HTC One M10 - rasprava

poruka: 2.499
|
čitano: 382.544
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: HTC One M10 - rasprava

Ma pusti, kenja bezveze... Kompleksi... 

14 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...

Za to nema lijeka,nevidi dalje od nosa. Kinezi napadaju: http://imgur.com/a/quwuz

11 godina
Ne znam na koje probleme ciljas na S7E, ali ja tom mobu nakon 3 tjedna ne uspjevam pronaci manu, a bas nisam neki pretjerani Samsung fan.
12 godina
neaktivan
spajder68 kaže...
bubimir13 kaže...

Za to nema lijeka,nevidi dalje od nosa. Kinezi napadaju: http://imgur.com/a/quwuz

Ziher će reć da je photoshop...

15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Ipak dolazi novi Boom Sound!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
phoenix2003 kaže...

Hmm,da ga bar front implementiraju,a ne dolje :( meni je to glavna prednost na m8....

Gdje nalazite sve te informacije i najave? na kojim stranicama?

Meni osobno se i m8 jako grije,M9 sam imao svega tjedan dana,u samom izlasku,i grijao bi se jako kada bih snimao ili dulje gledao film...ostalo bi bilo ok,al sam se vratio na m8 jer m9 nije nudio nista posebno naspram m8,jer meni octa proc. ne igra nikakvu ulogu jer ne igram igre...

Na m8 se grije u zadnje vrijeme kaj god da radim,najvise kod citanja vijesti i puno guglanja. neugodan je kad se uzari,ali onaj premium feeling metala je genijalan.

15 godina
neaktivan
izvone kaže...
phoenix2003 kaže...

https://twitter.com/?lang=en 

15 godina
neaktivan
izvone kaže...
phoenix2003 kaže...

Hmm,da ga bar front implementiraju,a ne dolje :( meni je to glavna prednost na m8....

Meni osobno se i m8 jako grije,M9 sam imao svega tjedan dana,u samom izlasku,i grijao bi se jako kada bih snimao ili dulje gledao film...ostalo bi bilo ok,al sam se vratio na m8 jer m9 nije nudio nista posebno naspram m8,jer meni octa proc. ne igra nikakvu ulogu jer ne igram igre...

Na m8 se grije u zadnje vrijeme kaj god da radim,najvise kod citanja vijesti i puno guglanja. neugodan je kad se uzari,ali onaj premium feeling metala je genijalan.

U pravu si za M8. Sve je fino i premium, ali kada sam ga imao neko vrijeme najvise me nerviralo krckanje prilikom vibriranja. Kao da se raspada unutra ili nesto slicno...

16 godina
HTC One M10 - rasprava

hvala phoenix!

almin...ja krckanje nisam cuo nikakvo,ali sto se tice vibre,ta bi i zgrade svojom vibrom srusila,a nigdje regulacije (do custom roma i mogucnosti)...

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2016 23:54 (izvone).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ivicask kaže...

Gle pricas gluposti, niti jesu niti smiju smanjiti takt CPU-a, ono sto napravili jest podešenje thermal throttling-a, gdje se smanjuje brzina CPU/GPU-a pri odredenim temepraturama, a to opet ima SVAKI telefon na svijetu kao zastitu od pregrijevanja.

K tome je jos i Qualcomm izdao novi FW za procesor koji je dodatno podesio low lvl stvari kao voltaze, raspodjela zadataka izmedu BIG/LITTLE cores itd itd..

Uglavnom kao sto je receno vec, ja mogu na svojem M9 izvrtiti AnTuTu 10 puta za redom i telefon ne prede 47C, a isto tako score je i nakon 10og test unutar 5% tocan tako da nemozes reci da je HTC spustio takt CPU-a..

Gledaj.,razlika je što se smanjivanje brzine kod HTC-a dogodi "odmah"., a kod ostalih nakon dužeg vremena - najčešće je zbog igranja igrica.

Ovo da HTC ne smije smanjit takt...zašto ne bi mogli - oni kupe kompletan Soc i rade s njim što hoće.

Pogledaj Mi5 - 

• 32GB model with Snapdragon 820 chipset (2x 1.8 GHz and 2x 1.6GHz cores); 3GB RAM
    • 64GB model with Snapdragon 820 chipset (2x 2.15 GHz and 2x 1.6GHz cores); 3GB RAM - the one we're reviewing
      • 128GB model with Snapdragon 820 chipset (2x 2.15 GHz and 2x 1.6GHz cores); 4GB RAM
    • Ovo podebljano - isti procesor., drugačija brzina CPU-a. Misliš da Xiaomi pitao Qualcomm jel mogu samnjit brzinu. Aj ne budi smješan.

Pitaš li se zašto su LG inženjeri odabrali Snapdragon 808? Misliš da su ljudi koji imaju ovo sve u malo prstu odabrali 808 iz zajebancije. Daj ne budi slijep pored zdravih očiju.

Nadam se da će M10 bit koliko toliko Top mobitel jel ćemo mi kupci imat više izbora a time će morat pada cijena ostalima.

13 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...

hahahahha...legenda si!!!

Jesam ljubomoran sam pogotovo na tvoj Z5. Boli tebe briga - ti ne trebaš nikad slikat nebo jel ti je u svakoj slici nebo.

spajder68 kaže...
bubimir13 kaže...

Nastavno na Antutu - prvi ste Vi svi rekli da je nevjerodostojan pogotovo kada je S6 imao 69000 bodova a ostali 50000.,sad odjedamput ostali na Antutu imaju 130000 a Samsung S6 80000., i sad je točan 

Ne da je Antutu nevjerodostojan.,nego je to postala sprdačina od testa.

Antutu od verzije 5.0 daje preveliku važnost samo single core i gpu tako da ti bodovi nikako ne daju pravu sliku.

Jedini tko daje još koliko toliko točen bodove je Geekbench 3.

Testiraj preko njega pa stavi sliku.

Ako M9 ima 130.000 bodova na Antutu onda računam da će M10 imat 200.000 - 250.000 bodova

13 godina
R36 kaže...
bubimir13 kaže...

hahahahha...legenda si!!!

Jesam ljubomoran sam pogotovo na tvoj Z5. Boli tebe briga - ti ne trebaš nikad slikat nebo jel ti je u svakoj slici nebo.

spajder68 kaže...
bubimir13 kaže...

Nastavno na Antutu - prvi ste Vi svi rekli da je nevjerodostojan pogotovo kada je S6 imao 69000 bodova a ostali 50000.,sad odjedamput ostali na Antutu imaju 130000 a Samsung S6 80000., i sad je točan 

Ne da je Antutu nevjerodostojan.,nego je to postala sprdačina od testa.

Antutu od verzije 5.0 daje preveliku važnost samo single core i gpu tako da ti bodovi nikako ne daju pravu sliku.

Jedini tko daje još koliko toliko točen bodove je Geekbench 3.

Testiraj preko njega pa stavi sliku.

Ako M9 ima 130.000 bodova na Antutu onda računam da će M10 imat 200.000 - 250.000 bodova

Kad god su bodovi na Antutu benchmarku crveni znaci da se radi o promijenjenom romu/kernelu ili necemu trecemu sto daje lazni UX rezultat na benchmarku. O tome je vec puno pisano na XDA forumima i ostalim stranicama vezanima za Android

Na svom HTC-u M9 sam sa promijenjenim ROM-om i kernelom odjednom dobio oko 135 000 bodova al naravno crvenih. Ali mobitel je idalje radio jednako i kao prije nikakve prmjene u brzini nije bilo, tek kad sam se raspitao saznao sam da su ti bodovi lazirani/namjerno podignuti ROM-om/kernelom.

Ljudi koji izrađuju ROMove/kernele nekada namjerno stave linije koda koji daju naglo ogromne rezultate na benchmarku kako bi privukli ljude na koristenje bas njihovog ROMa iako razlike u brzini ili bilo cemu nema ili je minimalna što sam ja kasno shvatio hah
Slicnu stvar je radio Samsung prije par godina kada se otkrilo da namjerno povisuje benchmark rezultate povisivanjem takta iznad onoga sto je korisniku dostupno, ali i u svom stock ROMu imao je dijelove koji povisuju benchmark rezultate namjerno kako bi bio iznad konkurencije jer se tada to puno vise gledalo nego sada

Sam Antutu u obzir uzima samo zelene scorove za svoje analize itd. te se samo zeleni bodovi mogu racunati u direktnoj uspoerdbi mobitela putem benchmarka

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2016 9:35 (piro.80).
13 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

@piro.80

Hvala ti kolega.,to uopće nisam znao. Znam da je muljaža ali nisam znao kakva. Ustvari cijeli Antutu je jedna velika prevara - baš zbog takvih stvari kakve si ti naveo.

@spajder68 : Aj nemoj biti muljator kao ovi u saboru. Brate stavi orginal HTC firmware bez ikakvih custom romova.,instaliraj Geekbench 3 i stavi rezultate., a do tad 

@bubimir13: Nije photoshop ovo što je stavio spajder68 nego kako bi rekao Mamić - obmanjuješ ovaj napaćeni narod, ti si jedan mučki provokator 

1 0 hvala 0
13 godina
R36 kaže...

@piro.80

Hvala ti kolega.,to uopće nisam znao. Znam da je muljaža ali nisam znao kakva. Ustvari cijeli Antutu je jedna velika prevara - baš zbog takvih stvari kakve si ti naveo.

@spajder68 : Aj nemoj biti muljator kao ovi u saboru. Brate stavi orginal HTC firmware bez ikakvih custom romova.,instaliraj Geekbench 3 i stavi rezultate., a do tad 

@bubimir13: Nije photoshop ovo što je stavio spajder68 nego kako bi rekao Mamić - obmanjuješ ovaj napaćeni narod, ti si jedan mučki provokator 

Samo sam htio razjasnit drugima koji to mozda ne znaju. Jer ljudi vide takve rezultate, odvrte benchmark na svom telefonu i pitaju se kako njihov telefon nikako ne moze doci ni blizu tih rezultata. Onda se muce sa flashanjem ROM-ova drugih zemalja jer su culi da ce tamo score bit neusporedivo bolji i samo gube vrijeme i zivce

Naravno da nisu svi ROMovi takvi i da postoje razlike. Dobro napisani ROMovi kao i specijalizirani ROMovi mogu dati puno bolje rezultate od stock ROMova ali to se sve svodi na razliku od maximalno 3000-8000 bodova, najcesce su kerneli ti koji laziraju UX score barem u Antutu-u

Sam Antutu je rekao da takve bodove prikazuje i prikazuje ih crvenima zbog toga sto je Android otvoren OS i svatko radi ono sto zeli pa tako i oni koji se orijentiraju na izradu ROMova/kernela za benchmarke mogu vidjeti svoje rezultate ali oni nisu usporedivi sa normalnim zelenim/bijelim bodovima.

Skok od nekoliko desetina tisuća bodova samo zbog jednog updatea je nemoguc bez posebno napravljenih ROM-ova i kernela. Takav skok u benchmarku ne bi mogao postici ni Appleov iPhone koji je optimiziran do bola za svoj hardware

Kad bi takav visok rezultat naglo mogli postici HTC, Sasmung, LG i ostali samo jednim updateom sta bi onda mogao jedan Nexus koji radi neusporedivo bolje nego konkurencija zbog svoje optimizaranosti od strane samog Googlea

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2016 10:22 (piro.80).
17 godina
HTC One M10 - rasprava

Ajmo se vratit na temu, a to je M10!  Dosta spamanja o M9 i S6, antutu i pregrijavanju, tema postoji za te stvari!

Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
HTC One M10 - rasprava

super LCD 5,3000mAh

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

HTC M10 bi trebao imati Super LCD 5 (ne AMOLED) i bateriju kapaciteta 3000 mAh : https://twitter.com/evleaks?lang=en

Deja vu.

14 godina
neaktivan
R36 kaže...

Jema tamo pod rooted device,neki hurac pise...Tebe vjerovatno zovu glupas??!!  http://imgur.com/a/t1kou

14 godina
R36 kaže...
ivicask kaže...

Gle pricas gluposti, niti jesu niti smiju smanjiti takt CPU-a, ono sto napravili jest podešenje thermal throttling-a, gdje se smanjuje brzina CPU/GPU-a pri odredenim temepraturama, a to opet ima SVAKI telefon na svijetu kao zastitu od pregrijevanja.

K tome je jos i Qualcomm izdao novi FW za procesor koji je dodatno podesio low lvl stvari kao voltaze, raspodjela zadataka izmedu BIG/LITTLE cores itd itd..

Uglavnom kao sto je receno vec, ja mogu na svojem M9 izvrtiti AnTuTu 10 puta za redom i telefon ne prede 47C, a isto tako score je i nakon 10og test unutar 5% tocan tako da nemozes reci da je HTC spustio takt CPU-a..

Gledaj.,razlika je što se smanjivanje brzine kod HTC-a dogodi "odmah"., a kod ostalih nakon dužeg vremena - najčešće je zbog igranja igrica.

Ovo da HTC ne smije smanjit takt...zašto ne bi mogli - oni kupe kompletan Soc i rade s njim što hoće.

Pogledaj Mi5 - 

• 32GB model with Snapdragon 820 chipset (2x 1.8 GHz and 2x 1.6GHz cores); 3GB RAM
    • 64GB model with Snapdragon 820 chipset (2x 2.15 GHz and 2x 1.6GHz cores); 3GB RAM - the one we're reviewing
      • 128GB model with Snapdragon 820 chipset (2x 2.15 GHz and 2x 1.6GHz cores); 4GB RAM
    • Ovo podebljano - isti procesor., drugačija brzina CPU-a. Misliš da Xiaomi pitao Qualcomm jel mogu samnjit brzinu. Aj ne budi smješan.

Pitaš li se zašto su LG inženjeri odabrali Snapdragon 808? Misliš da su ljudi koji imaju ovo sve u malo prstu odabrali 808 iz zajebancije. Daj ne budi slijep pored zdravih očiju.

Nadam se da će M10 bit koliko toliko Top mobitel jel ćemo mi kupci imat više izbora a time će morat pada cijena ostalima.

Ne baš obrnuto, kod drugih se dešava "odmah", a kod HTC-a kasnije, HTC je uspio izvuci najbolje od tog procesora(Andorid 6.0, a ne neke stare baze), frend mi je bas radio usporedbu sa par Snapdragon 810 telefona koja je imao bas mi je pricao o tom, i totalni je luđak sto se toga tice..

http://forum.xda-developers.com/one-m9/general/htc-flagship-2015-htc-one-m9-snapdragon-t3078486

Na njega mislim, al nebitno, neda mi se sad traziti i dokazivati tebi, ja radim sa HTC telefonima vec 5 godina i kao aktivni i poznati developer na XDA i mislim da imam određeni kredibilitet kad nesto kazem i znam..

Back to topic, cisto ako nekog interesira, HTC 10 dobiva 156 091 score na AnTuTu, finalna baza, ne kao prtethodni test software koji ste vidli leakni na netu..

http://www.phonearena.com/news/HTC-M10-seen-in-the-flesh-blazes-through-AnTuTu-leaving-the-competition-behind_id79603

Al slažem se da je AnTuTU u zadnje vrijeme čudan sa tim UX rezultatima, tako da, whatever...

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2016 15:44 (ivicask).
13 godina
neaktivan
spajder68 kaže...
R36 kaže...

Jema tamo pod rooted device,neki hurac pise...Tebe vjerovatno zovu glupas??!!  http://imgur.com/a/t1kou

Cekam Geekbench 3 a do tad budi tiho.

ivicask kaže...

Ne baš obrnuto, kod drugih se dešava "odmah", a kod HTC-a kasnije, HTC je uspio izvuci najbolje od tog procesora(Andorid 6.0, a ne neke stare baze), frend mi je bas radio usporedbu sa par Snapdragon 810 telefona koja je imao bas mi je pricao o tom, i totalni je luđak sto se toga tice..

http://forum.xda-developers.com/one-m9/general/htc-flagship-2015-htc-one-m9-snapdragon-t3078486

Na njega mislim, al nebitno, neda mi se sad traziti i dokazivati tebi, ja radim sa HTC telefonima vec 5 godina i kao aktivni i poznati developer na XDA i mislim da imam određeni kredibilitet kad nesto kazem i znam..

Back to topic, cisto ako nekog interesira, HTC 10 dobiva 156 091 score na AnTuTu, finalna baza, ne kao prtethodni test software koji ste vidli leakni na netu..

http://www.phonearena.com/news/HTC-M10-seen-in-the-flesh-blazes-through-AnTuTu-leaving-the-competition-behind_id79603

Al slažem se da je AnTuTU u zadnje vrijeme čudan sa tim UX rezultatima, tako da, whatever...

Svi smo mi svugdje i svagdje aktivni ali se s tim ne hvalimo.

Ovo da se kod drugi dogadja odmah a kod HTC kasnije - LOL,LOL

Ma ti mene zajebavas ziher!!!LOL

Ovo sto si ti rekao je vrhunac gluposti koju sam zadnje vrijeme procitao - nemoj se ljutit ali to sam morao reci!!!

Za Antutu sam napisao sto mislim i necu vise ponavljat.

14 godina
HTC One M10 - rasprava

http://www.anandtech.com/show/9820/the-google-nexus-6p-review/4

In terms of maintaining highest frequencies for the longest, the HTC One M9 seems to be the best

I tvoj voljeni LG se pokazao najgori u sustained perfomance 

A ti i dalje tupis svoje sa nekakvim starim informacijama, vjerojatno ni nemaš m9,  meni je u džepu već godinu dana... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Trebam kupiti novi mob...

VIP trenutno ima u ponudi samo A9... kad je za očekivati da bi se kod nas mogao pojaviti M10?

0 0 hvala 0
16 godina
Ma @ivicask, sta se obazires na @R36, zar ti nije jasno da mali provocira i trolla, pa neka trolla i dalje. Koliko god ti njemu linkova/slika stavio, to njega ne dira, niti dozivljava i tupi po svome. Zna se kakvi ljudi imaju te odlike :)

Na temu, ova slika sta si linkao, osim samog Antutu rezultata, koji nije iznenadjenje, pokazuje i ljepotu #10tke u cilom svom sjaju. Cak potvrdjuje i sivo/crnu kombinaciju, kojoj sve vise i ja naginjem sad :)

Kad je Samsung bio bolji na Antutu, onda je Antutu bio bitan, sad vise nije. Isto je za sve druge bencheve.

Svi znamo da Sense je i dalje najfluidniji Android akin.
ptspclan.com | visit us ^^
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Rimtu kaže...

Trebam kupiti novi mob...

VIP trenutno ima u ponudi samo A9... kad je za očekivati da bi se kod nas mogao pojaviti M10?

Zakazano predstavljanje 12 travnja i racunaj barem mijesec dana dok ne doleti na prodajna mijesta.Svakako ga se vrijedi pričekati.

15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Ovi iz HTC su izgleda čekali da vide što će konkurencija napraviti i onda će jednostavno - napraviti bolje. Kako kod nas, kada ljudi naprave veću kuću od susjeda! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HTC One M10 - rasprava

Ovi iz HTC se opasno bruse, ak bu to tak sve bilo, a cijenovno u rangu S7, bit će to dobar potez u 2016toj godini..

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Ova poruka mi se sviđa 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
HTC One M10 - rasprava

According to ePrice, the HTC 10 will likely be launched on April 15 in Taiwan. Since Taiwan is HTC's home country, it might get the handset earlier than the rest of the world, so we may still have to wait a bit longer before seeing the One M10 hitting shelves in North America, Europe, and other regions. In fact, a couple of months back, we heard that the phone would not be released in the US before early May, though it could reach other markets on April 19. Unfortunately, for now, we can't confirm any of these dates.

http://vrdwellersblog.com/2016/03/16/leak-overview-htc-10-m10/

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.3.2016 10:17 (zvonac).
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Poigrao sam se malo u CAD-u.. prema slikama, dimenzije bi trebale biti 146,6x72,2x8,8mm.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.3.2016 12:05 (Rimtu).

0 1 hvala 0
16 godina
Evo usporedbe sa ostalima u zadnje dvi godine. To je prema leaku i dimenziji ekrana. Samo da srezani rubovi pridodaju gripu, jer jedino mi se ne svidja sto je siri nego M9.
ptspclan.com | visit us ^^
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice