac. Kolega BMK zna za neki programcic koji ti navigation bar prebaci na lijevu ili desnu stranu dok pritisnes sam rub ekrana (nevidljiv je sve dok ne pritisnes), pa imas full screen cijelo vrijeme. Tak je on na mom Nexusu nastelal.
Cure su lude kad se zaljubljuju u nas muške,dlakva smrdljiva stvorenja.Ja da sam cura\žena bio bi največa lezbača na svijetu. (c) QFlash
17 godina

Kak ste zadovoljni s ergonomijom uređaja?

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Bez maskice malo čudno leži u ruci (barem meni), recimo s3 mi je puno bolje ležao, ali kad se stavi maskica sasvim druga priča. Jako dobro pristaje i ne "žulja" nigdje. E sad sve ovisi dal stavljaš maskice na mobitel ili ne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ja moram rootat nexus zbog nekih aplikacija koje cu intenzivno koristit, zao mi je jedino sto cu izgubit ove update-ve od googla i sto cu trebati cekati developere da integriraju sve to. Do sad nisam imao najboljih isustva s rootom, svaki rom je imao neki minus, galaxy s2 je jos imao dobre romove i kernele, ali wildfire s se pretvorio u nocnu moru nakon roota. Sad me zanima, koji je po vama najbolji kernel? Zanima me dali uopce moram mijenjati rom i kernel ako hocu ovaj mob rootat ili mogu samo rootat i sve ostalo ostavit ko sto je bilo?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Blade18 kaže...
ja moram rootat nexus zbog nekih aplikacija koje cu intenzivno koristit, zao mi je jedino sto cu izgubit ove update-ve od googla i sto cu trebati cekati developere da integriraju sve to. Do sad nisam imao najboljih isustva s rootom, svaki rom je imao neki minus, galaxy s2 je jos imao dobre romove i kernele, ali wildfire s se pretvorio u nocnu moru nakon roota. Sad me zanima, koji je po vama najbolji kernel? Zanima me dali uopce moram mijenjati rom i kernel ako hocu ovaj mob rootat ili mogu samo rootat i sve ostalo ostavit ko sto je bilo?

Koliko ja znam, mozes ostaviti stock rom...

The future is Fusion - AMD
14 godina
neaktivan

Možeš samo rootat bez mijenjanja kernela i roma, ali bilo bi šteta ne staviti neki rom i kernel. Svi romovi su stabilni na nexusu znači nema bugova, jer su dostupni svi izvorni kodovi. Od kernela bih ti preporučio Matrix, Franko i Trinity.{#}

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
jednom kad rootam nemam vise mogucnost primanja update-ova od googla makar rom i kernel ostali isti, ne?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Blade18 kaže...
jednom kad rootam nemam vise mogucnost primanja update-ova od googla makar rom i kernel ostali isti, ne?

Za to nisam siguran, ali ja trenutno koristim Paranoid Android (v3.56) i Franco kernel (milestone 2) i zadovoljan sam.

14 godina
neaktivan

Dajte ljudi malo pišite u ovoj temi svoja iskustva, postajte homescreenove, recite koji rom/kernel koristite i slično, da malo pokrenemo temu. Tako dobar mobitel a tako malo vlasnika voljnih raspravljati, šteta {#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
rbalic kaže...

Dajte ljudi malo pišite u ovoj temi svoja iskustva, postajte homescreenove, recite koji rom/kernel koristite i slično, da malo pokrenemo temu. Tako dobar mobitel a tako malo vlasnika voljnih raspravljati, šteta {#}

Nabavio i ja primjerak Nexusa, stavio sam CM10.1 i Matrix kernel, zasad sam više nego zadovoljan... ali ova je tema na rubu života vidim :)

16 godina
Ja se igram s nexusom kolko stignem, do sad vise manje sve radi kako treba. Imao sam par situacija u kojim se uopce nisam mogao spojit na wireless dok sam se s ipadom spojio odmah. Kamera me nije odusevila, ali posto nisam kupio mob da ga koristim kao kameru, opce me to ne brine. Volim sto je jako brz, tu i tamo stucne kad koristim viber, ali moguce je da je to do slabe veze. Neznam dali je netko od vas isto primjetio s wifiom? Na xda forumu ima neki wifi fix, naravno treba root, ali ja se jos nisam odlucio na root zbog prijasnjeg iskustva s s2. Kad ga rootam ili kad cu imati vise vremena onda napisem nesto konkretno... EDIT Zaboravio sam napomenut za zoom u browseru, jednostavno me ubija, tolko je tromo i sporo da nekad imas osjecaj da cjeli uredaj laga, isto tako prstovi :p trebaju biti dosta razvuceni za zeljeni zoom... Malo cudno za jedan takav uredaj...
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.6.2013 11:35 (Blade18).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Blade18 kaže...
Ja se igram s nexusom kolko stignem, do sad vise manje sve radi kako treba. Imao sam par situacija u kojim se uopce nisam mogao spojit na wireless dok sam se s ipadom spojio odmah. Kamera me nije odusevila, ali posto nisam kupio mob da ga koristim kao kameru, opce me to ne brine. Volim sto je jako brz, tu i tamo stucne kad koristim viber, ali moguce je da je to do slabe veze. Neznam dali je netko od vas isto primjetio s wifiom? Na xda forumu ima neki wifi fix, naravno treba root, ali ja se jos nisam odlucio na root zbog prijasnjeg iskustva s s2. Kad ga rootam ili kad cu imati vise vremena onda napisem nesto konkretno... EDIT Zaboravio sam napomenut za zoom u browseru, jednostavno me ubija, tolko je tromo i sporo da nekad imas osjecaj da cjeli uredaj laga, isto tako prstovi :p trebaju biti dosta razvuceni za zeljeni zoom... Malo cudno za jedan takav uredaj...

Ima slabiji touch od ostalih smartphonea, pa malo zeza kod brzeg pisanja.. kaj se tice razvlacenja prsta stavi si neki drugi preglednik pa ce ti raditi ok.

16 godina
Negdje su morali uskratiti za tu cijenu, makar do sad nisam primjetio neki lag, cak i koristim swipe kad sam u drustvu da izgledam cool :D Znaci ipak je do browsera, nikad mi chrome nije sjeo, ali zato opera jest :D Lagano pitanjce, jel ima neki dobar flash browser za ofc flash sadrzaj, naime u firmi su mi zatvorili portove na sve moguce IM-ove, ali pronasao sam jos jedan jedini koji radi ali treba mu flash. Bilo bi idealno da je besplatan :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Blade18 kaže...
Negdje su morali uskratiti za tu cijenu, makar do sad nisam primjetio neki lag, cak i koristim swipe kad sam u drustvu da izgledam cool :D Znaci ipak je do browsera, nikad mi chrome nije sjeo, ali zato opera jest :D Lagano pitanjce, jel ima neki dobar flash browser za ofc flash sadrzaj, naime u firmi su mi zatvorili portove na sve moguce IM-ove, ali pronasao sam jos jedan jedini koji radi ali treba mu flash. Bilo bi idealno da je besplatan :D

Probaj sa next browserom, lagan i brz a ima flash, ali naravno moras instalirat adobe flash player. Skines ga sa njihove web stranice iz arhive buduci vise nemas supporta. ;)

Edit*

Nakon sta rootas mob mozes staviti kernel sa touch fixom, ja ga koristim i bolji je odaziv ekrana.. ubiti onda koristi starije drivere za touch, na novijim je zeznuto.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.6.2013 18:56 (user3468).
13 godina

Pacman + matr1x... nova dobitna kombinacija... rom ima moore dodatnih postavki i podesenja, preporucam ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav,

evo i ja se pridružio nexus 4 klubu.

Zanima me da li se igdje mogu kupiti original slušalice za nexus kod nas, da li ih itko od Vas možda ima te kakva je kvaliteta zvuka (da li je bolje kupiti neke druge kvalitene sluške)?

Također, trebam kvalitetnu zaštitu za mob, neki čvrsti case pa slobodno preporučite.

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
xxxmitar kaže...

Pozdrav,

Zanima me da li se igdje mogu kupiti original slušalice za nexus kod nas, da li ih itko od Vas možda ima te kakva je kvaliteta zvuka (da li je bolje kupiti neke druge kvalitene sluške)?

Također, trebam kvalitetnu zaštitu za mob, neki čvrsti case pa slobodno preporučite.

hvala

Ja koristim slušalice od S3, zvuk ludnica :)

isprobao sam još par bezveznih slušalica i zvuk je bio dobar.

17 godina
xxxmitar kaže...

Pozdrav,

hvala

Case : originalni Nexus 4 od Googlea

A za sluške preporučam Philips SHE3590, za 70-80 kn najbolje slušalice, a uspoređuju se sa Senn-icama od 250 - 300

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
16 godina
neaktivan

ako je netko zainteresiran za 4 mjeseca stari nexus 4 nek se javi

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Mitch kaže...
xxxmitar kaže...

Pozdrav,

hvala

Case : originalni Nexus 4 od Googlea

A za sluške preporučam Philips SHE3590, za 70-80 kn najbolje slušalice, a uspoređuju se sa Senn-icama od 250 - 300

I meni se nekako taj case najviše svidja. kako ga nabaviti u RH, ebay ili nešto drugo?

tnx

17 godina
Ebay...
15 godina

Oće li se popraviti šta situacija oko uvažavanja garancije kad uđemo u uniju? 

Mislim na uređaje kao tipa nexus 4 koji su doneseni iz SAD i ostalih zemalja 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Molim pomoć

Jutros sam vidio novu app na xda developers, reko idem probat.

Instalirao, drkao po njoj i naravno da nisam čitao što drugi pišu u topicu o njoj.

Uglavnom, nešto je promijenila u build.prop fileu i sad nemogu bootat mob.

Mob je rootan, stock rom i recovery tako da nemam nikakav backup. 

Je li sigurno odraditi wipe data/factory reset preko recoveryja kako bi opet mogao upaliti mob? Nisu mi bitne slike i aplikacije, većinu toga imam na dropboxu.

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nije pomoglo,  i dalje imam recovery ali ne mogu bootat sustav...

Ima li neka 1click stock reflash aplikacija ili nešto, nisam se tim zamarao jer me nije zanimalo ali sada mi fakat treba jer imam poluciglu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dudo986 kaže...

Oće li se popraviti šta situacija oko uvažavanja garancije kad uđemo u uniju? 

Mislim na uređaje kao tipa nexus 4 koji su doneseni iz SAD i ostalih zemalja 

Pa nema to veze s EU.

Garancija iz SAD-a vrijedi u svim internacionalnim servisima, a jedino Asus u HR ima takav pa se Nexus 7 iz SAD-a moze tu servisirat.

LG nema ovdje ovlasteni (citaj originalni) servis, vec samo ona firma Ecos

17 godina

Probaj s ovim. Ja sam taj toolkit koristio prilikom roota, ali vidim da i ima opcija koja bi tebi trebala (pod brojem 9). Naravno sve radiš na vlastitu odgovornost {#}

15 godina
neaktivan

Riješeno, hvala.

Od danas sam na Cyanogenmodu 

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Planiram kroz mjesec dana uzet nexusa, pa imam par pitanja: 

1. Koliko vam je prostora na raspolaganju (16GB verzija) nakon instalacije nekakvih romova otprilike? Može li se "živjeti" sa 16gb? 

2. Kako se nasilu resetira, ako se zablesa pri romanju, boot loop ili bilo šta drugo, ako se baterija ne može vaditi? 

3. Jel nekome ispao već? Kako se nosi stražnja strana sa korištenjem, grebe li se? 

4. Pretpostavljam da ne moram pitati, ali jesu li dostupni romovi kvalitetni, stabilni i to?

hvala svima :) 

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice