Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.401.237
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
sudy_freak kaže...
zoka kaže...

Sinoc sam radi probe insalirao cm9 sa ove stranice http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1410400 , i mogu reci da sam odusevljen   stock ICS-om, skroz je novi dozivljaj koristenja androida, sve je nekako ljepse i fluidnije. Ovaj zadnji alpha build je poprilicno stabilan i baterija je u rangu sa Checkromom 4 i speedmod kernelom.

Ima nekih stvari koje ne funkcionisu za sada kao sto su hw akceleracija videa, youtube, snimanje preko kamere i sl. ali i to ce brzo biti ispravljeno.

Ja za sada ostajem na ovome i ne pada mi na pamet da se vise vracam osim ako ne uocim neke krucijanle probleme.

E ovo već liči na ICS.
To bih mogao idućh tjedana staviti gore.
Ako riješe sve te bugove kroz par tjedana.

Baš tako izgleda?
Pravo ICS-ovski?

DwightSchrute kaže...

Najnoviji ICS leak za SGSII XXLP2:

http://www.sammobile.com/2012/01/14/new-android-4-0-3-leak-by-samsung-for-sgs2-i9100xxlp2/

Ajde flashoholičari,tko će flashat pa dat svoje utiske? {#}

Da si prije rekao  {#}

Pa da, to je u stvari stock ICS, onakav kakav se nalazi u nexus s-u, znaci sve je stock google, bez touchwiza i samsungovih "sranja".

A i dovoljno je reci da cijeli rom tezi nekih 100 MB.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.1.2012 15:22 (zoka).
15 godina
neaktivan
Kordy kaže...

Pročitaj par postova iznad

Imaš pravo,zabrijao sam da si imao onu raniju verziju,vidim da je ova izašla jučer,brz si,nema šta! {#}

A što se tiče CM9 ja ću još malo sačekat,neka oni to još malo ispeglaju he he...

Ako sam ti pomogao stisni HVALA.
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.1.2012 15:27 (DwightSchrute).
16 godina
neaktivan

Jucer mi je pao 2 mjeseca star galaxy s2 i puklo je samo staklo(ali sam idiJot anyway). Na displayu nema mrtvih piksela ni nekih ostecenja. Koliko sam uspio prouciti zamjenu tog dijela, shvatio sam da je zapravo display zaljepljen na to staklo i da je problem to zamjenit sam (neki predlazu da se zagrije fenom). Inace na ebayu taj dio zajedno sa staklom kosta kojih 15$ sto nije puno (neznam koliko je to pouzdano). Pa me sad zanima da li netko ima slicna iskustva i koliko bi to kostalo u servisu?

0 0 hvala 0
15 godina
PIPI kaže...

Jucer mi je pao 2 mjeseca star galaxy s2 i puklo je samo staklo(ali sam idiJot anyway). Na displayu nema mrtvih piksela ni nekih ostecenja. Koliko sam uspio prouciti zamjenu tog dijela, shvatio sam da je zapravo display zaljepljen na to staklo i da je problem to zamjenit sam (neki predlazu da se zagrije fenom). Inace na ebayu taj dio zajedno sa staklom kosta kojih 15$ sto nije puno (neznam koliko je to pouzdano). Pa me sad zanima da li netko ima slicna iskustva i koliko bi to kostalo u servisu?

Picture or didn't happend {#}

Pa najbolje bi ti bilo da provjeriš tamo gdje si ga kupio ili na servisu za koliko ti mogu napraviti.
Ako si kupio kod operetera nekog u njihovom centru, najbolje to tamo i riješi.

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
16 godina
neaktivan

Evo, za sljedeću misiju moram predstaviti ChatON Samsungovu aplikaciju.... 

Besplatne poruke, prijatelje nađeš preko broja, a bez ikakvog problema može na sve Samsungove uređaje (Android, Bada, featurephone), Android, iOS i Blackberry-e.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

Besplatne poruke, prijatelje nađeš preko broja, a bez ikakvog problema može na sve Samsungove uređaje (Android, Bada, featurephone), Android, iOS i Blackberry-e.

Nisam koristio, ali po samom obliku bih rekao da je nesto slicno tipa WhatsApp, sto je po meni jedna od naj od tih online chat free aplikacija..

16 godina
neaktivan
majdo kaže...
Mitsuoka kaže...

Nisam koristio, ali po samom obliku bih rekao da je nesto slicno tipa WhatsApp, sto je po meni jedna od naj od tih online chat free aplikacija..

Glavna razlika je to što je ChatON dostupan i za Samsung dummy phoneove, te BADA OS... 

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
18 godina
neaktivan

Evo nadograđeni SGSII I9100 na 4.0.3

http://www.Hedonist385.in
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.1.2012 21:15 (Robi).
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Robi kaže...

Dojmovi?

Bugovi?

Brzina?

Baterija? {#}

Ako sam ti pomogao stisni HVALA.
17 godina

Evo i od mene nekoliko screenshot-ova, uzivajte...

7 0 hvala 1
18 godina
neaktivan
DwightSchrute kaže...
Robi kaže...

Dojmovi?

Bugovi?

Brzina?

Baterija? {#}

LP2 je za sada ok. FM radio radi. Jedino što sam primijetio (još od KP8) da imaju problem s imenikom. Npr ako je povezan s google, facebook i twitterom nikako ne uspijevam naštimati da mi prikazuje brojeve s Google-a, odnosno samo moje kontakte. Namjestim i sve je ok. Čim izađem i ponovno uđem u imenik prikazuju se svi kontakti (pa tako i iz facebooka, twittera i dr). Tako da umjesto cca 60 kontakata imam preko 2000. Baterija je za sada ok (za razliku od KPA). 

18 godina
neaktivan
zoka kaže...

Nisam koristio njihov, jer mi se ne sviđa što sve ubacuju. Ne znam kakav je njihov ICS, ali nekako mi ne leže.

Ja preuzeo s http://goo.gl/wx1i1

Evo nadodao stanje baterije. Od ovog vremena 7 sati je 3G bio ugašen. Ostalo ili on ili wifi je uključen.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.1.2012 21:42 (Robi).
17 godina
Robi kaže...
zoka kaže...

Nisam koristio njihov, jer mi se ne sviđa što sve ubacuju. Ne znam kakav je njihov ICS, ali nekako mi ne leže.

Ja preuzeo s  http://goo.gl/wx1i1

Ne ubacuju oni nista, to je stock ICS   kakvog ga je google i zamislio, bez raznih samsungovih aplikacija, bloatware-a, Touch Wiz-a i sl...

18 godina
neaktivan
zoka kaže...
Robi kaže...
zoka kaže...

Ja preuzeo s http://goo.gl/wx1i1

Ne ubacuju oni nista, to je stock ICS   kakvog ga je google i zamislio, bez raznih samsungovih aplikacija, bloatware-a, Touch Wiz-a i sl...

Aha. U verzije 2.X su ubacivali neke alate, tema mi se nije sviđala i još neke stvari kojih se sada ne mogu sjetiti. Tako da sam koristio CheckRom. Na ovim slikama mi se sviđa dialer. Kod mene je drugačiji.

15 godina

Back to basics, kako je moj kolega Echo rekao.

DarkyROM HD i kod mene (do stabilnog ICS-a sam na njemu).

EDIT: Gle mene nekulturnog.
Dakle, kako radi?

Radi super, podosta stvari novih u odnosu na prijašnje bete ovog ROM-a.
Lockscreen sounds, pregršt novih animacija, brz, stabilan, bez laggova.
Pravi ROM {#}

Bye, bye Mr. MIUI. 

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.1.2012 23:19 (sudy_freak).
17 godina
neaktivan
Evo vec se moze naruciti ono da mob bude vodootporan https://www.liquipel.com/in-action/
Intel E7200 2.53@3.8 Ghz,Sapphire 4850,4 Gb king max DDR2 800@960 Mhz,Gigabyte P31-DS3-L
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
chingy-os kaže...
Evo vec se moze naruciti ono da mob bude vodootporan https://www.liquipel.com/in-action/

Only iShits stuff and some HTCs

17 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
chingy-os kaže...

Tako je ali doci ce i galaxy s2  posto smo vidjeli video...

Intel E7200 2.53@3.8 Ghz,Sapphire 4850,4 Gb king max DDR2 800@960 Mhz,Gigabyte P31-DS3-L
14 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Back to basics, kako je moj kolega Echo rekao.

DarkyROM HD i kod mene (do stabilnog ICS-a sam na njemu).

EDIT: Gle mene nekulturnog.
Dakle, kako radi?

Radi super, podosta stvari novih u odnosu na prijašnje bete ovog ROM-a.
Lockscreen sounds, pregršt novih animacija, brz, stabilan, bez laggova.
Pravi ROM {#}

Bye, bye Mr. MIUI. 

U kombinaciji sa SpeedMod kernelom, najbolja kombinacija, nista mi se toliko dobro nije pokazalo kao DarkyROM HD i SpeedMod, screen on 5 sati i 33 min, a battery usage 1 dan i 16 sati bez beda.. Ispod 3 i pol sata screen on-a nisam nijednom imao odkako sam ga stavio, žao mi je samo sto sutra ide opet na servis, jer sam se stvarno navukao.. :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.1.2012 23:49 (majdo).
15 godina
majdo kaže...

U kombinaciji sa SpeedMod kernelom, najbolja kombinacija, nista mi se toliko dobro nije pokazalo kao DarkyROM HD i SpeedMod, screen on 5 sati i 33 min, a battery usage 1 dan i 16 sati bez beda.. Ispod 3 i pol sata screen on-a nisam nijednom imao odkako sam ga stavio, žao mi je samo sto sutra ide opet na servis, jer sam se stvarno navukao.. :)

Da, znam.
Kao što rekoh, vratio sam se na Darky-a.

Pratim ga još dosta dugo (opet Echo zaslužan {#}).

I odličan ROM u kombinaciji sa SpeedMOD-om, jer SuperCore koji dolazi uz Darky je shitav 

14 godina
neaktivan

Imam pitanje jedno, kupio sam prije 3 tjedna sgs2 i sve super radi osim što je još uvijek instaliran android 2.3.3 i zanima me kako ga prebacit na 2.3.4 . mob je inače prek njuškala kupljen a kartica mi je tele2 i po ovom pitanju instalaciaj sam obični laik pa bi bio zahvalan kad bi me malo uputili u to. hvala.

0 0 hvala 0
15 godina

Ako ne želiš ništa "nelegalno", zezati se s flashanjem, onda ti je najbolje preko Samsung Kiesa (koji se trenutno ne može skinuti -  ne znam zašto, stranice nedostupne).
Kada budu, onda ćemo razgovarati.

Jedino, neka ti netko od ljudi u ovoj temi potvrdi jel se može preko Kiesa nadograditi firmware na Tele2 karticama.
Mislim da se može, ali nisam 100% siguran. 

14 godina
neaktivan

nebi htio ništa nelegalno. ali preko kiesa mi ništa ne pokazuje. ili da pričekam ICS 4.0 pa da to ako bu sve u redu preko kiesa skinem. stvarno sam slabo upućen s tim kiesom i drugim programima kaj se tu spominju.

15 godina
bambi kaže...

nebi htio ništa nelegalno. ali preko kiesa mi ništa ne pokazuje. ili da pričekam ICS 4.0 pa da to ako bu sve u redu preko kiesa skinem. stvarno sam slabo upućen s tim kiesom i drugim programima kaj se tu spominju.

Za službeni ICS ćeš se načekati (daj Bože da ne, ali sve me strah).

Mislim da je bilo ljudi koji su na Tele2 stavljali 2.3.4 pa i 2.3.5 (znat će ti reći ti isti ako jesu). 

16 godina
neaktivan
chingy-os kaže...
sudy_freak kaže...
chingy-os kaže...

Tako je ali doci ce i galaxy s2  posto smo vidjeli video...

ono je potpuno druga firma...

14 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

Ono je HzO, ali kako god da se zove, pa nebi to narucio da ne znam sta je, placati 60-80$ za govno da vidis kako mos uroniti mobitel u vodu, pa nisam lud.. Kad poblesavim do te granice da necu u bazen moci uci bez da mi je mobitel u djepu/pod jajima, onda cu ga definitivno prestati koristiti, i preci cu na koristenje telefonskih kartica u govornicama.. Ako dođe do toga, u tom slucaju samo-dijagnosticirat cu si zadnji stadij krebilizma (kreten i debil u jednome).. {#} 

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2012 1:51 (majdo).
15 godina
neaktivan

Da li je moguce na ovom mobitelu to, da mora biti upaljen ako zelis da te alarm probudi? Ne mogu nigdje naći odgovor na to pitanje. Odnosno netko je prije postavio to pitanje ali nitko nije odgovorio.

Ako misli netko da se ne može jer je gore android, to nije točno jer npr htc desire to može. A i stariji telefoni sa androidom.

Gasim telefon po noći, eto! Možda ima neka app koja to omogućava?

Miro

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
majdo kaže...
Mitsuoka kaže...

Ono je HzO, ali kako god da se zove, pa nebi to narucio da ne znam sta je, placati 60-80$ za govno da vidis kako mos uroniti mobitel u vodu, pa nisam lud.. Kad poblesavim do te granice da necu u bazen moci uci bez da mi je mobitel u djepu/pod jajima, onda cu ga definitivno prestati koristiti, i preci cu na koristenje telefonskih kartica u govornicama.. Ako dođe do toga, u tom slucaju samo-dijagnosticirat cu si zadnji stadij krebilizma (kreten i debil u jednome).. {#} 

Firma je zagg, a proizvod HzO.

I korisna je stvar. Pogotovo tamo gdje je puno kiše (VB recimo), jer nikad ne znaš hoće li ti mobitel ispast u lokvu iz džepa (zvuči malo vjerojatno, ali dogodi se), ili meni najbolja stvar - slušanje muzike dok plivaš. Dok trcim slusam muziku, dok sam u teretani isto, zasto ne bih mogao i dok plivam (ipak ne van bazena, jer ne znas kad moze dopilotat neki panj). Ima masu situacija kada bi se to isplatilo, a ovdje po Splitu bi se i dalo zaradit s time. Svako malo na matejušci iz oklade skoči u more u robi, najčešće s mobitelom, kojemu onda nema baš puno nade za spas radi soli.

@pai in the ass

Ne može ni na Desireu. Samo u airplane modu. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2012 10:25 (Mitsuoka).
14 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

I korisna je stvar. Pogotovo tamo gdje je puno kiše (VB recimo), jer nikad ne znaš hoće li ti mobitel ispast u lokvu iz džepa (zvuči malo vjerojatno, ali dogodi se), ili meni najbolja stvar - slušanje muzike dok plivaš. Dok trcim slusam muziku, dok sam u teretani isto, zasto ne bih mogao i dok plivam (ipak ne van bazena, jer ne znas kad moze dopilotat neki panj). Ima masu situacija kada bi se to isplatilo, a ovdje po Splitu bi se i dalo zaradit s time. Svako malo na matejušci iz oklade skoči u more u robi, najčešće s mobitelom, kojemu onda nema baš puno nade za spas radi soli.

Korisna stvar klinac, samo ljudska glupost koja je beskonacna i potreba za pretjerivanjem.. Koliki džepićak (da dobro sam napisao, ne ni džep, ni džepić) mora covjek imati da ti se dogodi da ti SGS2 ispadne iz đepa u lokvu.. Ako ga nosis u probijenom dzepu pa ti hodajuci ispadne, onda si panjina.. {#}

Druga stvar: Slusanje glazbe dok plivas? No hard feelings, ali da li ti sebe cujes sta ti pricas/pises? Do koje razine dolazi ljudska glupost i pretjerivanje? Pocni samo od toga da sama orjentacija ti uvelike ovisi od pritiska u usima, i zvukova kojih cujes izvana/sa strane u slucaju da vecinu vremena zmiris dok plivas ako ne koristis naocale.. Daj nemoj pretjerivati, i gledaj zivot realnim ocima.. Kupovanjem gluposti samo filuješ vrat debeloj guski (iliti ga punis djep kompanijama koje zaradjuju na debilima)
I treca stvar, ona krebilcina koja sa SGS2 u dzepu skoci u more, bez razmisljanja da izvadi mobitel iz djepa, pri izlasku iz mora mu treba dati pistolj da se propuca jer on u glavi nije cist, za 200-300 kn (ako i toliko) skociti u more sa 3000-3500 kn u djepu..

16 godina
neaktivan
majdo kaže...

Korisna stvar klinac, samo ljudska glupost koja je beskonacna i potreba za pretjerivanjem.. Koliki džepićak (da dobro sam napisao, ne ni džep, ni džepić) mora covjek imati da ti se dogodi da ti SGS2 ispadne iz đepa u lokvu.. Ako ga nosis u probijenom dzepu pa ti hodajuci ispadne, onda si panjina.. {#}

Druga stvar: Slusanje glazbe dok plivas? No hard feelings, ali da li ti sebe cujes sta ti pricas/pises? Do koje razine dolazi ljudska glupost i pretjerivanje? Pocni samo od toga da sama orjentacija ti uvelike ovisi od pritiska u usima, i zvukova kojih cujes izvana/sa strane u slucaju da vecinu vremena zmiris dok plivas ako ne koristis naocale.. Daj nemoj pretjerivati, i gledaj zivot realnim ocima.. Kupovanjem gluposti samo filuješ vrat debeloj guski (iliti ga punis djep kompanijama koje zaradjuju na debilima)
I treca stvar, ona krebilcina koja sa SGS2 u dzepu skoci u more, bez razmisljanja da izvadi mobitel iz djepa, pri izlasku iz mora mu treba dati pistolj da se propuca jer on u glavi nije cist, za 200-300 kn (ako i toliko) skociti u more sa 3000-3500 kn u djepu..

1. Koliko mi se puta dogodilo da mi mobitel ispadne iz džepa traperica (Desire) kad sjedim u autu, i kada izađam samo ispadne vani. Otada mobitel stoji u futroli koja je zakačena za hlače (trenerku, traperice...).

2. U bazenu se pod obavezno koriste naočale ako treniraš, te tu nema nikakve orijentacije ;) 

3. Zašto stalno spominješ SGSII tu se odnosi na sve uređaje, a kad još pridodaš utjecaj alkohola, ili to da se s nekime oklade da će te povuć u more... opcije su na izbor.

Ovo je korisna stvar. Kako je na ekrane došao Gorilla Glass, tako će  i ovo s godinama uređaji počet koristit, ali vidim da ovdje ljudi nisu za napredak.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice