Samsung Galaxy S IV - Rasprava

poruka: 3.531
|
čitano: 826.348
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S IV - Rasprava
tomislavivic kaže...

Danas sam odnio mob u tcom i tamo su mi rekli da se baterija napuhala ali su ga svejedno poslali na provjeru sad mene zanima rekli su mi da cu vjerovatno morati kupiti bateriju jel nju ne pokriva garancija sad jeli to istina i stvarno moramplatiti bateriju sto meni izgleda totalno glupo za mob koji je star 6 mjeseci.

Postoji serija S4 baterija koje su neispravne. Baterije čiji serijski broj počinje od  BD1D401XX do BD1D529XX su neispavne. Neispravne baterije se sa vremenom napuhnu, drastično im se smanji kapacitet ili jednostavno prestanu raditi. 

Već se par ljudi javilo u ovoj temi sa istim problemom. Ako ti kažu da moraš platiti bateriju, žali se i traži da oni pokriju trošak zamjene baterije zato što:

1. Cijela serija baterija je neispravna, što znači da je mobitel došao sa neispravnom baterijom
  2. Samsung se oglasio u medijima i rekao da svi sa dotičnim problemom moraju dobiti besplatnu zamjenu baterije u ovlaštenim samung servisima LINK1 LINK2
The most incomprehensible thing about the world is that it is all comprehensible
13 godina

a ako slucajno nije ta serija baterije onda ja moram snosit trosak..??

nekako mi ne drzi vodu da garancija ne pokriva bateriju bar neko odredjeno vrijeme..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

preporucam svima koji nemaju instalirano, da instaliraju snapdragon battery guru, produzi dosta trajanje baterije, nakon 5 dana sam dobio sat i pol vise sot-a..

Umro je Einstein, umro je Newton, ni ja se ne osjećam baš najbolje.. :(

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Jel ima tko problema sa slijedecom situacijom...

Punis S4, poruke, mailove i sl. ne dolaze, skines ga sa punjaca, jos uvijek nista, otkljucas ga, BEEP BIP BOOP BLOP... Odjednom dolaze i mailovi i poruke i sve obavjesti... 

Ne znam jel to neka "pusti čovjeka da spava" funkcija od S4, ali pomalo iritantno.

Volio bih primat obavjesti onog trenutka kad stvarno i stignu, a ne neko vrijeme kasnije.

Ima tko prijedlog kakav, savjet, jel se to i kod vas događa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

pozdrav svima. trazila sam i na netu i unutar tema al nisam uspjela naci pa pomozite molim vas ako mozete. nemam opciju na mobitelu da iskljucim zvuk okidaca kamere, strasno je iritantan. mobitel je na zadnjem softveru, tj. 4.4.2 i nije rootovan.

0 0 hvala 0
16 godina
Irma kaže...

pozdrav svima. trazila sam i na netu i unutar tema al nisam uspjela naci pa pomozite molim vas ako mozete. nemam opciju na mobitelu da iskljucim zvuk okidaca kamere, strasno je iritantan. mobitel je na zadnjem softveru, tj. 4.4.2 i nije rootovan.

Nisam 100% siguran, ali jedini nacin na koji se moze iskljuciti taj zvuk je ako se iskljuce tonovi zvona, sada sam takodjer probao naci i nisam uspio..

12 godina
neaktivan

probala sam iskljuciti sve zvukove al opet se cuje. u postavkama kamere nema opcije za iskljucenje zvuka

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
LUNAT1C kaže...

preporucam svima koji nemaju instalirano, da instaliraju snapdragon battery guru, produzi dosta trajanje baterije, nakon 5 dana sam dobio sat i pol vise sot-a..

išao vidjeti kako je program navukao 1.5h više sot-a

kad ono on nauči ne kuki pa ti pogasi sve sinkronizacije i pali po nekakvom paternu koji je naučio :(

tak i moja baba zna uštedit :)

uglavnom bezveze program jer koji će mi kuki sphone ako pola toga ne radi ili radi povremeno ...

znam i sam pogasti sync ako mi ne treba

a to što on radi u pozadni puni bateriju ;)

na kraju krajeva ja sam zadovoljan sa baterijom 2 dana i 3h sot-a meni dosta :)

(svjetlost na automatski -3 )

da sam htio bolju bateriju uzeo bi lg g2 ali pošto meni više vrijedi utor za sd kartice,promjenjiva batreija i amoled prevagnuo je S4 

12 godina

Na s4 preko noci nestala galerija sve se pobrisalo iz nje. dal postoji ikakva mogucnost da se to vrati?  znaci nestale su slike i veos. spajanjem na komp isti vrag. ne kuzim kako se to moglo dogoditi.  sve je na uredaju tj. uredaj nema nikakvu sd karticu.

jel se to jos ikome dogodilo?

0 0 hvala 0
16 godina
Yam kaže...
LUNAT1C kaže...

išao vidjeti kako je program navukao 1.5h više sot-a

kad ono on nauči ne kuki pa ti pogasi sve sinkronizacije i pali po nekakvom paternu koji je naučio :(

tak i moja baba zna uštedit :)

uglavnom bezveze program jer koji će mi kuki sphone ako pola toga ne radi ili radi povremeno ...

znam i sam pogasti sync ako mi ne treba

a to što on radi u pozadni puni bateriju ;)

na kraju krajeva ja sam zadovoljan sa baterijom 2 dana i 3h sot-a meni dosta :)

(svjetlost na automatski -3 )

da sam htio bolju bateriju uzeo bi lg g2 ali pošto meni više vrijedi utor za sd kartice,promjenjiva batreija i amoled prevagnuo je S4 

te dodatne opcije mozes ugasit, prilikom ugasenog ekrana program smanjuje rad procesora tj smanjuje tu potrosnju, dakle ako kao i ja imas podosta aplikacija instalirano, ubiti ti ih killa, a jos pogotovo aplikacije instalirane od samsunga..

nisam sad u mogucnosti stavit ss-ove, ali prije nisam mogao dobiti 4 sata sot i 24 baterije nikako, sada sam dobio 3 sata 54 min sot i 1 dan i 12 sati ukupno i jos mi je ostalo 35% baterije..

15 godina

Pitanje:

Koristite li neku maskicu za mob (koju) i dali je na njemu folija (preko ekrana)

5 Imam maskicu
4 Imam Screen protector foliju
14 Imam oboje
4 Nijedno, što će mi
...Vrhunac moje popularnosti je bio kada me 50 cent spomenuo u pjesmi...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
nul-3 kaže...

Pitanje:

Koristite li neku maskicu za mob (koju) i dali je na njemu folija (preko ekrana)

Maska - urban armor gear ( outland orange ).
Screenprotector - clear sa ebaya ( rockymobile ima najbolje i najjeftinije ).

14 godina
neaktivan

Jel zna netko gdje se moze naruciti UAG maska, a da nije puno skupa? Ne daje mi se 35 dolara za jednu masku, jer ih mjenjam cesto. Ne mora biti original.

Ja umjesto folije koristim tempered glass, puno bolji osjecaj i bolja zastita...

The future is Fusion - AMD
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ja cu morati nabaviti screen protector jer sam sada primjetio da mi se display ogrebao :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Jel dobio tko kakav update za S4 danas?

Mob je updatean na kitkat, i sad upravo instaliram neki update, cca 73 MB. 

PC RULES!!!

0 0 hvala 0
15 godina

Evo, kupio danas ljubimca :) 

Nema veze sto je mobitel proslogodisnji flagship, za 1000kn manje, koliko je bio za razliku od s5, nisam morao razmišljati puno.

T-Mobile me natrpao sa svime i svačime.  32GB microSD, ona spužva za brisat ekran, vlažne maramice za ekran, i jos nesto za ekran brisat sto nisam otvorio. 

Uzeo sam jos i maskicu te sa njom dobio screen protector koji jos nisam stavio (gore je onaj sto je doso s njime)

Maskica je Incipio Frequency. 88kn je ali je maska stvarno dobra, lijepa je i odlicno stoji u ruci. I screen protector jos nisam iskoristio tak da nez. Dobio i karticu za "popeglat" taj protector i jos maramicu kao s naočalama. Preporuka :)

Danas navečer malo istraživat, jedva čekam :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mika2210 kaže...

Jel dobio tko kakav update za S4 danas?

Mob je updatean na kitkat, i sad upravo instaliram neki update, cca 73 MB. 

jok zasad sve isto...

sta ti pise u update logu??

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. http://db.tt/0iXs5Cx
17 godina

Nema službenog change log-a. Sve što sam uspio saznati je da je to nekakav firmware stability update...

Evo linka:

http://androidromupdate.com/2014/04/03/i9505xxufnc4-galaxy-s4-lte-gt-i9505-4-4-2-kitkat-firmware-stability-update/

PC RULES!!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.5.2014 16:39 (mika2210).

0 0 hvala 0
15 godina
mika2210 kaže...

Nema službenog change log-a. Sve što sam uspio saznati je da je to nekakav firmware stability update...

Evo linka:

http://androidromupdate.com/2014/04/03/i9505xxufnc4-galaxy-s4-lte-gt-i9505-4-4-2-kitkat-firmware-stability-update/

Da to iz linka mi se danas instaliralo.

15 godina
neaktivan

Koji ROM instalirati na S4 ?

bitno mi je sto dulje trajanje baterije i fluidnost sustava.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Imam pitanje,htel bi instalirati ovi novi update ali imam root na mobu ,rootan je nakon zadnjeg updata,vidio sam što treba napraviti na linku iznad ali neznam za koju zemlju da skidam fw,inaće kupio sam mob u zagrebačkoj banci otvoren.gledao sam i na sammomobilu i tamo me traži zemlju i kod odabira ima samo t-com ,vip.. nutra je I9505XXUFNB9 ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
jesi uspio naći riješenje za tihi zvuk?
11 godina
neaktivan
nul-3 kaže...

Evo, kupio danas ljubimca :) 

Nema veze sto je mobitel proslogodisnji flagship, za 1000kn manje, koliko je bio za razliku od s5, nisam morao razmišljati puno.

T-Mobile me natrpao sa svime i svačime.  32GB microSD, ona spužva za brisat ekran, vlažne maramice za ekran, i jos nesto za ekran brisat sto nisam otvorio. 

Uzeo sam jos i maskicu te sa njom dobio screen protector koji jos nisam stavio (gore je onaj sto je doso s njime)

Maskica je Incipio Frequency. 88kn je ali je maska stvarno dobra, lijepa je i odlicno stoji u ruci. I screen protector jos nisam iskoristio tak da nez. Dobio i karticu za "popeglat" taj protector i jos maramicu kao s naočalama. Preporuka :)

Danas navečer malo istraživat, jedva čekam :)

a šta da ti kažem nisi puno pogriješio ;)

imao S5 u rukama malo čačkao i prvo što primjetiš da je (pre)velik...

svi kažu da je ekran wow, ja stavio svoj s4 pokraj s5 oba na automatiku i nisam imao taj wow efekt :(

ono što primjećujem da su ti flag mobovi sve veći i veći,  one xperie Z su kao omanje ciglice ,

a ni po težini ne zaostaju{#}

pitanje za vlasnike koji su prešli na 4.4:

u čem je štos sa sd karticom i kitkat-om

da li se mogu programi prebaciti na dotičnu,slušati mp3-ice, prčkati po slikama i ostalim fileovima ili mora biti na mem od moba??

12 godina
neaktivan

jel ja to jedina imam  problem sa zvukom okidaca kamere il meni jedinoj smeta?

0 0 hvala 0
15 godina

Mislim da veličina ekrana ne treba prelazit 4.7"..ako baš mora, onda 5"

Ekran je po meni i sad vec na velikom nivou, ne treba ni njega dirati. I na s4 je stvarno predobar.

A ovo drk4nje po procesoru, oktacore i slično mi ide na živce. Pa ako ja svoj komp pokrečem sa 4 jezgre di nebi mogo i mobitel. Kom šta znači onaj antututututututu score, jedino za preseravanj3 "moj je bolji blaaa".

Baterija je slaba točka svima. Rađe bi kupio mob kojem baterija traje 3 dana korištenja nego 8 jezgri procesor sa 4GB rama

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.5.2014 21:36 (nul-3).
Moj PC  
4 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nisam 100% ziher ali mislim da se ne da isključiti, nedavno sam čitao o novom omega rom - u i tamo je bilo navedeno da je to jedna od opcija , znači zvuk kamere on/off , tak da mislim da ne

14 godina

Što se tiče zvuka okidača kamere, koliko sam ja informiran, on se NE MOŽE isključiti isključivo iz razloga da se "ONEMOGUĆI" snimanje nekoga bez njegovog znanja, tipa što je pokušao prije neku godinu dana jedan {#} sa ovog oruma, kada je pokušao uslikati učiteljičin "selfie" pod suknjom {#} !!!!

Epilog svega, učiteljica ga je, koliko je to iskreno priznao, skužila i ostalo dalje je "njegova"povijest {#} {#}!!!!

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
nul-3 kaže...

Mislim da rezolucija ekrana ne treba prelazit 4.7"..ako baš mora, onda 5"

Ekran je po meni i sad vec na velikom nivou, ne treba ni njega dirati. I na s4 je stvarno predobar.

A ovo drk4nje po procesoru, oktacore i slično mi ide na živce. Pa ako ja svoj komp pokrečem sa 4 jezgre di nebi mogo i mobitel. Kom šta znači onaj antututututututu score, jedino za preseravanj3 "moj je bolji blaaa".

Baterija je slaba točka svima. Rađe bi kupio mob kojem baterija traje 3 dana korištenja nego 8 jezgri procesor sa 4GB rama

toliko gluposti u jednom postu....

rezolucija nije isto što je i veličina ekrana... rezolucija je broj piksela koje neki ekran moze prikazati, 4,7" i 5" su veličine diagonale ekrana, s4 je velik 5" ali ima REZOLUCIJU 1080x1920...

druga stvar drk4nja po procesoru octacore i to, idu ti na živce a nikada ih nisi imao prilike vidit?! u hrvatskoj rijetko ko ima I9500 verziju koja u sebi ima "octacore" koji zapravo nije octacore nego dva quad corea...
treća stvar, ako misliš da je baterija slaba točka svima... i rađe bi si kupio mob kojem baterija traje 3 dana nego 8 jezgri i 4 gb rama, pises u totalno krivoj temi, lg g2 ima cisto solidnu bateriju, i nema 4 gb rama kao niti "octacore"
između ostalog ovo nije baš tema za komentar izrade prošlogodišnjeg flagshipa.. ovo je tema za raspravu oko određenog flagshipa (recimo pomoć rasprava o flashu romu, unlocku i ostalim sličnim stvarima..) te sam neznam što si ti ovim postom htio reći ili učiniti.. 

15 godina
LUNAT1C kaže...
nul-3 kaže...

toliko gluposti u jednom postu....

rezolucija nije isto što je i veličina ekrana... rezolucija je broj piksela koje neki ekran moze prikazati, 4,7" i 5" su veličine diagonale ekrana, s4 je velik 5" ali ima REZOLUCIJU 1080x1920...

druga stvar drk4nja po procesoru octacore i to, idu ti na živce a nikada ih nisi imao prilike vidit?! u hrvatskoj rijetko ko ima I9500 verziju koja u sebi ima "octacore" koji zapravo nije octacore nego dva quad corea...
treća stvar, ako misliš da je baterija slaba točka svima... i rađe bi si kupio mob kojem baterija traje 3 dana nego 8 jezgri i 4 gb rama, pises u totalno krivoj temi, lg g2 ima cisto solidnu bateriju, i nema 4 gb rama kao niti "octacore"
između ostalog ovo nije baš tema za komentar izrade prošlogodišnjeg flagshipa.. ovo je tema za raspravu oko određenog flagshipa (recimo pomoć rasprava o flashu romu, unlocku i ostalim sličnim stvarima..) te sam neznam što si ti ovim postom htio reći ili učiniti.. 

Zeznio sam se u veličini ekrana. Znam razliku hvala Bogu.

Netko je gore spominjao razliku između s5 i s4 i htio sam reči kako je S4 sa svojim 5" ekranom, rezoluciju 1080x1920 te 4 jezgrenim procesorom odličan mobitel koji nema mana što se tiče hardvera. Jedino na čemu treba poraditi u budučnosti je trajanje baterije. Nije da kratko traje, dapače, danas mi je durala puna 24 sata sa skroz uključenim WIFIom. Umjesto što su ugradili fingerprint senzor, razne senzore za oči koje gotovo nitko ni ne koristi, što ubacuju drugi procesor i nez ja šta ne, mogli su poraditi na bateriji, povečati kapacitet i sl. Tko koristi te gluposti uopče. Bateriju sigurno svi koriste...

16 godina
nul-3 kaže...
LUNAT1C kaže...
nul-3 kaže...

...

Zeznio sam se u veličini ekrana. Znam razliku hvala Bogu.

Netko je gore spominjao razliku između s5 i s4 i htio sam reči kako je S4 sa svojim 5" ekranom, rezoluciju 1080x1920 te 4 jezgrenim procesorom odličan mobitel koji nema mana što se tiče hardvera. Jedino na čemu treba poraditi u budučnosti je trajanje baterije. Nije da kratko traje, dapače, danas mi je durala puna 24 sata sa skroz uključenim WIFIom. Umjesto što su ugradili fingerprint senzor, razne senzore za oči koje gotovo nitko ni ne koristi, što ubacuju drugi procesor i nez ja šta ne, mogli su poraditi na bateriji, povečati kapacitet i sl. Tko koristi te gluposti uopče. Bateriju sigurno svi koriste...

da ali ja ponavljam, nema razloga komentirat ovdje nešto što nema veze s vezom, i9500 je izasao prije i9505, i od tada su vidjeli da nema bas nekih promjena u radu pa su se vratili na 4 jezgre, kao i u s5..
što se tiče usporedbe baterije na s5 i s4 baterija je bolja, što se tiče kojekakvih senzora, istina, nitko ih ne koristi, ali ne trose bateriju, kao ni fingerprint senzor.. te stvari im služe kako bi privukli kupce, u reklamama ces vidit samo cool feature koje niko nakon 2 tjedna nece koristit, nikad nisam vidio kako se u reklami firma hvali tako sto pokazuje bateriju.. a i iskreno, kome ce sluzit tih par sati baterije vise, da je par dana ajde ali za to je dug put, povecat bateriju za 300 mah ce samo povecat masu mobitela tako da i bolje da ju ne diraju, 2 dana je cisto dovoljno.. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice