Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava

poruka: 5.989
|
čitano: 2.598.906
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava
Nix666 kaže...
Blade3 kaže...
Nix666 kaže...

zna li netko zašto ne mogu dodavati ljude u grupe u imeniku

imam darkyy 9.0.2

kak ne, samo otiđeš na neki kontakt, edit, nađeš groups i staviš ga negdje, meni radi normalno.

kod edit imam samo za promijeniti ime i broj

vjerojatno zato što ih spremaš na sim karticu, moraš ih spremat na unutarnju memoriju telefona

16 godina
neaktivan

hvala ti majstore

nisam se toga sjetio {#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne samo to,potrebno je prevesti s engleskog na hrvatski postupke,Recimo ako je nesto ne eng tu rijec treba editovati i napisati na hRV da ljudima bude lakse i vise nece toliko pitati i ista pitanja postavljati.

vec smo jednom o ovome govorili,i bilo je rijeci da ce netko napraviti posebnu temu samo o root i custom romu,ali nitko nije uzeo i napravio,

i na tu temu su se mogli dodavati darky roomovi itd

kako koji postaviti i sve dalje.

Recimo i vo za kalibraciju baterije,sto je na froyo postala losa,na eng je jeziklu,tako je jednostavna,ali pojedini neznaju,i nezele pokusati,mozda bi i narpavili ali ih je strah da ne pogrijese.

15 godina
neaktivan
docx kaže...

Civicar, ti si čini mi se napisao jednom da koristiš K9 za email. Je si li maknuo originalnu Samsungovu aplikaciju ili te dvije mirno koegzistiraju kod tebe?

Je, koristim K9 mail, jer je originalna Samsungova email aplikacija koma. Meni je bitno da checkira mailove svakih 15ak minuta, a Samsungov email je to radio kako njemu odgovara a ne svakih 15ak minuta.

K9 radi odlicno, zasad stoji i Samsungova mail aplikacija, i "ne kolju" se :) Ali maknut cu Samsungov mail, posto je K9 ispunio ocekivanja.

@Blade - Neki custom romovi su definitivno odlicni i poboljsavaju dosta stvari.

Custom romovi, ( ili sluzbeni 2.2.1 + lagfix ) bi trebali biti temelj za kvalitetno iskoristavanje galaxyja.

Postoji stvarno hrpa korisnih aplikacija, cool widgeta, i hrpa stvari s kojima Galaxy moze biti vrlo koristan...

Inace za prijenos sitnijih stvari, da nemoram stalno prikapcati USB ili slagati Wi-FI vezu s lapom ( dok nisam doma ) koristim DropBox.

Ima netko da koristi taj servis? DocX? Nekad mi "zapne" upload, pa me zanima ima li itko isti problem na Dropboxu?

Sto se tice prijenosa podataka prek usba s galaxyja na komp i obrnuto, malo me zivciralo sto ne mogu koristiti i telefon i mass storage opciju u isto vrijeme.

Rijesenje: Debuging mode + "Auto Mount Your SD card" aplikacija -> http://www.jrtstudio.com/AutoMountYourSDCard

Ako hocete koristiti Galaxy kao usb storage i u isto vrijeme imati sve ostale opcije telefona - odlicna opcija.

15 godina
neaktivan

nemoj micat stock mail, stavi da ti ne šalje notifikacije i tak al ga nemoj brisat inače će ti prestat radit aplikacije koje su vezane za kameru tipa barcode scanner itd.

0 0 hvala 0
15 godina

Jel bolji voodoo ili speedmod po pitanju osjećaja brzine rada? Mislim ono da se glatko lista po menijima i slično?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Blade3 kaže...

nemoj micat stock mail, stavi da ti ne šalje notifikacije i tak al ga nemoj brisat inače će ti prestat radit aplikacije koje su vezane za kameru tipa barcode scanner itd.

Oces rec da su neke aplikacije povezane sa mail aplikacijom od Samsunga?

Ne koristim vise stock aplikaciju, samo je instalirana, sve sam prebacio u K9

15 godina
neaktivan
civicar kaže...
Blade3 kaže...

Ne znam šta stoji iza toga, samo da je to posljedica ako se izbriše. Nemoraš ga koristit, možeš i sakrit ikonu al nemoj ga brisat.

15 godina
neaktivan
Blade3 kaže...
civicar kaže...

Ne znam šta stoji iza toga, samo da je to posljedica ako se izbriše. Nemoraš ga koristit, možeš i sakrit ikonu al nemoj ga brisat.

Napravit cu onda tako zasad. Malo cu proguglat da vidim ima li lijeka za to. Nerviraju me ti neki debilni potezi od strane Samsunga...

15 godina
neaktivan
Blade3 kaže...
civicar kaže...
Blade3 kaže...

Možeš obrisat ali onda moraš stavit ovo http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=884816. Nisam probao, ali kanim u skorijoj budućnosti.

15 godina
neaktivan

Amožeš se zesat sa Titanium backupom. U plaćenoj verziji postoji funkcija "freeze" koja "smrzne" aplikaciju i sistem je ne vidi... A možeš napravit back up aplikacije pa ako ne radi... >Mislim da ću se malo pozezat s tim kad nađem vremena.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
docx kaže...

Amožeš se zesat sa Titanium backupom. U plaćenoj verziji postoji funkcija "freeze" koja "smrzne" aplikaciju i sistem je ne vidi... A možeš napravit back up aplikacije pa ako ne radi... >Mislim da ću se malo pozezat s tim kad nađem vremena.

Ok, javi rezultate

15 godina
neaktivan

neznam dali znate ali ovaj aplanet je najaca stvar sto postoji, to je prakticki crni market i sve placene aplikacije su free. evo vam link http://www.applanet.net/ jednostavno za upotrebu znaci prvo skinete s neta i onda copirate u memoriji telefona i onda je dignete i instalirate sa astro file menager, nakon toga imate jos jedan market ali tamo je sve free i ako vam nije tesko donirajte jel se isplati. pozz

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
lukazg kaže...

Pozdrav ljudi!

Evo jučer sam uzo SGS i maloprije sam krenuo stavljati novi software preko Kiesa. Počeo sam čitati temu od početka jer je stvarno korisna i dogodila mi se slična situacija kao još jednom forumašu (Luka-san ja mislim) a to je da, tijekom instalacije software došlo je do neke blokade i instalacije nije došla do kraja. Mobitel mogu upaliti ali se pojavi samo ekran sa nazivom mobitela a problem je što NEMOGU UĆI U RECOVERY MODE (mob sam uzo u Vipu). Kada spojim mob preko usb-a u Kiesu ga nemože pronaći i napraviti emergency firmware recovery....

Ima li itko ikakvih ideja???

Hvala!

ne znam da li si uspio rijesiti problem. meni se dogodilo slicno, upalio bi me se do samsung poruke i onda bi vibrirao i ostao crni ekran. odnio sam ga u VIP, rekao da sam pokusao update sa 2.1 na 2.2 i oni ga popravili na 2.2. sad imam i 3 button recovery. siguran sam da ga prije nije imao jer sam, kad mi se to dogodilo, pokusao sa tom kombinacijom (volume up - menu - pa tek onda power)

istina je da sam bio preko registrya stavio 2.2.1. e sad, sta se tice 2.2.1., neki dan sam isprazniti bateriju da kraja, jer mi je skroz losa, pa mi se dogodilo isto kao i prije. i vec kad sam poceo kopati kako da ga sam popravim, stisnem kombinaciju 3e, kad ono..pojavio se recovery menu - ili kako se to vec zove.. odaberm ladno da mi sve pobrise i sve radi, i imam 2.2.1. sta se tice Quadrant rezultata, bez dodatnih aplikacija, onakav orginal, imam cca 1240, međutim kako volim da imam svega i svacega, sad mi je rezultat 1148. ne briga me za to previse, mob je ok i brz, al me baterija ubija u pojam.

Informatika je moj hobi, o kojem pojma nemam....
15 godina
neaktivan

Napisao sam na prošloj stranici da sam ga odnio u servis u Sesvete (Europatrade) i reko dečku da mi stavi 2.2.1 i ako može 3 button combo. Mob će mi bit gotov u ponedjeljak a ako će ostat na ovom 2.1 onda ću, već dobro poznatim postupkom, bacit na njega 2.2.1 i vrlo ću ga vjerojatno root-at.Problem je naravno bio što je kupljen u VIPu i nisam imao 3-b-c, što sam saznao nakon zamrzavanja moba :D Sad lijepo imam jedan pregay stakleni Samsungich na preklop

Malo sam se zanio sa Darkyevim ROMovima da bi shvatio da mi to nije potrebno za moje korištenje. Mislim, želim stvarno vidit šta sve mob može ali u mojim okvirima mogućnosti i želje, neko advanced bavljenje mi nije potrebno niti se kužim toliko

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.1.2011 1:39 (lukazg).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

sad vidim, malo sam umoran. sretno!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moze mmi netko malo vise pojasnit sto je to deskhome i carhome?

To je kao homescreen sa prigodnim ikonama?

Ufff ajde cekam 18k bodova +.+
MW2 : N'Dorphin // GRNDWR // HCTDM // HCSD // HCMSHPT
15 godina
neaktivan
Blade3 kaže...
docx kaže...

Ok, javi rezultate

Evo rezultati... S Titanium backupom sam naparavio backup stock e-mail klienta. Za početak ga "smrznuo" i da Barcod scanner nije radio. Fleshao sam file koji je u linku u prethodnom postu. I sad stvar radi. Napravio uninstall stock klienta (backup je tu...). I to je to. Ne znam koje su još vezane aplikacije, ali ono što sam probao radi. 

15 godina
neaktivan

Za bateriju probaj napravit onu kalibraciju, sigurno ima i nekih aplikacija ali ljudi su pisali da im je najbolje utjecao factory reset mobitela na trajanje baterije

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

zanimljivo...jos prije sam si napravio update reg hackom na 2.2.1., JPY. sad kad se spojim na kies, on mi nudi update sa JF3 opet na JPY. zna li tko o cemu je rijec?

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.1.2011 11:24 (hrabri zec).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
docx kaže...
Blade3 kaže...
docx kaže...

Ok, javi rezultate

Evo rezultati... S Titanium backupom sam naparavio backup stock e-mail klienta. Za početak ga "smrznuo" i da Barcod scanner nije radio. Fleshao sam file koji je u linku u prethodnom postu. I sad stvar radi. Napravio uninstall stock klienta (backup je tu...). I to je to. Ne znam koje su još vezane aplikacije, ali ono što sam probao radi. 

Odmah sinoc si se uhvatio posla vidim. :D Ja sam otisao van pa nisam stigao, budem danas tijekom dana.

Al budem danas tijekom dna onda to obavezno odradio.

15 godina
neaktivan
hrabri zec kaže...

zanimljivo...jos prije sam si napravio update reg hackom na 2.2.1., JPY. sad kad se spojim na kies, on mi nudi update sa JF3 opet na JPY. zna li tko o cemu je rijec?

To će uvijek nudit, imaš negdje za isključit da više ne javlja update nakon što se jednom napravi, ne siječam se di, pište tamo na xda na toj temi sa registry patchom.

17 godina
neaktivan

Imam jedno pitanjce za z4 root i 2.2.1

Nisam znao da se nemoze napraviti z4 root na JPY 2.2.1 pa sam ga sinoc  pokusao i normalno - nije uspjelo

E sad, preko noci mi se mobitel ispraznio (a bio je pun), pa sam odmah posumnjao da bi to moglo biti od pokusaja rootanja sa z4... i stvarno, po forumima spominju da bi z4 mogao biti uzrok battery draina (no... svi spominju USPJELI z4)

Nis... usao sam u 3 button combo kad drzim volume up, pojavio mi se onaj izbornik, i napravio sam factory reset.... Jel to dosta ili ga moram ponovo flashati sa Kiesom ili Odinom?

Kad idem u About phone, pokazuje mi da pod kernel info root@SEP-51 #1

Tko pod drugim jamu, ja mu mamu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jedno pitanje šta se tiče tema na SGS-u...

Kako uopće funkcioniraju? Mogu li se teme staviti samo na custom ROM-ove ili se pomoču aplikacija razno raznih daju ''dizajnirati'' i na službenim ROM-ovima.

Evo primjera: http://184.72.239.143/mu/4e2b3991-5402-fa2a.jpg

http://www.picsordie.net/images/90529678417237340031.png

http://184.72.239.143/mu/5f60b855-e886-7ba2.jpg

Rade li ovi likovi sami te teme i kako dobe sve ove razne dockove?

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.1.2011 15:35 (lukazg).

0 0 hvala 0
15 godina
Gerontius kaže...

Imam jedno pitanjce za z4 root i 2.2.1

Nisam znao da se nemoze napraviti z4 root na JPY 2.2.1 pa sam ga sinoc  pokusao i normalno - nije uspjelo

E sad, preko noci mi se mobitel ispraznio (a bio je pun), pa sam odmah posumnjao da bi to moglo biti od pokusaja rootanja sa z4... i stvarno, po forumima spominju da bi z4 mogao biti uzrok battery draina (no... svi spominju USPJELI z4)

Nis... usao sam u 3 button combo kad drzim volume up, pojavio mi se onaj izbornik, i napravio sam factory reset.... Jel to dosta ili ga moram ponovo flashati sa Kiesom ili Odinom?

Kad idem u About phone, pokazuje mi da pod kernel info root@SEP-51 #1

Moraš flashat novi root. Stavi CF-root.

15 godina
neaktivan

Moram pohvalit kombinaciju Darky 9.1 + speedmod kernel S 500Hz sa svim twekovima i ext4 uključeno. Napravio sam test, pustio radio da radi, stavio live wallpaper, otvorio internet i 2 igre u pozadini i pustio neki film u pozadini,  išo sam probat srcolat kroz aplikacije i otvarat ih, ma  smooth as a butter  kak bi rekli. Čak ni neki minimalan lag se nije pojavio. Oduševljen.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

svi koji imaju problema sa 3d galerijom (sa color gradient u njoj) kao na ovoj slici (malo skrolati dolje)

Neka samo zamijene galeriju sa ovom, ova je savršena, brža je i bez ovog buga gore navedenog.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.1.2011 22:15 (Blade3).

0 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
agota5 kaže...
pols kaže...

Docx kaže....

"Dakle ovako. Trebaš imati Kies (što očito imaš, ver. 1.5.3.10103_102). Skineš Registry patcher ( http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=835628 ) pročitaj što tamo piše. Ativiraš patcher, izabereš XEU, pokreneš kies, uštekaš mob i to je više manje to. Nemoj izabrat CRO, VIP ili nešto drugo, nego XEU. Tako ćeš dobiti 2.2.1 za englesko tržište, JPY, a što je najnovija verizija. Isti ima i hrvatski jezik ali ne hrvatsku tipkovnicu, no Smart keyboard pro (ako nemreš skinut ili ne želiš kupit mogu ti poslat apk). Vjerojatno ćeš nakon nadogradnje trebat ponovo unijeti postavke za 3G i MMS i e-mail. No nazoveš providera (T-mobile, Vip ili Tele2) i oni će ti ih poslat. A možeš ih i prepisati sada, prije upgradea. ne treba toi root jer u osnovi to ide "legalnim" putem. Svakako pročitaj upute na gornjem linku. Sretno".

Čitam da neki još spominju rotanje i slične gluposti. A što reći lili su glupi i tupi ili ne znaju hrvatski? Napravio sam kako docx kaže. Spremio kontakte, programe, slike, muziku i slično  na računalo, za svaki slučaj napravio bekap na mobitelu (lakše je vratiti) i vratio na tvorničke postavke. Potom napravio ono što Docx kaže. I što reći? Fenomenalno, nema nikakvog laga, surfam po internetu bez ikakvih problema, aplikacije rade kao podmazane, jednom riječi divota. Jedini problem je bio što su nestale date davatelja usluga. To se lako rješava, mail ili besplatni telefonski poziv davatelju usluga i problem je riješen.

Na kraju molim docx da ako bude i kada bude da isto tako da uputu za 2.3. Unaprijed mu zahvaljujem, uz lijep pozdrav.

Hvala i Docx-u i pols-u!

Vrtim 2.2.1 {#}

Mala dopuna. Izgubio par sati. Ne može bilo koja verzija Kies-a 1.5.3.xxx, daje neke glupe greške tipa: imate prijavljena 2 telefona i slično..

Koristite baš tu verziju gore navedenu. skinite odavde http://dls.scione-music.de/KIES/.

Hvala još jednom.

Idem ovim postupkom instalirat fw 2.2.1...zanima me prije nego krenem, s obzirom da imam još uvijek stock 2.1, da li da odmah update-am fw koristeći kies reg. patcher (znači sa 2.1 odma na 2.2.1) ili da prvo bez patchera napravim update na 2.2 pa onda tek patcherom na 2.2.1 (znači sa 2.1 na 2.2 i na kraju sa patcherom 2.2.1)???

15 godina
neaktivan
Zhezha kaže...
agota5 kaže...
pols kaže...

Docx kaže....

Idem ovim postupkom instalirat fw 2.2.1...zanima me prije nego krenem, s obzirom da imam još uvijek stock 2.1, da li da odmah update-am fw koristeći kies reg. patcher (znači sa 2.1 odma na 2.2.1) ili da prvo bez patchera napravim update na 2.2 pa onda tek patcherom na 2.2.1 (znači sa 2.1 na 2.2 i na kraju sa patcherom 2.2.1)???

Možeš odmah ići sa 2.1 na 2.2.1. Naravno s Registry patcherom.

15 godina

Isprobao sam Darky's 9.1 sa speedmod i voodoo kernelom. Voodoo mi se pokazao boljim. Mrvicu je glađe surfanje menijima i one animacije su glađe. Najveća razlika koju sam primjetio je u IGO aplikaciji kada se surfa po setting meniju. Sa speedmod zna trzat dok sa voodoo je puno glađe.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice