Koji mobitel kupiti zaključana tema

poruka: 4
|
čitano: 16.571
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Koji mobitel kupiti-pomoc

Dobar Vam dan. Buduci da nisam neki napredni znalac o mobitelima nadam se da ce te mi vi iskusniji pomoci. Dakle planiram kupiti mobitel ali ne znam koji da odaberem. Prvi izbor mi je galaxy s5 ,jer nekoliko ljudi koje poznajem me uvjeravaju da ne kupujem jeftinije modele,ako kupujem nek kupim kako valja,preporuke su da je mobitel odlican,padao tisuce puta,ekran se nikad nije razbio,ne zamrzava... Privukli su me takoder i J7 2016 i a5. J3  2016 me privukao zbog svoje cijene (preko tele 2 na ugovor za 850 kn ) ,dok je j7 2016 iste cijene u toj ponudi kao i s5 (1800kn) .  Brine me sto je s5 stariji model(ne znam ima li to kakve veze)...Dakle ima tu vise modela koji me zanimaju ali glavna dilema je buduci da su iste cijene j7 2016 ili s5...Komentari,preporuke,iskustva...sve je dobrodoslo...hvala Vam !

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji mobitel kupiti

Gle, imaš ovdje uhodanu temu za to:

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/pomoc-odabiru-mobitela/101079.aspx

Ekipa će ti tamo sigurno "stručno" objasniti koji ti je od tih mobitela koje si naveo najbolji.

Ovom prilikom bih se samo pridružio ovoj ekipi koja ti je rekla da ako kupuješ, kupuj kako valja,

što znači, da bi sačuvao zdravlje, živce i novac, izbjegavaj Prestigio, Vivax, Doogee...

Inače, S5 je super, samo 1800 kuna je daleko previše po meni. Nađi na Njuškalu za 1300-400 plafon.

I nema nikakve veze što je "stariji". Ako ne briješ na virtual reality, sigurno će ti biti dobar. Čak ima i

neke ogromne prednosti na većinu današnjih flagshipa, tj. izmjenjivu bateriju i sd karticu.

Također, u rangu S5 po performansama ti je Xiaomi Redmi Note 2, koji se može nabaviti za 1000-1300 kuna.

A ako nisi super zahtjevan gamer i trebaju ti uobičajene stvari, znači telefonija, kamera, internet, whatsapp, facebook, odličan ti je i S4.

Tako da čuvaj novce:)

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.6.2016 18:11 (Yo Momma).

0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Koji mobitel kupiti

Hvala puno na odgovoru. Nisam neki gamer,dapace ne instaliram nikad te stvari po mobu,ali volim imat kvalitetan uređaj,sa dovoljno interne memorije i dobrom kamerom. To mi je najbitnije. Sto se tice tih ''kineskih'' mobitela,1 put sam se opekao,i vise necu,ne kazem da nema dobrih kineza ,dapace,ali ne volim riskirat. Tako da mi je izbor suzen na galaxye, s5 eto mi je najvise preporucena,a sto se tice na njuskalu,i ja sam se sokirao kad sam vidio cijene,racunao sam ih naci oko 1400 kn medutim samo polovne,a to ne bih uzimao( u tele2,simpa itd je cijena uredaja 2400-2500kn,1800 je cijena na ugovoru). Ustvari me najvise zanima razlika j7 2016 i s5,usporedivao sam ih na gsmareni i nema nekih znacajnih razlika( po mom amaterskom oku), s obzirom da je s5 stara 2 godine,a ima cijenu kao i ovaj j7 koji je star nekoliko mjeseci pa me zanima gdje je ta razlika u kvaliteti...Postavio sam i na tu temu pitanje kada sam vidio da postoji,pa se unaprijed ispricavam radi ponavljanja teme ovdje.

edit: Ne zabrinjava me sto je s5 star malo stariji zato sto patim od nekog trenda,dapace,nego buduci da se ne razumijem,mislio sam da mozda to ima veze je li u koraku s  danasnjim updateovima softvera itd tj hoce li me starija verzija softvera kociti da ga updejtam na noviji ...

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.6.2016 19:58 (markomih).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji mobitel kupiti

O J7 zbilja ne znam puno, ali znam ovo. Teško je direktno s papira uspoređivati uređaje, to može jako zavarati.

Recimo, S3 Neo "na papiru" ima znatno više memorije, sve ostalo je isto, a ekipa koja je imala obični S3 i Neo zna da je Neo smeće. Lošije performanse i lošija kamera.

Za to vrijeme će ti sve i jedan prodavač na pultu reći da je Neo poboljšana verzija S3 (a nije, nego suprotno).

Iako, ja ne znam kak si ti to skužio da su J7 i S5 isti na papiru. J7 ima manju rezoluciju ekrana, HD u odnosu na Full HD kod S5.

Nema ju ni iste procesore, ni frekvenciju, ni broj jezgri...

Ja bih ti ipak preporučio da provjeriš i polovne mobitele, može se jako dobro proći, samo treba biti oprezan kod kupnje i sve dobro provjeriti.

Kineza se nemoj bojati, ako se zovu Xiaomi ili Meizu.

Što se tiče verzije softvera, nemoj uopće brijati na to da je novija verzija nužno i bolja. Najtopliji savjet: ako ti na trenutnoj verziji sve radi i zadovoljan si

(znači, ako sve aplikacije koje ti trebaju podržavaju tvoju "staru" verziju Androida, onda ne mijenjaj ono što funkcionira). Ja sam recimo još uvijek na nekim uređajima na KitKatu i apsolutno sve mi radi.). Novija verzija Androida često pokvari više nego što popravi. Recimo, ukine mogućnost instalacije aplikacija na SD karticu. I gdje je tu onda poboljšanje i kome to treba? A još su i zahtjevnije glede resursa, sporije, bugovitije...

Iako, ako baš patiš za time, mislim da se S5 još uvijek uredno apdejta. I to službeno. A neslužbeno preko custom romova će sigurno još godinama.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2016 10:44 (Yo Momma).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice