Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.386.817
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Mislim da je najbolje zadrzati kernel koji dolazi sa romom. Na cm10.1 sam isprobao svakakve tweakove i kernele al najbolje mi radi sa njegovim org kernelom.

2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

Ako gledamo iz povijesne perspektive, bilo ga je od 3.6 pa sve do nekih nightlyja prije 3.8. Nakon 3.8 ga nema više, izuzetak je 3.9 koji je imao katastrofalan drain zbog nekog buga.

14 godina
neaktivan

Tražim da bih probao ponovno neki JB Samsung base ROM, ali nisam u toku sa svime pa me zanima što mi vi preporučujete? Smijeh

Vi neznate tko sam ja, ja neznam tko ste vi i ne zanima me.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Neat

Galaxy S2, WanamLite 12.4, DramKernel 2.7.4
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.3.2013 18:41 (dabar39).
14 godina
Unix kaže...

Tražim da bih probao ponovno neki JB Samsung base ROM, ali nisam u toku sa svime pa me zanima što mi vi preporučujete? Smijeh

NeatROM Lite

Galaxy S2, WanamLite 12.4, DramKernel 2.7.4
15 godina
kpavl kaže...

Jesi li probao custom kernel staviti na SlimBeam?

Ako ti je baterija najbitnija, preporučam ti RootBox+modificirani Siyah v5 vsync za 4.2.2. 

ajd ako ti nije problem da stavis linkove od tog svega...

ovaj moj codename lungo 4.2.2 lite u jedan dan mi posisa bateriju sve zivo poiskljuceno...

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.3.2013 18:49 (psihoroba).
13 godina
neaktivan

Nije mi nikada problem, tu sam da pomognem....

Kernel updater v2.4 - Aroma installer - Izaberi Siyah v5 - http://rush85.tiafiles.de/CM10-AOSP/Update%26Fix/Kernel_UpdaterV2.4Beta.zip

Gapps - http://goo.im/gapps/gapps-jb-20130301-signed.zip

ROM - https://www.copy.com/s/zoZKT7By31En/RootBox/i9100 .

Lijevi (nightly) ja imam, desni je "stable" release (najnoviji) i na njemu isto radi dotični kernel.

Flash ROM - Gapps - Kernel (untick reboot kada ga instaliraš) - clear cache - dalvik cache - fix permissions i to je to. Ako bude problema prilikom bootanja na zaslonu optimiziranja aplikacija, pobriši cache i dalvik jos jednom i to je to.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
DwightSchrute kaže...

Ajmo mala anketa za vlasnike dvojke,planirate li prelazak na novi mob u 2013 i koji?

SII ostaje kod mene još tko zna koliko dugo. Poprilično sam siguran da kada budem i kupovao novi uređaj, SII ostaje kod mene jer mi ima neku sentimentalnu vrijednost. {#}

Drago mi je zbog onih koji si mogu priuštiti novi flagship jer ja jednostavno ne mogu. Naravno, kao svaki zaljubljenik u mobilnu tehnologiju pomno sam proučio te uređaje (kao i SIV) ali ove teme na forumu u kojima se piše o tim uređajima jednostavno nema smisla čitati. Pravi nered i niti trunke objektivnosti, katastrofa. 

Galaxy SII I9100 + 2000mah battery || 21. stoljeće, vrijeme pametnih telefona i glupih ljudi.
14 godina
neaktivan
jazavaczg kaže...
parizer kaže...
- Ocisti usb port na mobu
- Nemoj koristiti usb hub (neki stvaraju probleme)

Dakle, ocistio sam usb port i dalje nista. Pokusao vratiti na tvornicke postavke, ali ni to nije pomoglo. Sada cim se upali komp skace "Faund New Hardware MTP Device" mada mi usb od mobitela nije u kompu. Kada i kliknem na X opet iskace i ne mice se (kao da instalira, a ne instalira), dok pokusam opet spojit mobitel i komp iskace da ne prepoznaje uredjaj. Vise sam lud od ovoga jer je samo odjednom prestalo raditi :(

kolega mi ima istu stvar sve sam probao i ne ide, probao na tri računala moj S III i S 7500 prepoznaje svugdje ali njegov neće

Ne razumijem tehniku, ali brljam po njoj
15 godina
Kak ocistiti usb port?
17 godina
neaktivan
jurica_m kaže...
Kak ocistiti usb port?

Ako ne prođe sa čišćenjem usb porta (kao što meni nije) odnesi ga nekom lokalnom serviseru i on će ti za sitne pare zamijeniti taj dio na koji puniš mob.Mislim da sam platio 70kn i gotovo je bilo za 5 minuta.

14 godina
neaktivan
dinos3 kaže...
cokic kaže...

Pozdrav ekipa, molio bih za pomoc..

Imao sam malu nezgodu sa svojim s2, upa mi je u lokvu :( brzo san ga izvadia i osusia, naizgled je sve bilo u redu dok nisam primjetia da mi se ikona od baterije u gornjem desnom kantunu stalno pali gasi, tj blicaje, te mi na pocetnom zaslonu za otkljucavanje stalno pise punjenje i kada mobitel nije ukljucen u struju.. takoder baterija mi se znatno brze prazni nego prije.. sve ostale funkcije su u redu..

Dali je neko imao slicnih problema, nezz bili narucio novu bateriju, ili pak mozda nesto nije u redu sa mobitelom?? 

Unaprid hvala :)

I zaboravio sam napisat da kad ga izgasim da se malo teze pali, ne uspije odma iz prve :/

Jbg, upao je u vodu i poludio je senzor od baterije. Nije trebalo nikakvo susenje kao npr radijator. Uvijek je najbolje rastaviti i svaki dio prebrisati s krpom i onda sve to staviti par dana u rižu. I onda sastavljanje i paljenje. {#}

Malo san prcka po mobu i svatia sam da unutar aplikacije battery indicator, kada se povuce notification bar prema dole piše mi status baterije overvoltage, dok mi je prije upada u lokvu pisalo good health.. i kada mi baterija dode na nekih 30-40% onda pocme normalno radit (ne daje znakove punjenja, i pise good health) haha sve ludo :(

13 godina
neaktivan
Kratki spoj na necemu...
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
15 godina
@cokic, isto tako meni pise s tim overvoltageom. Sto napraviti? Pretpostavljam da je problem softverske prirode. Garanciju nemam, zna li netko gdje bih mogao telefon odnijeti u Zagrebu na popravak i bi li popravak dosao skupo s obzirom da nemam vise garanciju?
13 godina
neaktivan
Softwarski nije kad je pao u vodu... mozes ga u europatrade.. za ak se ne varam 80 kn ce ti rec ata jenoslo i koliko je popravai ak os os ak ne ne.. a decki stvarno znaju svoj poso.
14 godina
neaktivan

zna li neko neki launcher na kojemu se homescreen moze pomicati vodoravno i okomito?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

a meni nije softversi sigurno, ja ga planiram odnit ovih dana do t-mobilea ili di me oni upute tu u Splitu. Gledao sam nesto po stranim forumima, neki su ljudi imali ovakvih problema i rjeseno im je zamjenom nekog dijela, nista preskupo manje od 100 kn, sad neznan koliko ce u nas bit :D

13 godina
neaktivan
Nemoj u tmobile nosit. Poslat ce ga u mesc ... ti nemaju pojma sta rade... bolje kontaktiraj europatrade.. poslat ce ti overseas i odvest mob na servis i vratit.
13 godina
neaktivan

Još sam na Rootbox+Siyah v5 i baterija je najbolja što sam ju ikada imao na s2.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.3.2013 15:01 (kpavl).
Moj PC  
1 0 hvala 4
17 godina
odjavljen
kpavl kaže...

Vidio sam one screenshot-ove od novog rootboxa i moram reći da izgleda sjajno. Mogao bih ga isprobati...

Galaxy SII I9100 + 2000mah battery || 21. stoljeće, vrijeme pametnih telefona i glupih ljudi.
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.3.2013 17:57 (Kordy).
13 godina
neaktivan

Nije taj još izašao. Sviđa se i meni, no imam crnu temu sa bijelim pa se neće baš nešto previše slagati. Morati ću ju promijeniti u plavu (ako će se uopće moći koristiti tema uz dark rootbox, mislim da moze).

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.3.2013 18:15 (kpavl).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Ako je vjerovati natpisima na sammobile.com, dobit ćemo nadogradnju na 4.2.2.
To znaći da nas Samsung opet nije zaboravio.

I dobili smo redom 2.3.3 > 2.3.4 > 2.3.5 > 2.3.6 > 2.3.7 > 4.0.3 > 4.0.4 > 4.1.2 > 4.2.2?
To znači da je to prvi non-Google uređaj koji je dobio najviše nadogradnji.
To samo dokazuje koliko Samsung drži do svojih starih flagship uređaja.
I naravno, svojih korisnika.

Ako i ne kupim(o) uskoro SGS 4, kladim se da ćemo se na našim pilama još dosta vremena družiti sa zadnjim softverskim forama. {#}

Keep flashing! || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.3.2013 9:52 (sudy_freak).
13 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
Ako je vjerovati natpisima na sammobile.com, dobit ćemo nadogradnju na 4.2.2.
To znaći da nas Samsung opet nije zaboravio.

I dobili smo redom 2.3.3 > 2.3.4 > 2.3.5 > 2.3.6 > 2.3.7 > 4.0.3 > 4.0.4 > 4.1.2 > 4.2.2?
To znači da je to prvi non-Google uređaj koji je dobio najviše nadogradnji.
To samo dokazuje koliko Samsung drži do svojih starih flagship uređaja.
I naravno, svojih korisnika.

Ako i ne kupim(o) uskoro SGS 4, kladim se da ćemo se na našim pilama još dosta vremena družiti sa zadnjim softverskim forama. {#}

Ako je tome vjerovati pa to je odlična vijest, koliko je SGS2 dobar mobitel, jer SGS1 nije dobio tollike nadogradnje. 

Jučer mi je mob javio da se 4.1.2 NEE nadogradi, nadogradio ga i super, i sad što se tiče potrošnje baterije, mobitel mi izdrži 14 sati uz 2:30 h na bateriji, uključen wifi konstantno, malo igranja igrica i surfanje.

15 godina
kpavl kaže...

ovako ti moram pisat jbg sry

NAkon toga sto sam sve stavio opet mi se javlja problem smrzavanja(danas 3x ).

PRva dva puta na chromu i sve zasteka a 3x opcije samo cacko slike ovo ono i zasteka..

ugasim tj izvadim bateriju sa 60% padne na 22% kad je vratim ponovo ,sta radit?

14 godina
neaktivan
psihoroba kaže...
kpavl kaže...

ovako ti moram pisat jbg sry

NAkon toga sto sam sve stavio opet mi se javlja problem smrzavanja(danas 3x ).

PRva dva puta na chromu i sve zasteka a 3x opcije samo cacko slike ovo ono i zasteka..

ugasim tj izvadim bateriju sa 60% padne na 22% kad je vratim ponovo ,sta radit?

to se i meni dogada na verziji 3.8...bio sam na putu i nisam mogo mijenjati rom,ali bilo je uzasno iritantno jer kad se zaledi ne preostaje mi nista nego drzati tipku za paljenje da se resetira -.-  nisam probao ovaj novi 3.9.1 pa ne znam jel to rijeseno tamo,ali defintivno moram nesto promijeniti jer ovo je totalno nestabilno,tj nikad ne znam kad ce mi se dogoditi..

12 godina
neaktivan

Bok!
Nije riješeno na 3.9.1. Sa stock kernelom (koji dolazi sa romom) sve radi ok. Nakon što sam flashao Siyah v5 vsync ponekad se mobitel zamrzne.
Ja sam ostao na njemu unatoč zamrzavanju jer je baterija super. 

15 godina

I sta sada... Ma vec pet puta mi crko jedinoga od pod marnit, koji stavit rom na kraju.. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Moze li netko ovdje staviti link od Rootbox ROMa? Hvala
12 godina
neaktivan
jurica_m kaže...
Moze li netko ovdje staviti link od Rootbox ROMa? Hvala

Evo:
http://rootbox.ca/?page_id=12

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1806401 

13 godina
neaktivan

Meni nikada nije zaštekao RootBox ili tako nešto, a radim heavy undervolting od -100mV, a neke stepove i -125mV. Force gpu rendering je upaljeno.

Stavio sam ga na mob nakon RomNuke script. Znači rom nuke - rom - gapps - kernel - clear cache - dalvik i fix permissions

Download link (ne rade mi oni gore) https://www.copy.com/s/zoZKT7By31En/RootBox/i9100/RootBox-JB-i9100-Nightly-20130318.zip

EDIT: I naravno novi Siyah v5 vsync (Kernel Updater v2.5) http://rush85.tiafiles.de/CM10-AOKP/Kernel%20Samlung/

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.3.2013 16:21 (kpavl).
Moj PC  
0 0 hvala 2
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice