Ostećeni pikseli i tolerancija

poruka: 8
|
čitano: 2.214
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Pitanje - Ostećeni pikseli i tolerancija.

Ovako, imam Philipsov 200WS8FB monitor. Wide screen, 1680x1050, evo specifikacije:

http://www.p4c.philips.com/files/2/200ws8fb_00/200ws8fb_00_pss_aen.pdf

E sad, monitor je jos dobrano pod garancijom, a ima 2 zelena stuck pixela. Znaci 2 zelena zaglavljena subpixela, i 4 mrtva crna subpixela. Pixeli su dosta udaljeni pa ne spada pod nikakav cluster.

Ovo je screenshot iz user manuala za taj monitor:

http://i187.photobucket.com/albums/x159/horizon87/dotDefect.jpg

I sad, mene zanima dal ja imam pravo na zamjenu, jer mi covjek u servisu nije bas puno tog reko osim da pogledam u manual.

Sve zajedno je 6 fault subpixela pa valjda prelazi toleranciju za ovaj zadnji uvjet, al neznam dal se ova zvijezdica dolje odnosi i na to ili samo gore di je oznaceno... Ima ko kakvog iskustva s tim?

www.dice3d.com - Online portfolio
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.12.2008 18:30 (horizon).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pitanje - Ostećeni pikseli i tolerancija.

Ti imaš 22 inčni monitor a tu su podaci i prospekt za 20 inčni.

Šta je veća matrica više mrtvih pixela dopuštaju

http://www.behardware.com/articles/666-18/a-look-into-dead-pixels-2007.html

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Eh, moja pogreska, 200WS8FB :P Sori

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Bump

0 0 hvala 0
17 godina

Ufff, ovaj engleski je malo zeznuta stvar. Muči me ta opaska na dnu, a toliko su puta ponovili riječi 'pixel', 'subpixel' i 'dot' da više niti ne znam o čemu se priča...

Osim toga, ovaj dio, kako može biti jedan susjedni pixel? Ako su susjedni, onda ih je valjda dva ili više?!

U svakom slučaju, potraži hrvatski prijevod uputa, to moraju imati prema zakonu. Valjda će tamo biti nešto jasnije napisano (iako prema mojim vlastitim iskustvima obično nije Izlanuo se ).

Ipak, analogijom onoga što piše pod zasebnim rubrikama za svijetle i tamne piksele, ja bih rekao sljedeće - ako se dozvoljava max. 3 svijetla subpiksela, odn. 5 tamnih (3+5=8), te jedan grozd od dva svijetla subpiksela, odn. dva grozda tamnih (1+2=3) - čini mi se nemoguće kao teži uvjet postaviti ukupno pet 'dot defects'. Kakva je to iznimka, ako dopušta više od nečega što je inače maksimum (onih ukupno 3 kom. 'dot defects')? Zato mislim da se taj zadnji red tablice zapravo odnosi na pojedine mrtve subpiksele. Osim toga, kao što si i sam primijetio - gornja dva spomena riječi 'dot' imaju zvjezdicu za napomenu, kako to da onda zadnji red nema?!

A sad, nigdje zapravo ne piše to što tvrdim, ali jednako tako nigdje niti ne piše da je 'dot defect' isključivo dva subpiksela ;)

EDIT:

Zapravo, ponovnim čitanjem sam još sigurniji da imaš pravo na zamjenu - prema ovoj napomeni na kraju (zvjezdica), 'dot defect' je jedan ILI dva mrtva subpiksela. Tri se ionako ne dozvoljavaju. Ova udaljenost od 15mm po meni određuje minimalnu dozvoljenu udaljenost između dva mrtva subpiksela. Da su ti bilo koja dva mrtva subpiksela bliži od tih 15mm, po meni imaš odmah pravo na zamjenu, jer se to ne dozvoljava. Obzirom da ti imaš ukupno šest mrtvih subpiksela raštrkanih po ekranu (dakle ukupno šest 'dot defects' bilo koje vrste), ja bih rekao da je to to.

Pazi, gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.12.2008 7:08 (Veliki Brat).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma sigurno će ti zamjeniti, neznam što čekaš. Koliko ja znam većina će ti zamjeniti monitor s više od 2-3 mrtva pixela.

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Ostećeni pikseli i tolerancija
Veliki Brat kaže...

Obzirom da ti imaš ukupno šest mrtvih subpiksela raštrkanih po ekranu (dakle ukupno šest 'dot defects' bilo koje vrste), ja bih rekao da je to to.

Eh, al nisu rastrkani po ekranu, neko su skupljeni u 2 pixela (ne sub pixela). Znaci imam 2 pixela koji svaki imaju 2 crna subpixela i 1 zeleni bright subpixel.
I sad ak se ona zvjezdica dolje odnosi na sve, to bi znacilo da moja 2 crna subpixela imaju tezinu ko 1, znaci da zajedno imam 4 ostecenja.

Imam i hr upute, nis jasnije, doslovno prevedeno, koriste naziv piksel, podpiksel, točka

dgigibao kaže...

Ma sigurno će ti zamjeniti, neznam što čekaš. Koliko ja znam većina će ti zamjeniti monitor s više od 2-3 mrtva pixela.

Stvar je u tome sta sam zvao servis, reko covjek "Ma nisam ti ja skroz siguran, al mislim da se tolerira do 3 pixela."
Opce se nebi cudio da imaju neka svoja cudna pravila po kojima gledaju. I naravno da ako po philipsu imam pravo, onda imam pravo, al nebi bas iso tam uvjeravat covjeka u nesto u sta nisam siguran. A nije mi bas ni blizu za otic.
17 godina

Ufff, ne znam što da kažem, baš su zakomplicirali s tim pikselima i podpikselima... Mršti se

Ipak, ako je defekt uočljiv, ja bi si dao truda i pokušao reklamirati.

Pazi, gledam te!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice