---ASUS VS239HV recenzija/dojmovi---
Prije nego pocnem, ovo su moji dojmovi i vama se mozda monitor nece uopce svidjati. Pokusat cu bit sto objektivniji. Kupujte na vlastitu odgovornost.
(Kupljeno preko ekupi.hr, 1580kn)
Raspakiranje
Monitor dolazi u normalnoj kartonskoj kutiji. Karton je bio u odlicnom stanju, nema savijanja, probijanja itd.
Sam monitor je zapakiran sa dva djela prilično tvrdog stiropora, sto je dobra stvar jer smanjuje mogucnost pucanja.
Sa monitorom i stalkom dolazi User Manual, Power, DVI te VGA kabel, takodjer lijepo zapakirani.
Dimenzije, sastavljanje monitora te ostalo
Sastavljanje je prilično jednostavno, necu objasnjavat. Uglavnom, nema problema.
Vrijedi spomenuti kako je samo postolje prilicno klimavo, te treba paziti.
Postolje takodjer podrzava tilt.
Ekran je 23".
Rubovi: 2.5com (V), 1.5cm (H)
Sirina sa rubovima: Visina: 32.3cm Širina: 55cm
Takodjer, vrlo je uzak, sto je lijepo za vidjet ako ga imate na otvorenom prostoru.
Inputi su: Power, VGA, DVI, HDMI, Audio Jack.
Menu
Kontrole nisu na touch, vec ima gumbe sa donje stranje.
Samim menu-om je jednostavno upravljati u kojem mozete podesavati svjetlinu, kontrast, Splendid (vise o tome poslije), Input, fokus, ostrinu i jos par sitnica.
Ekran, koristenje te ostale specifikacije
Max. rezolucija je FullHD, 1920*1080, te pri gledanju od 70cm pa navise, slika je jako cista i lijepa.
Ovo je monitor sa IPS panelom, to znaci jako siroke kutove gledanja, 178 (H), 178 (V).
Boje su fenomenalne. Sa kontrastom od 80000000:1 i IPS matricom, boje su jake, ciste i lijepo prikazane.
Odaziv iznosi 5ms (GTG). Osobno ja nisam primjetio ghosting.
Svjetlina monitora iznosi 250 cd/m2, sto je dovoljno za mene na ovom monitoru.
Cak i u sobama sa jakim osvjetljenjem, na ekranu se to jako ne primjecuje.
Ne preporucam kupnju ovih monitora za Eyefinity ili Surround jer su rubovi prilicno siroki.
Zbog IPS matrice i jakog kontrasta monitor se moze koristiti cak i ako cete se baviti Photo-editing-om, sto i ja radim. Ukratko, jako sam zadovoljan. No, ako se bavite hardcore, profi editiranjem, nesto malo skuplje dobro ce doc.
Ako niste hardcore gamer, definitivno preporucam za gaming.
Splendid je tehnologija koja prilagodjava boje ekrana ovisno sta se prikazuje na monitoru (igre, filmovi itd).
Iskreno, ja je necu koristiti jer malo previse izmjenjuje boje, no vama ce se mozda svidjeti, lijepo je imati.
Problemi
Da ne duzim, nema ih.
Kad sam citao sta drugi ljudi govore za ovaj monitor po forumima, Amazonu itd, nitko nije imao niti jednu primjedbu, i mogu rec da ni ja nemam.
Mislim da za te novce nisam mogao bolje izabrati. Neki se nece slagati samnom, no ova masina ima sve sto meni treba.
Ocjena: 5/5 (za te novce)
Slike:
(Monitor izgleda dosta vece uzivo)