Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava

poruka: 5.676
|
čitano: 1.167.602
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava
ibosilj kaže...
Kolko otprilike vrijedi novi s6 edge/edge plus, tj. kolko se isplati dati novaca za mobitel?
Dal ima negdje jeftinije u nekom ducanu nego kod teleoperatera ili je najbolje vrebati na njuskalu neku dobru ponudu? Nisam do sad nista kupovao preko njuskala pa sam malo skeptican u vezi toga.

Cijenu vidiš na njuškalu. Ja sam prije 2mj kupio S6 za 3000kn novi zapakiran. Edge + je oko 4200kn-4500kn, a edge oko 3700-4000kn.

Ne znam zašto ljudi općenito rade famu oko njuškala. Dosta mobitela sam kupio putem njuškala i uvijek je bilo sve u najboljem redu. Uzimam uvijek novi, zapakiran. Kad lik navedeno dostavi, ispred njega otovrim kutiju, vidim mobitel, garanciju, račun, stavim sim karticu, upalim mob, prođem kroz sve početne postavke i obavim poziv. Kad se uvijerim da sve radi, da je mob s folijom, da nije korišten...dam lovu.

Svoj S6 sam kupio od lika koji ih nabavlja u Sloveniji. Da opet uzimam mob, opet bi uzeo iz Slovenije. Dobio sam račun s garancijom od Si Mobilea. Fora je u tome što Slovenci imaju otključane (sim free) uređaje pa zadnjih par puta sam među prvim dobio update za novi software. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2015 8:45 (R36).
10 godina
odjavljen

Mtel u bih isto prodaje sim free uredjaje...

13 godina
neaktivan

Od jutros :)

Evo i pic sample. Je da je lokacija uzasna i svijetlo al cini mi se mrvicu bolja na auto postavkama nego prije. Mozda je placebo 

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2015 9:32 (in_rust_we_trust).

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
in_rust_we_trust kaže...

Evo i pic sample. Je da je lokacija uzasna i svijetlo al cini mi se mrvicu bolja na auto postavkama nego prije. Mozda je placebo 

Aj vidi hoće ti se rušit koje aplikacije...

I ja bi stavio pa javi jel se isplati.

13 godina
neaktivan

Gle, za sada je brutalno brz. Ne steka (za zivo cudo), fingerprint radi vrhunski. Jedino jos nisam Erse Mbanking isprobao koja mi je bitna al imam feeling da ce se ona rusiti, ne zbog androida vec stanja na racunu al dobro, manje bitno..

Okidac kamere je puno brzi nego prije, boje dozivljava bolje i brze, a baterija je zasada ok u ovih sat-dva sto ga forsiram.

Imas zelju za neki app da ti probam pa da znas dal radi ili ne?

Ps. evo erste instaliran i podesen, stabilan je u oba smisla :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2015 9:57 (in_rust_we_trust).

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
in_rust_we_trust kaže...

Gle, za sada je brutalno brz. Ne steka (za zivo cudo), fingerprint radi vrhunski. Jedino jos nisam Erse Mbanking isprobao koja mi je bitna al imam feeling da ce se ona rusiti, ne zbog androida vec stanja na racunu al dobro, manje bitno..

Okidac kamere je puno brzi nego prije, boje dozivljava bolje i brze, a baterija je zasada ok u ovih sat-dva sto ga forsiram.

Imas zelju za neki app da ti probam pa da znas dal radi ili ne?

Ps. evo erste instaliran i podesen, stabilan je u oba smisla :D

Kako si instalirao mbanking?'Šta ne trebaš ići u banku po onaj aktivacijski kod ako si radio factoy reset??

Ako znaš napravit neki backup a da se to sve vrati bez problema - javi. Na LG to je odlično složeno a kod samsunga nemam blage veze. Znam napravoit backup aplikacija ali sistemskih postavki aplikacije ne., jer se to briše kada se radi factory reset.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2015 10:36 (R36).
13 godina
neaktivan

Skines s trg. play app i moras znati svoje korisnicko ime (sastoji se od brojeva) i onda s onom karticom sto ima ekranic aktiviras mbanking na mobu i podesis sifru. Simple as that

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
in_rust_we_trust kaže...

Skines s trg. play app i moras znati svoje korisnicko ime (sastoji se od brojeva) i onda s onom karticom sto ima ekranic aktiviras mbanking na mobu i podesis sifru. Simple as that

E Erstre!!!! Odlično napravljeno.

Ja imam PBZ...i HPB...znaći moram u dvije banke...

Zato mi je bio LG odličan...napraviš sistemski backup na sd card i uvijek možeš vratit kompletnu aplikaciju.

15 godina
neaktivan

Veliki minus za maske od edge + orginal samsung. Ima jedna verzija sto stiti samo uglove, i dvije verzije preklopnih. I to je sva ponuda orginalnih samsung maski za taj uredjaj. Imam onaj sugavi bon od 150kn sto se dobije uz telefon pa ga hocu iskoristiti do 31.12 al brate izbor katastrofa tako da lako moguce da ce bon i propasti...

0 0 hvala 0
14 godina
in_rust_we_trust kaže...

Jesi morao raditi drugi factory reset ili je mob povukao update nakon prvog?

13 godina
neaktivan

Jutros otvorio oci i isa provjeriti dali ima kakav update i stiglo :D

S jednim hard resetom al jutros sam ga opet vratio na tvornicke nakon instalacije 6.0

0 0 hvala 1
10 godina

Što se tiče ponovne aktivacije bilo kojeg mBankinga nije potrebno ići u banku. Treba napraviti sljedeće prije reseta:

Logirati se na internet bankarstvo putem laptopa, u izborniku postoji opcija za dobivanje novih kodova, zatražiti kodove, prepisati na papir i nakon reseta ponovno aktivirati s tim kodovima. Barem je tako kod mene za mZabu. Token imam u samoj aplikaciji tako da to kod mene tako ide. treba provjeriti za pojedine banke da li je moguće isto napraviti, ja vjerujem da - da. Eto, ako ikome pomaže.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina

Da li je još netko stavio ovaj 6.0 beta? Zanima me kakva je baterija i općenito iskustvo, rad moba, rušenje aplikacija i tako to :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
1samek kaže...

Da li je još netko stavio ovaj 6.0 beta? Zanima me kakva je baterija i općenito iskustvo, rad moba, rušenje aplikacija i tako to :)

Kakvo rusenje? Nema rusenja. Na mnogo mobitela sam testirao android 6.0 i sve radi odlicno!

15 godina

Nećkam se malo oko tog postupka, imam T-mobile branding, ovo bi bila super prilika maknut to smeće i stavit BTU firmware gore... Pa čisto da čujem malo iskustva prije nego napravim flash.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Za sve one koji planiraju flesnuti BTU samo da bi dobili 6.0. beta,jutros je objavljena jedna bitna vijest: od danas se prekida beta testiranje za Galaxy S6

E sad,jel razlog to sto je beta toliko stabilna da ce ici pravi update (podsjecam da je beta testiranje trebalo biti do 18.01)ili nesti drugo,valjda cemo uskoro saznati...

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.12.2015 18:47 (Purger155).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo drugi dan Bete i sve super. Ne ruse se aplikacije, a baterija je po meni puno bolja nego 5.1.1. Al nasao sam bug. Nekad kad otkljucam se on sam odmah zakljuca i tako 1-2 puta i onda sve normalno. Desilo mi se 2 put do sad.

evo i 2 slike baterije

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.12.2015 22:46 (in_rust_we_trust).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jesam li ja jedini kome S6 trza bez obzira sta radio na mobitelu? Glava zaboli ako skrolas u playstoreu, settingsima i svemu ostalom... Zna se kakav je microstuttering kod Androida ali ovo je sto puta gore i od ovog mobitela gladje radi mobitel koji je deset puta jeftiniji. Jedino je u redu swajpanje kroz menu, otvaranje aplikacija i animacije. Primjer, settings kada se prvi put otvori trza i preskoci trzajem pola opcija, dok drugi put radi normalno, sve dok se ne obrise iz recent apps-a. Pomagajte!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

S6E+ ili Note 4?

Vrijedi li zapravo +,ako nadoplacujem 100 funti za njega?

Mogu nabavit S6E i Note 4 za 200 funti,S6E+ za 300 funti

Btw.Moze netko neki kratki review tko ima S6 od pocetka?

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.12.2015 1:34 (drakula789).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

s6 edge+ je meni puno bolji od note 4 ako ti je vec bitna olovka onda idi na note 5

Samsung S6 Edge+
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Purger155 kaže...

Za sve one koji planiraju flesnuti BTU samo da bi dobili 6.0. beta,jutros je objavljena jedna bitna vijest: od danas se prekida beta testiranje za Galaxy S6

E sad,jel razlog to sto je beta toliko stabilna da ce ici pravi update (podsjecam da je beta testiranje trebalo biti do 18.01)ili nesti drugo,valjda cemo uskoro saznati...

Ima naćina da se stavi 6.0 beta neovisno o prekidu beta testiranja. Postupak se radi putem ODINE...ali ja ću se strpit...

Almin94 kaže...

Jesam li ja jedini kome S6 trza bez obzira sta radio na mobitelu? Glava zaboli ako skrolas u playstoreu, settingsima i svemu ostalom... Zna se kakav je microstuttering kod Androida ali ovo je sto puta gore i od ovog mobitela gladje radi mobitel koji je deset puta jeftiniji. Jedino je u redu swajpanje kroz menu, otvaranje aplikacija i animacije. Primjer, settings kada se prvi put otvori trza i preskoci trzajem pola opcija, dok drugi put radi normalno, sve dok se ne obrise iz recent apps-a. Pomagajte!

Mislim da si jedini...

Dosta moji frendova i suradnika je kupilo S6 od kad im je pala cijena i svi su prezadovoljni. Nitko niša loše nije rekao za mob.

drakula789 kaže...

S6E+ ili Note 4?

Vrijedi li zapravo +,ako nadoplacujem 100 funti za njega?

Mogu nabavit S6E i Note 4 za 200 funti,S6E+ za 300 funti

Btw.Moze netko neki kratki review tko ima S6 od pocetka?

S6 edge +., nema smisla uzimat Note 4...

Ma + vrijedi svake lipe...edge mi je tako tako ali edge + mi je top. Da je bilo upočetku edge + uzeo bi ga bez razmišljanja, a ovako sam uzeo S6.

15 godina

Ja sam se isto odlučio strpit za 6.0, ne da mi se zahebavat jer je beta, kolko vidim na XDA ima dosta bugova, što je i za očekivati.

Usput pitanje, da li je OK flashati recimo taj UK build (BTU) preko aktualnog brandiranog firmwarea? Ili se mora ubaciti i PIT fajl? Mislim na ovaj klasični postupak preko Odina koji je objašnjen na Sammobile.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Imam jedno pitanje

Kada sam kupovao svoj edge+, uzeo sam odmah 2 komada, te u dućanu u kojem sam bio, imao sam kao neku malu nagradnu igru, mogao si dobiti neke sitne poklone, te ja sam baš izvukao da dobijem maketu običnog s6 edge. Znači izgleda kao igračka ali je kućište napravljeno od normalnih dijelova kao s6 edge, jedino ekran nije isti, ostatak je kao original.

Sada me zanima dali bi to ikada nekome moglo za trebati kao dio pa da to onda prodam ili se to ipak ne može iskoristi pa da dam djeci da se igraju s tim (šteta kaj nisam izvukao nešto tipa Samsung wireless slušalice :( )
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

danas se vratio sa puta i htio kopirati sve slike na komp da ih mogu uploadati i poslati drugima koji su bili sa mnom za novu, spojim usb i on se pali gasi i tako stalno, ili se spoji pa kad udjem u DCIM folder nakon par sec se opet odspoji, puni ga normalno sa fast chargerom, ostavio sam ga spojenog jedno po sata da ga napunim jer sam bio lijen se ustati i spojiti ga na punjac, i probao onda uci u folder i usao sam normalno te kopirao slike bez problema, ne znam da li je problem u kontaktu ili necem drugom jer kad ga punim se ne pali  i gasi punjenje. Driveri ne vjerumem da je problem cim mi odma ucita mob. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

Može biti u data kontaktima može biti u portu. Recimo USB 3 port ti je izbirljiviji što se tiče konekcije. Meni se to dešava na USB 3 portu sa dužim kabelom od logitech miša. U USB 2 portovima radi uredno...99% da nije do telefona..

12 godina

a ne znam stvarno, uvijek u isti 3.0 sam spajao sa original kablom od moba, jedino sam nove win stavio al do toga nije sigurno, sad cu bas probat ponovo staviti u 2 2.0usb i 2 3.0 pa da vidim dal ce biti problema

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

Javi ;)

12 godina

sad sam spojio na 3.0 koji uvijek koristim je spojio iz prve i radi ok... stvarno ne znam di je bio problem. bitno da radi, al opet svakako mora na servis :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kum napokon uspio naći S6 edge +. Znaći mobitela nigdje u Vipu (Zagreb)...nemaju ga ni na centralnom skladištu. Zvao Vip dučane i jedva našao.

Bez obzira što mu je cijena paprena očito se dobro prodaje.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Zanima me zašto mi S6 obriše kontakt kad ga unesem u imenik, pa nakon par minuta moram ponovo i onda ostane?

Napravljena je sinhronizacija sa gmail-om.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice