Samsung Galaxy S IV - Rasprava

poruka: 3.531
|
čitano: 826.770
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina

Nakon tolikog iscekivanja S6 danas mi je frend donio S6 i S6 Edge na testiranje, iako sam bio jako uzbudjen radi testiranja ova dva uredjaja na kraju sam sam se osjecao kao da smo dobili ciglu u glavu ( i to doslovno ) S6 ( nonEdge ) je prava cigletina, neudoban i ružan.

Novi 2K ekran je totalno ne iskoristen ( systemski ) sucelje je idalje pre debelo kao da je radjeno za nekog dedu od 80 godina koij ne vidi citati, app drawer sa 4x5 ikonama koje se pritom ne mogu abecedno sortirati je jos jedan UZAS.

Jedina stvar kojom sam bio impresioniran je prednja kamera koja fakat ima neusporedivo bolju kvalitetu od svih svojih prethodnika, kaj se tice zadnmje kamere...a ono nista posbeno.

Sad prelazimo na Edge, da je ekran mrvicu veci te zadnji dio uredjaja zaobljen jos bi bilo i nesto od toga...ovako opet dolazimo na to da je uredjaj cigla i vrlo neudoban za koristenje.

Fakat sam totalno razocaran :(...sutra dobivam HTC M9 na test te se nadam da ce barem biti mrvicu bolji od ova dva promasaja.

Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S IV - Rasprava
Diazz72 kaže...

Nakon tolikog iscekivanja S6 danas mi je frend donio S6 i S6 Edge na testiranje, iako sam bio jako uzbudjen radi testiranja ova dva uredjaja na kraju sam sam se osjecao kao da smo dobili ciglu u glavu ( i to doslovno ) S6 ( nonEdge ) je prava cigletina, neudoban i ružan.

Novi 2K ekran je totalno ne iskoristen ( systemski ) sucelje je idalje pre debelo kao da je radjeno za nekog dedu od 80 godina koij ne vidi citati, app drawer sa 4x5 ikonama koje se pritom ne mogu abecedno sortirati je jos jedan UZAS.

Jedina stvar kojom sam bio impresioniran je prednja kamera koja fakat ima neusporedivo bolju kvalitetu od svih svojih prethodnika, kaj se tice zadnmje kamere...a ono nista posbeno.

Sad prelazimo na Edge, da je ekran mrvicu veci te zadnji dio uredjaja zaobljen jos bi bilo i nesto od toga...ovako opet dolazimo na to da je uredjaj cigla i vrlo neudoban za koristenje.

Fakat sam totalno razocaran :(...sutra dobivam HTC M9 na test te se nadam da ce barem biti mrvicu bolji od ova dva promasaja.

Ako te ta dva telefona nisu zadovoljila M9 neće pogotovo!

http://deridownload.comze.com/
14 godina
neaktivan

Kaj se tiče hotspota ja sam ih kontaktiral i drugi dan u jutro su mi odgovorili iz Samsung podrške, i to na hrvatskom. Uglavnom ne predlažu ništ korisno, da zamjenim usb kabel i napravim reset na tvorničke postavke. 

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2015.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ha istina da mi se bas nije puno ni on dopao...sa HW. strane je uzas ( pogotovo kamera ), SW isto nije bas nesto privlacan posto isto kao i Samsung sucelje je radjeno za slabovidne osobe.

No zato tu je jedna druga stvar koju moram pohvaliti a to je filing uredjaja u ruci.

Jedan od rijetkih uredjaja koij je ugodan za drzanje i sa kojim nemam filing da ce mi svakog casa ispasti uz ruke.

Ako bi sad prelazio na novi uredjaj to bi naj vijerovatnije bio Nexus6 ili iPhone6+.

Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovako, imam problem koji mi je počeo od jučer, kada mi je baterija pala na 5% standardno se isključi vibracija dok tipkam, i nakon što sam napunio mobitel vibracija se osjeti ali niti približnom jačinom kao prije, jedva da se osjeti. Štednja baterije je isključena i napravio sam wipe cache ali ne pomaže, vadio sam bateriju na 10 minuta i opet ništa. Nije baš da mi se radi factory reset, na KitKatu nikad nisam imao taj problem. Na slici se može vidjet da je sve pojačano do kraja što se vibracije tiče.

0 0 hvala 0
10 godina

Tak je meni na S2 znala bit slabija vibra u nekim trenucima. Javljalo mi se zadnjih 3-4 mj. korištenja, nisam uspio skužiti zašto. Mob je fino radio, ali je intenzitet vibriranja bio ko na najmanjižoj postavci.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Karlek_19 kaže...

Tak je meni na S2 znala bit slabija vibra u nekim trenucima. Javljalo mi se zadnjih 3-4 mj. korištenja, nisam uspio skužiti zašto. Mob je fino radio, ali je intenzitet vibriranja bio ko na najmanjižoj postavci.

Sve je super radilo dok mi se nije upalilo upozorenje za bateriju na 5% i od tada koliko god pojačavam ili smanjujem tu vibraciju ostane na istoj razini (na slovima jedva da osjetim, jedino na razmaku se malo jače osjeti). A želim osjetit vibraciju dok tipkam. Ne vjerujem da je do hardwarea. A ona greška imenika mi se pojavila već 200 puta. Da li oni uopće testiraju software prije nego li ga izbace?

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.4.2015 12:42 (PlayMaker10).
12 godina

Pozdrav imam S4 mini.

Imam instaliranu SuperSU aplikaciju.

Imam Clean Master i on ima opciju da blokira aplikacije koje se automatski pale pri paljenju uređaja.

Instalirao sam prije neki dan Xposed installer, Lucky Patcher i Clean Master mi javlja da ih zaustavim jer se automatski pale u pozadini. Pokušam Lucky Patcher da ugasim, znaci da ga disableam ali mi dođe da SuperSU mora dati Clean Masteru autorizaciju. Ja mu dopustim i CM mi i dalje kaze da SuperSU mu mora dat autorizaciju.

Taj problem sam imao i prije, samo se nemogu sjetiti kako sam ga rijesio. Da li netko zna u cemu je problem? Čitao sam po ovim raznim forumima i na glavnim stranicama ali nisam našao rješenje? Da li netko ima sličan problem

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imam pitanje, da li ova regija South East Europe (u koju spada i Hrvatska) ima kakve predinstalirane aplikacije u sebi i da li ja mogu bez problema stavit na svoj S4 koji je sa Njemačke DBT regije?

Evo npr. sad mi je došlo ažuriranje za S Health ali ga ne mogu instalirat jer mi javlja da uređaj nije kompatibilan :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.4.2015 13:48 (PlayMaker10).

0 0 hvala 0
15 godina

Ekipa da li se kome dogodila da na 5.0.1 odjednom nestane WI-FI i ne mogu se više spojiti, mobilni net radi ali WI-FI n, probao sam gasi pali ništa, restart ništa

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ERROR1911 kaže...

Ekipa da li se kome dogodila da na 5.0.1 odjednom nestane WI-FI i ne mogu se više spojiti, mobilni net radi ali WI-FI n, probao sam gasi pali ništa, restart ništa

Meni se osobno to još nije dogodilo.

17 godina
ERROR1911 kaže...

imao sam ja tako nešto, uglavnom, par puta spojio i otpojio s routera mob i proradilo. više se nije pojavljivalo

15 godina
igy kaže...
ERROR1911 kaže...

imao sam ja tako nešto, uglavnom, par puta spojio i otpojio s routera mob i proradilo. više se nije pojavljivalo

Eto tako je i kod mene proradilo, morao sam resetirat router i radi. 

15 godina
neaktivan

Je li neko isprobao novi S6 rom - http://forum.xda-developers.com/galaxy-s4/i9505-develop/rom-albe95-s6-port-1-0-t3092479

Ja nikad bolji rom nisam nabacio na mob. Lik je portao cak i framework animacije. Sve je toliko fluidno za nepovjerovati, cak i animacije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Evo demo mog *dnevnog* OS-a, TeamUB rom ( android 5.1.1. baziran na CM-u ).

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina

Razmisljam o kupnji i9505(s600) jer koliko vidim na njega se moze flashati GPE ? Zanima me dali mora biti factory unlocked(to se misli na sim) ? ili moze biti i naknadno otkljucan i neki link na officiall 5.0.1 ( bez izmjena) Hvala!

0 0 hvala 0
15 godina

nemora,  radi i na zakljucanima,  nije to sony pa da nemozes flashat custom kernele ako je mobitel zakljucan na neku mrezu,  samo pazi da ne kupis I9515 verziju 

Bolje biti glup nego celav, manje se vidi...
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Ovaj Lolipop je stvarno katastrofa što se baterije tiče. Evo statistike kod mene sa konstantno upaljenim WiFi-jem. Kada koristim internet preko mobilnih podataka, ako dobijem 2.5h SOT-a ko na konju sam...

Kakva su kod vas iskustva?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bellatrix kaže...

Ovaj Lolipop je stvarno katastrofa što se baterije tiče. Evo statistike kod mene sa konstantno upaljenim WiFi-jem. Kada koristim internet preko mobilnih podataka, ako dobijem 2.5h SOT-a ko na konju sam...

Kakva su kod vas iskustva?

TOČNO TAKO  je  i meni !!!!

baterija traje, pa možda i 50% kraće nego prije na kitekatu !!!!

http://www.hranilovic.com
15 godina

ja na wifiju 4h sot-a izvucem, neznam uopce jel mozete ocekivat vise od toga na ovom mobitelu

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
domac5 kaže...

ja na wifiju 4h sot-a izvucem, neznam uopce jel mozete ocekivat vise od toga na ovom mobitelu

tako je i kod mene je uvijek 4h sot-a na wifiu uz koristenje samo fb messenger i te gluposti za dopisivanje,znaci bez igranja.

ali mi je tek nakon par dana poslije fleshanja dosao mob sebi,baterija je na pocetku bila losija skroz

BiH__Snowflake BF4,CS:GO
16 godina
neaktivan
domac5 kaže...

Tako je i meni oko 4 sata bez "Battery saving modea" i na Auto Brightness 5. Ništa bolje i ništa lošije nego na KitKatu. Ovaj novi update Lollipopa na DBT regiji mi je popravio ono "Imenik greška" i općenito brzinu mobitela tako da nemam nikakav prigovor.

16 godina
neaktivan
domac5 kaže...

Na KitKat-u sam imao oko 4.5 do 5h ekrana na istim postavkama.. baš osjetna razlika... Najviše me smeta što je kratak kabel od punjača pa kad se isprazni moram visiti uz utičnicu... jako iritantno..

15 godina

Ja neznam,  nikad nisam izvuko 5h,  mozda malo preko 4...a kabel si kupis jbg sva ta gamad od proizvodaca stede na kablovima a ono sranje sa e baya 5m za 5$ puno duze puni mob,  neznam di da nadem dobar kabel koji puni jednako brzo kao i original

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bellatrix kaže...
domac5 kaže...

Na KitKat-u sam imao oko 4.5 do 5h ekrana na istim postavkama.. baš osjetna razlika... Najviše me smeta što je kratak kabel od punjača pa kad se isprazni moram visiti uz utičnicu... jako iritantno..

Ma nema šanse da izvućeš 5h.

16 godina
neaktivan
domac5 kaže...

Ja neznam,  nikad nisam izvuko 5h,  mozda malo preko 4...a kabel si kupis jbg sva ta gamad od proizvodaca stede na kablovima a ono sranje sa e baya 5m za 5$ puno duze puni mob,  neznam di da nadem dobar kabel koji puni jednako brzo kao i original

Ja sam izvlacio od 4.5 do 5h ali bez mobilnih podataka i bez igrica. Znaci samo WIFI browser i viber... Naravno ako bih zaigrao ili fotografirao da bi jedva do 4h dogurao....

Sad nema teorije ni blizu sta god radio...

Imaju oni punjači od Samsunga koji nisu USB ali nije ni kod njih puno dulji kabel... mozda metar dulji ali opet bolje i to... oni pune jednako kao i ovi kratki USB.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2015 17:20 (Bellatrix).
16 godina
neaktivan

Lollipop je još nov, pričekajmo da se aplikacije malo prilagode i iskoriste sve prednosti. Meni npr. aplikacija 24 Sata guta bateriju kao nikad do sad.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

galaxy s4 lolipop wifi jede bateriju prko gsm veze radi normalno ne znam sta je sa tim wifi-om svaka pomoc dobro dosla

0 0 hvala 0
15 godina
zkolobaric kaže...

galaxy s4 lolipop wifi jede bateriju prko gsm veze radi normalno ne znam sta je sa tim wifi-om svaka pomoc dobro dosla

nek ti obavijest o mreži i uvijek dopušteno traženje bude isključeno iako nebi ni s tim smio zderat bateriju

10 godina
neaktivan

napreden postavke u wifi sve kvacice skinute ali on stalno trazi mrezu

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice