Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava

poruka: 5.676
|
čitano: 1.162.435
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Samsung Galaxy S6-Rasprava
nema teoretske šanse da dobiš s6 za 600kn + 154 mjesečno.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S6-Rasprava
ricky619 kaže...

Pozdrav

Imam pitanje, danas sam zvao t-centar, visegodisnji sam korisnik njihovih usluga bla bla i zelim probat nes novo i prebacit se na drugu mrezu.

Operater me poceo nagovarat da opet produljim ovo ono i ponudio mi Galaxy S6 za 598 kn plus 154 kuna mjesecno tarifa S plan za mlade u kojoj je ukljucena  i rata za uredjaj

Ak je tako onda super, samo neznam zasto mi to nije ponudila prodavacica direktno na radnom mjesto kad sam ju ispitivao.

Ovo je predobra ponuda da bi bila istinita, ali ako je ovo istina tj ako si ti dobro skužio onda je ovo odlična ponuda. Jer u toj tarifi mob dođe 4000kn. Ako ga oni tebi daju za 598kn + 154kn mj ja bi ga odmah uzeo.

P.s frend je kao dugogodišnji Vip korisnik dobio ponudu od Vipa isto putem telefona gdje je umjesto 90kn mj mob plača 40kn...u pitanju je HTC.

17 godina

ima i to je interno isfuravanje za 10-15 i vise god. vjernih pretplatnika ali vishih tarifa kroz godine 

15 godina
neaktivan

Ljudi evo slike potrošnje baterije, preko noći mi 15 posto ode ko iz šale! Jel zna netko kako riješiti problem taj? 

I još jedno pitanje... Na suncu mi se jako čini kao da su boje skroz izblijedene, Jel se nekome još to događa? 

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.5.2015 15:23 (donsale98).

0 0 hvala 0
15 godina
donsale98 kaže...

Ljudi evo slike potrošnje baterije, preko noći mi 15 posto ode ko iz šale! Jel zna netko kako riješiti problem taj? 

I još jedno pitanje... Na suncu mi se jako čini kao da su boje skroz izblijedene, Jel se nekome još to događa? 

ne znam točno, al meni je dosta smanjilo potrošnju nakon kaj sam u weather aplikaciji isključio location i ručno postavio zagreb...jer, koliko sam shvatio, ta aplikacija stalno koristi gps kao lokator pa onda to ždere bateriju...inače, dosta sam u autu i u autu imam punjač tako da ladno odradim cijeli dan bez da mi se isprazni 

17 godina
odjavljen
donsale98 kaže...

Na suncu definitivno jedan od najboljih ekrana (uz iPhone).

15 godina
Tonči kaže...
donsale98 kaže...

Na suncu definitivno jedan od najboljih ekrana (uz iPhone).

to se slažem...imao sam uglavnom ajfone dosad (4 i 5C) i onu grešku Xperiju Z1...i ovo je apsolutno najbolji ekran koji sam dosad imao.

zanemarim li činjenicu da sam dobio u t-centru neispravan uređaj, stvarno sam prezadovoljan s novim

17 godina
odjavljen

Pokvaren/los uredjaj mozes dobiti od svakoga. I svaki brend je tome podlozan, tako da je tu glupo uopce raspravljati.

Samo se moram sloziti da Samsung opcenito uz Apple ima najbolje displaye na suncu, tako da ako nekome na suncu ne odgovara taj dvojac, cisto me zanima sta bi im uopce odgovaralo? :)

0 0 hvala 0
17 godina

Kolko čitam baterija i nije neka sreća na S6, uglavnom prosječna je..

Al koje fotke radi, strava, usporedba sa G4 stoji, osim što je potonji u nekim stvarima bolji, a s6 u nekim drugim..

Uglavnom ove godine S6 je pozitivno iznenađenje...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Citam da ce S6 mini imat Snapdragon 808...to nesto prcaju LG.

0 0 hvala 0
17 godina
R36 kaže...

Mini verzije Samsungovih telefona su uvijek bile šrotne za cijenu po kojoj su išle....ako će biti na razini Sony Compact bit će zanimljivo.

Ali čim stigne SD820 vjerojatno u novi Nexus bit ce raspasoj i kod LGa, HTCa i Samsunga...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
14 godina
neaktivan
Mitch kaže...
R36 kaže...

Mini verzije Samsungovih telefona su uvijek bile šrotne za cijenu po kojoj su išle....ako će biti na razini Sony Compact bit će zanimljivo.

Ali čim stigne SD820 vjerojatno u novi Nexus bit ce raspasoj i kod LGa, HTCa i Samsunga...

Nexus zauzima zanemariv postotak tržišta...to više Google iz fore izbacuje Nexus seriju nego što njima to donosi neki profit. 

820 će imat većina top modela pred kraj godine tako da sumnjam da će biti jedini...

Nastavno na S6 mini, očito Samsung smatra da G4 ne konkurira S6, nego S6 mini.

S6 mini : Snapdragon 808, 2GB Rama, 16 GB interne, 4.6 ekran..., kamera 16mpix, prednja 5mpix. Po ovom svemu ok mobitel...

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.5.2015 11:48 (R36).
17 godina
Ne bih rekao. Nexus 5 je prodavaniji od M8.
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
12 godina

jucer stigao bijeli s6 32gb...za sada sam zadovoljan prije njega sam koristio xperiu Z..jucer na festi smo slikali sve u mraku i slike su savrsene naspram xperie koja po noci radi slike ko sa "vga" kamerom.

Da li je neko kupio wifi charger te da li se isplati kupiti i koliko ga brzo puni?

http://www.ebay.com/itm/Genuine-Wireless-Qi-Charging-Pad-EP-PG920I-For-Samsung-Galaxy-S6-S6-Edge-Black-/301640282845?pt=LH_DefaultDomain_0&var=600503328556&hash=item463b2972dd

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.5.2015 14:10 (dennocro).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Mitch kaže...

E to nisam znao...

dennocro kaže...

jucer stigao bijeli s6 32gb...za sada sam zadovoljan prije njega sam koristio xperiu Z..jucer na festi smo slikali sve u mraku i slike su savrsene naspram xperie koja po noci radi slike ko sa "vga" kamerom.

Vratio Z3 compact nakon tjedan dana u T-mobile baš zbog te vga kamere. I meni su po noći slike bile katastrofa.

13 godina
kak je vama uz rubove toucha, jel normalno da kad se stisne uz rub nije fiksno
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Mitch kaže...

otkud ti ovaj podatak?

google nikad ne objavljuje broj prodanih nexusa i svi podaci koji su vani su neke spekulacije

a nigdje ni ne pronalazim broj prodanih M8 a da je podatak od ove godine

to sto google objavi da su nexusi out of stock na njihovom storeu nakon izlaska, malo znaci bez konkretnih brojki koliko su ih imali na lageru..

btw po meni ti nexusi vise nisu pojam dobrih mobitela

jeftinija izrada, losije baterije, nema zamjenjive baterije/SD kartica (iako ovo meni ne znaci nista al ajd), cijenom vise nisu konkurentni (nexus 6 i 9 ogledni primjeri) konkurenciji 

to sto se dobivaju pravovremeni updejti isto vise ne znaci puno po izlasku bugovitog lollipopa

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2015 12:52 (Fanu).
17 godina
odjavljen

Nexus 5 je (ako) dobro prodavan zbog cijene, iako je imao očajnu bateriju, kameru...

Nexus 6 je odličan telefon, ali preskup. Podigli su kvalitetu, ali i cijenu pa nisu dobili ništa, osim činjenice da je čisti Android na njemu i instant nadogradnje.

To što imaš čisti Android je OK, ali nažalost, nadogradnje ne znače gotovo ništa jer i developer cilja proizvod na tržište u maksimalno godini dana, dok Androidu trebaju 3 godine da verzija sustava uopće dođe do bitnog većeg postotka kod korisnika. Primjerice, razvoj trenutno nema smisla raditi na bilo čemu iznad KitKata, jer je Lolipop tek na 9%. KitKat je na 40%, ali i dalje imaš 40% Jelly Beana i to moraš ići na API 16 tj. 4.1.x jer je on na 15% od toga. Ako sad kreneš razvijati aplikaciju za kraj 2015./početak 2016. možeš se nadati KitKatu na 50% i Lolipopu na 15-20% i opet bi morao razvijati za Jelly Bean od eventualno 25%...

15 godina
odjavljen

Sori, ali Nexus 5 nije imao očajnu kameru

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
MARKOZD15 kaže...

Jest, groznu. Osobno probao. A nisam jedini: http://www.theverge.com/2013/11/4/5062724/google-nexus-5-review

13 godina

To je iz 2013. Valjda su sredili nadogradnjama. Plus ima raw slikanje, rucne kontrole..hm...

ja

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Imao sam ga i ja, imao je dobru kameru, očajnu ni slučajno. Pogotovo kada se koristi HDR+. Nadogradnje su riješile neke bugove, dobio je mogućnost pucanja u RAW-u, manualno podešavanje

0 0 hvala 0
13 godina

A verge će popljuvat sve osim iphonea, našo si njih za primjer xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
maks0806 kaže...

A verge će popljuvat sve osim iphonea, našo si njih za primjer xD

Valjda sam samo njih našao:

http://www.techradar.com/reviews/phones/mobile-phones/google-nexus-5-1194974/review

http://www.engadget.com/2013/11/05/nexus-5-review/?ncid=rss_truncated

I da, nismo spomenuli kako mu je baterija bila loša. Otprilike grozna kao ova na S6.

I nije istina, hrpa uistinu dobrih telefona dobije i dobre kritike na The Vergeu.

Nexus 5 je odličan za novac koji košta i to je to.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2015 14:08 (Tonči).
13 godina

Dap, baterija je bila koma, a i kamera je bila meni nako, prolazna za cjenovni segment. Međutim sad je lg g2 jeftiniji na njuški od nex5 bez jamstva, stoga je kod nas nex 5 jako loša kupovina

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Realni probelm Samsunga je što ne može i ne zna Appleu odgovoriti na iP6, a cijelog Androida je ekosustav, koji ipak nema toliko prednosti nad iOS da bi neki Android OEM se nosio s Appleom u flagship domeni.

http://uk.businessinsider.com/oppenheimer-says-samsung-is-placing-the-wrong-bet-on-galaxy-s6-hardware-2015-5

Svi OEMi su propustili priliku, a po meni se još veći fijasko očekuje kod iP6s/7. 

Sve to rezultira sa sve lošijom podrškom i eto ... Vrijeme je za Apple gadget :)

ptspclan.com | visit us ^^
Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina
odjavljen
sardax kaže...

a po meni se još veći fijasko očekuje kod iP6s/7. 

14 godina
neaktivan
sardax kaže...

Realni probelm Samsunga je što ne može i ne zna Appleu odgovoriti na iP6, a cijelog Androida je ekosustav, koji ipak nema toliko prednosti nad iOS da bi neki Android OEM se nosio s Appleom u flagship domeni.

http://uk.businessinsider.com/oppenheimer-says-samsung-is-placing-the-wrong-bet-on-galaxy-s6-hardware-2015-5

Svi OEMi su propustili priliku, a po meni se još veći fijasko očekuje kod iP6s/7. 

Sve to rezultira sa sve lošijom podrškom i eto ... Vrijeme je za Apple gadget :)

Dolazi i več je zasičenje tržišta...i jednostavno više ne mogu proizvođaći očekivanje onakav rast kakav je bio  2010-2011-2012 godine.

Apple ziher pumpa podatke o prodaji Iphonea - u to sam siguran. Sve radi dioničara i vrijednosti dionica na burzi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2015 19:53 (R36).
12 godina
MARKOZD15 kaže...

Nexus 5 definitivno nema losu kameru, a osim toga je jedan od rijetkih Android mobitela koji vec neko duze vrijeme nudi potpune manualne kontrole kamere (cak i kod snimanja videa!) pa tko zna nesto o fotografiji i postavkama aparata moze izvuci iz te kamere jako puno...jos snima i u RAW!

Samsungov niti jedan model jos ne nudi potpuno manualne kontrole (cak ni S6), LG G4 donosi potpune manualne kontrole koje Nexus 5 ima jos od izlaska Lolipopa...uglavnom kamera iako je svega 8MP je jako dobra.

17 godina
R36 kaže...

Dolazi i več je zasičenje tržišta...i jednostavno više ne mogu proizvođaći očekivanje onakav rast kakav je bio  2010-2011-2012 godine.

Apple ziher pumpa podatke o prodaji Iphonea - u to sam siguran. Sve radi dioničara i vrijednosti dionica na burzi.

Apple ti ima vrlo vjernu publiku, posebno tamo gdje se najviše računa - SAD. 
Također, izlasci novih modela su im savršeno sinkronizirani sa obnavljanjem pretplatničkih
ugovora na tim područjima. Većina pretplatnika su realno tehnički softverski površni, neinformirani i lijeni
i uzet će opet ono na što su sučeljem navikli. U međuvremenu su takvima već djeca došla
u fazu da im "treba smartfon=ajfon", pa se pomalo svakim novim izdanjem i širi njihov krug vjernika.
SAD je specifičan i po tome što ta klijentela ne prodaje niti poklanja ni najbližoj rodbini prošlogodišnji model,

nego taj završi u ladici. Prvo je bilo u pitanju neznanje kako vratiti fon na tvorničke postavke da neki novi
kupac ne koristi vaše slikice ili brojeve, a sad se i sam Apple pod izlikom "sigurnosti" pobrinuo cloud lockom, 
fingerprint senzorom, i stvarno grozno neintuitivnim iTunes apple acountom kako bi extra ispreplašio i zakomplicirao
 prijenos mobitela na novog vlasnika. 

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice