Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.394.114
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
Rašo kaže...

pozz ekipa.nije me bilo duže vrijeme jer sam mjenjao mob,kupio S3,pa Note2,pa nexus i nakraju sve me vrag natjeral da kupim najbolji mob koji sam imao a to je naravno S2.

Čim sam došao doma odma sam ga rootao i isprobal wanalite,omegu i nakraju stavio CM10.Taj rom mi je najbolje radio i na prijašnjim telefonima.

Koji bi sad kernel bilo najbolje stavit na CM10?Uglavnom bitno da to sve radi dosta brzo i da mi ne cica previše bateriju.Ili možda ima koja bolja kombinacija trenutro(koji rom)?

Pozdrav stari.
Dugo te nije bilo, da {#}

Jednom S2, uvijek S2.
Vrati se stranicu dvije, prisjeti se malo kako to ide.
ja sam se na prošloj stranici puno raspisao, imaš neke testove.
Imaš i novi 4.1.2 JB Samsungov.

Keep flashing! 

Unix kaže...

MS1 je novi JB?
Nisam baš up-to-date sa svime jer mi je još razbijen ekran (sutra ga šaljem u Europatrade). 

Da.
Nova baza, totalno.

Yebote, još nisi? Huh, kako je na Dizajru? 

Keep flashing! || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
18 godina
moderator
sudy_freak kaže...

(...) sada mi je već kasno za to, a baterija mi nije loša.

Nije to do učestalog flashanja.
Ako se ikome baterija trebala smrdati, to sam onda ja {#}
Moraš biti prijatelj prema bateriji. Ništa, sretno s tom novom. 

Ne znam baš da nije. Konstantno punjenje i pražnjenje, čest boravak na USB-u, stotine promjena kernela, brisanje battery statsa, kalibracija, još kalibracije... nakupi se toga i pregazi se vijek baterije. Da ju nisam pazio - nisam. A ni već spomenuti prošlogodišnji boravak u vodi zacijelo nije pomogao :D Što se isplativosti kupnje baterije tiče, obzirom da ću mobitel uskoro pokloniti curi, nisam se premišljao oko kupnje (a tu je i činjenica da je originalna baterija otišla, jel :D). Ono u što sam gotovo potpuno siguran jest da moj idući mobitel neće biti Samsung. Trenutno pikiram HTC One/M7/što već, vidjet ćemo sutra na što to liči.

Inače, da spomenem i ROM-ove - zadnjih možda i godinu dana držim se Rootboxa, koji je s ICS-a (Rootbox 1.8) u posljednjim mjesecima prešao na JB (jučer je izdan nightly s 4.2.2). Ozbiljan developer, brzo ispravljanje bugova, redovito izdavanje novih verzija, omanja planina fićra, brzina - sve je tu. Izvrstan ROM s kojeg me sad više ništa ne može maknuti :)

Selling doors, door to door.
14 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Da.
Nova baza, totalno.

Yebote, još nisi? Huh, kako je na Dizajru? 

Laggavo Smijeh

Koristim CM10.1 na njemu, nije loše, ima bolji WiFi signal od SII. Temple Run šteka, FB-u treba po 2 sekunde za neke akcije i tako... Nije baš najbolje, jedva čekam da mi vrate ljubimca.

Danas kad sam pakirao SII sam pogledao na ekran i čudio se koliko je velik {#emotions_dlg.} 

BTW može li mi netko reći od vas jel isprobao ovo: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2025652

Vjerojatno bi se moglo natjerati da radi uz neke modifikacije.

Vi neznate tko sam ja, ja neznam tko ste vi i ne zanima me.
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 22:43 (Unix).
15 godina
neaktivan

S3 mi je bio užas,počeo pucat lak i sam izrada moba mi je bil fuj.Istina je da je bolja baterija i kamera

Note 2,odličan mob al ubila me veličina aaaaaaaaa,netko me zove dok se vozim u autu i onda moram stat sastrane i izać van iz auta da se javim hahaha

Nexus,možda ljepši mob od s2 al vjeruj mi da se po brzini ova dva telefona nemogu mjeriti...S2 je bolji po tom pitanju.i da kamera na nexusu mi je bil očajna isto kao i ekran!!!

Vjeruj mi da kad to ispobaš sve da se vratiš na onog prvog koji te oduševio :)

3 0 hvala 4
14 godina
neaktivan
Rašo kaže...

S3 mi je bio užas,počeo pucat lak i sam izrada moba mi je bil fuj.Istina je da je bolja baterija i kamera

Note 2,odličan mob al ubila me veličina aaaaaaaaa,netko me zove dok se vozim u autu i onda moram stat sastrane i izać van iz auta da se javim hahaha

Nexus,možda ljepši mob od s2 al vjeruj mi da se po brzini ova dva telefona nemogu mjeriti...S2 je bolji po tom pitanju.i da kamera na nexusu mi je bil očajna isto kao i ekran!!!

Vjeruj mi da kad to ispobaš sve da se vratiš na onog prvog koji te oduševio :)

Koji Nexus? Galaxy Nexus ili Nexus S?

Vi neznate tko sam ja, ja neznam tko ste vi i ne zanima me.
13 godina
neaktivan
Posto rootbox nisam probo idem sad skinut ovaj 4.2.2 pa da vidimo... Na cm sam 2 dana ok je to al bateriju poloce...
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
15 godina
neaktivan

Samsung Galaxy Nexus I9250

0 0 hvala 1
13 godina
imam s2 i primjetio sam da mi mob srče bateriju kao blesav..pa sam razmisljao da uzmem bateriju od 3500 mAh..da li se isplati uzet??
warrior
15 godina

Nitko me ne sluša!!!
Dajte probajte obrisat jbni Google Search.
To bi mogao biti uzrok srkanja baterije u vidu AOS Buga! 

Keep flashing! || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
2 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
Pacoo kaže...
imam s2 i primjetio sam da mi mob srče bateriju kao blesav..pa sam razmisljao da uzmem bateriju od 3500 mAh..da li se isplati uzet??

Najbolje akumulator od kamiona prisaravi na ledja i da vidis veselja.. {#}

Samo stranicu prije kolega Davor pise kako je ubo 2000mAh bateriju i da je prezadovoljan a ni jedno punjenje skoro nije proslo, tako da cemu pretjerivanje kad s ovom orginalnom od 2000 mozes dobiti 30-40% bolje performanse.. {#}

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
13 godina
neaktivan
Hmm obriso sam kolegi na s3 mini na kojem je aos 43 % i pao je tokom dana na 8% ovaj pree sretan... Kod sebe nisam jos al sad cu cim rotbox upogonim... I sta bi trebalo znacit cm experimental tnt pogotovo ovo tnt
14 godina
neaktivan
Davor kaže...

Trenutno pikiram HTC One/M7/što već, vidjet ćemo sutra na što to liči.

Da se nadovezem na pikiranje, nekako cekam S4 da vidim na sto ce to cudo liciti, ali s druge strane Sony Xperia Z mi je zapala za oko i ne mogu prestati misliti o tom mobu, pogotovo sam nekako ocaran time sto garantiraju da moze biti pod vodom pola sata na dubini od jednog metra, i nekako sam sve blize tome da njega uzmem kad dodje kod nas a svoj S2 takodjer poklonim curi kao i ti.. {#}

EDIT: +zaboravih spomenuti 5" 1080p zaslon..

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 23:25 (majdo).
13 godina

Naoon ispuhivanja zrakom i ciscemja onom mekanom četkicom za šminkanje evo zadnja dva sata ke u deep sleepu i pise ljepo praznjenje, cak se i ekran ugasi nakon 15sek. 

Nadam se da nije samo privremeno bolje :-)

dočekao pola sedam ujutro. i dalje ok. sad ide na punjač pa cemo vidjet

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2013 6:41 (Srkee).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
majdo kaže...

Sony Xperia Z mi je zapala za oko i ne mogu prestati misliti o tom mobu

Upravo je imamo u Bugu na testu. Moćan uređaj, ekran impresionira rezolucijom ali isto tako razočarava kontrastom i kutom gledanja. Ostali detalji u novom Bugu {#}

Ja se palim na Xperiu ZL koji ima 5 inčni ekran 1080x1920 (441 ppi) a dimenzije su mu manje od S3. Međutim, izgleda da neće bit dostupan u Hrvatskoj.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2013 11:04 (Hrvoje).
18 godina
moderator
Hrvoje kaže...

Upravo je imamo u Bugu na testu. Moćan uređaj, ekran impresionira rezolucijom ali isto tako razočarava kontrastom i kutom gledanja. Ostali detalji u novom Bugu {#}

Da, potvrđujem, ja sam ga isto malo proučio i nije mi se nešto dopao. Ekran je u pogledu boja po meni osjetno beživotniji od onoga kod S2. Još jedan detalj koji mi nije po volji je staklo u koje je taj smartfon okovan.

Selling doors, door to door.
14 godina
neaktivan
Davor kaže...
Hrvoje kaže...

Da, potvrđujem, ja sam ga isto malo proučio i nije mi se nešto dopao. Ekran je u pogledu boja po meni osjetno beživotniji od onoga kod S2. Još jedan detalj koji mi nije po volji je staklo u koje je taj smartfon okovan.

U danasnje vrijeme pored svih tehnikalija ko jos moze biti pametan sto izabrati.. Najpametnije ne zaljetati se, i cekati next big thing da Samsung izbaci pa onda cemo vidjeti sta i kako izabrati.. {#}

15 godina
neaktivan

Danas HTC predstavlja M7/One,Samsung će četvorku izgleda 14.03.,znači to će sve kod nas vjerovatno bit dostupno u 5-6 mj (osim Xperie Z,ona će bit dostupna kroz mjesec dana) ,ja ću ionako novi mobitel uzimati u 6om,tako da ću dobro odvagati šta će se nositi idućih godinu-dvije. 

Novi HTC mi po specsima i izgledu miriše lijepo,al ako ću planirat flashati mob ( a skoro sigurno hoću) izbjegavat cu HTC,iskustva sa prethodnim modelima (Desire,Desire HD,Sensation) mi govore da HTC najviše "zakomplicira" postupak rootanja i flashanja. Kod Sammya samo fleshnes insecure kernel i imaš root i custom recovery,i piči dalje.

Bears, Beets, Battlestar galactica!
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Više zakomplicira SONY od HTC-a... 

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
13 godina

zašto sony?

pa bootloader riješiš preko sajta za cca 2 minute

a čak su dali i sourceove kernela tako da pristojna količina bugova je zaobiđena ako je rom temeljen bar na istoj inačici androida.

imao sam ray, i neo v i prilično je lako sve bilo.

nakon unlocka bootloadera, neki kernel s recoveryem i paf biraj rom.

iako mi se ne sviđa što ne daju više posebnu recovery particiju, to je bilo nekako nabolje, maltene nezbrickljivo. 

tako je bilo na starom lg gt540, mogao si obrisat i kernel i sve i baš čisti čisti wipe napravit pa upucat rom direktno preko fastboota.

elegatno.

15 godina

Nije mi vrag dao mira, probao sam wanamov MS1 i uparit ću ga sada sa Siyahom 6.0B5

pa ćemo vidjeti na što će to ličiti.

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Zasto XEO 4.1.2 KIES kaze da nije dostupno azuriranje preko kiesa... isto i za bilo koji XEO...
16 godina
neaktivan

Ja sam sa Sony Ericssonom imao različitih problema. Nijedan uređaj od navedenih. Al od zaključanog bootloadera Xperie X10, do zezancije sa ArcS-om ako se ne varam, nisam niti jednom rootao lako kao na Samsungu ili HTC-u. Istina, HTC je sad u novije vrijeme malo zakomplicirao, ali unrevoked je bio one click root. Idiot proof.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
sudy_freak kaže...

Nije mi vrag dao mira, probao sam wanamov MS1 i uparit ću ga sada sa Siyahom 6.0B5

pa ćemo vidjeti na što će to ličiti.

E i ja sam flashao tu kombinaciju danas u sk :D
Al zbog cega ga kies ne prepoznaje? Probo sam i otklanjanje poteskoca, i starije verzije kiesa, i unistall i brisanje drivera... Kaze nemoguce prepoznati software koji prepoznaje uredaj.
Jos nisam probao USB mount u recoveryu, al tamo bi ga trebo prepoznat..
Evo samo preko USB mounta mogu konektati pc<->phone. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2013 14:42 (dinos3).
15 godina

MIUI V5 stiže!
Svi koji imaju službeni JB, dobit će u ožujku/travnju MIUI V5.

Nakon užasnog MIUI V4, nadam se da ću se zadnje mjesece druženja na S2 igrati s MIUI-em.

P.s. Galaxy S 2 je jedini koji će imati sve MIUI nadogradnje, od [GB], V4 do V5.
Samo zato što nas (ma kako ljuti bili), Samsung nije zaboravio {#} 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

dobar je

16 godina
neaktivan

Evo, već 20h koristim onaj Norway Telenor official JB.

Mogu reći da nema battery draina, jer zivkam i šaljem poruke cijelo vrijeme, wifi je radio barem 4h, ostatak vremena 3G... potrošilo se samo 30% baterije.

Baterija na 70% nakon 20h korištenja. Ja zadovoljan. {#}

General, we are surrounded! Great, we can attack from any direction! ;)
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2013 15:16 (Tsar).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Na ovom XEO AOS ne prelazi 6 % vrloo dobro.
15 godina
Tsar kaže...

Mogu reći da nema battery draina, jer zivkam i šaljem poruke cijelo vrijeme, wifi je radio barem 4h, ostatak vremena 3G... potrošilo se samo 30% baterije.

A prije si imao battery drain?

13 godina
neaktivan
38 - 43 % sr kretalo na AOSP a na norveskom oko 23% .. ovo preporod spram prije
16 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
Tsar kaže...

A prije si imao battery drain?

Na onom Nordic (NEE) JB-u mi je pri ovakvom istom korištenju baterija bila potpuno prazna za 8-10h.

**Aj mi pls reci sta je AOSP i gdje procitas koliko to trosi?

Ak je to potrosnja baterije vezana za OS i sustav, meni ovako pise:

-Android OS: 4%

-Android sustav: 2%

General, we are surrounded! Great, we can attack from any direction! ;)
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2013 17:20 (Tsar).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice