Uklanjanje nightshoot efekta

poruka: 5
|
čitano: 1.861
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Pozdrav svima.

Dobio sam neke fotografije slikane najamaterskijom rukom ikad viđenom s jako lošim fotoaparatom i ukljucenim night shootom. Night shoot i nije toliko los nekada, ali ovo se slikavalo u nekoj sali s nelošim osvjetljenjem i dovoljan bi bio blic fotoaparata da slika ispadne dobra. Medutim, slike su katastrofa, osim sto su tamne (sto bi se dalo riješit) slike su mutne odnosno dupliciraju se. Kao da gledate sliku s 3D efektom.

Kad bi se ti "duplikati" spojili, odnosno pomaknuli tako da bude jedna slika, uvjeren sam da bi slika izgledala poprilicno dobro. Samo ja ne znam kako napraviti to.

Dao sam vam tu jedan dio slike, nebi smio siriti cijelu. Na slici je prikazan vrh glave (kosa) i gore svica na plafonu.

Ako itko poznaje nacin u photoshopu ili bilo kojem drugom alatu bilo za winse, mac ili linux, stvarno vas molim da postate ovdje i pomognete.

Ima li spasa?

www.stripovi.tk
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2011 12:21 (ivoleko).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nisam baš profesionalac, ali ovako odokativno bi rekao da nema šanse da to uspiješ, još nekako možda na ovom malom dijelu slike, ali na cjelom? Teško. Jako teško.

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: Uklanjanje nightshoot efekta

taj "dupli" efekt je u stvari duga ekspozicija + nemirna ruka -> koju koriste jeftini aparati u lošim svjetlosnim uvijetima, možeš samo živce izgubiti u photoshopu

17 godina

Hvala na odgovorima. Probao sam vec prije u photoshopu i stvarno nije išlo xD.

Ali sam mislio da ima kakav programcic ili plug-in koji se bavi bas time i koristi neke svoje algoritme...

ali kako stvari stoje, ocito nema :(

www.stripovi.tk

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

naravno da postoji !
ali samo u filmovimo 

Gle malu vocku poslije kise, uzmem motiku i nema je vise....
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice