HTC One M10 - rasprava

poruka: 2.499
|
čitano: 390.475
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: HTC One M10 - rasprava
phoenix2003 kaže...
ivicask kaže..

Bilo je jako puno zajeba od Facebook-a(app i messanger) gdje su jedno vrijeme totalno ubijali bateriju, isto tako i Google photos(i dan danas se desi da polude i pojedu mi bateriju).

Pokušaj optimizirati Google photos da radi backup samo kad je na wifi i kad je na punjaču.

Pa defaultu je složeno da samo sinkronizira preko WIFI, inače bi okinuo par videa i otišo bi mi sav podatkovni promet, a opcija da samo sinkronizira na punjaču ne pomaže, već sam probao, nije u tome problem, kad se to desi ne sinkronizira nikakve fotke jel su vec sve u cloudu, nego radi nekakvu drugu glupost al mi se nije dalo istrazivati, kad mi se zagrije telefon bez razloga samo ubijem photos iz task managera..

15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Kad napraviš fotografiju, ona se ne sinkronizira odmah, već se sinkronizira kad dobije wifi signal/mrežu preko koje pristupa tvom google account-u. Ukoliko uređaj nije na punjaču, sinkroniziranje fotografija brzo prazni bateriju a posebno ako je signal mreže slab. Dakle, u postavkama Google photos ostavi uključenu opciju da se fotografije sinkroniziraju samo kad je uređaj uljučen na punjač. Pokušaj sačuvati fotografije koje imaš pa iz postavki aplikacija napravi reset aplikacije Google photos (delete cache/ data, disable-enable).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HTC One M10 - rasprava

@phoenix, o kakvom je updateu rijec?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Mjesec dana nakon što je izašao u Americi, izašao je update 2.38.617.6 za Nougat veličine oko 610 MB. Bar do sada je bio običaj da nakon mjesec dana izlazi update za Europu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
phoenix2003 kaže...

Mjesec dana nakon što je izašao u Americi, izašao je update 2.38.617.6 za Nougat veličine oko 610 MB. Bar do sada je bio običaj da nakon mjesec dana izlazi update za Europu.

LOL pa mi smo na 2.41

15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Da 41, ali za Europu. Čini mi se da su ispočetka imali iste bugove. Ukoliko su imali dovoljno vremena da te ispravke ubace u Europsku verziju, takvog update-a naravno neće biti. Ja ga ipak očekujem krajem mjeseca.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
phoenix2003 kaže...

Kad napraviš fotografiju, ona se ne sinkronizira odmah, već se sinkronizira kad dobije wifi signal/mrežu preko koje pristupa tvom google account-u. Ukoliko uređaj nije na punjaču, sinkroniziranje fotografija brzo prazni bateriju a posebno ako je signal mreže slab. Dakle, u postavkama Google photos ostavi uključenu opciju da se fotografije sinkroniziraju samo kad je uređaj uljučen na punjač. Pokušaj sačuvati fotografije koje imaš pa iz postavki aplikacija napravi reset aplikacije Google photos (delete cache/ data, disable-enable).

Znači SVE su fotke syncane, sve su u cloudu, vidim ih preko google photos na računalu, ništa se ne synca, niti ide ikakv promet preko WIFI ili 3g, al google photos zalocka sve 4 jezgre na nekih 1.3ghz i tako stoji i telefon se zagrije do nekih 38c, nisam jedini kome se dešava znam jako dobro o cemu pricam...

http://android.stackexchange.com/questions/163691/extremely-heavy-cpu-usage-google-photos-2-4-0-138833446

Evo ti primjer jedan isto sve kako sam i ja objasnio.

15 godina
phoenix2003 kaže...

Da 41, ali za Europu. Čini mi se da su ispočetka imali iste bugove. Ukoliko su imali dovoljno vremena da te ispravke ubace u Europsku verziju, takvog update-a naravno neće biti. Ja ga ipak očekujem krajem mjeseca.

Nema nikakvog update do kraja mjeseca to ti ja garantiram 100% jel imam covjeka koji ima pristup svim tim infromacijama i on nam daje test/release romove  zato i ja imam Nougat vec preko 4 mjeseca dok ste ga vi tek dobili.

2.41.401.4 trenutna baza je novija od toga 2.38 builda, i sadrži iste i novije popravke od 2.38 builda, zbog toga je i kasnio za nas 2.41 update, bas radi tih bugova koji su pronadeni u 2.38 i prethodnim bazama..

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.3.2017 9:47 (ivicask).
15 godina
neaktivan
ivicask kaže...

Znači SVE su fotke syncane, sve su u cloudu, vidim ih preko google photos na računalu, ništa se ne synca, niti ide ikakv promet preko WIFI ili 3g, al google photos zalocka sve 4 jezgre na nekih 1.3ghz i tako stoji i telefon se zagrije do nekih 38c, nisam jedini kome se dešava znam jako dobro o cemu pricam...

http://android.stackexchange.com/questions/163691/extremely-heavy-cpu-usage-google-photos-2-4-0-138833446

Jesi li pokušao clear cache/data, kako sam ti već pisao ili wipe cache iz recovery mode? Ako nisi uđi u recovery mode i uradi wipe cache.

15 godina
phoenix2003 kaže...
ivicask kaže...

Jesi li pokušao clear cache/data, kako sam ti već pisao ili wipe cache iz recovery mode? Ako nisi uđi u recovery mode i uradi wipe cache.

Pa re-instalirao sam ROM i formatiro sa RUU telefon jedno 50 puta(ne pretjerivam), čuo sam da puno ljudi ima isti problem, nema veze sa našim telefonima već sa Google serverima, slično ko što je facebook imo bug di su ubili CPU svima zbog nekog server-side buga (loop sinkronizacije)

:)

15 godina
neaktivan
ivicask kaže...

Pa re-instalirao sam ROM i formatiro sa RUU telefon jedno 50 puta(ne pretjerivam),....

Sve džaba ako ne uradiš wipe cache.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.3.2017 14:18 (phoenix2003).
15 godina
phoenix2003 kaže...
ivicask kaže...

Pa re-instalirao sam ROM i formatiro sa RUU telefon jedno 50 puta(ne pretjerivam),....

Sve džaba ako ne uradiš wipe cache.

Napravio sam ga milion puta reda radi.. 

Svaki update/install našeg rom-a briše cache, a da ne velim RUU formatira sve particije telefona, isto tako google photos ne koristi ništa u cache, niti brisanje cache ikad pomaže u današnje vrijeme sa ičime, to je stara fora na starim telefonima/androidima i još nisam čuo da je ikad ikome  pomoglo sa bilo kakvim problemom..

15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Ja sam imao problem sa brzim pražnjenjem baterije kad je telefon bio nov pa je instalirao nekoliko updatea za redom. Nakon što sam uradio wipe cache battery drain problem je nestao.

Koju verziju aplikacije imaš? Pokušaj ručno skinuti i instalirati apk novije aplikacije sa linka: http://www.apkmirror.com/apk/google-inc/photos/

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.3.2017 20:10 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HTC One M10 - rasprava

Za TW ekipu, sletio neki update, težak 120mb, sistemska poboljšanja i poboljšanje za kameru!

Sad je pitanje kad će kod nas..

Nećkam se dal da puknem N il da ostanem na MM, ma najviše mi je radi baterije..

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Da, kamera ima manji bug. Danas je kamera, preko Google marketa, dobila manji update. Nisam još testirao da li je bug riješen.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
HTC One M10 - rasprava

Uglavnom katastrofa od kad sam preso na Nougat. Napravio hard reset, ali nije pomoglo. Po dva puta na dan punim mobitel. Konstantno mi OS "jede" najvise baterije. Ima mozda ko kakvo rjesenje jer ovo vise nije normalno. Evo ujutro skinuo mob sa punjaca na 100% i sada sam vec na 35% baterije, a mob skoro pa nisam ni koristio.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Viksan kaže...

Uglavnom katastrofa od kad sam preso na Nougat. Napravio hard reset, ali nije pomoglo. Po dva puta na dan punim mobitel. Konstantno mi OS "jede" najvise baterije. Ima mozda ko kakvo rjesenje jer ovo vise nije normalno. Evo ujutro skinuo mob sa punjaca na 100% i sada sam vec na 35% baterije, a mob skoro pa nisam ni koristio.

meni se u globalu baterija pokazala bolja, ali recimo jucer ista stvar, 20% mi je pojelo u 2-3 sata a jedva da sam ga taknuo...zna mi baterija izdrzat do 3 dana, a nekad je gotova u jednom danu.

mislim da je stvar do google-ovih servera, jucer su pustili ovaj google assistant i tko zna sto se sve sinkronizora u pozadini...

od kad je androida to je najveci problem, nesto locka procesor na 100% i ode baterija samo tako.. ne kuzim da to ne mogu rijesiti jednom za sva vremena.

15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Kod mene je ispočetka baterija osjetno kraće trajala baš zbog OSa ali sada se popravila. Osim što nedostaju live wallpapers, ozbiljnijih bugova nema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Ja za bateriju na nugatu imam samo reci hvale...bolja je nego na mm...ne nesto mnogo ali 5% sigurno....jedino mi je cudno gasenje aplikacija u pozadini,cak i kad totalno onesposobim boost....konstantno imam preko 2gb slobodnog rama....
Je lma neko uopste informaciju da li je 7.1 planiran za htc 10? mozda planiraju da preskoce i direktno na 8cu kao sto su uradili sa m8 kada je preso direktno sa 5.0 na 6.0....

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Koju crnu osmicu?! Pa tek smo sedmicu dobili a i ona ne radi kako treba. Polako, u sljedećih godinu i po neće nas proći niti jedan update. Taiwan je već dobio nekakvu zakrpu ali nije 7.1.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Pa zato sto i nije ispeglana do kraja me interesuje da li je 7.1 u planu....htc ima istoriju da ostavi flagsip bez bilo kakvog updata punih godinu dana...

12 godina
neaktivan
Evo, ja slučajno zadržao prst na home tipki i vidim da sam dobio assistant umjesto now on tap hh. Mob je na US English, ali mislio sam da to ovisi i lokaciji tj. regiji ili nešto..

0 0 hvala 0
15 godina
Perooo1 kaže...
Evo, ja slučajno zadržao prst na home tipki i vidim da sam dobio assistant umjesto now on tap hh. Mob je na US English, ali mislio sam da to ovisi i lokaciji tj. regiji ili nešto..

i ja sam dobio prije par dana..ali moram reci da mi se nikako ne svidja..nemoguce je iskljuciti detekciju "ok google" na svim ekranima.. do one pocetne stranice sa vijestima itd. vise se ne moze drzanjem home tipke..uglavnom meni se nikako ne svidja pa sam i disable-ao aplikaciju..

15 godina
neaktivan
zvonac kaže...

Jesi li instalirao N?

17 godina
phoenix2003 kaže...
zvonac kaže...

Jesi li instalirao N?

Jesam..

Cekam da dojde ovaj update od 120mb.

15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Kakvi su dojmovi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
phoenix2003 kaže...

Kakvi su dojmovi?

fokus na kameri u manualom modu..

Nemam nekih zamjerki, zasad.. Baterija, pa, ok, ne vidim neki veliki pomak po tom pitanju..

15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Kako stvari stoje baš ćemo se načekati na 7.1. Google radi downgrade na 7.0 http://www.androidpolice.com/2017/03/15/google-sending-android-7-0-ota-update-nexus-6-phones-running-7-1-1/

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HTC One M10 - rasprava

mislim da cemo mi svi na iphone sljedeci put ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

na nexusa tj pixela ili šta već

iPhone is a smartphone for dumb people

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice