Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.375.791
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
Matijasever kaže...

Pozz ekipa. Imam jednog frenda koji je prije 5-6 mj nabavio S2 rabljenog starog pola godine od jednog njegovog poznanika. Ugl, danas mu je stigao JB i on preko OTA to instalirao. Problem nastupa ovdje. Dakle, taj prijatelj je kupio mob u Vip-a a ovaj moj prijatelj rabi Tele2. Dosada je sve radilo a sada ga trazi PIN network. Ako se ne varam, to je PIN za otklucati mob na sve mreze. Sada, kako je moguce da se je otkljucani mob zakljucao se azuriranjem firmware-a? Ja sam mu rekao da se javim tom tipu kod kojeg ga je nabavio i da cuje sto je bilo radjeno sa tim mobitelom. U slucaju da lik ima taj PIN (pretpostavljam), jel bude mogao rabiti isti ili ce morati u Vip centar po novi? Hvala. Lp

Može se srediti ali mora prvo rootati mobitel. 

Galaxy SII I9100 + 2000mah battery || 21. stoljeće, vrijeme pametnih telefona i glupih ljudi.
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.5.2013 10:29 (Kordy).
13 godina
protjeran
Kordy kaže...
Matijasever kaže...

Pozz ekipa. Imam jednog frenda koji je prije 5-6 mj nabavio S2 rabljenog starog pola godine od jednog njegovog poznanika. Ugl, danas mu je stigao JB i on preko OTA to instalirao. Problem nastupa ovdje. Dakle, taj prijatelj je kupio mob u Vip-a a ovaj moj prijatelj rabi Tele2. Dosada je sve radilo a sada ga trazi PIN network. Ako se ne varam, to je PIN za otklucati mob na sve mreze. Sada, kako je moguce da se je otkljucani mob zakljucao se azuriranjem firmware-a? Ja sam mu rekao da se javim tom tipu kod kojeg ga je nabavio i da cuje sto je bilo radjeno sa tim mobitelom. U slucaju da lik ima taj PIN (pretpostavljam), jel bude mogao rabiti isti ili ce morati u Vip centar po novi? Hvala. Lp

jel root ide kao na s3? mozes mi malo pomoci oko toga?

SE T200-Siemens C45-Nokia 3200-LG U8180-LG U880-Nokia 6120c-Nokia 3120c-Nokia C3-01-Galaxy Fit-Xperia U-Xperia SL-SGS3 LTE
17 godina
odjavljen
Matijasever kaže...
Kordy kaže...
Matijasever kaže...

Kako rootati:  http://www.ibtimes.com/how-root-android-412-jelly-bean-xwlsn-official-firmware-samsung-galaxy-s2-gt-i9100-tutorial-1164703

Kako otključati mob: http://mihirknows.blogspot.com/2012/11/network-unlock-galaxy-s2.html

Galaxy SII I9100 + 2000mah battery || 21. stoljeće, vrijeme pametnih telefona i glupih ljudi.
13 godina
protjeran
Kordy kaže...
Matijasever kaže...
Kordy kaže...
Matijasever kaže...

Kako rootati:  http://www.ibtimes.com/how-root-android-412-jelly-bean-xwlsn-official-firmware-samsung-galaxy-s2-gt-i9100-tutorial-1164703

Kako otključati mob: http://mihirknows.blogspot.com/2012/11/network-unlock-galaxy-s2.html

Root isti kao na S3. Nasao sam sve, ali svejedno hvala ;) nadam se da ce mi frend znati to rijesiti...nije da je nesto komplicirano, ali nije on bas za te mobitele jako sposoban.

SE T200-Siemens C45-Nokia 3200-LG U8180-LG U880-Nokia 6120c-Nokia 3120c-Nokia C3-01-Galaxy Fit-Xperia U-Xperia SL-SGS3 LTE
17 godina
odjavljen
Matijasever kaže...
Kordy kaže...
Matijasever kaže...
Kordy kaže...
Matijasever kaže...

plicirano, ali nije on bas za te mobitele jako sposoban.

Da, zaboravih ti odgovoriti na to, slično je ako ne i isto kao na S3, samo treba flashati drugu datoteku (kernel) {#}

14 godina
neaktivan

razmisljam o prodaji svoje s2-je, kupio sam je prije godinu i 5 miseci.. koliku bi otprilike mogao stavit cijenu po vama?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ovisi o stanju, ocuvanosti, da li je ikad bila na popravku i slicno.

stavi koju sliku da ostali forumasi mogu normalno dat procjenu

15 godina
neaktivan

Jedno 1500-2000 kn

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.5.2013 21:40 (hd22sb).
14 godina
neaktivan
Nocio kaže...

ovisi o stanju, ocuvanosti, da li je ikad bila na popravku i slicno.

stavi koju sliku da ostali forumasi mogu normalno dat procjenu

izvanka savrseno ocuvan jer nikad bez zastitne maske i zastite za staklo ga nisan koristia.. imao sam mali problem kad mi se smocia pa mi je jedno tjedan dana baterija pokazivala punjenje i kad nije bia prikopcan u struju al to se samo od sebe ispravilo (valjda kad se osusia :D), bile je boje, nikad rootan.. mogao bi poslije slike stavit al nema ni ogrebotine od vanka tako da..

14 godina

Jel primjećujete problem u radu sa Whatsappom u posljednja dva dana? Moj prijatelj i ja (obojica imamo S2) vidimo da poruke kasne po 4-5min što inače nije slučaj. Čak dok upalim whatsapp ne može se spojiti pa da vidim nečiji status kada je bio online i to, poruke ne šalje... Nebitno jel WiFi ili 3G

prepičkavanje staklenkom ajvara ljudi koji pišu komentare poput LOL - tribute to Bojko
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Kpavl zasto ne updatete onaj vsync na doria 9.14. Ultra je stabilan.
12 godina
neaktivan

Zaboravio sam ovo staviti...s time da nije baš stock rom, nego je Omega V23 - XWLSN + Dorimanx 8.14.
I nije nešto posebno bajno, ali je bolje nego sam tvornički. STweaks nisam uopće dirao. Fast Dormancy je onemogućeno i dobar dio dana je uključena štednja baterije (nije bila uključena jedino kad sam isprobavao koliko može na Quadrantu)...
Iduće što namjeravam isprobati je zadnji Supernexus + Dorimanx 9.14.  

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Evo danas stigao Official 4.1.2 za T-Mobile.

EDIT: I novi Nordic Countries (DNF) je dosao

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.5.2013 10:30 (RhckTeam).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
RhckTeam kaže...

Opa, čak mjesec dana nakon VIPovog.

p.s. nije li DNF isto stari?
Došao je prije nekih 15-20 dana.

Ja sam stavio Neat koji je na NEE-u s Dorimanx 8.14 i prilično sam zadovoljan.
Ne mrdam sad s te kombinacije

Keep flashing! || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.5.2013 11:20 (sudy_freak).
15 godina
kuleee kaže...

Jel primjećujete problem u radu sa Whatsappom u posljednja dva dana? Moj prijatelj i ja (obojica imamo S2) vidimo da poruke kasne po 4-5min što inače nije slučaj. Čak dok upalim whatsapp ne može se spojiti pa da vidim nečiji status kada je bio online i to, poruke ne šalje... Nebitno jel WiFi ili 3G

Meni radi bez problema.
WiFi/3G/2G

Keep flashing! || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
12 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
RhckTeam kaže...

Opa, čak mjesec dana nakon VIPovog.

p.s. nije li DNF isto stari?
Došao je prije nekih 15-20 dana.

Ja sam stavio Neat koji je na NEE-u s Dorimanx 8.14 i prilično sam zadovoljan.
Ne mrdam sad s te kombinacije

DNF je bas zadnja verzija.

DNF je:

PDA: I9100XWLSS

CSC: I9100OXXLS9

NEE je:

PDA: I9100XWLSN

CSC: I9100OXXLS8

I changelist na I9100XWLSS DNF-u je 1156082, a na I9100XWLSN je bio 1071752.

12 godina
neaktivan

sudy_freak

moze koji screenshot da vidim kako izgleda Neat?

I jeli klasicni S3 izgled ili je modificirani? Jer vidim na xda da imaju dvije slike.

Meni se nekako ovaj original sviđa (ikonice su mi nekako ugodne za oko) :)

Custom Custom
Original Original
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

S II je sada i službeno star dvije godine: Released 2011-05-02

2 0 hvala 1
14 godina
RhckTeam kaže...

sudy_freak

moze koji screenshot da vidim kako izgleda Neat?

I jeli klasicni S3 izgled ili je modificirani? Jer vidim na xda da imaju dvije slike.

Meni se nekako ovaj original sviđa (ikonice su mi nekako ugodne za oko) :)

Original je.
Imao sam ga prije tjedan dana. 

13 godina
neaktivan

kaj se tiče JB T-Mobile Cro, stavio sam bio neko vrijeme ponovo original od T-Mobilea 4.0.4 CRO,  danas sam prihvatio aktualizaciju i mogu reć da zasad radi jako dobro. nema ni jednog trzaja, sve brzo.. uglavnom - zadovoljan. 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

i meni isto ne radi Whatsapp kako treba, kasne poruke...

14 godina
neaktivan

Evo bas sam instaliro jelly bean (t-mobile) htio sam samo pitat može li se double taskat ili to samo na tabletima?

Requiscat In Pache

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ja sam danas stavio DNF LSS, za sad sve štima, t-mobile neču ni stavljat vjerojatno. :D 

Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
igstromar kaže...

i meni isto ne radi Whatsapp kako treba, kasne poruke...

I meni je danas Whatsapp poruka kasnila skoro 1 sat. Server im je poceo štucat. {#}

14 godina
neaktivan

jel mi moze netko pomoc napravit proziran status bar (ne 100% proziran nego nekih 30-40) ?   CM 10.1 !!!!!!!   :D

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
@PC - stručnjak: Javljaj kako se ponaša LSS, da ga flešnem ako bude ok...
12 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 2
13 godina
neaktivan
Evo sad je drugi dan na LSS nema nikakvih problema. Sve stima. Baterija mozda mrvicu bolja nego na LSN. Meni sve stima. Ostajem na njemu za sad.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
17 godina
neaktivan

Poštovanje svima,

Imam S2 od T-mobilea, ali koristim tele2 sim, updateao sam na jelly bean i imam sim lock.

Kordy je gore objasnio kako rootati mobitel i unlockat sim i sve mi je jasno, samo me zanima par stvari:

- opisani postupci su za xwlsn kernel, a ja imam xwlsd - da li smijem raditi prema postupku koji je Kordy linkao ili moram skinuti neki siyah xwlsd?

- ako stavim drugi kernel, jesam li time utjecao na sam operativni sustav (ROM, šta li), jer se meni sviđa Samsungov i nemam potrebe za nekim drugim?

- nakon što rootam i napravim sim unlock s aplikacijom iz drugog Kordyijevog linka i onda napravim reset na tvorničke postavke, hoće li ave raditi kak treba?

Nisam početnik sa smartphoneima, al me nikad nije zanimalo rootanje i slično pa ne znam.

Hvala unaprijed na pojašnjenjima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
shrikehyp kaže...

Ako stavis Siyah ili neki slicni, to su modificirani kerneli i u nekim stvarima bolji od stock kernela, ali ih treba podesiti.

Ako hoces stock Samsung kernel samo sa root-om, flesaj sa eksterne SD kartice ovu aplikaciju s kojom dobijes samo root, a sve ostalo ostaje isto.

daniel
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice