na servis ili traži da ti zamjene tamo di si kupio.
Zatim se pojavio problem sa memorijom, i ok ja prebacim neke aplikacije na sd karticu medjutim danas se tako restartovao i od tad te aplikacije su mi nedostupne.. Pise samo unknown application..
Ima li neko slican problem?? Neko rjesenje??
Imao sam identičan problem i samo sam hard reset odradio no radilo je neko vrijeme i opet isti problemi+4 mrtva pixela,završio je na garanciji i dobio novi uređaj koji sada radi izvrsno.
Moj savjet nosi na garanciju,vidim dosta ljudi ima iste probleme s tom m4 aqua.
U mojih bliznjih su dva komada i rade odlicno.
Uz napomenu da sam im prethodno ocistio mob od googleovog i sonyjevog bloatwarea kojim je mobitel bio nakrcan.
ljudi, molim vas nemojte kupovat ovaj mobitel i sačuvajte svoje živce, ja sam ga kupio i zludio me...
prvo ono pregrijavanje, pa je crko pa 2 tjedna na servisu pa mi vratili novi ali oštečen...
najgore od svega je što za korisnike kojima mobitel nesluži samo za facebook nije upotrebljiv!!!
zasto?-zato sto na kraju korisnik ima od tih 8 gb upotrebljivih samo 2 i nešto sitno
- instaliraš par aplikacija i memorija puna- prebacivanje na karticu je uglavnom nemoguće, a tamo di je moguče prebaci samo neki manji udio aplikacije.
na primjer hearthstone je nemoguče instalirat na ovaj mobitel jer dok se aplikacija skine vise neeli instalirat jer je onda nestalo mjesta za instalaciju u raspakiravanje!!
tako je i sa svim ostalim spplikacijama vecim od 1 gb
TAKO DA SE MOZE REC SAMO-SONY SRAMI SE ZA OVAKAV NEUPOTREBLJIVI UREĐAJ!!
i takvi prigovori i raspitivanje kako aplikacije stavit na SD se mogu vidit na svim mogucim forumima i blogovima itd....al ovaj mi je klomentar najžešči:"You buy this phone from carrier, and the first message you got after turning on your phone is "PHONE STORAGE FULL. You won't receive any SMS""
i ja ću postati pretplatnik Bug-a,kad se zaposlim
Ono kad se registriraš na forum samo da populjuješ uređaj 
a nije baš samo zato...
i nije cilj popljuvat uređaj nego upozorit ostale ljude da nebi i oni izgubili živce s takvim šugavim mobitelom
i da vidiš zbilja-sad tek primjetih da je neko napisao experia za naslov
Ono kad se registriraš na forum samo da populjuješ uređaj 
I šta onda? nesmije se žalit? lik je sve dobro rekao, m2, m4, t3 teška smeća koje sam zamjenio kinezom od 600 kn kojem i gps i bluetooth na autoradiu rade bez problema, dok na dotičnim m2, m4 i t3 rade jadno, zamrzava software, gps malo stane pa krene za 15 sekundi, ako hoču slušat mp3 sa moba na autoradiu prek bluetootha, onda moram svaki put kad sjednem u auto, settings/bluetooth i pair device, i onda počne krčat mjuza nakon minute, nikad više xperia, sa kinezom čim udjem u auto, automatski se spoji na radio i pustim muziku bez krčanja i uživam u fluidnom gps'u. Sony se jako zajebava sa propustima, sve više i više ekipe pljuje po xperiji na xperia blogu.
vidiš zbilja i ja sam imao kineza prije ovog mobitela sve dok nije crko.... ali u radu sam bio 100 puta zadovoljniji s tim kinezom(cubot x6) nego ovim sonyem
stvarno mi je žao što sam ga kupio..... rađe bi imao onaj "hawai" p8 lite
Opusti se čovječe,imam i ja m4 i nakon restarta sve radi kako spada bez ikakvih problema,jedino interna memorija no nešto ću iskemijat.
Nemora značit da ako si ti dobio defektan mobitel da su svi dobili ;)
chill
Opusti se čovječe,imam i ja m4 i nakon restarta sve radi kako spada bez ikakvih problema,jedino interna memorija no nešto ću iskemijat.
chill
a plati 1900 kuna mobitel koji ništa nevalja pa se opusti..... nemogu se opustit jer nisam zadovoljan tim mobitelom za te novce.... nikad nisam kupio tako skup mobitel i onda ovakvo razočaranje
iskemijat jedino mozes kako ga rootat a da jednog dana na servisu neskuze da je rootan, a drugog ti spasa ni načina nema... vec danima pokusavam nesto napravit...
al javi ako uspijes nac neki nacin iskemijat nesto napravit s tom internom memorijom 
chill
a plati 1900 kuna mobitel koji ništa nevalja pa se opusti..... nemogu se opustit jer nisam zadovoljan tim mobitelom za te novce.... nikad nisam kupio tako skup mobitel i onda ovakvo razočaranje
iskemijat jedino mozes kako ga rootat a da jednog dana na servisu neskuze da je rootan, a drugog ti spasa ni načina nema... vec danima pokusavam nesto napravit...
al javi ako uspijes nac neki nacin iskemijat nesto napravit s tom internom memorijom 
Imaš garanciju nosi ga njima ;)
Treći put ćeš dobit drugi uređaj i to je to.
EDIT
Ekipa dali su na M4 napravili isto sranje kao na Z1 s bootloaderom?
Konkretno mislim na t-mobile verziju.
EDIT2
Tko ima problema s internom evo LINK,na svoju odgovornost radite,ja ću danas najvjerojatnije rootat.
EDIT3
Bootloader otključan i kao i sim na mojoj t-mobile verziji.
Idem rootat pa se javim što sam napravio.
pa el se moze to isto napravit pomocu ovoga?
https://www.kingoapp.com/sony-bootloader-unlock.htm
cini mi se puno jednostavnije
znam da sam prije kineze neke rootao preko tog kingoo roota al vidim da je ovo puno drugacije kod sonya jer se kolko sam skuzio prvo triba taj neki bootloader otkljucat-a kolko sam skuzio to je onaj izbornik kad se stisne da se upali i drzi tipka za volume+
nisam suguran jesam li sve dobro pohvatao ispravite me ako nisam
al na kraju nisam siguran zelim li izgubit garanciju.... moram nac neko bolje rjesenje bez rootanja
Ima jednostavnija fora, bez otključavanja BL:
http://forum.xda-developers.com/crossdevice-dev/sony/root-how-to-root-5-0-lollipop-t3212108
Eventualno flashat treba al to ne poništava garanciju i sasvim je jednostavan postupak.
Osim toga, M4 je solidan uređaj, ima mana da, ali ima i hrpa korisnika koji se uopće ne žale, čak dapače im je odličan. Tako da jedna lasta ne čini proljeće
Kod mene iz mogučeg otključavanja bootloadera se prebacilo u nemoguče a svaki korak sam ponovio mali milijun puta i još pratio na xda da nisam kojim slučajem nešto zaboravio,t-com je izgleda i ovdje napravio istu glupost kao na z1 :/
A čemu otključavaš bootloader?
evo rekli su 7.3. da dolazi android 6.0 i na M4 i još uvjek ništa

zasto?-zato sto na kraju korisnik ima od tih 8 gb upotrebljivih samo 2 i nešto sitno
- instaliraš par aplikacija i memorija puna- prebacivanje na karticu je uglavnom nemoguće, a tamo di je moguče prebaci samo neki manji udio aplikacije.
na primjer hearthstone je nemoguče instalirat na ovaj mobitel jer dok se aplikacija skine vise neeli instalirat jer je onda nestalo mjesta za instalaciju u raspakiravanje!!
i takvi prigovori i raspitivanje kako aplikacije stavit na SD se mogu vidit na svim mogucim forumima i blogovima itd....al ovaj mi je klomentar najžešči:"You buy this phone from carrier, and the first message you got after turning on your phone is "PHONE STORAGE FULL. You won't receive any SMS""
Ajd ne seri, ako si htio mobitel na koji mozes instalirati sta hoces i kolko hoces, mogao si kupiti Z3 ili Z5 (imam Z3 i radi perfektno, sve leti, nikakvih problema). Ali ne, svi bi dali malo para, a onda se cude kad dobiju osrednji mobitel
Lijepo si vidio da ima 8GB, a buduci da 4-5 otpadne na android, mogao si i sam zakljuciti da ti nece puno ostati. I to ne radi samo Sony nego apsolutno svi proizvodjaci, napisu 16GB, a ustvari dobijes 11, napisu 32, a dobijes 23 itd. A tu je najveci krivac google sto neda da instaliras aplikaciju direktno na SD karticvu
Drugi put daj vise para i kupi bolji mobitel (Z3 ili Z5 ili cak M5 koji ima 16GB) pa neces imati ovakvih problema. Ili ako nemas para, onda kupi kineza, al se nemoj cudit sto nema nikakvih updateova i sto ce ti crknuti za godinu dana.
A ovo da android M dolazi 7.3. je za Z5 i to ne tocno 7.3. nego ce onda poceti dolaziti na uredjaje. Za M4 nigdje nisu tocno napisali kad ce doci, ali sigurno nece jos mjesec-dva. A kad dodje, to ce rjesiti tvoje probleme s memorijom jer ces moci formatirati SD karticu da ti bude (cijela ili samo dio) kao interna memorija, pa ces dobiti vise interne memorije i moci ces instalirati sta hoces. A to je feature koji su Samsung i LG onemogucili na svojim novim flagshipovima (S7 i G5)
Vise puta sam procitao tvoj post i svejedno mi nije jasno zasto krivis Sony za svoje probleme. Mogao si kupiti bilo koji drugi uredjaj s 8 GB memorije i imao bi iste probleme. A ako nisi znao da ti od tih 8GB ustvari ostane 2-3, to je tvoja krivnja, to si mogao bez problema naci na netu da si malo proucavao (again, ne samo za Sony nego za sve mobitele)
evo rekli su 7.3. da dolazi android 6.0 i na M4 i još uvjek ništa
Ne znam tko je rekao ali 7.3. je bio datum za koji je Sony UK rekao da MM kreće u distribuciju na Z5 seriju, Z3+ i Z4 Tablet. Na M4 ne očekuj prije ljeta, jer budimo iskreni, to nije nit flagship niti prošlogodišnji flagship te je tek 3. ili 4. red za nadogradnje. Prednost prije imaju i Z3 serija, M5, C5 pa tek onda M4 i C4.
A čemu otključavaš bootloader?
Flashtool 0.9.18.4 isti program su i na XDA koristili prilikom otključavanja.
Ali mi objasni čemu otključavat BL ako ne namjeravaš koristit CM ili AOSP romove za kojima fakat nema potrebe i lošije su optimizirani u odnosu na stock, radom, baterijom i kamerom?
Flashtool možeš koristit za flashanje stock firmwarea i bez otključavanja BL-a, i bez roota tako da ti ostaje garancija netaknuta...
Ajd ne seri, ako si htio mobitel na koji mozes instalirati sta hoces i kolko hoces, mogao si kupiti Z3 ili Z5 (imam Z3 i radi perfektno, sve leti, nikakvih problema). Ali ne, svi bi dali malo para, a onda se cude kad dobiju osrednji mobitel
Lijepo si vidio da ima 8GB, a buduci da 4-5 otpadne na android, mogao si i sam zakljuciti da ti nece puno ostati. I to ne radi samo Sony nego apsolutno svi proizvodjaci, napisu 16GB, a ustvari dobijes 11, napisu 32, a dobijes 23 itd. A tu je najveci krivac google sto neda da instaliras aplikaciju direktno na SD karticvu
Drugi put daj vise para i kupi bolji mobitel (Z3 ili Z5 ili cak M5 koji ima 16GB) pa neces imati ovakvih problema. Ili ako nemas para, onda kupi kineza, al se nemoj cudit sto nema nikakvih updateova i sto ce ti crknuti za godinu dana.
A ovo da android M dolazi 7.3. je za Z5 i to ne tocno 7.3. nego ce onda poceti dolaziti na uredjaje. Za M4 nigdje nisu tocno napisali kad ce doci, ali sigurno nece jos mjesec-dva. A kad dodje, to ce rjesiti tvoje probleme s memorijom jer ces moci formatirati SD karticu da ti bude (cijela ili samo dio) kao interna memorija, pa ces dobiti vise interne memorije i moci ces instalirati sta hoces. A to je feature koji su Samsung i LG onemogucili na svojim novim flagshipovima (S7 i G5)
Vise puta sam procitao tvoj post i svejedno mi nije jasno zasto krivis Sony za svoje probleme. Mogao si kupiti bilo koji drugi uredjaj s 8 GB memorije i imao bi iste probleme. A ako nisi znao da ti od tih 8GB ustvari ostane 2-3, to je tvoja krivnja, to si mogao bez problema naci na netu da si malo proucavao (again, ne samo za Sony nego za sve mobitele)
xperia t3 - 2400 kn je malo para?, m2 2100 kn isto malo para? A usrani mobiteli do bibera. Sad po tebi svi ljudi bi morali zaključivat i znat kolko zauzima android na mobitelima, a baci oko malo na novi m5 na gsm areni, odnosno procitaj komentare, skoro svakom se uredjaj gasi sam od sebe, a košta £299.00, to je isto malo, kolko treba pljunut onda za dobar mob, 5000 kn po tebi?
xperia t3 - 2400 kn je malo para?, m2 2100 kn isto malo para? A usrani mobiteli do bibera. Sad po tebi svi ljudi bi morali zaključivat i znat kolko zauzima android na mobitelima, a baci oko malo na novi m5 na gsm areni, odnosno procitaj komentare, skoro svakom se uredjaj gasi sam od sebe, a košta £299.00, to je isto malo, kolko treba pljunut onda za dobar mob, 5000 kn po tebi?
Jesi gledao cijene mobitela u zadnjih 5 godina? 2000 kn nije malo para, ali je malo para za mobitel. Ajd mi nadji neki vrhunski mobitel od Samsunga, HTCa, LGa ili Applea za 2000 kn. Vrhunski modeli danas kostaju 600-700 eura, kod nas 5000-6000. Za 2000 kn ces dobiti osrednji mobitel, a i ovi osrednji Sonyji su bolji od konkurencije u tom cjenovnom rangu
A ovo sto se tice koliko memorije zauzima android, da, svatko bi morao to znati, odnosno svatko tko koristi mobitel za vise od poziva i poruka. A ako ne zna, onda bi trebao znati prouciti bar malo na netu i procitati par recenzija prije nego kupi mobitel. Ovo za memoriju se moglo bez problema naci
Jesi gledao cijene mobitela u zadnjih 5 godina? 2000 kn nije malo para, ali je malo para za mobitel. Ajd mi nadji neki vrhunski mobitel od Samsunga, HTCa, LGa ili Applea za 2000 kn. Vrhunski modeli danas kostaju 600-700 eura, kod nas 5000-6000. Za 2000 kn ces dobiti osrednji mobitel, a i ovi osrednji Sonyji su bolji od konkurencije u tom cjenovnom rangu
A ovo sto se tice koliko memorije zauzima android, da, svatko bi morao to znati, odnosno svatko tko koristi mobitel za vise od poziva i poruka. A ako ne zna, onda bi trebao znati prouciti bar malo na netu i procitati par recenzija prije nego kupi mobitel. Ovo za memoriju se moglo bez problema naci
Takve su cijene ako kupujes u ducanu, onaj tko kupuje preko njuskala novi zapakiran s garancijom tj. od osoba koje su produzile ugovor prodje se puno jeftinije.
Trenutno se za S6, G4 mogu naci za cca. 2500 kn, Z3 za 2000 kn, G3 1800 kn...
Uostalom, pravilo je da je bolje kupiti godinu stariji flagship nego ovogodisnji mid-range, a cijenom su tu negdje.
Takve su cijene ako kupujes u ducanu, onaj tko kupuje preko njuskala novi zapakiran s garancijom tj. od osoba koje su produzile ugovor prodje se puno jeftinije.
Trenutno se za S6, G4 mogu naci za cca. 2500 kn, Z3 za 2000 kn, G3 1800 kn...
Uostalom, pravilo je da je bolje kupiti godinu stariji flagship nego ovogodisnji mid-range, a cijenom su tu negdje.
Ne znam za njuskalo, ali u Njemackoj je Z3 jos uvijek oko 450 eura, a M4 215. Ali ja sam i pisao za cijene iz ducana, jer pretpostavljam da su ovi koji se zale da je M4 2000 kn kupili u ducanu. A 2000 kn je normalna cijena za mid range mobitel u ducanu
lijep odgovor koji započinje s ajd neseri... ako nisi shvatio svi mi bi vrlo rado kupili mob za 4000-5000 kn al nemamo tolko... za dvi tisuće smo očekivali dačemo dobit funkcionalan mobitel al eto nista

lijep odgovor koji započinje s ajd neseri... ako nisi shvatio svi mi bi vrlo rado kupili mob za 4000-5000 kn al nemamo tolko... za dvi tisuće smo očekivali dačemo dobit funkcionalan mobitel al eto nista
Mobitel je i vise nego funkcionalan. A za 2000 kn ne mozes ocekivati ne znam sta jer, koliko god to nama u Hr bilo puno, to je danas cijena mid-range uredjaja. Mislim, da je Sony mogo stavit 16 GB, je, al nije, i ti si to vidio prije kupnje i trebao si znat ili saznat da je samo 2-3 GB dostupno. A samim tim sto zelis na mob instalirati aplikacije vece od 1GB, ocito nisi neki basic user i trebao si se malo vise raspitati unaprijed.
A ovo sto kazes da ne zeli prebaciti aplikaciju na SD karticu ili prebaci samo mali dio, ponovo, to nije do Sonyja nego do Googlea (odnosno Androida)
Ali vec sam ti rekao, kad dodje android M, tvoji problemi s memorijom ce biti rjeseni
Mobitel je i vise nego funkcionalan. A za 2000 kn ne mozes ocekivati ne znam sta jer, koliko god to nama u Hr bilo puno, to je danas cijena mid-range uredjaja. Mislim, da je Sony mogo stavit 16 GB, je, al nije, i ti si to vidio prije kupnje i trebao si znat ili saznat da je samo 2-3 GB dostupno. A samim tim sto zelis na mob instalirati aplikacije vece od 1GB, ocito nisi neki basic user i trebao si se malo vise raspitati unaprijed.
A ovo sto kazes da ne zeli prebaciti aplikaciju na SD karticu ili prebaci samo mali dio, ponovo, to nije do Sonyja nego do Googlea (odnosno Androida)
Ali vec sam ti rekao, kad dodje android M, tvoji problemi s memorijom ce biti rjeseni
ja sam tribao bit vidovit i znat da cu od tih 8 gb dobit 2 a ne 4 gb što bi bilo dovoljno za npr hearthstone ili world of tanks
na kinezu mi je cile aplikacije prebacivalo na sd karticu tako da nije samo do androida nego do sony-a
je rečeno je da če i na M4 6.0 doč 7.3.
tako da nisi u pravu pogotovo s tim da smo svi trebali kupit mobitele za hrpu novaca onda da necemo imat problema
a i što su uopče dolazio ode bezveze nam pametovat kad ionako nisi ništa korisno rekao
Ne mora se dati 5000-6000 kuna za vrhunski mobitel, može čovjek proći i za znatno manje novca i to u trgovini. I riječ je o Sonyjevim mobitelima, a ti sam potraži te cijene i trgovine. Ne znam tko vas je naučio na te cijene? Još malo pa ćete pisati da dobar mobitel košta 10000 kuna.
Imam višegodišnje iskustvo s Sonyjevim mobitelom srednje klase i nisam se razočarao u hardveru koliko u Sonyjevom lošem softveru. Sada je na tom mobitelu CM lišen bloatwarea i mobitel radi izvrsno. Drugi mobitel mi je Sonyjeva Z klasa koju aplikacije uništavaju svojom pohlepom za resursima.