Prvo isprike na još jednoj od onih tema gdje bi mi vi trebali pomoći da se odlučim za mobitel, i da usput malo flamewara nabacite :)
Znači, u procesu sam nabavke novog mobitela (nakon 2 godine) i izdvojio sam nekoliko modela, pa da počnemo,
Ono za što bi mi mob služio je browsanje, igranje, muzika, textanje, te tu i tamo nešto sitno za faks (organizator, bilješke...). Znači nisam neki power user.
Iphone 4: znam sve o njemu, sve loše oko iOS-a, ali i sve dobro.
Ono što me najviše privlači je bogati appstore, predobar ekran, dizajn (koji je meni jako važan) i zaokruženost cijelog uređaja (ne u fizičkom smislu).
Također imajte na umu da sam ja površna osoba, i ako mi telefon barem mrvicu pomogne da barim nesto subotom, to je veliki plus.
Dalje, Samung Omnia 7.
Isprobao ga, svidio mi se. WP7 mi se općenito najviše sviđa od svih tih mobilnih OS-a. Predobar ekran, rame uz rame s iphonovim, bolja crna, i veća dijagonala.
Jedini minus je manje aplikacija i igara na WP7, kao i ove dječje bolesti, koje će se ispraviti s vremenom.
Veliki plus u odnosu na iphone je cijena. Na njuškalu ih ima po 2200-2500, a iphone od 2700 (ima i jeftinije, al to su neki muljatori).
Eto, ta dva mi se najviše sviđaju. Android je super OS, i sve to stoji, al jednostavno nije to za mene. Igrao sam se s Desire HD-om na poslu nekih tjedan dana, i jednostavno mi se ne sviđa, ni mob ni OS. Tražim nešto više user friendly. Također, cijena mi je jako bitan faktor, jer nisam sad pri nekim silnim parama. Uzimao bi preko oglasa, jer pretplatu već imam.
Znači, recite koji od ova dva, i zašto ili neki treći model (i zašto).