Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.913
|
čitano: 6.162.079
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Koji monitor kupiti
SamoPitam3 kaže...
Cryogenic kaže...

"LCD VA" - Red flag. Za rad u windowsima i igre nije preporučljiv VA. Traži ips ili još bolje kvalitetniji "mini led ips" na nabavi.net ako je unutar budgeta.

Koje ti gluposti pises, to je nevjerojatno. Ali valjda sa godinama dodje i to "iskljucivanje". I da, nisam ja niti jedan od ona dva koji su ti uvalili TD.

Vidi dolje.

ghibli7 kaže...

Za kolegu Cryogenica

Bez osobnog iskustva, sve se svodi na pretpostavke, tuđa mišljenja i tehničke specifikacije koje ne govore cijelu priču.

Monitor se najbolje procjenjuje nakon što ga koristiš neko vrijeme, u stvarnim uvjetima,vidiš kako ti odgovara ergonomija, boje, svjetlina, odziv, pa čak i koliko te oči bole nakon par sati.

Papir (ili recenzija) ili ChatGPT može reći jedno, ali stvarno iskustvo često pokaže nešto sasvim drugo.

Kumpić, prošao sam Va panele i monitore i televizore i znam šta pričam, pipl mast trast as.

https://www.youtube.com/shorts/PofUjU6PPC8

https://www.reddit.com/r/Monitors/comments/13ufs7n/samsung_odyssey_g7_ghosting_problem/

"Mini LED VA panels still have black smearing, I got a Mini LED TV and had to return it, was far too distracting. Shame too because the blacks were REALLY good, almost OLED level, but yeah, playing games like Dead Space etc or any shadow in general it was just too much of a distraction the black smearing."

Tak da.... VA ipak ne. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.11.2025 19:25 (Cryogenic).
4 godine
suspendiran
Dan1234567890 kaže...
Dan1234567890 kaže...
Dan1234567890 kaže...
Može neka preporuka za 32" monitor na koji bi bio spojen laptop i eventualno ps5? Mali igra roblox, ja bi povremeno koristio za posao, bilo bi zgodno da ima usb hub da izbacim docking station, ali nije obavezno...i ne bi baš zakrivljeni ekran...
Hvala unaprijed

bump...

ovako nesto mi se cini zanimljivo ali samo da 32", 34" mi je preveliko...bar mi se tako cini...bas iskocio clanak na bug-u...

https://www.senetic.hr/product/CU34E4CV?utm_source=nabava.net&utm_medium=cpc&utm_campaign=nabava.net

imate kakvu preporuku za nesto ovako, samo 32"?

vidim da sam uletio u neku prepirku ovdje...koliko vidim jedina preporuka za mene je da uzmem IPS panel...pa jel ovo ok onda, može mišljenje?

https://www.ekupi.hr/hr/Ra%C4%8Dunala/Ra%C4%8Dunala-i-periferija/Monitori/LED-monitori/LG-monitor-UltraFine-32UN650K%2C-32%22%2C-IPS%2C-4K-UHD%2C-HDR10%2C-DCI-P3-95%25%2C-2xHDMI%2C-DP%2C-5ms%2C-MaxxAudio/p/EK000660904?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Mozda da uzmes ovaj Gigabyte, generalno je bolji od LG, sad sam prelisao svoju listu pola monitora koji su bili dobri kod nas ih trenutno nema, jbga
https://www.nabava.net/monitori/gigabyte-m32up-monitor-cijena-ips-315-16-9-743204381

11 godina
Hvala na preporuci...vidim da je to 550€...LG je 350€
...nadao sam se da neki best buy bude bio nešto povoljniji... možda je dobro pričekati sad propuste u 11 pa će bit nešto bolje za kupiti...?
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.11.2025 19:49 (Dan1234567890).
17 godina
17 godina
4 godine
suspendiran
Dan1234567890 kaže...
...nadao sam se da neki best buy bude bio nešto povoljniji... možda je dobro pričekati sad propuste u 11 pa će bit nešto bolje za kupiti...?

Tesko u 4k i 32"+, 120+hz, i da panel odma kod paljenja donekle daje referentno dobru sliku od barem 99 srgb za rad u foto i videu. Realno krenuo si s 5k i 1000€ sad odjednom gledas monitore od 350€ malo cudno nhf. Dao sam ti preporuku za trenutno ok proizvod koji je kod nas dobavljiv ti svakako pricekaj neku akciju ako ti nije žurba, prolistaj ovdje par stranica sigurno ces nesto naci.

11 godina
Digitale Maximale kaže...

Ja se pitam jel tebe netko placa da pišeš takve idiotarije, u čemu je trik? 

Ovaj put se moram složit sa Borom,oledu je forte gaming i multimedija,nikakva obrada a pogotovo ne 49" na 1440p i to za keku eura

12 godina
ZGamer kaže...

Ovaj put se moram složit sa Borom,oledu je forte gaming i multimedija,nikakva obrada a pogotovo ne 49" na 1440p i to za keku eura

to svakako, oled je za multimediju i gejming bog bogova, ali treba znati ograničenja

problem je što boro i ovaj drugi antikontrast križar prenose ta sranja na sve namjene, pa je praktično najbolje ih staviti na ignore što se tiče savjeta za monitore i televizore 

11 godina

Je,boro se loše izražava u zadnje vrijeme po pitanju hw pa popije ban bzvze

14 godina
picajzla0707 kaže...
ZGamer kaže...

to svakako, oled je za multimediju i gejming bog bogova, ali treba znati ograničenja

problem je što boro i ovaj drugi antikontrast križar prenose ta sranja na sve namjene, pa je praktično najbolje ih staviti na ignore što se tiče savjeta za monitore i televizore 

7 tjedana
ZGamer kaže...

Ja se uopce nisam ni obazirao na taj sitni dio oko obrade, nego sta generalizira i prica takve nebuloze a nezna ni kalibrirat monitor/TV kako treba niti zna kako uopce rade te matrice na hardverskom nivou sta sam mu iscrpno objasnio ali đaba, na jedno uho nutra na drugo van i dalje jedno te isto.

4 godine
suspendiran
Koji monitor kupiti

Naravno ti znaš, 1080p trendovski gaming ratnik, jbte ja sam 16k vrtio jos davne 2013 godine
Inace pozadina je ciste i savrseno "bijele" boje

jbte kome se i ja debil idem pravdati.eod

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.11.2025 21:37 (Boris grozni).
Moj PC  
0 3 hvala 0
7 tjedana
Boris grozni kaže...

jbte ja sam 16k vrtio jos davne 2013 godine

A vidim ne zna ni sta je rezolucija, to sta si ti vrtio neke dsr i vsr spatial upscaling metode koje ne rade nista pikselima nego imaju učinak kao neki anti aliasing, nema nikkave veze sa nativnom rezolucijom jer broj piksela i PPI ti je ostao isti na tadasnjem Grundigu iz kasnih 90ih. Inace piksel je fizicka stvar ako nisi znao, nemozes ju softwerom povecavati ni smanjivati a 16K ni danas nemozes kupiti u slobodnoj prodaji 

14 godina
Koji monitor kupiti

a ova je dobra kakva lekcija pa to su strahi, šamara Digitale na Maximale ovu nejač

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.11.2025 21:54 (mislioc).

1 1 hvala 1
4 godine
suspendiran
Koji monitor kupiti

Odlicno Digitale Maximale  reci to sad i Appleu koji to koristi vec 20 godina na svom os-u i retina monitorima a i ja takoder na windowsima od kad su to uveli, tj po potrebi, kakvo tesko neznanje, sramotno da ti osobno nebi ni digitron dao i to ti je previše

Moj PC  
0 4 hvala 0
7 tjedana
Koji monitor kupiti

Super, tebi ionako nije teško prodat markentiške fore

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Boris grozni kaže...
ghibli7 kaže...

Za kolegu Cryogenica

Bez osobnog iskustva, sve se svodi na pretpostavke, tuđa mišljenja i tehničke specifikacije koje ne govore cijelu priču.

Monitor se najbolje procjenjuje nakon što ga koristiš neko vrijeme, u stvarnim uvjetima,vidiš kako ti odgovara ergonomija, boje, svjetlina, odziv, pa čak i koliko te oči bole nakon par sati.

Papir (ili recenzija) ili ChatGPT može reći jedno, ali stvarno iskustvo često pokaže nešto sasvim drugo.

Da bi vidio dali monitor/tv valja ili nevalja treba mi ravno 2 sekunde cim pogledam u njega, stvar je u iskustvu i znanju dali znas kako sto treba izgledati, u pravilu ako igras samo igrice i ne bavis se nicim oko foto i videa nemamo o cemu pricati jer tvoje oko nije istrenirano, da ne pricam koji sam extremni pixel peeper, poprilicno ljudi ne kuzi razliku izmedu 1080p i 4k ili kako bijela boja izgleda pa se cude svemu novome nakon lošega.
Ako mi nešto nije dostupno od novih tehnologija a zanima me uvijek imam trgovinu, nekog poznanika koji je uzeo nesto najnovije i najskuplje, foto i video sajmove, razna dogadanja na kojima mozes probati i vidjeti zadnji krik neke tehnologije danas su mogucnosti prakticki neogranicene.
Oled je trenutno ogranicen i dolazi s previše kompromisa na sve strane ja sam allrounder i monitor koristim za sve, nedostatke sam nabrojao vec vise puta i naspram klasicnog i odlicnog IPS je meni to neprihvatljivo za razliku od nesto losijeg kontrasta koji je zapravo i jedina prava "mana" s tim mogu živjeti da cu imati problema u sjenama. No evo dolaze mini pa uskoro i rgb led koji ce vjerovatno to sve pogurati u stranu jer nadmasuju sve Oled mane vec u ovom pocetnom stadiju. 

14 godina
Koji monitor kupiti

Pratim vec zadnjih 30 stranica ove teme i nikako da donesem odluku koji monitor uzeti..vidim da svaki ima neku manu..nekako najviše naginjem prema tom Xiaomi g pro monitoru ali opet nebi htio naletit na loš model..uz njega mi se nude 27" MSI G272QPF E2 te 27" DELL Alienware AW2725DM..molim vas preporuku i iskreno mišljenje zašto baš taj..kupujem do max 300€..27",QHD.. isključivo za povremeni gaming..hvala 

0 27" MSI G272QPF E2
    11 27" Xiaomi G Pro
    2 27" DELL Alienware AW2725DM
    Moj PC  
    0 0 hvala 0
    14 godina
    picajzla0707 kaže...
    ZGamer kaže...

Kumpić, prvo, trebaš prestati piti. Drugo, kažeš da kolega "sere", ali kolega je zapravo u pravu ništa nije krivo rekao. To su mane OLED-a, ali OLED ima i svoje prednosti koje si i sam naveo. Dakle, nema razloga da kažeš da on priča gluposti odnosno da sere kad ne sere, nego samo govori o nedostacima OLED-a. Tko god te je odgojio da se tako razgovaraš, stvarno je negdje gadno pogriješio. Ptice na grani znaju da je OLED majka. Nemoraš stalno to iz posta u post ponavljat. Ako se njemu ne sviđa ne sviđa mu se, al nema razloga da se razgovaraš kako se razgovaraš. Šta si zapeo, njemu se ne sviđa OLED, meni se ne sviđa VA i jedino što možeš je potegnut još jednu gemištčinu. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.11.2025 10:57 (Cryogenic).
    11 godina

Hvala na preporukama...ma firma mi nudi 2x 23" monitora da uzmem kuci, a ja odlučio radije sam uzeti 32", pa da i mali može koristiti - a ja 32" mogu korisiti skoro kao 2 od 23" kada 1-2x mjesečno radim od kuće. 2k mi je sigurno ok, nego jedino mozda u budućnosti ce mali spojiti i ps5 na njega, pa s te stane sam mislio uzet 4k, ali nije mandatorno...

Boris grozni kaže...
    Dan1234567890 kaže...

Tesko u 4k i 32"+, 120+hz, i da panel odma kod paljenja donekle daje referentno dobru sliku od barem 99 srgb za rad u foto i videu. Realno krenuo si s 5k i 1000€ sad odjednom gledas monitore od 350€ malo cudno nhf. Dao sam ti preporuku za trenutno ok proizvod koji je kod nas dobavljiv ti svakako pricekaj neku akciju ako ti nije žurba, prolistaj ovdje par stranica sigurno ces nesto naci.

možda te ja ne razmijem, ili ti mene..ja trazim 32" flat monitor, na kojem radim u office-u 1-2x mjesečno, a ostatak mali igra roblox u 2k na 25FTP i da se može spojiti ps5; bili bi mi zgodno da ima USB hub (da maknem docking station), ali nije obavezno...ne radim foto i video, pa mi 99 srgb mislim nije bitan (ne znam što to je, pretpostavljam vezano za realnost reprodukcije boja)...smo se nesto krivo razumjeli...?

Pa eto, mozda sada nije dobro vrijeme za kupnju takvog monitora...? ili netko ima kakvu preporuku...?

da ponovim: "Trazim 32" flat monitor, na kojem radim u office-u 1-2x mjesečno, a ostatak mali igra roblox u 2k na 25FTP i da se može spojiti ps5; bili bi mi zgodno da ima USB hub (da maknem docking station), ali nije obavezno".

17 godina
    Koji monitor kupiti

https://www.pcekspert.com/clanak/gigabyte-mo27q28g-recenzija/

evo i domace recenzije za MO27Q28G

jos cekam i recenzije za i rivale, ali tandem oled mi je vjerovatno iduci monitor

Moj PC  
    2 0 hvala 2
    11 godina

da, puno ti hvala na preporukama, uzeo u BigBangu za 265€ ovaj zadnji samsung, ima jos i USB HUB preko USB-c i mogu okrenuti ga u portret mode na stalku - odlicno :) 

https://www.bigbang.hr/monitor-32-samsung-s6-s60ud-ls32d600uauxen-qhd-ips-100-hz.html?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

hvala svima ekipa na trudu i pomoći, pogotovo kolegi Wiz3m4n 👍

17 godina

Ništa, drago mi je da si zadovoljan, uživaj samo 

17 godina
    Gemmy kaže...

https://www.pcekspert.com/clanak/gigabyte-mo27q28g-recenzija/

evo i domace recenzije za MO27Q28G

jos cekam i recenzije za i rivale, ali tandem oled mi je vjerovatno iduci monitor

na kraju nisam mogao docekat tandem oled 4k u 32" verzijama i narucio AW3225QF s amazona za 750e

ipak mi fali curved ekran nakon godina koristenja g7 i g7 neo monitora

17 godina
    zvonac kaže...

605€ jako dobra cijena.. Al vrijeme čekanja nije

Javi ako dođe Asus XG27AQWMG na pre-order.

LOL: Crobrother
    Poruka je uređivana zadnji put čet 6.11.2025 23:04 (Najbrži).
    17 godina
    Koji monitor kupiti

jer je ovo najnovija verzija woled tandem panela, a ovaj je QD-oled

treba bi biti bolji po pitanju teksta, svjetline, dugovjecnosti, ali je cijena visa jer je noviji model

Moj PC  
    2 0 hvala 0
    Nova poruka
    E-mail:
    Lozinka:

vrh stranice