Pomoć kod izrade slika.

poruka: 61
|
čitano: 14.685
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Pomoć kod izrade slika.

Kako mogu napraviti sliku kakvu sam priložio? Imam paint.net i cs3 trial.

ASUS P5Q DELUXE, NVIDIA 9800 GX2, INTEL CORE 2 DUO E8500 @ 3,5GHz, CORSAIR DOMINATOR 2X2GB, CORSAIR HX620 W, SEAGATE BARRACUDA 320GB, WINDOWS VISTA ULTIMATE SP1. ------------- Razer Copperhead + Razer Exactmat , Logitech G11, Samsung 2032bw, Altec Lansing 221, Logitech Cordless Rumblepad 2
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.3.2009 18:20 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pomoć kod izrade slika.

To možeš i sa običnim paintom koji dobiješ uz windowse. Samo režeš i ljepiš na drugu sliku

Prodajem kravu, crna metalik boja, HI-FI mukanje, sportski rep i alu kopita.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pomoć kod izrade slika.

A ovo?

ASUS P5Q DELUXE, NVIDIA 9800 GX2, INTEL CORE 2 DUO E8500 @ 3,5GHz, CORSAIR DOMINATOR 2X2GB, CORSAIR HX620 W, SEAGATE BARRACUDA 320GB, WINDOWS VISTA ULTIMATE SP1. ------------- Razer Copperhead + Razer Exactmat , Logitech G11, Samsung 2032bw, Altec Lansing 221, Logitech Cordless Rumblepad 2

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Pomoć kod izrade slika.
Razer_Copperhead kaže...

A ovo?

To sa photoshopom radiš. Uzmeš Move tool i staviš kvačicu na show transform controls. Tamo onda resizeaš i rotiraš kako ti je potrebno. Naravno trebaš imati sliku okvira i svoju sliku. Ako treba raditi perspektivu u slici odeš na Edit>Transform>skew i ako opet trebaš resizeat u onoj perspektivi odeš na Edit>Free transform
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.3.2009 19:28 (BORN).
17 godina
neaktivan
Pomoć kod izrade slika.

Hvala, a di ću naći okvir?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

Hvala, a di ću naći okvir?

Probaj u googleu tražit okvire. Nema veze ako imaju sliku, samo priljepiš svoju
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.3.2009 19:30 (BORN).
17 godina
neaktivan
Pomoć kod izrade slika.

Htio bih prebaciti sliku u .ico format da je stavim na memory stick. Provao sam nekoliko programa, ali uvijek ostane nekako nazubljena. Kako stvoriti taj .ico format?

Area-51 m15x

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

Htio bih prebaciti sliku u .ico format da je stavim na memory stick. Provao sam nekoliko programa, ali uvijek ostane nekako nazubljena. Kako stvoriti taj .ico format?

imaš icon plugin za photoshop i paint.net
google is your frend
17 godina
neaktivan
Pomoć kod izrade slika.

Upravo sam našao preko googla. Hvala.

Area-51 m15x
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2009 13:10 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
jurluk kaže...
Razer_Copperhead kaže...

imaš icon plugin za photoshop i paint.net
google is your frend
 Za paint.net mi radi, ali za photoshop ne radi što treba napraviti da proradi i u photoshopu? Tražio sam na googleu, ali sve isto piše gdje treba taj dodatak spremiti.
Area-51 m15x
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2009 18:57 (Razer_Copperhead).
17 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

To se moze napraviti i Google Picasom. Odaberes folder koji zelis te napravi kolaž wallpaper te ima vise opcija. Dal da budu poredane jedna uz drugu, razbacane i sl.
ECS A780GM-A; AMD Athlon 64 X2 5000+; 4096 MB DDR2; NVIDIA GeForce 7600 GS (512 MB); Hitachi HDT725032VLA360 320 GB; WDC WD800BB-00JHC0 74 GB
16 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

Odi u gradsku knjižnicu, na odjel informatike i nađi knjigu autora Scott Kelby-ja ''Podli prljavi trikovi''. Možeš je i kupiti preko interneta, košta 240 kuna. Mastan papir, kolor stranice, sva objašnjenja vezana uz Photoshop na jednom mjestu, jednostavnim rječnikom objašnjeno. Kak savladaš knjigu, nitko ti neće biti ravan. Bit ćeš Photoshop Guru.
17 godina
neaktivan
Kalea kaže...
Razer_Copperhead kaže...

Odi u gradsku knjižnicu, na odjel informatike i nađi knjigu autora Scott Kelby-ja ''Podli prljavi trikovi''. Možeš je i kupiti preko interneta, košta 240 kuna. Mastan papir, kolor stranice, sva objašnjenja vezana uz Photoshop na jednom mjestu, jednostavnim rječnikom objašnjeno. Kak savladaš knjigu, nitko ti neće biti ravan. Bit ćeš Photoshop Guru.
 Ti misliš da ima ta knjiga u knjižnici?Izlanuo se
Area-51 m15x
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.4.2009 6:49 (Razer_Copperhead).
16 godina
neaktivan

Zna li itko kako da smanjim vrijednost slike......imam sliku slikanu digitalnim fotoaparatom koja je velika 3MB pa me zanima preko kojeg programa da je smanjim na pola MB ili 1MB

17 godina
neaktivan
dogman kaže...

Zna li itko kako da smanjim vrijednost slike......imam sliku slikanu digitalnim fotoaparatom koja je velika 3MB pa me zanima preko kojeg programa da je smanjim na pola MB ili 1MB

Ako je već u .jpg formatu jedino da joj smanjiš rezoluciju.
Area-51 m15x
16 godina
neaktivan

da jest u njemu ,onda cu je smanjiti.....moze preko microsoft offiice picture managera-mislim opcija crop

17 godina
neaktivan
dogman kaže...

da jest u njemu ,onda cu je smanjiti.....moze preko microsoft offiice picture managera-mislim opcija crop

Imaš tamo opciju resize pictures i tamo smanjivaš rezoluciju bez da režeš sliku ili možeš pomoću FastStone Photo Resizer.
Area-51 m15x
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2009 21:29 (Razer_Copperhead).
17 godina
neaktivan
Pomoć kod izrade slika.

Ima li neki program sličan face dubu samo da je besplatan?

Area-51 m15x

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dogman kaže...

Samo je otvoriš u paintu i ponovo saveaš
17 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

mozes u paint-u običnom... odeš save as- bitmap- i dodas na kraj imena ovo - .ico i kliknes save i to je to imas ikonu...
La lucha continuada...
16 godina
neaktivan
Pomoć kod izrade slika.

Jao, jao, jao. WRONG!

1.) To napraviš u Paint.NET-u bez ikakvih pluginova za 5 minuta.

2.) Što se tiče smanjivanja vrijednosti slike, u Paint.NET-u se prilikom save-a otvori prozorčić u kojem se može podesiti kvaliteta slike, a samim time i veličina što je i naznačeno. Tako da teza "ako je slika u .jpg formatu, jedini način za smanjene njene veličine je smanjivanje njene rezolucije" pada u vodu. Zašto bi itko snimao novi program (FastStone Photo resizer) da bi napravio nešto što može (zajedno sa ogromnom količinom drugih stvari) napraviti u Paint.NET-u?

Što se tiče običnog Paint-a, on je užas. Pravi užas, nitko nebi trebao raditi najobičnije poslove na njemu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
eterna luchar kaže...
Razer_Copperhead kaže...

mozes u paint-u običnom... odeš save as- bitmap- i dodas na kraj imena ovo - .ico i kliknes save i to je to imas ikonu...
Sredio sam .ico format pomoću dodatka za Paint.NET, a to što si rekao sam bio našao na googleu i nije mi radilo tko zna zbog čega, zato sam i pitao ovdje. Hvala sve jedno na pomoći.
Area-51 m15x
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.4.2009 7:21 (Razer_Copperhead).
17 godina
neaktivan
Random. kaže...

Jao, jao, jao. WRONG!

2.) Što se tiče smanjivanja vrijednosti slike, u Paint.NET-u se prilikom save-a otvori prozorčić u kojem se može podesiti kvaliteta slike, a samim time i veličina što je i naznačeno. Tako da teza "ako je slika u .jpg formatu, jedini način za smanjene njene veličine je smanjivanje njene rezolucije" pada u vodu. Zašto bi itko snimao novi program (FastStone Photo resizer) da bi napravio nešto što može (zajedno sa ogromnom količinom drugih stvari) napraviti u Paint.NET-u?

Što se tiče običnog Paint-a, on je užas. Pravi užas, nitko nebi trebao raditi najobičnije poslove na njemu.

Za smanjivanje zauzeća slike obični paint je dovoljan. Uzmeš sliku od 3mb i u painu je samo save as..u JPEG bez ikakvog smanjivanja i slika će odmah pasti na 300kb bez ikakvog gubitka kvalitete
17 godina
Razer_Copperhead kaže...

Čekaj malo, zašto u .ico? Pa možeš sve vrste datoteka staviti na stick.
17 godina
neaktivan
itf4n kaže...
Razer_Copperhead kaže...

vjerovatno hoce neku sliku staviti kao ikonu usb-a...
La lucha continuada...
17 godina
Pomoć kod izrade slika.

Aha. Mislim da to i Paint može.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BORN kaže...
Random. kaže...

Jao, jao, jao. WRONG!

Za smanjivanje zauzeća slike obični paint je dovoljan. Uzmeš sliku od 3mb i u painu je samo save as..u JPEG bez ikakvog smanjivanja i slika će odmah pasti na 300kb bez ikakvog gubitka kvalitete
 Gubitak je OČIT. Ako još uvijek nisi uvjeren, reci pa da ti pošaljem primjere.

I još jedna stvar sa Paintom. Ne možeš odrediti koji stupanj kompresije da napravi. On to radi automatski bez pitanja.

Zaključak: Za bilo kakav imalo ozbiljniji rad, Paint ne dolazi u obzir. Namigiva
17 godina
neaktivan
eterna luchar kaže...
itf4n kaže...
Razer_Copperhead kaže...

vjerovatno hoce neku sliku staviti kao ikonu usb-a...
 Da, za ikonu USB-a mi je služio taj format.
Area-51 m15x
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.4.2009 6:49 (Razer_Copperhead).
17 godina
neaktivan
Random. kaže...
Gubitak je OČIT. Ako još uvijek nisi uvjeren, reci pa da ti pošaljem primjere.

I još jedna stvar sa Paintom. Ne možeš odrediti koji stupanj kompresije da napravi. On to radi automatski bez pitanja.

Zaključak: Za bilo kakav imalo ozbiljniji rad, Paint ne dolazi u obzir. Namigiva
 Evo onda tebi primjeri da se uvjeriš. Evo ti ove dvije slike da se uvjeriš: http://img11.imageshack.us/gal.php?g=dsc05767f.jpg
Ako nađeš razliku u kvaliteti dam ti svoj komp
16 godina
neaktivan
Pomoć kod izrade slika.

Pakiraj komp. Sad sam kod prijatelja, i dokazah svoju teoriju, samo sad mi se neda to uploadati. Kad dođem doma, šaljem.

0 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice