Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.390.498
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav svima.

Ja sam još na 2.3.4 stock ROM-u. Mobitel je kupljen u Tele2 i koristim ga na toj mreži. I bio je otključan.

E sad...da li je itko dobio update na 2.3.5 jer ja još nemam nikakve obavijesti od Kiesa?

P.S. da li se negdje može provjeriti da li postoji update za Tele2 na 2.3.5?

iPhone je jedna velika prevara...koja je uspjela !!!

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Meni je osobno XXKI4 najbolji... ne znam zašto ali KJ3 mi nije nešto...

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

Da podijelim s vama činjenicu/zanimljivost koja me iznenadila.

Punjenje preko punjača - brže punjenje, kvalitetnije punjenje = duže trajanje baterije.

Punjenje preko USB-a - sporije punjenje, manje kvalitetno punjenje = kraći vijek baterije.

Ne znam kakve to ima veze, ali sam primjetio razliku.

Naime, kada ga skinem s punjača može 6-7h izdržati da potroši <1%, dok je s punjenjem preko USB-a priča drugačija. 

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
14 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Da podijelim s vama činjenicu/zanimljivost koja me iznenadila.

Punjenje preko punjača - brže punjenje, kvalitetnije punjenje = duže trajanje baterije.

Punjenje preko USB-a - sporije punjenje, manje kvalitetno punjenje = kraći vijek baterije.

Ne znam kakve to ima veze, ali sam primjetio razliku.

Naime, kada ga skinem s punjača može 6-7h izdržati da potroši <1%, dok je s punjenjem preko USB-a priča drugačija. 

Sudy je to dobro primjetio, ali ova stvar ovisi također o kernelu i načinu na koji dozvoljava punjenje preko usb-a. Sve je to stvar programera.

Čisti primjer je recimo kernel od CM-a. Prije mjesec dana, možda i malo više, nije dopuštao punjenje preko usb-a. Točnije punio je sa 2mA, a trebao je puniti sa 500mA. Punjač iz utičnice puni sa 500 mA, i ako je kernel tako naređen, a usb na kompu to dopušta, mobitel će se puniti jednako kao i na punjaču. Također vrijedi i sa autopunjačima..

14 godina
protjeran

Alo ekipa, dal mi netko moze napisti link za zadnji CM7?

Hvala ti Beagle, i ja sam taj naso, ali ne mogu ocito nije do roma nego do mene, jer putem Odina stavim bilo koji kernel, ali sa CWM ne mogu promjeniti rom jer jednostavno ga ne mogu naci. Ako mozda tko ima kakav savjet. Hvala...

PS;a Odin mi skinute romove, kad pritisnem PDA nece prikazati?!!!

Prikazuje mi primjerice LItening jer je u winRAR-u, a ostali su winRAR zip.

Ako itko moze pomoci HVALA!!!

daniel
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.11.2011 19:39 (daniel.hajdinjak666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ako sam ti pomogao, pritisni hvala.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ako ti nije hića, sačekaj do sutra - prekosutra ili flashaj pa provjeri kroz dan dva jel izašao update. Update nije izašao 12 dana, tako da se sprema jedan veći sa pristojnim brojem zakrpa (mjereno u CM razmjerima).

S vremenom će dolaziti sve rjeđe updateovi za CM7 jer se spremaju za ICS koji će biti u CM9.

Kako je CM8 trebao biti temeljen na Honeycombu (za tablete isključivo), a source code za Honeycomb je pušten skupa sa ICS-om, odustalo se od CM8 i prešlo se direktno na razvoj CM9.

15 godina
EchoOne kaže...

Ako ti nije hića, sačekaj do sutra - prekosutra ili flashaj pa provjeri kroz dan dva jel izašao update. Update nije izašao 12 dana, tako da se sprema jedan veći sa pristojnim brojem zakrpa (mjereno u CM razmjerima).

S vremenom će dolaziti sve rjeđe updateovi za CM7 jer se spremaju za ICS koji će biti u CM9.

Kako je CM8 trebao biti temeljen na Honeycombu (za tablete isključivo), a source code za Honeycomb je pušten skupa sa ICS-om, odustalo se od CM8 i prešlo se direktno na razvoj CM9.

{#} U man {#}

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
16 godina
neaktivan
Uspio sam! :D
BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/ ||| ''Svako generaliziranje je loše.''
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
{#} U man {#}

Hh :*

@Šef

Šta to 5 sati screenon? :D

Haha :D

Kažu (neki tamo) da je Cognition 1.5.1. najštedljiviji ROM za bateriju.. Ako se dobro sjećam, mene je 1.6 fantastično služio u tom pogledu..

Ako imaš volje, vremena i želje, slobodno probaj (naravno uz najnoviji SpeedMod kernel) pa javi rezultate :)

Može probati bilo tko. Ja sam na Cognitionu 777 r2, i mislim da je to ROM na kojem ću se konačno zadržati dosta vremena..

BTW, Cognition ROM je sada zatvoren i više neće biti updatea ni ničega. Developer je prešao na Galaxy Nexus, tako da nažalost.. bye bye Cognition..

16 godina
neaktivan
EchoOne kaže...

@Šef

Kažu (neki tamo) da je Cognition 1.5.1. najštedljiviji ROM za bateriju.. Ako se dobro sjećam, mene je 1.6 fantastično služio u tom pogledu..

Ako imaš volje, vremena i želje, slobodno probaj (naravno uz najnoviji SpeedMod kernel) pa javi rezultate :)

Može probati bilo tko. Ja sam na Cognitionu 777 r2, i mislim da je to ROM na kojem ću se konačno zadržati dosta vremena..

BTW, Cognition ROM je sada zatvoren i više neće biti updatea ni ničega. Developer je prešao na Galaxy Nexus, tako da nažalost.. bye bye Cognition..

Da, napokon. CheckRom 3.1.1 s SpeedMod kernelom. WiFi upaljen čitavo vrijeme.

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/ ||| ''Svako generaliziranje je loše.''
15 godina
neaktivan

Pozdravljam sve članove s teme i zahvaljujem na svim postovima koje ste objavili i dosta mi pomogli... evo da se pohvalim prije par dana sam postao vlasnik uređaja.... kolega bobic mi je izašao u susret i pomaže oko nekih nejasnoća... evo da Vas pitam neke stvarčice:

Koji video player koristite (preporuka s marketa ili samsung apps), a da može otvarati naše titlove srt. sub. itd....?

Ako hoću gledati neki mkv ili slični fajl da li mora biti prilagođen našem uređaju ili može recimo onaj .720p od 4 i nešto gb.... i oni od 1-2gb??

Vidim da dosta filmova na trackerima ima u rezi od 480p jeli to bolje za naš uređaj???

Objasnite mi više što to moj uređaj može upogoniti, a što ne....

Zahvaljujem, živili

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Šef kaže...
EchoOne kaže...

@Šef

Da, napokon. CheckRom 3.1.1 s SpeedMod kernelom. WiFi upaljen čitavo vrijeme.

Planiram staviti custom ROM, ovaj bi trebao biti ok? CheckROM Revolution v3.1.1 ★XWKJ3? i speedmod kernel? Ili je preporuka za neki drugi? 

16 godina
Prim kaže...

Pozdravljam sve članove s teme i zahvaljujem na svim postovima koje ste objavili i dosta mi pomogli... evo da se pohvalim prije par dana sam postao vlasnik uređaja.... kolega bobic mi je izašao u susret i pomaže oko nekih nejasnoća... evo da Vas pitam neke stvarčice:

Koji video player koristite (preporuka s marketa ili samsung apps), a da može otvarati naše titlove srt. sub. itd....?

Ako hoću gledati neki mkv ili slični fajl da li mora biti prilagođen našem uređaju ili može recimo onaj .720p od 4 i nešto gb.... i oni od 1-2gb??

Vidim da dosta filmova na trackerima ima u rezi od 480p jeli to bolje za naš uređaj???

Objasnite mi više što to moj uređaj može upogoniti, a što ne....

Zahvaljujem, živili

pa koristi njegov player,ćita sve vrste titlov(jos nisam naletio na on koje neće),od formata ćita takodjer sve,jaimam dosta filmova 720p koje jednostavno pastam na mob sa titlovima i vozi,nema ti neke svrhe stavljati 1080 ili 720p ali posto ih imam na kompu samo ih prebacim na mob

koristim još i mx player ali samo zato da ga probam i zbilja je odlican ali i njegov će odraditi sve bez greške!

[url=http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D][img]http://bfbc2.statsverse.com/sig/clean6/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D.png[/img][/url]
15 godina
neaktivan
Igor_zgb kaže...

Planiram staviti custom ROM, ovaj bi trebao biti ok? CheckROM Revolution v3.1.1 ★XWKJ3? i speedmod kernel? Ili je preporuka za neki drugi? 

Ja ga koristim,sve preporuke,baterija jako dobro drži u toj kombinaciji,bez bugova. Ono sto se meni sviđa u tom romu je što je on zapravo stock sa izbačenim samsungovim appovima a dobiješ s njim kitchen app iz kojeg onda stavljaš modove koje želiš.

14 godina
neaktivan
Igor_zgb kaže...

U principu ti nema tu neke preporuke jer svatko od nas ima neki svoj "omiljeni"ROM,a da bi to postigao jednostavno moraš flashat,isprobavat i uspoređivati pa šta ti se najviše svidi.Ja osobno sam na relaciji Criskelo-Miui,a što se kernela tiče,Siyah mi je No1.

15 godina
neaktivan
Skini si s marketa DarkyRom tools, sve zip-ove flasham preko njega a tar. file-ove kao sto je litening rom i kernele preko odina.
15 godina
neaktivan

Pozdravljam

Evo i prvi problemi: android mi je 2.3.3 verzija pa bih htio upgrade na 2.3.4 ili 2.3.5.... prilikom instalcije kiesa sve prođe u redu ali kada kliknem na ikonu na desktopu da mi digne program dobijem poruku "Kies has stopped working" i nediže se program... 

Probao sam više puta instalirati i kao administrator i stariju i noviju verziju ali uvijek ista greška?????

Jel zna netko u čemu je riječ...inače winsi si 7 home premium 32bit i operater mi je Vip... gledam na netu ali nema ništa konkretno... 

Jel postoji kakva druga metoda da nadogradim android osim kiesa a da nije rizična i ako može mali tutorial...

Hvala unaprijed, živili

0 0 hvala 0
18 godina
Prim kaže...
Jel zna netko u čemu je riječ...inače winsi si 7 home premium 32bit i operater mi je Vip... gledam na netu ali nema ništa konkretno... 

Vrati se na XP-e... {#}

Definitivno mislim da je tvoj probelm vezan uz OS. Potraži na službenim stranicama proizvođača, skini i probaj to staviti. Ako ni to ne ide, onda ti je definitivno do Windoza...

Čvarci su bomboni od svinje
15 godina
neaktivan
Prim kaže...

Pozdravljam

Evo i prvi problemi: android mi je 2.3.3 verzija pa bih htio upgrade na 2.3.4 ili 2.3.5.... prilikom instalcije kiesa sve prođe u redu ali kada kliknem na ikonu na desktopu da mi digne program dobijem poruku "Kies has stopped working" i nediže se program... 

Probao sam više puta instalirati i kao administrator i stariju i noviju verziju ali uvijek ista greška?????

Jel postoji kakva druga metoda da nadogradim android osim kiesa a da nije rizična i ako može mali tutorial...

Hvala unaprijed, živili

sam probaj na drugom kompu, meni sto ne upali na mom radi na burazovom

15 godina
neaktivan

Nemam drugi komp..... ma skinuo sam i s njihove oficial stranice i opet ista stvar... winsi su mi original licencirani ne verujem da je i nj problem... od kad ih koristim (2 godine) nikad problema fala Bogu.....

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.11.2011 23:06 (Prim).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

neznam... ako bas oces stock upgrade, avo ti link http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1075278 evo to je jedino sto sam uspio naci kao alt. metoda, sam nisam siguran ali mislim da ces ga morat rootat, no nakon postupka ce se root izgubit....

EDIT: Navodno se jos moze i stock update napraviti over the air... ukljucis (ili ne, taj dio bas nisam skonto) keis air, odes na info o telefonu i imat ces check for softwere updates

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.11.2011 0:28 (Check).
15 godina
neaktivan

To sam i ja razmišljo da bih trebalo preko kies air ali nisam skonto, možda je netko uspio, pa neka javi?

0 0 hvala 0
15 godina
Check kaže...

neznam... ako bas oces stock upgrade, avo ti link http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1075278 evo to je jedino sto sam uspio naci kao alt. metoda, sam nisam siguran ali mislim da ces ga morat rootat, no nakon postupka ce se root izgubit....

EDIT: Navodno se jos moze i stock update napraviti over the air... ukljucis (ili ne, taj dio bas nisam skonto) keis air, odes na info o telefonu i imat ces check for softwere updates

Koliko ja znam ne mozete napraviti upgrade Androida putem kies air, istina nisam u cjelini siguran ali no volio bih ako neko zna da nam to kaze sa sigurnoscu.

Na ovoj stranici mozete da provjerite dostupnost zvanicnog  updatea (preko Kiesa)

http://devsrom4android.blogspot.com/2011/10/samsung-galaxy-s2-firmware-updates-via.html

Kada je rijec playerima imam instaliran mobo player i odgledao sam par video klipova i nisam imao nikakvih problema, no daleko je to od nekog sistematskog testiranja programa:

https://market.android.com/details?id=com.clov4r.android.nil&hl=en

15 godina
Prim kaže...

Pozdravljam

Hvala unaprijed, živili

Thank you for contacting Samsung Apps. We are pleased to have the opportunity to help.

As for your phone to your query, we recommend introducing Kies'e uninstall and then install a necessary drivers. Please follow these steps:

1. Start> Settings> Control Panel> Add or Remove Programs> Samsung USB Drivers
2. Samsung Kies'i Open the [Settings]> [Driver Download] to click.

We hope this solves the problem.

If the problem persists, please contact us again by adding a screenshot of the problem. Or alternatively, you may receive technical assistance through the main site www.samsung.com.

If you have any other questions or suggestions, please do not hesitate to communicate with the Samsung Apps. In addition, Samsung Apps [support] menu can also check out the Frequently Asked Questions.

Finally, Samsung Apps profiles on Facebook, Twitter and YouTube can visit the sites:
http://www.facebook.com/SamsungApps
http://twitter.com/samsungapps
https://www.youtube.com/samsungapps

Thank you for using our service. Customer satisfaction is very important to us.

Sincerely,

S. Vodenicharov
Customer Service Representative
Samsung Apps

16 godina
neaktivan

Nema razloga da se vratis na XP-e. Ja imam isto Win 7 samo sto je moja 64 bitna verzija i update-om sam preko KIES-a (Vip kartica bila u nutra u to vrijeme) bez problema.

We ride together, we die together! BaD BoY's FoR LifE!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
1student kaže...
Prim kaže...

Pozdravljam

Hvala unaprijed, živili

Thank you for contacting Samsung Apps. We are pleased to have the opportunity to help.

As for your phone to your query, we recommend introducing Kies'e uninstall and then install a necessary drivers. Please follow these steps:

1. Start> Settings> Control Panel> Add or Remove Programs> Samsung USB Drivers
2. Samsung Kies'i Open the [Settings]> [Driver Download] to click.

We hope this solves the problem.

If the problem persists, please contact us again by adding a screenshot of the problem. Or alternatively, you may receive technical assistance through the main site www.samsung.com.

If you have any other questions or suggestions, please do not hesitate to communicate with the Samsung Apps. In addition, Samsung Apps [support] menu can also check out the Frequently Asked Questions.

Finally, Samsung Apps profiles on Facebook, Twitter and YouTube can visit the sites:
http://www.facebook.com/SamsungApps
http://twitter.com/samsungapps
https://www.youtube.com/samsungapps

Thank you for using our service. Customer satisfaction is very important to us.

Sincerely,

S. Vodenicharov
Customer Service Representative
Samsung Apps

Pazi šta oni vele da napravim uninstal kiesa i instaliram taj usb driver koji je meni uredno instaliran..... podignem kies, a kod mene javlja tu grešku i nemogu ga podić, to je glavni problem što instalacija kiesa i drivera uredno prođe ali nemogu pokrenuti kies jel javlja tu grešku, a ne kaže u čemu je problem ili koji je eror samo poruka Kies has stopped working.... svašta

Imam u telefonu opciju aplikacije > postavke > o telefonu > aktualizacija softvera > provjeri aktualizacije i nastavak aktualizacije

Kad kliknem na provjeri aktualizaciju dobijem poruku  spajanje na posližitelj i kaže nema novih aktualizacija..... neznam jel se ova opcija odnosi na upgrade androida.... da probam kontaktirati ove iz vipa možda oni znaju????

15 godina
neaktivan

kako ide otkljucavanje s ovim telefonom.... mobitel je na vipu a treba mi za tele2. Softverski ili hardverski? Komplicirano dosta ili? Hvala lp

0 0 hvala 0
15 godina

Ne, ne trebate da vrsite deistalaciju Kiesa! Nego samo drivera, i kod mene je problem bio s driverima.....istina ja sam uglavnom imao problem da Kies nije mogao da prepozna telefon.

Dakle, pokusajte da deinstalirate: Samsung USB Driver for mobile Phones.

Tu opciju koju spominjete oko updatea softwera......ona se odnosi na azuriranje instaliranih aplikacija, a ne na upgrade OS-a. Koliko je meni poznato mozete napraviti upgrade samo putem Kiesa ili putem nekog alternativnog  softvera kao sto je Odin, ako planirate neki custom ROM.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.11.2011 13:11 (1student).
16 godina
neaktivan
tommek10 kaže...

kako ide otkljucavanje s ovim telefonom.... mobitel je na vipu a treba mi za tele2. Softverski ili hardverski? Komplicirano dosta ili? Hvala lp

Ja sam ga otkljucao sa vipa na t mobile nije nista posebno tesko ali moras samo root-at mob i skines sa marketa Galaxy S2 Sim Unlock i pokrenes, ako ti neuspije od prvg puta sa tom apolikacijom nemoj vise sa njom pokusavati nego skini drugu aplikaciju koja se zove Galaxy S Unlock isto sa marketa. Meni nije uspijelo sa ovom prvom ali sa drugom je.

We ride together, we die together! BaD BoY's FoR LifE!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice