Samsung Galaxy S IV - Rasprava

poruka: 3.531
|
čitano: 848.307
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Samsung Galaxy S IV - Rasprava
Etnadrv kaže...
pozdrav svima,

nakon 5 godina iOSa prsao sam na android i evo prvi stroj mi je S4.. mobitel je super samo imam problem sa ekranom pa da vas iskusnije pitam.
Naime primjecujem da je ekran u donjem desnom kutu za 15-30% svjetliji na nekim bojama, npr. siva i slicno.. naime boja od donjeg desnog kuta pocima za nijansu svjetliji ton i prelazi i polovicu ekrana.. znam da android ima sw menu izradjen sa tim bojama ali vjerujem da to nije stvar u ovom slucaju, stavio sam jucer 4.3 Google editon i kad spustim npr. notification centar primjecujem te nijanse boje. Dok se npr. vidi sto je sw izradjena nijansa boje kod postavki u stock androida...

To se ne bi trebalo događati. Posalji na servis. To nije ispravno sigurno!

15 godina
neaktivan

Svaki put kad otkljucam S4, i cim krenem skrolat po Home Screenovima, steka ko da radi na 20fpsa, jedno 3s, i onda opet na 60fpsa.

Ne kuzim zasto se dogada taj frame drop kad unlockam mobitel...

Zadnji soft 4.2.2 vipov je gore.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BMK kaže...

Svaki put kad otkljucam S4, i cim krenem skrolat po Home Screenovima, steka ko da radi na 20fpsa, jedno 3s, i onda opet na 60fpsa.

Ne kuzim zasto se dogada taj frame drop kad unlockam mobitel...

Zadnji soft 4.2.2 vipov je gore.

Je li imas instaliran SetCPU ili nesto slicno?

12 godina

Sa updateom se to nebi smjelo događati. Možda napraviti reset uređaja.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
pozdrav drustvo evo imam jedno pitanje koji da si mobitel uzmem htc one ili samsung galaxy s4? za mjesec dana cu nabavit jedan od ova dva samo nemojte iphone predlagat i mozete napisat koji je bolji i zasto nemogu se odlucit...pozdrav
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
U ovoj temi ces dobiti odgovore da je bolji S4, u temi od HTC Onea da je bolji One.

Moje je misljenje da je One bolji i zaokruzeniji uredjaj u cjelini, no, zavisi ipak o ukusima ;)
ptspclan.com | visit us ^^
14 godina
houska kaže...
pozdrav drustvo evo imam jedno pitanje koji da si mobitel uzmem htc one ili samsung galaxy s4? za mjesec dana cu nabavit jedan od ova dva samo nemojte iphone predlagat i mozete napisat koji je bolji i zasto nemogu se odlucit...pozdrav

Prvo trebaš odlučiti što želiš. Ukoliko želiš aluminijsko kućište, nešto manji ekran, bolju kameru po noći, 32 GB interne memorije "out of the box", Sense 5 sučelje,... onda uzmi HTC One. Moja preporuka ti je Galaxy S4 iz sljedećih razloga: plastično kućište - jer se eventualna oštećenja vide manje nego na aluminiju, a i teže se kućište ogrebe ako je od plastike, veći i ljepši (subjektivno) ekran, osjetno trajnija baterija, puno kraće punjenje baterije, mogućnost nadogradnje microSD karticama do 64GB, bolja kamera u svim uvjetima osim po slabom svjetlu, jača LED bljeskalica, bolja podrška od proizvođača. 

HTC One nije loš uređaj, dapače. Ima inovativan pristup kameri, ali se ipak ne može mjeriti sa S4 po kvaliteti, osim po noći. Ima unibody tijelo koje je dobro zamišljeno te ima jako lijep dizajn. Problem je što je HTC malo traljavo odradio neke stvari pa se zna dogoditi da neki primjerci imaju razmak na kućištu kod zvučnika jer te zvučnike zapravo zatvara poklopac koji je negdje loše zalijepljen. Na dva takva sam naletio u T-Centrima tako da nije izgleda baš rijetkost. Ekran na One je vjerojatno najbolji LCD ekran trenutno. Netko preferira SAMOLED. 

I Galaxy S4 prate glasine da se zagrijava, da sučelje šteka itd. Što se zagrijavanja tiče mogu potvrditi da se i moj zagrijava, ali to nije ništa abnormalno niti sam imao problema s tim. Plastika je lošiji vodič topline od aluminija i vjerojatno je to uz to što je uređaj tanak, razlog zagrijavanja. Sučelje na mom ne šteka. Dogodi se tu i tamo da zastane na mikrosekundu, što mi nije drago, ali niti malo ne smeta. Vjerojatno je kriv TouchWiz UI. 

Definitivno ti preporučam S4 jer mislim da je kompletniji i bolji uređaj. Dulje trajanje baterije, puno brže punjenje, bolja kamera u svim uvjetima, osim po noći, puno više softverskih dodataka od kojih je većina bezveze, ali su neke zgodne i korisne, veći ekran i puno bolja podrška. 

Koji god da mob odabereš nećeš pogriješiti, jer su oba trenutno vrh, ali vaga je po meni ipak na strani S4. {#}

15 godina
neaktivan
Syke kaže...

Sa updateom se to nebi smjelo događati. Možda napraviti reset uređaja.

Resetiran je na tvornicke postavke nakon updatea.

13 godina

Dali ima potrebu stavljati zastitnu foliju na ekran posto ne dolazi sa uredajem

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
intelduo1 kaže...
houska kaže...

Prvo trebaš odlučiti što želiš. Ukoliko želiš aluminijsko kućište, nešto manji ekran, bolju kameru po noći, 32 GB interne memorije "out of the box", Sense 5 sučelje,... onda uzmi HTC One. Moja preporuka ti je Galaxy S4 iz sljedećih razloga: plastično kućište - jer se eventualna oštećenja vide manje nego na aluminiju, a i teže se kućište ogrebe ako je od plastike, veći i ljepši (subjektivno) ekran, osjetno trajnija baterija, puno kraće punjenje baterije, mogućnost nadogradnje microSD karticama do 64GB, bolja kamera u svim uvjetima osim po slabom svjetlu, jača LED bljeskalica, bolja podrška od proizvođača. 

HTC One nije loš uređaj, dapače. Ima inovativan pristup kameri, ali se ipak ne može mjeriti sa S4 po kvaliteti, osim po noći. Ima unibody tijelo koje je dobro zamišljeno te ima jako lijep dizajn. Problem je što je HTC malo traljavo odradio neke stvari pa se zna dogoditi da neki primjerci imaju razmak na kućištu kod zvučnika jer te zvučnike zapravo zatvara poklopac koji je negdje loše zalijepljen. Na dva takva sam naletio u T-Centrima tako da nije izgleda baš rijetkost. Ekran na One je vjerojatno najbolji LCD ekran trenutno. Netko preferira SAMOLED. 

I Galaxy S4 prate glasine da se zagrijava, da sučelje šteka itd. Što se zagrijavanja tiče mogu potvrditi da se i moj zagrijava, ali to nije ništa abnormalno niti sam imao problema s tim. Plastika je lošiji vodič topline od aluminija i vjerojatno je to uz to što je uređaj tanak, razlog zagrijavanja. Sučelje na mom ne šteka. Dogodi se tu i tamo da zastane na mikrosekundu, što mi nije drago, ali niti malo ne smeta. Vjerojatno je kriv TouchWiz UI. 

Definitivno ti preporučam S4 jer mislim da je kompletniji i bolji uređaj. Dulje trajanje baterije, puno brže punjenje, bolja kamera u svim uvjetima, osim po noći, puno više softverskih dodataka od kojih je većina bezveze, ali su neke zgodne i korisne, veći ekran i puno bolja podrška. 

Koji god da mob odabereš nećeš pogriješiti, jer su oba trenutno vrh, ali vaga je po meni ipak na strani S4. {#}

hvala ti na trudu sve si zivo napisao, meni je uglavnom svejedno koliki ekran i sve to ima mi prijateljica one i sad mi taj ljepsi ali najbitnije mi je kamera navecer jer cesto izlazimo i slikavamo se :D 

14 godina

Namjeravam prodat iPhone 5 zbog loše baterije i u nedoumici sam kao i ovi gore, ali ono što mene zanima je- baterija. Na papiru ona izgleda odlično (2600 mAh), ali kakva je u praksi? Kakva je u odnosu na HTC One? Jako mi je bitno da izdrži jedan dan uz FB aplikaciju, gmail sync, Viber i sl. 

Znam da je S4 laggav (iskusio sam to), ali to će ili Samsung sredit ili ću se poigrat custom romovima. 

Why so serious?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Cordas kaže...

Namjeravam prodat iPhone 5 zbog loše baterije i u nedoumici sam kao i ovi gore, ali ono što mene zanima je- baterija. Na papiru ona izgleda odlično (2600 mAh), ali kakva je u praksi? Kakva je u odnosu na HTC One? Jako mi je bitno da izdrži jedan dan uz FB aplikaciju, gmail sync, Viber i sl. 

Znam da je S4 laggav (iskusio sam to), ali to će ili Samsung sredit ili ću se poigrat custom romovima. 

Na S4 baterija traje dosta duže nego na One. Izdržat će ti 1 dan sigurno osim ako ne igraš igre cijelo vrijeme ili tako nešto. Ovo s Facebookom i Gmailom odradi bez problema. Samo s tim aplikacijama i umjerenijim korištenjem izdrži i dva dana bez problema.

Evo testovi baterije za Galaxy S4: http://blog.gsmarena.com/samsung-i9505-galaxy-s4-battery-tests-update-battery-life-improved/

Testovi baterije za HTC One: http://blog.gsmarena.com/htc-one-battery-test-is-complete-results-are-in/

14 godina
intelduo1 kaže...

Na S4 baterija traje dosta duže nego na One. Izdržat će ti 1 dan sigurno osim ako ne igraš igre cijelo vrijeme ili tako nešto. Ovo s Facebookom i Gmailom odradi bez problema. Samo s tim aplikacijama i umjerenijim korištenjem izdrži i dva dana bez problema.

Evo testovi baterije za Galaxy S4: http://blog.gsmarena.com/samsung-i9505-galaxy-s4-battery-tests-update-battery-life-improved/

Testovi baterije za HTC One: http://blog.gsmarena.com/htc-one-battery-test-is-complete-results-are-in/

Ne igram igrice uopće, 1 mjesečno možda, baš kad mi je uber dosadno, što je skoro nikad.

Hvala, baterija će presudit u korist S4 čini mi se.

Why so serious?
16 godina
Pogledaj malo po netu. Baterija ti ne traje duže na S4, pogotovo ako surfaš više po FB ili webu gdje je dominantna bijela boja. Ako više dnevno gledaš videa, onda je S4 u prednosti. Dan će ti svakako izdržat oba telefona.
16 godina
LCD manje troši baterije na bijelu boju i to dosta, a na jakom svijetlu se puno bolje vidi na One nego na S4. Uzmi oba u ruke i probaj, iznenadit ćeš se. Opet, imaš na YT puno videa i usporedbi.
13 godina

Dali netko zna kako rijesiti problem,ne prikazuje mi video npr rtlsada pustim neki filmic,zvuk ide normalno

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
sardax kaže...
Pogledaj malo po netu. Baterija ti ne traje duže na S4, pogotovo ako surfaš više po FB ili webu gdje je dominantna bijela boja. Ako više dnevno gledaš videa, onda je S4 u prednosti. Dan će ti svakako izdržat oba telefona.

Za prosječnog korisnika traje dosta duže na S4. Imao sam i HTC One i na njemu traje kraće baterija. Oba će trajati dan {#}

@ Cordas, ako vani dosta koristiš mob, bit će ti bolji One jer je ekran svjetliji i čitljiviji na suncu.

Baterija S4 Baterija S4
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2013 20:47 (intelduo1).
13 godina

:) htc one -> web browsing..znaci any time htc one :)

ja

3 7 hvala 0
15 godina
Ima par dana koristim s4 pa imam za sada 2 pitanja.

1. Zasto mi pod baterijom stoji da mi je gps stalno ukljucen (plava crta ispod grafa) iako mi je gps iskljucen?

2. Vidim po netu da bi phone trebao biti bijeli (tipke od brojeva za zvanje), meni su crne...kako se to moze promijeniti?

Mobitel je kupljen u vipa i napravljen je odmah update od 300mb, a nakon toga je napravljen root.
14 godina
iceman89iceman kaže...

1. Zasto mi pod baterijom stoji da mi je gps stalno ukljucen (plava crta ispod grafa) iako mi je gps iskljucen?

2. Vidim po netu da bi phone trebao biti bijeli (tipke od brojeva za zvanje), meni su crne...kako se to moze promijeniti?

Mobitel je kupljen u vipa i napravljen je odmah update od 300mb, a nakon toga je napravljen root.

Daj opali screenshot pa postaj slike. I pogledaj da ti nisu uključene negativne boje u opcijama (Pristupačnost).

15 godina
intelduo1 kaže...
iceman89iceman kaže...

Daj opali screenshot pa postaj slike. I pogledaj da ti nisu uključene negativne boje u opcijama (Pristupačnost).

Nisu ukljucene negativne boje

gps gps
phone apk phone apk
14 godina
iceman89iceman kaže...
intelduo1 kaže...
iceman89iceman kaže...

Nisu ukljucene negativne boje

Provjeri da ti neka aplikacija u pozadini ne vuče GPS. Što se tiče screenshota od dialera, i meni je takav. Po defaultu je dialer crni. Puno bolje za AMOLED i bateriju. Ako GPS opet bude uključen napravi factory reset.

15 godina
intelduo1 kaže...

Provjeri da ti neka aplikacija u pozadini ne vuče GPS. Što se tiče screenshota od dialera, i meni je takav. Po defaultu je dialer crni. Puno bolje za AMOLED i bateriju. Ako GPS opet bude uključen napravi factory reset.

Gdje da provjerim šta mi koristi gps?
U postavkama lokacije nema kvačice na "koristiti gps satelite", samo na određivanju lokacije preko mobilne mreže (wifi)? Da li mi možda upravo zbog toga prikazuje pod baterijom da je gps stalno uključen?
Na s3 su mi iste takve opcije lokacije bile i nije mi nikada prikazivao gps da se stalno koristi, samo kad bi uključio korištenje gps satelita onda bi se tamo zabilježilo.

14 godina
iceman89iceman kaže...
intelduo1 kaže...

Gdje da provjerim šta mi koristi gps?
U postavkama lokacije nema kvačice na "koristiti gps satelite", samo na određivanju lokacije preko mobilne mreže (wifi)? Da li mi možda upravo zbog toga prikazuje pod baterijom da je gps stalno uključen?
Na s3 su mi iste takve opcije lokacije bile i nije mi nikada prikazivao gps da se stalno koristi, samo kad bi uključio korištenje gps satelita onda bi se tamo zabilježilo.

Ovako je kod mene u postavkama: 

Ne bi trebalo ovisiti o određivanju putem mreže. 

EDIT: Javi mi se na PM da ne zatrpavamo temu bez potrebe.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.7.2013 14:30 (intelduo1).
15 godina
Maloprije sam napravio reboot i sad mi se cini da je dobro, vise ne "puni" plavu crtu koristenja od gps-a. Ako pocme opet javim se pa cemo usporediti postavke.
Ja kod sebe ne drzim tu prvu kvacicu stalno, samo kad mi zatreba onda je stavim.
pozdrav
15 godina
neaktivan

Kupio sam s4 gt-I9505 u vipu firmware I19505XXUBMEA i nikako ga ne mogu rootati.

Radio sam po ovime uputstvima http://pockethype.net/6/post/2013/06/how-to-proper-root-your-samsung-galaxy-s4-gt-i9505-snapdragon-lte-4g.html

ali nikako da uspijem. Odradi mi sve kako treba ali nema supersu aplikacije i nije rootan.

Molim pomoć.

0 0 hvala 0
16 godina
dado1981 kaže...

Kupio sam s4 gt-I9505 u vipu firmware I19505XXUBMEA i nikako ga ne mogu rootati.

Radio sam po ovime uputstvima http://pockethype.net/6/post/2013/06/how-to-proper-root-your-samsung-galaxy-s4-gt-i9505-snapdragon-lte-4g.html

ali nikako da uspijem. Odradi mi sve kako treba ali nema supersu aplikacije i nije rootan.

Molim pomoć.

ja radio po ovome i uspjelo otprve

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2219803

Never do today that which will become someone else's responsibility tomorrow.
13 godina
neaktivan

Gdje ima kupiti originalni flip cover za S4 u Hrvatskoj? T-centar, vip?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

ima u areni centar u samsungu, ja sam kupio orginal kučište zaštitno,a vidio sam d ima i flip

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.7.2013 9:04 (Joky007).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ako nekoga zanima lagg kad otkljuca uredaj.

imao sam podesen onaj ripple efekt ko na s3 i cim otkljucam 3 sekunde lagga sucelje.
sad sam stavio light efekt i nema lagga sve radi savrseno.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice