Još jedna od onih iphone vs [umetni mobitel ovdje]

poruka: 35
|
čitano: 4.562
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Još jedna od iphone vs [umetni mobitel ovdje] tema

Prvo isprike na još jednoj od onih tema gdje bi mi vi trebali pomoći da se odlučim za mobitel, i da usput malo flamewara nabacite :)

Znači, u procesu sam nabavke novog mobitela (nakon 2 godine) i izdvojio sam nekoliko modela, pa da počnemo,

Ono za što bi mi mob služio je browsanje, igranje, muzika, textanje, te tu i tamo nešto sitno za faks (organizator, bilješke...). Znači nisam neki power user.

Iphone 4: znam sve o njemu, sve loše oko iOS-a, ali i sve dobro. 

Ono što me najviše privlači je bogati appstore, predobar ekran, dizajn (koji je meni jako važan) i zaokruženost cijelog uređaja (ne u fizičkom smislu).

Također imajte na umu da sam ja površna osoba, i ako mi telefon barem mrvicu pomogne da barim nesto subotom, to je veliki plus. {#}

Dalje, Samung Omnia 7.

Isprobao ga, svidio mi se. WP7 mi se općenito najviše sviđa od svih tih mobilnih OS-a. Predobar ekran, rame uz rame s iphonovim, bolja crna, i veća dijagonala.

Jedini minus je manje aplikacija i igara na WP7, kao i ove dječje bolesti, koje će se ispraviti s vremenom.

Veliki plus u odnosu na iphone je cijena. Na njuškalu ih ima po 2200-2500, a iphone od 2700 (ima i jeftinije, al to su neki muljatori).

Eto, ta dva mi se najviše sviđaju. Android je super OS, i sve to stoji, al jednostavno nije to za mene. Igrao sam se s Desire HD-om na poslu nekih tjedan dana, i jednostavno mi se ne sviđa, ni mob ni OS. Tražim nešto više user friendly. Također, cijena mi je jako bitan faktor, jer nisam sad pri nekim silnim parama. Uzimao bi preko oglasa, jer pretplatu već imam.

Znači, recite koji od ova dva, i zašto ili neki treći model (i zašto).

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kad vec neces desire hd, onda od ta 2 ja bi uzeo iphone4

bolji mi je, i ima bolji os..

-a s njim ces prije nesto barit nego sa samsungom..{#}{#}

11 0 hvala 3
17 godina
neaktivan

Ma po svemu mi je Samsung bolji, osim po manjku igara i aplikacija, a i jeftiniji je min 500 kn.

Od WP7 sam radio s LG Optimus 7   i OS mi se jako svidio. Poslije njega kad sam uzeo iphone u ruke, izgledao je tako dosadno i zastarjelo.

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
Moj PC  
2 2 hvala 0
15 godina
neaktivan

Najvaznije je ono sto se tebi svidja,

svako od nas ce reci svoje misljenje, ako ti mislis da je taj mob za tebe onda ga uzmi..{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2011 15:06 (mario1990).

3 0 hvala 0
16 godina

Meni se wp7 ne čni loš, ali je problem što mu trenutno pola funkcija naspram drugih osova fali. Pa još nema ni copy/paste opciju ako se ne varam, a i sa samsungom je bilo nekih problema pri updateanju software-a da su se nekima mobitel totalno onesposobili i nisu ih mogli više koristiti. Zbog toga svega wp7 mi uopće nije primamljiv dok to ne srede, vjerojatno kroz nekih godinu dana će se to sve ispolirati, doći update-ovi i onda bi bio puno funkcionalniji.

Meni je kod iphona dobro što znaš da će dobivati update-ove  duže vrijeme, i što manje gubi na cijeni. Istina da ti je on sada skuplji(cijena od 2700 pa na dalje) ali računaj da ćeš ga za godinu dana moći prodati za solidnu lovu, dok sa samsungom nisam baš toliko siguran ako je već sada prodaje za 2200kn jer će do tada izaći još gomila novijih wp7 modela pa ću me se cijena još srušiti(kao i više manje sa svim mobitelima)

Stoja
Moj PC  
4 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Ovdje će ti zapravo odlučiti to koji ti OS više odogovara - iOS ili WP7..

Što se mene osobno tiče išao bih na iPhone 4 jer  po meni ima puno ljepši dizajn, a WP7 je tek na početku te bih volio pričekati da se maloviše razvije.

Možda ti ovaj link sa GSMArene pomogne, usporedba oba modela: http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3275&idPhone2=3537

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

WP7 ti je jos u teskom razvoju. Izbacen je na trziste mozda malo prerano da dostinge iOS i android. Rađe uzmi iPhone 4 zasad, WP7 mobiteli jos nisu dosli na svoj potencijal.

[url=http://profile.mygamercard.net/IgorFastGun][img]http://card.mygamercard.net/gelsig/IgorFastGun.png[/img][/url]
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
Re: Još jedna od onih iphone vs [umetni mobitel ov

preporuka je iOS ako nisi power user

i curama koje se vlaže na jabučicu ćeš se svidjet! a takvih ima prilično koliko sam uspio vidjet...

16 godina
neaktivan

Vise ces bariti u iphone tak da uzmi njega :)

Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tonchek kaže...

preporuka je iOS ako nisi power user

i curama koje se vlaže na jabučicu ćeš se svidjet! a takvih ima prilično koliko sam uspio vidjet...

A zasto iOS nije za power usere?

[url=http://profile.mygamercard.net/IgorFastGun][img]http://card.mygamercard.net/gelsig/IgorFastGun.png[/img][/url]
15 godina
neaktivan

ako ces koristiti mobitel za barit zene, jao ti se tebi

tu sam samo radi vijesti o apple-u
16 godina
LordShgi kaže...

A ipak mu fali dosta slobode, barem na ne-JB-anom iphonu, nemožeš sortirati multimediju kako želiš, nemožeš bilo koji file slati iz moba na cloud servise i sl. Meni osobno nije toliki problem, ali nekome može zasmetati...

Stoja
17 godina
neaktivan
Stoja kaže...
LordShgi kaže...

A ipak mu fali dosta slobode, barem na ne-JB-anom iphonu, nemožeš sortirati multimediju kako želiš, nemožeš bilo koji file slati iz moba na cloud servise i sl. Meni osobno nije toliki problem, ali nekome može zasmetati...

Ok, na ne JBanom mobitelu to stoji, ali na JBanom je sve moguće. Stalno svi tvrde da JBani iOS nemože pol toga što može android može, a niko mi jos nije dao valjan argument.

16 godina

A da, ja svog nisam još JB-ao pa neznam sve mogućnosti, i ovako mi sasvim okej radi, stim da ima tih nekih ograničenja, ali nije da mi toliko smeta...

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Reci što ti smeta, mogu ti dati preporuke za aplikacije koje to sređuju ako želiš JBati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Najvjerojatnije će biti iPhone.

I kod mene ima blagu prednost, prvenstveno zbog app storea i   dizajna. Probao sam igrati Street Fighter 4 na iphonu i oduševljen sam, a budući da dosta vremena provodim u javnom prijevozu, igre su mi najbolji način za ubit pola sata-sat.

Malo je više nego sam planirao izdvojiti za mobitel, ali kad je bal nek' je maskenbal.

Kad bi se s prodavateljem mogao dogovoriti da ga otplatim na dve rate (prva sad druga za mjesec dana) dao bih i 3000 kuna, inače će u suprotnome ići Samsung, jer ne da mi se čekat još mjesec dana i krpat za telefon, ionako svakih 2 sata izlaze novi modeli.

Hvala svima, javim još  što sam kupio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
apoteka kaže...

ako ces koristiti mobitel za barit zene, jao ti se tebi

Ma barim ja i bez njega, bez brige ;)

sorry na double postu. 

16 godina
odjavljen

Što se igranja na iPhoneu tiče, mislim da bolji izbor od njega nema. Čak se i na prastarom 3G-u igre vrte solidno, onda znaš kako je na 4-ci.

Igre su lijepo ispolirane i lijepo se vrte, a izbor igara imaš jako velik, daleko veći nego što je to na Androidu.

WP7 je ipak premlada, ali i dobra platforma. Nikad ne znaš kako će se OS razvijati, ali ako si istraživački raspoložen-zašto ne?

...
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
FlyBoy kaže...

Kad bi se s prodavateljem mogao dogovoriti da ga otplatim na dve rate (prva sad druga za mjesec dana) dao bih i 3000 kuna, inače će u suprotnome ići Samsung, jer ne da mi se čekat još mjesec dana i krpat za telefon, ionako svakih 2 sata izlaze novi modeli.

Ma malo prati njuškalo, znaju se dobre ponude naći samo treba brzo reagirati. Ja sam uzeo četvorku za 2800kn star 2 mjeseca a korišten niti sat vremena, praktički glanc nov model. Tako samo prati svaki dan ponude i možeš ubosti za niže od 3000kn, samo probaj gledati da je ili iz tvog grada pa da se možeš vidjeti, da ti ne bi nešto uvalili pa ostao bez love, već je par tema ovdje bilo u vezi prevara preko njuškala...

Stoja
17 godina
neaktivan
Stoja kaže...

Ma malo prati njuškalo, znaju se dobre ponude naći samo treba brzo reagirati. Ja sam uzeo četvorku za 2800kn star 2 mjeseca a korišten niti sat vremena, praktički glanc nov model. Tako samo prati svaki dan ponude i možeš ubosti za niže od 3000kn, samo probaj gledati da je ili iz tvog grada pa da se možeš vidjeti, da ti ne bi nešto uvalili pa ostao bez love, već je par tema ovdje bilo u vezi prevara preko njuškala...

Ma naravno, samo ZG dolazi u obzir, primopredaja na ruke. Ima i nekih iz ZG-a po 2300 već, al' to je vjerojatno ukradeno, zato ću i tražiti račun, ili barem kutiju, jer ako netko ide krast onda mazne samo uređaj.

16 godina
FlyBoy kaže...

Ma naravno, samo ZG dolazi u obzir, primopredaja na ruke. Ima i nekih iz ZG-a po 2300 već, al' to je vjerojatno ukradeno, zato ću i tražiti račun, ili barem kutiju, jer ako netko ide krast onda mazne samo uređaj.

Pa da, bez garancije i računa ništa... zato ga ovi i prodavaju jeftinije, samo da ode...

Stoja
16 godina
neaktivan
Re: Još jedna od iphone vs [umetni mobitel ovdje]
Imaj na umu da sam teski apple hater zbog nekih iskustava,politike firme bla bla...al pokusat cu bit objektivan.Hardwerski lila ali iPhone4je jaci,appstore glasi kao veliki plus iPhonu,meni u mom iskustvu appstore je daleko iza android marketa,negleda u buducnost,govorim to iz vlastitog iskustva(ukucanin ga ima),wp7 je obecavajuca platforma,po opisu tebe ja bi uzea omniu 7,je da si mozda veca faca s iPhonom al viruj mi i sa omniom si
RazorNapster
17 godina
neaktivan
Barnie kaže...
Imaj na umu da sam teski apple hater zbog nekih iskustava,politike firme bla bla...al pokusat cu bit objektivan.Hardwerski lila ali iPhone4je jaci,appstore glasi kao veliki plus iPhonu,meni u mom iskustvu appstore je daleko iza android marketa,negleda u buducnost,govorim to iz vlastitog iskustva(ukucanin ga ima),wp7 je obecavajuca platforma,po opisu tebe ja bi uzea omniu 7,je da si mozda veca faca s iPhonom al viruj mi i sa omniom si

Ma ak uspijem naći nekoga tko bi mi htio prodati na dvije rate po 1500kn Iphone 4 uzimam, ako ne, onda idem na Omniu 7.

U svakom slučaju mogu za mjesec dana prodat iphone i kupit omniu 7.

Prevagu je napravio app store, odnosno mnoštvo igara, a i od idućeg mjeseca mi kreće nova tarifa s flat internetom (evo sad baš pričam s kolegom iz TM tehničke podrške, i od onog ograničenja brzine nema ništa, trenutno nemamo tehnologiju za takve pothvate) tako da se neću previše misliti i razbijati glavu.

16 godina
Barnie kaže...
appstore glasi kao veliki plus iPhonu,meni u mom iskustvu appstore je daleko iza android marketa,negleda u buducnost,govorim to iz vlastitog iskustva(ukucanin ga ima),

hmmm, po čemu je lošiji od marketa? Na androidu marketu ima manje appova, ktome niže kvalitete, u manje kategorija, nemogućnost kupovine aplikacija u hrvatskoj. Također na appstoru dosta aplikacija zna biti na akciji pa su poptuno besplatne, i tako sa nabave vrlo kvalitetni appovi/igre za badava{#}

Prednost marketa na androidu bi stavio jedino kao puno više besplatnih appova nego appstore, ali su zato i niže kvalitete...

Stoja
16 godina
neaktivan
To sve stoji u teoriji,ali u praksi..Imam vise primjera al da sad nepusem tu dat cu najnoviji,imam u kuci postavljen freenas(tj smb i upnp server)na androidu sam rjesia to bez problema(trenutno preko es fm,ali ima jos puuuno rjesenja)na iPhonu nikako la nikako najbolje rjesenje je na kraju 8player,nakin teske muke, koji sam mora kupiti,to je samo jedan primjer
RazorNapster
16 godina
odjavljen
Stoja kaže...
Barnie kaže...
appstore glasi kao veliki plus iPhonu,meni u mom iskustvu appstore je daleko iza android marketa,negleda u buducnost,govorim to iz vlastitog iskustva(ukucanin ga ima),

hmmm, po čemu je lošiji od marketa? Na androidu marketu ima manje appova, ktome niže kvalitete, u manje kategorija, nemogućnost kupovine aplikacija u hrvatskoj. Također na appstoru dosta aplikacija zna biti na akciji pa su poptuno besplatne, i tako sa nabave vrlo kvalitetni appovi/igre za badava{#}

Prednost marketa na androidu bi stavio jedino kao puno više besplatnih appova nego appstore, ali su zato i niže kvalitete...

Moje iskustvo je također u korist Appstorea, po kvaliteti je IMHO puno bolji.

...
17 godina
neaktivan
Stoja kaže...
Barnie kaže...

Da,kvaliteta android marketa je koma, em su aplikacije užasne kvalitete jer nema nikakve kontrole nad njima, em ih ima malo. Sad neznam o kakvoj ti budućnosti prićaš, možda si marty iz Back to the future ali mi govorimo o sadasnjosti, a to je da je app store daaaaleko ispred android marketa, a wp7 jos nije dovršen. Trenutno je iOS u tehnikalijama najbolji, android mu je za petama ali tu stoji vec neko vrijeme, a WP7 juri punom brzinom ali je u zaostatku.

16 godina
Barnie kaže...
To sve stoji u teoriji,ali u praksi..Imam vise primjera al da sad nepusem tu dat cu najnoviji,imam u kuci postavljen freenas(tj smb i upnp server)na androidu sam rjesia to bez problema(trenutno preko es fm,ali ima jos puuuno rjesenja)na iPhonu nikako la nikako najbolje rjesenje je na kraju 8player,nakin teske muke, koji sam mora kupiti,to je samo jedan primjer

E to je ono što kažu da je android za power usere i tu se onda slažem, ali po pitanju običnih korisnika koji žele zabavne i korisne aplikacije android ih ipak ima puno manje. I dosta njih lošije radi(tipa messangeri) na androidu nisam našao niti jedan pošteni facebook chat ni za badava ni da se plaća, dok na iosu ebuddy totalno rastura po tom pitanju...

Stoja
16 godina
neaktivan
Moja vizija,posto san trash/noob developer je vizija besplatnih kvalitetnih aplikacija dostupnih svima,i tu lezi bit zasto nevolim apple i zasto mi je bolji am
RazorNapster
17 godina
neaktivan
Stoja kaže...
Barnie kaže...

E to je ono što kažu da je android za power usere i tu se onda slažem, ali po pitanju običnih korisnika koji žele zabavne i korisne aplikacije android ih ipak ima puno manje. I dosta njih lošije radi(tipa messangeri) na androidu nisam našao niti jedan pošteni facebook chat ni za badava ni da se plaća, dok na iosu ebuddy totalno rastura po tom pitanju...

Eto nas opet na glupostima, daj mi reci 1, samo jedan valjani argument u praksi po cemu je android za power usere a ios nije i ako ga nemogu opravdati argument je tvoj.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice