Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava

poruka: 5.676
|
čitano: 1.165.460
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Pa evo ti najbolji primjer zadnje nadogradnje (MM). Hoćeš reći da NE primjećuješ razliku u odnosu na Lollipop? Zato sam rekao da SW debelo kolje sav taj HW...

Isti mob s 2 različita OSa - nebo i zemlja.

A što se kineza tiče, mislim da za puno manje love daju puno više jer se furaju na ono što korisnici traže, a ne da serviraju ljudima poput Samsunga. Ljudi obožavaju izmjenjivu bateriju i SD utor i što Samsung napravi na S6? Izbaci to van s nekim jadnim argumentima...

Kinezi to prate i onda naprave mob s baterijom od 8000 mAh. Pa tko voli nek izvoli :-)

Poanta je da se konkurencija razvija u dobrom smjeru. Možda još nisu na toj razini, ali za godinu / dvije bi svega moglo biti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

vidim da se na par postova spominjalo kalibriranje baterije?
moze li mi netko objasniti sta je to, cemu sluzi i ako ce pomoci kako to napraviti?

0 0 hvala 0
10 godina
Re: Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava
Nije bas 100 200 eura razlike. S6 je kostao preko 6500kn kad je izasao u prodaju. Dotaknuo si se branda za kojeg nema zastupnistva u RH. A ja sam spominjao Huawei Mate 8 koji se kupi kod nas u ducanu i postoje 2 ovlastena servisa u Zagrebu. Pa pobogu tko pravi Samsunga kad vec spominjes da je s kinezima tesko?! Nije Koreja na drugom kraju svijeta naspram Kine. Sve je stvar ukusa. Ponavljam, ja, koji sam isto razmisljao kao ti i smijao se tome, sas razmisljam drugacije.
15 godina

Stavio onog drugog francuza pa cemo vidjeti bateriju. Cudno mi da sam dobio instagram i facebook, na tmobileu nije bilo no disejblao sam ih.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Moram i ja flashat sad nesto pod hitno...
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Ovaj novi francuz se cini ok sad. Iako je i onaj prvi bila ok baterija prvi ciklus onda se kasnije srozalo. Koliko vidim iz ovoga, ok je.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Scorp21 kaže...

...s obzirom da sam namjerno sve ostavio upaljeno šta se moglo upaliti (BT mi radi uvijek zbog MIbanda)

Da li ti radi smart lock sa MiBandom sad na Marshmallow?

Meni se nece spojit iako mi radi MiFit i MiBand Tools...
Uglavnom ga ne vidim pod "Available devices" u Bluetooth postavkama, a kad se i pojavi onda pise "can't communicate with blabla..."

12 godina

napravio wipe i chache i stavio download mode i preko odina pokusavam flashati drugog francuza ali mi failed pokaze. kad sam prvog francuza flashao kad je dosao proslo bez problema, al nisam radio wipe i chache. neki savjet?

EDIT: sad probao starog francuza i ide instalacija normalno.

koji su ovo unknown?

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.3.2016 17:35 (dennocro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dennocro kaže...

napravio wipe i chache i stavio download mode i preko odina pokusavam flashati drugog francuza ali mi failed pokaze. kad sam prvog francuza flashao kad je dosao proslo bez problema, al nisam radio wipe i chache. neki savjet?

EDIT: sad probao starog francuza i ide instalacija normalno.

koji su ovo unknown?

Skini ponovo novog pa isprobaj. Vjerojatno se ostetio paket

12 godina

a skida tri dana, jel ima neko brzi link?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

I meni je prihvatilo od trećeg puta, promjeni usb port na laptopu/kompu, prihvatiti će odma, te ponovo uđi u boot mode.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

onaj mali update od 50mb je taj drugi francuz? ili bolje ici na EU verziju onu sto je neku napisao u prijasnjih postovima,

odma mi je ponudio update kad sam stavio francuza prvog jer drugi nije radio

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
matrix777 kaže...
Nije bas 100 200 eura razlike. S6 je kostao preko 6500kn kad je izasao u prodaju. Dotaknuo si se branda za kojeg nema zastupnistva u RH. A ja sam spominjao Huawei Mate 8 koji se kupi kod nas u ducanu i postoje 2 ovlastena servisa u Zagrebu. Pa pobogu tko pravi Samsunga kad vec spominjes da je s kinezima tesko?! Nije Koreja na drugom kraju svijeta naspram Kine. Sve je stvar ukusa. Ponavljam, ja, koji sam isto razmisljao kao ti i smijao se tome, sas razmisljam drugacije.

Sve stoji. Kad se spomene kinez onda mislim na mobitele koji se naruciju direktno iz kine i za koje nema ovlastenog servisa u HR ili zemlji u kojoj zivis. A huawei to nije naravno. Ali huawei odgovarajucih karakteristika nije puno jeftiniji od odgovarajuceg samsunga ili nekog drugog brenda. Pratim temu o xiaome redme note 3 ili kako vec i tamo citam horor price pa sam se na to pozvao. Huawei je vec etablirani brend...

10 godina

Osobno ne preferiram webshop kupovine, jer ima raznih iskustava. Pogotovo ne skupe stvari, nevezano za mobitele. Tako da sam mislio na "kineze" koji se mogu kupiti kod nas i postoje ovlašteni servisi za iste.

Recimo moj šef je pun ko brod a kupio si je nedavno Huaweia, mislim P7 ili tako nešto. A ja kao njegov zaposlenik sam kupio S6 u 6mj prošle godine, a u 4.mj je došao u prodaju. Čovjek nije neki starac koji se ne kuži u smartphone, već lik od 40tak godina. Sve je stvar ukusa. 

Kad samo pogledaš što se može kupiti za tu lovu, odmah bi ti trebalo biti jasnije o čemu govorim. Npr, više bi me veselio neki 4K smart tv 102cm ili laptop za 6milja uz 5 godina jamstva koji vrti doslovno sve, nego mobitel. Tv i laptop ne mjenjaš svake godinu dvije zar ne? A mob nakon 2god, ako nije nokia 3310, je teško sranje, koje je izgubilo kapacitet baterije i sl.

Onak realno, puno je to love za neki k koji nosiš u džepu, bez obzira koliko love tko zarađuje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

Upravo tako. Nekoga veseli skupa garderoba mene veseli dobra tehnika i tu razum iskljucujem ;) Ne mozes u zivotu gledati koliko se sta isplati ;) Ni zivjeti se nekad ne isplati ali definitivno nemam vremena niti zivaca sa kinezima. Onim gore pomenutim ;)

12 godina
neaktivan

Sutra idem kupiti mobitel drugi,odlucio sam i nema nazad.. Pa bih trebao vae misljenje sta vi mislite o tome:

Znaci dajem svoj S6 i nadoplacujem: (znaci oba mobitela su zapakovana i imaju garanciju)

6 moj S6 + 1300 kn za S6 edge +
13 moj S6 + 2000 kn za S7
zahtjevi za test liste iptv na mail: jmnemonic158@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.3.2016 21:13 (manipulator).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
manipulator kaže...

Sutra idem kupiti mobitel drugi,odlucio sam i nema nazad.. Pa bih trebao vae misljenje sta vi mislite o tome:

Znaci dajem svoj S6 i nadoplacujem: (znaci oba mobitela su zapakovana i imaju garanciju)

Pušenje kako god okreneš. Bolje pričekaj da padnu cijene. Već od 1.5. će to biti normalnije. Na tvom mjestu bi uzeo edge+ jer manje pušiš. Izračunaj si koliko si dao za S6 i još plus 2milje za S7, pa vidi sam. Tvoj novac, tvoj izbor. Pušenje u oba slučaja, i to debelo.

12 godina
neaktivan

Ovo kralj na youtubeu i odgovorio mi je na sva potrebna pitanja, jer je covjek realan i jedan od boljih ako mozda cak i najbolji lik koji radi review za mobitele

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
matrix777 kaže...
manipulator kaže...

Pušenje kako god okreneš. Bolje pričekaj da padnu cijene. Već od 1.5. će to biti normalnije. Na tvom mjestu bi uzeo edge+ jer manje pušiš. Izračunaj si koliko si dao za S6 i još plus 2milje za S7, pa vidi sam. Tvoj novac, tvoj izbor. Pušenje u oba slučaja, i to debelo.

Prije par mjeseci sam dao LG G3 3/32 i 1300 kuna za njega,tj za novi S6...  Za mene to nije pusenje,pogotovo sad kad vidim da S6 mozes u odlicnom stanju uzeti za 2000 kuna,tako da..

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.3.2016 21:35 (manipulator).
10 godina

G3 i S6 je velik skok, osjetna razlika u svemu. A ti želiš dati 2000kn za noviji model samsunga što ne vrijedi 2000kn (po meni). 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

jep pratim ga vec neko vrijeme

12 godina
neaktivan
matrix777 kaže...

G3 i S6 je velik skok, osjetna razlika u svemu. A ti želiš dati 2000kn za noviji model samsunga što ne vrijedi 2000kn (po meni). 

Pa ako kosta 5000 kuna,a S6 mozes naci sad u odlicnom stanju za 2000 kuna,znaci to je 4000 kuna umjesto 5000,znaci ustedim 1000 kuna,ja to tako gledam..

Pogledaj review onaj sto sam stavio, 5 SOT heavy use S7 a S7 edge oko 7 SOT.. 

10 godina
Torent kaže...

Upravo tako. Nekoga veseli skupa garderoba mene veseli dobra tehnika i tu razum iskljucujem ;) Ne mozes u zivotu gledati koliko se sta isplati ;) Ni zivjeti se nekad ne isplati ali definitivno nemam vremena niti zivaca sa kinezima. Onim gore pomenutim ;)

E ovo si jako dobro rekao. To je kao da dođeš sa curom na kavu, staviš s6 na stol, imaš 50kn u džepu i patike iz new yorkera koje propuštaju :))) Poznajem masu takvih ljudi zato ne kužim poantu. Teško ćeš s mobitelom sakriti ostale "nedostatke". Sve 5 ako je sve na svom mjestu, ali obično to nije.

10 godina
manipulator kaže...
matrix777 kaže...

Pa ako kosta 5000 kuna,a S6 mozes naci sad u odlicnom stanju za 2000 kuna,znaci to je 4000 kuna umjesto 5000,znaci ustedim 1000 kuna,ja to tako gledam..

A koliko uštediš ako ništa ne kupuješ? :) Ma tvoja stvar. I realno, ne možeš tako gledati i računati. Kao da meni tetka iz amerike da 3000kn i ja još nadoplatim 2000 i kupim S7, nisam ga platio 2000 nego 5000, bez obzira iz kojeg džepa idu novci.

I 1000 kn si uštedio/zaradio ako to napraviš i isti tren ga staviš na njuškalo i nađeš nekoga tko bi ti dao 5000kn keš za njega. Ne kažem da nećeš naći, no to je onda "ušteda" o kojoj govoriš. Počni od G3 koliko si ga platio, pa nadoplatio za S6 i još 2milje za S7, pa izračunaj pušenje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.3.2016 21:58 (matrix777).
12 godina
neaktivan
matrix777 kaže...
manipulator kaže...
matrix777 kaže...

A koliko uštediš ako ništa ne kupuješ? :) Ma tvoja stvar. I realno, ne možeš tako gledati i računati. Kao da meni tetka iz amerike da 3000kn i ja još nadoplatim 2000 i kupim S7, nisam ga platio 2000 nego 5000, bez obzira iz kojeg džepa idu novci.

Jednostavno nisam zadovoljan sa baterijom na S6,najveci razlog i neda mi se skidati francuze ,engleze i ostale firmware da bih dobio malo bolju bateriju.

Mobitel mi treba sa boljom baterijom,reko sam,heavy ,big heavy power user.. Znaci pusti sad to sta se isplati a sta se ne isplati,uzimam sutra jedan od ta dva,ako zelis dati misljenje koji od ta dva,cijenit cu to,ali pusti sad to sta mi se isplati a sta ne..

Jednostavno mogu si to sad priustiti i zelim to,a i treba mi jer mi je dopizdilo da na dan mora 2 puta puniti mobitel...

10 godina

Onda deri na edge +, ja bi tako. Lako opet utopiš edge + za s7. Ali ako ti je baterija bitna, mislim da će na s7 duže trajat od edge+

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

posjedujem edgle + cim je izasao. I baterija mu je jedan od aduta. Drzi dva dana bez pardona, preko 6 h sot-a. Unatrag par stranica sam pisao. Imao sam sve s linije ali i note modele koje sam zavolio. A onda je izasao edge plus koji je kombinacija jednog i drugog i ja sam prezadovoljan uređajem. Preglednost, veliki ekran, baterija, Kvaliteta izrade top. Po meni telefon bez mana. Mislim da ce prva S linja biti preskocena s7 jer trenutno nevidim potrebu za prelazak s egde +

2 0 hvala 1
12 godina
manipulator kaže...

Ja imam S7E i ako ti je baterija bitna s ovim bi trebao biti zadovoljan...ja sam svoga skinuo sa punjaca jucer ujutro i sada je na oko 30%, a SOT mi je za sada na oko 5 i pol sati...uglavnom bude oko 7 i nesto sati.

12 godina
neaktivan
matrix777 kaže...

Onda deri na edge +, ja bi tako. Lako opet utopiš edge + za s7. Ali ako ti je baterija bitna, mislim da će na s7 duže trajat od edge+

Eto vidis da mozes,to si mogao odmah napisati..   

tommek10 kaže...

posjedujem edgle + cim je izasao. I baterija mu je jedan od aduta. Drzi dva dana bez pardona, preko 6 h sot-a. Unatrag par stranica sam pisao. Imao sam sve s linije ali i note modele koje sam zavolio. A onda je izasao edge plus koji je kombinacija jednog i drugog i ja sam prezadovoljan uređajem. Preglednost, veliki ekran, baterija, Kvaliteta izrade top. Po meni telefon bez mana. Mislim da ce prva S linja biti preskocena s7 jer trenutno nevidim potrebu za prelazak s egde +

Hvala Tommek,millim i ja da cu ipak uzeti S6 edge + jer po svemu sudeci baterija nije nesto puno bolja na S7 obicnom,na S/ edge jeste,ali to je sad druga prica jer on nije u igri..

Jedini razlog zasto sam uopce uzeo u obzir i S7 je velicina samog uredjaj,jer najveci koji sam imao je hio LG G 3,ali vidim da S6 edge + nije puno veci od njega,tako da cu se mozda priviknuti,a uostalom,za 3 mjeseca mi izlazi pretplata pa cu opet moci birati neki drugi..  

Nista,mislim da cu sutra u ovo doba sam vlasnik crnog S6 Edge +. Ako ima jos tko koji komentar ili savjet ili misljenje, a da ima S7 ili je imao Edge +,  neka slobodno izrazi jer nisam jos 100% odlucio...   

12 godina
neaktivan
ocean77 kaže...
manipulator kaže...

Ja imam S7E i ako ti je baterija bitna s ovim bi trebao biti zadovoljan...ja sam svoga skinuo sa punjaca jucer ujutro i sada je na oko 30%, a SOT mi je za sada na oko 5 i pol sati...uglavnom bude oko 7 i nesto sati.

Hvala na savjetu ali S7 edge nije u kombinaciji...   

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice