Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.376.521
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

jedno ajmo reć laičko pitanje. ako samo instaliravam preko odina verzije originalnog androida, npr NEE, pa onda opet CRO T-Mobile itd itd, dal se kernel menja s tom verzijom, il on ostaje isti kakvog smo imali i kad smo kupili uređaj?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
Naravno da se kernel mjenja. No ako pucas na brojac promjene kernela. Ne mjenja se broj ako flashas stock rom. Uvjek je 0. Ako prije toga nije stavljan neki custom ROM. No lagano se da vratit brojac na 0.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
13 godina
neaktivan

a kako se stavi brojač na nulu? točnije navode molim ako može, jer baš i ne kužim se u to. mislim polako se počinjem zanimati za to sve, znam promjenit originalan softwer preko odina al nisam stručnjak ko vi :)

17 godina
odjavljen
igstromar kaže...

a kako se stavi brojač na nulu? točnije navode molim ako može, jer baš i ne kužim se u to. mislim polako se počinjem zanimati za to sve, znam promjenit originalan softwer preko odina al nisam stručnjak ko vi :)

Pomoću ove besplatne aplikacije: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1494114&highlight=triangle

Galaxy SII I9100 + 2000mah battery || 21. stoljeće, vrijeme pametnih telefona i glupih ljudi.
13 godina
neaktivan

a da, to jedino ako ti je trokut na početku. no meni nije, znači li to da mi piše da je 0 put mjenjan softwer? ili trebam svakako instalirat taj triangle away?

17 godina
odjavljen
igstromar kaže...

a da, to jedino ako ti je trokut na početku. no meni nije, znači li to da mi piše da je 0 put mjenjan softwer? ili trebam svakako instalirat taj triangle away?

Vjerojatno je 0 sve dok ne flashas custom kernel preko Odina. Ako želiš provjeriti za svaki slučaj, uvijek možeš bootati u Download mode i pogledati šta kaže brojač.

Galaxy SII I9100 + 2000mah battery || 21. stoljeće, vrijeme pametnih telefona i glupih ljudi.
13 godina
neaktivan

aha, i to je :custom binary download? piše no..

17 godina
odjavljen
igstromar kaže...

aha, i to je :custom binary download? piše no..

To je to...

13 godina
neaktivan

Zove me danas nepoznati broj, a vidim da i predbroj nije od mobitela. Nisam se mogao javiti i nazovem ja nakon 15 minuta.

Europatrade servis se javio i rekli su mi da je cijela matična zviznula (oksidacija) i da je popravak 2700 kn (mora se cijela matična mijenjati).

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.4.2013 19:44 (kpavl).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
kpavl kaže...

Zove me danas nepoznati broj, a vidim da i predbroj nije od mobitela. Nisam se mogao javiti i nazovem ja nakon 15 minuta.

Europatrade servis se javio i rekli su mi da je cijela matična zviznula (oksidacija) i da je popravak 2700 kn (mora se cijela matična mijenjati).

Iznenađen Iznenađen Iznenađen

Prika moj, stvarno mi je žao.
Tvoja avantura sa S2 nije baš dugo trajala.

Keep flashing! || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
14 godina
protjeran

Oksidacija, znaci pal ti je u vodu, ili kaj? 

Pa od kad je maticna 2700, vidim na ebay-u da su po 70-80$. Istina da trenutno nema za internacionalni model, ali se valjda da naci?!

daniel
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
kpavl kaže...

Iznenađen Iznenađen Iznenađen

Prika moj, stvarno mi je žao.
Tvoja avantura sa S2 nije baš dugo trajala.

Zao je i meni. Kada nešto krene loše kod mene, onda sve krene tim putem.

Imam ga 1.5 godinu, samo što sam se u prije 5 mjeseci počeo zanimati za non stock stvari. Svašta je prošao i čuvao sam ga kao oči u glavi, do jednog trenutka.

daniel.hajdinjak666 kaže...

Oksidacija, znaci pal ti je u vodu, ili kaj? 

Pa od kad je maticna 2700, vidim na ebay-u da su po 70-80$. Istina da trenutno nema za internacionalni model, ali se valjda da naci?!

Da, u vodu. Za maticnu mi je tako rekao operater preko telefona. Tek sam stigao kući i nisam još tražio no ne znam da trazim ili ne. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.4.2013 20:00 (kpavl).
15 godina
neaktivan

a jbg, stvarno loše
bolje kupi polovni, trebali bi biti ispod 2 milje kn, za te pare nađeš s3 bez problema, 2700 je malo previše

kolegi sam rootao s3 i malo tražio romove, jako malo ih ima u usporedbi sa s2

iskreno oni malo previšu jedu g...a s tom oksidacijom, friendu par mobitela poništili jamstvo na šemu toga, a mobovi maženi paženi i nikada vode vidili

ja svoj već duže ne pazim i moram priznati da je ova legenda u rangu 3310, sav je nehotice izlupan i izdrman ali sve na broju, niti se šta ljuska niti je šta puklo

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.4.2013 20:50 (hd22sb).
13 godina
neaktivan

Nisam mislio platiti servis, rekao sam im već da ga vrate.

Ne znam da ga prodam na njuškalu te napišem da je neispravna matična (tu ne znam koliko da trazim) ili da kupim matičnu i popravim ga pa onda prodam (čini mi se puno vremena ode, a nije baš isplativo po meni jer ću ga opet morati prodati kao repariranog).

Problem je što sam prošli mobitel poklonio i sada mi je ostala Nokia stara cca. 6-7 godina. Pretplata 100 kn mjesečno, a ne mogu iskoristiti sve što placam.

15 godina

S4 looks like ROM.
TurbeyROM - čekajte večeras/sutra novi update s novim frameworkom i izmijenjenim bojama, neki su se žalili da u nekim aplikacijama dolazi do invertiranja boja. 

Keep flashing! || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
kpavl kaže...

Ne znam da ga prodam na njuškalu te napišem da je neispravna matična (tu ne znam koliko da trazim) ili da kupim matičnu i popravim ga pa onda prodam (čini mi se puno vremena ode, a nije baš isplativo po meni jer ću ga opet morati prodati kao repariranog).

Problem je što sam prošli mobitel poklonio i sada mi je ostala Nokia stara cca. 6-7 godina. Pretplata 100 kn mjesečno, a ne mogu iskoristiti sve što placam.

Kako uopce dode do oksidacije?

13 godina
neaktivan

Ima različitih načina. Vlaga, znoj, voda ...

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
kpavl kaže...

jedino smanji pretplatu, stvarno se više ne isplate

i sam samprekinuo pretplatu i prebacio broj na simpu, sada koristim prejaku opciju i milina

iskreno da mi se šta desi mobu, a da nisam u mogućnosti uzeti nešto ubo bi si za prvu ruku ovo, kolega ima i mob je dobar
https://www.simpa.hr/mobitel/HUAWEI-G5510-simpa?entityid=VFQaKNCFY29nOQk2PBpZxy_OEwh2LK283toXm5XFrp81&gapt=4-32-1-1-0-0-0

druže sve u svemu sretno, ako ti nije puno za matičnu i sam promjeniti onda to napravi, evo ti video kako rastaviti mob, nadam se da će pomoći

ako znaš lemit možda ti ovo pomogne

http://www.ebay.com/itm/Main-Motherboard-Logic-Bare-Board-Repair-Parts-for-Samsung-Galaxy-S-II-i9100-New-/380623587558?pt=UK_Replacement_Parts_Tools&hash=item589eef08e6

13 godina
neaktivan
hd22sb kaže...
kpavl kaže...

jedino smanji pretplatu, stvarno se više ne isplate

i sam samprekinuo pretplatu i prebacio broj na simpu, sada koristim prejaku opciju i milina

iskreno da mi se šta desi mobu, a da nisam u mogućnosti uzeti nešto ubo bi si za prvu ruku ovo, kolega ima i mob je dobar
https://www.simpa.hr/mobitel/HUAWEI-G5510-simpa?entityid=VFQaKNCFY29nOQk2PBpZxy_OEwh2LK283toXm5XFrp81&gapt=4-32-1-1-0-0-0

druže sve u svemu sretno, ako ti nije puno za matičnu i sam promjeniti onda to napravi, evo ti video kako rastaviti mob, nadam se da će pomoći

ako znaš lemit možda ti ovo pomogne

http://www.ebay.com/itm/Main-Motherboard-Logic-Bare-Board-Repair-Parts-for-Samsung-Galaxy-S-II-i9100-New-/380623587558?pt=UK_Replacement_Parts_Tools&hash=item589eef08e6

Takav neki mobitel i imam, a za pretplatu ne znam. Na Tele 2 sam i na poslovnoj tarifi. Velika je investicija kupiti novi mobitel, tako da ne znam što da radim.

Da mogu ovaj prodati za 500-1000 kn bilo bi ok, onda bih nadoplatio i kupio novi. Koliko biste ga vi zacjenili? Radi mobitel samo jednom u 2 tjedna poludi haha.

Ne znam lemiti, a za ovo popravljanje ne znam. Izgleda mi da bi puno vremena i truda potrosio i opet ne znam kako bi mobitel radio + morao bih ga prodati kao repariranog. Cijela matična je navodno oksidirala.

15 godina
neaktivan

otiđi kod nekog elektroničara, npr gledao sam gdje kolega popravalja izgorenu matičnu od linije

možda bi ti pomoglo da se skine oksidacija, kako god moraš mob rastaviti ali ajde barem ti funkcionira

nemoj tek tako dizati ruke ali ako ćeš prodavati mislim da možeš dobiti u djelovima sto ojro

1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
hd22sb kaže...

otiđi kod nekog elektroničara, npr gledao sam gdje kolega popravalja izgorenu matičnu od linije

možda bi ti pomoglo da se skine oksidacija, kako god moraš mob rastaviti ali ajde barem ti funkcionira

nemoj tek tako dizati ruke ali ako ćeš prodavati mislim da možeš dobiti u djelovima sto ojro

Imamo u Osijeku mjesto gdje popravljaju mobitele (Sudy mozda zna, iza katedrale) tako da ću do njih odletiti jedan dan.

Nisam znao da se moze skinuti oksidacija s matične. Jesi li upoznat s time?

Kako sam pisao, radi ali se gasi i poludi ponekad.

Prodati ću ga sigurno, no pitanje je hoće li to biti prije ili poslije popravka. Planirao sam ga pri početku jeseni i zamijeniti za S4 uz nadoplatu 2000 kn, no sada to nije moguće.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.4.2013 22:43 (kpavl).
14 godina
protjeran

Tako je, odnesi nek "operu" maticnu u otopini, mozda proradi. Ovi u Europatrade-u to sigurno nijsu probali. 

Evo ti jedan sa razbijenim ekranom, sve drugo sljaka za 650

I jos jedan sa razbijenim ekranom i jos ponekom sitnicom za 350

daniel
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Što ako ju "operu" u otopini pa onda ne bude nikako radila? haha

Otići ću do toga servisa pa ću vidjeti što mogu učiniti. Kontaktirao sam osobu što prodaje za 350 mobitel jer nismo daleko pa ćemo vidjeti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.4.2013 23:16 (kpavl).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
kpavl kaže...

Što ako ju "operu" u otopini pa onda ne bude nikako radila? haha

Otići ću do toga servisa pa ću vidjeti što mogu učiniti. Kontaktirao sam osobu što prodaje za 350 mobitel jer nismo daleko pa ćemo vidjeti.

ja sam zavrsio elektrotehnicarsku i receno mi je ako se desi kontakt sa vodom (sto se mobitela tice) nesmije ga se palit vec otvorit i stavit "maticnu" u destiliranu vodu te osusit. I tako ponovit postupak par puta. Destilirana voda nije vodic te nemoze doci do kratkoga spoja. a kada mobitel upadne u vdu on se isti trenutak ugasi i tijekom pokusaja paljenja dolazi do kratkoga spoja. Zato ga treba dobro isprat u destiliranoj prije paljenja.i naravno drzati prekrizene prste... hahahaha

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.4.2013 1:25 (4L4N).
13 godina
neaktivan

Nije se ugasio pri padu, nego sam ga ja ugasio kada sam ga izvadio. Ruka mi je odmah za njim pošla i kako sam ga ulovio zaronio je u vodu na sekundu.

Sad je gotovo haha.

Stigao jutros putem Overseasa, folija na ekranu malo ogrebana, ali ok.

Kontaktirao sam kako sam naveo u prošlom postu osobu koja prodaje onaj s2 sa "smrskanim lcd-om" za 350 kuna i prodan je.

Nosim ga danas na servis, pa ćemo vidjeti što mogu učiniti.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

dali se neko kuzi u portanje roma?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
kpavl kaže...
......Nosim ga danas na servis, pa ćemo vidjeti što mogu učiniti.

i ima li kakvih novosti, evo malo sam proNJUŠKAO

http://www.njuskalo.hr/samsung-galaxy/galaxy-s2-maticna-ploca-oglas-6647786

http://www.njuskalo.hr/samsung-galaxy/galaxy-s2-maticna-ploca-oglas-6647786

4L4N kaže...

to ćeš morati pitati na xda, čisto sumnjam da ti ovdje itko može pomoći

13 godina
neaktivan

Sutra ujutro ga nosim u servis, danas sam bio samo da vidim kako i što.

Besplatno će ga pregledati i nazvati me da se dogovorimo.

Kada ga pregledaju reći će mi moze li se samo skinuti oksidacija alkoholom i vibracijama ili će se morati mijenjati i neki dio.

I'll keep you updated.

15 godina
neaktivan
nadam se da ćeš imati više sreće nego sa rižom :D
15 godina
hd22sb kaže...
4L4N kaže...

to ćeš morati pitati na xda, čisto sumnjam da ti ovdje itko može pomoći

Nisko, nisko...

Unixu se obrati za portanje. {#} 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice