Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava

poruka: 5.989
|
čitano: 2.598.375
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Molim vas,ima li netko stranicu za KIES for MAC OS,poludit cu vise,nece da mi prepozna Galaxya,ovo je sada preslo svaku mjeru,sve sam probao,i stariji kies,i update na 1.5 verziju,i kiies beta 2,i anrodi wifi,neceee,ja neznam sta da vise radim...

Neka pomaze tko god zna,hvalaa

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava

jesi izbrisao sve launchere?

i u telefonu postavio na KIES ?

15 godina
neaktivan

Evo da još opišem što sam jučer obeco. Znači isprobo sam danas GPS na stock JPY i imam podijeljeno mišljenje. Dok sam hodao, trčo, pratio me u stopu, sa najvećim odmakom od jednog metra, čak mi se i onda plava strelica u aplikaciji maps okretala ovisno na koju sam stranu bio okrenut. No čim sam ušo u auto ili tramvaj ili vjerojatno bilo kaj ke ima krov i ide brže od bicikla situacija se promijenila. Odvest će vas di trebate al ništa više od toga, na ravnim dijelovima dobar a u zavojima se pretvaram u supermana i sječem ih preko zgrada.

Uglavnom flashao sam još neke modove na mob i sve super radi.

Hose Marinho 46

budem, probat ću i to promijenit, samo čekam, vidim da Darky radi na v 7.7 romu pa ako bude bez bugova prelazim na njega pa će mi se opet promijenit u KOR ako bude bilo problema ostajem na ovom pa probam.

Uglavnom ovo flashanje je čista zabava a uvijek sam mislio da su ovi na xda forumu luđaci koji jednostavno nemogu stat kad im mob. radi {#}   Idem ga sad malo rootat, pa flashat novi Kernel i zabavljat se {#}

Inače vi koji ste već na darkyu, sa čime ste rootali mob i dobili 2e recovery??? pretpostavljam CF - root da dobite odmah 2e recovery koji kako vidim treba. KOju od onih 2 verzija za JPY treba izabrat, u čem je razlika, jer je ima uopće?

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.12.2010 20:02 (Blade3).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ne samo to,vec sam uzeo mob i resetirao ga,tako da je bio cist kao suza,i nista,cak sam se i prijavio na samsung strancii,ali ni to ne vrijedi

15 godina
fear619 kaže...

Evo što mene zanima u vezi Darkyjevog roma, kolki vam je score na quadrant benchu.

Ja sam na 2.1 + OCLF imao 2305, a sada na 2.2.1 + OCLF 1700(+). (2.2.1 bezOCLF-a 1255)

Any1, čisto informativno me zanima, Quadrant benchmark je dostupan na marketu.

16 godina
neaktivan

@ Blade3

čime sam rootao?

stavio sam kernel onaj koji je preporučio Darky kod stavljanja verzije 7

znaš li ti kako pristupiti postavkama za podešavanje zvuka na slušalicama i to kad je mob rootan

btw. meni ne radi GPS...koliko ti je trebalo da se spoji 1. put?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nix666 kaže...

@ Blade3

čime sam rootao?

stavio sam kernel onaj koji je preporučio Darky kod stavljanja verzije 7

znaš li ti kako pristupiti postavkama za podešavanje zvuka na slušalicama i to kad je mob rootan

btw. meni ne radi GPS...koliko ti je trebalo da se spoji 1. put?

pa kolko vidim on preporuča ovaj ke sam ja napiso CF- root

Requirements

- Either an 2.1 Eclair Firmware
- or Froyo and a kernel with Recovery 2e [by ChainFire] to flash 'update.zip' files.
- ClockWorkMod Recovery [Click to DOWNLOAD]
- Working 3 Button Combo (VOLUME DOWN / VOLUME UP + HOME + POWER)

no čito sam malo o njemu gdje su neki uspjeli rootat sa njim, neki nisu a i dalje onda ostaje moje prvo pitanje, ponuđena su 2 fajla, koji od njih, zna neko ili uma još koji način da se dođe do 2e recovery? Na ovom službenom 2.2.1 ke sam sada treba doslovno 2 sekunde. Neznam za zvuk, znam da sam čito negdje da ima fix, no nisaam nikad primjetio neki problem pa sam preskako to.

CF-Root-XX_XEU_JPY-v1.3-BusyBox-1.15.3.zip (5.99 MB, 513 views) CF-Root-XX_XEU_JPY-v1.3-BusyBox-1.17.1.zip (5.93 MB, 6149 views)

15 godina
neaktivan

ljudi pitanje sto se tice ROOT-a

1. sta dobivam s tim ROOTom

2. zbog cega ga napraviti

3. dali kada se napravi se moze maknuti

4. koji je najbolji za 2.2.1 JPY

i jos nesto ali nije vezano za root a tice se APN dali je netko nasao kakav program za 2.2.1 a da radi (znaci da pali 3g i gasi ga s jednim klikom)

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.12.2010 23:21 (hrcpin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

TREBAM POMOC. imao sam rootan samsung i lag fix froyo 2.2 i skinuo sam lag fix ali nisam deinstalirao samo sam ga unlagfixao i isao na preko samsunga kies sam isao da ga nadogradim na froyo 2.2.1 i nako zapeo mi je na nadogradnji, pa sam onda isao na vracanje firmavera i dalje mi se nista ne mice. cekam priblizno pola sata pa sad neznam dali je to normalno ili mi je mob crkao. molim pomoc i dali je uopce moguce popravit ako ne sam onda makar dali znate neko tko to radi. hvala puno

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
fredy26 kaže...

TREBAM POMOC. imao sam rootan samsung i lag fix froyo 2.2 i skinuo sam lag fix ali nisam deinstalirao samo sam ga unlagfixao i isao na preko samsunga kies sam isao da ga nadogradim na froyo 2.2.1 i nako zapeo mi je na nadogradnji, pa sam onda isao na vracanje firmavera i dalje mi se nista ne mice. cekam priblizno pola sata pa sad neznam dali je to normalno ili mi je mob crkao. molim pomoc i dali je uopce moguce popravit ako ne sam onda makar dali znate neko tko to radi. hvala puno

E sad, to mi se nije dogodilo. Vjerojatno je stvar zapela. Prije nadogradnje jesi li unrootao mob? Naime osim lagfixa treba maknut root. Drugo, da li ti Kies prepoznaje mob? I treće ako ne, da li ti radi download mod (Volime - + home + power gumbi)?

15 godina
neaktivan
docx kaže...
fredy26 kaže...

E sad, to mi se nije dogodilo. Vjerojatno je stvar zapela. Prije nadogradnje jesi li unrootao mob? Naime osim lagfixa treba maknut root. Drugo, da li ti Kies prepoznaje mob? I treće ako ne, da li ti radi download mod (Volime - + home + power gumbi)?

mislim da se ne treba unroota al nemoj me držat za rijeć, nisam siguran. Ako ti radi download mod kako kaže docx možeš pomoću odina flashat novi rom.

15 godina
neaktivan

nisam unroot  i kises mi prepoznnaje mob i pita me dali hocu da vratim pocetak onaj stari firmware onda spojim i pise dekompresija i onda mi se prebaci na skidanje i onda nista. i rade mi ona tri gumba

15 godina
neaktivan

odin?

15 godina
neaktivan

sada mi je onako zuta slova i pisew  dowlandig  nakon sto sam napraviio sa ona tri dugm ondno tipka za dole power tipka i start tipka. na kiesu mi pise dekompresija binarnih datoteka i sad mi je doslo vracanje firmver ali ona linija dole koja pokazuje koliko se skida nikako da pocne. jel mi moze netko pomooci?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
fredy26 kaže...

sada mi je onako zuta slova i pisew  dowlandig  nakon sto sam napraviio sa ona tri dugm ondno tipka za dole power tipka i start tipka. na kiesu mi pise dekompresija binarnih datoteka i sad mi je doslo vracanje firmver ali ona linija dole koja pokazuje koliko se skida nikako da pocne. jel mi moze netko pomooci?

Na žalost ne mogu puno. trebao si unrootat telefon. Sad bojim se to nije moguće. No kako ti radi download onda, ako ti ne uspije preko Kiesa ipak imaš opciju preko Odina fleshat nešto drugo. Kako mi se to nije nikad dogodilo bojim se da ti mogu samo reći da svratiš na XDA i  malo pročeprkaš. Koliko znam i koliko sam vidio tamo ima više recepata upravo za ovakvu prigodu. Svakako, želim ti puno sreće. Znam da ti nisam pomogao puno....

15 godina
neaktivan
15 godina
neaktivan

ima li netko ideju kako iskljuciti reklame u samsunga galaxy s.zarazio sam se s angry birdsom,.i sada stslno reklame imam iznad,kako da to isljucim,

I probao sam i veceras da se konektiram na kies,vrtio mi ga je 5 min i stalno gasio palio displej i onda sam prekinuo

sta to bude

0 0 hvala 0
15 godina

Decki Darky je bio aktivan cijelu noc

i izbacio DARKY rom 7.7

u kojem je ispravljeno sve i cini mi se da bi to danas moglo ici u moj smasung

pozdrav

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=814091

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
gorki8701 kaže...

ima li netko ideju kako iskljuciti reklame u samsunga galaxy s.zarazio sam se s angry birdsom,.i sada stslno reklame imam iznad,kako da to isljucim,

I probao sam i veceras da se konektiram na kies,vrtio mi ga je 5 min i stalno gasio palio displej i onda sam prekinuo

sta to bude

moraš rootat mob. i onda instalirat adfree sa marketa koji blokira sve reklame.

15 godina
neaktivan
Fredy26 jesi uspio vratit mob?
15 godina
neaktivan

Ovak....jel se moze skinuti sluzbeni 2.2 i ako bude imao lag (a vjerovatno hoce) skinem lag fix,a ako ni to ne pomogne dali mogu preko toga bez problema staviti 2.2.1 preko registry patchera ili moram nesto kemijat? e da vas odam pitam...jel ima kakve sanse da mob radi dosta dobro sa ovom prvom opcijom (2.2 i lagfix)? vec mi je jedan od vas odgovorio ali sa ne velikom sigurnosti {#},pa bi htio cut i druga misljenja.hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ja sam imao 2.2 ali samo 5  minuta zbog laga....stavio sam preko registry patch-a 2.2.1 i darky v 7.6 i radi super....čak mi je i voodoo lagfix isključen..sad upravo stavljam v7.7 pa ću reći nešto više ako stignem   :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.12.2010 15:54 (Nix666).
15 godina
neaktivan

Evo prije sam stavio JPY preko registry patcha zatim sam rootao CF-Root i na kraju stavio najnoviji Darkys 7.7 rom pošto se čini po komentarima da je odličan bez bugova. Evo što da kažem, vau, stvarno je super, bolji od stock JPY, sve se odvija ko saliveno, malo ću se igrat sa njim pa javim dojmove. Što se tiče postupka da dođem do njega sve je prošlo glatko bez ikakvog štucanja, samo sljedeiš upute i to je to. Ako neko ima neko pitanje samo dajte....

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hvala na odgovorima!A nista onda, ocito cu morat stavit 2.2.1...darky i root me trenutno ne zanimaju pa to necu ubrzo.A htio bi stavit sluzbeni froyo i da sam miran i sa garancijom i sa svime ali ocito ovi nece ubrzo izbaciti valjanu verziju 2.2....

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hose Marinho 46 kaže...

Hvala na odgovorima!A nista onda, ocito cu morat stavit 2.2.1...darky i root me trenutno ne zanimaju pa to necu ubrzo.A htio bi stavit sluzbeni froyo i da sam miran i sa garancijom i sa svime ali ocito ovi nece ubrzo izbaciti valjanu verziju 2.2....

Imao sam 2.2 i priličan lag. Onda sam stavio lagfix i stvar se poboljšala ali i dalje je bilo lošije nego na 2.1. Mob mi se jednom čak i smrzao. I onda sam odlučio stavit 2.2.1. I sad sve radi bez problema. Ali ništa ti ne škodi stavit 2.2 i lagfix pa ako si zadovoljan sve cool. A ako nisi staviš 2.2.1 preko regitry patchera. S tim da ne zaboraviš maknut root i lagfix ako si stavio.

15 godina
neaktivan

Pozdrav svima! Prije svega Sretna Nova Godina! Imam jedan problem neće da mi radi flash player a imam 2.2 froyo! Sa marketa sam skinio Flash Player 10.1 instaliro i neće!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ufff poludit ću :)

Ima tjedan dana da stalno visim na XDA forumu i neznam odakle krenuti sa ovim mojim Galaxyem. Kupljen je u VIP-u, sa Androidon 2.1, a trenutno je u njemu onaj standardni 2.2 koji se updateao preko KIESA. VIP još uvijek ne daje 2.2.1. Info kaže ovako:

PDA: I9000XFJP9

PHONE: I9000XXJPP

CSC: I9000OXFJP8

Build Info:2010. 11

I nisam zadovoljan, želim maksimum iz svog mobitela.

E sad ja sam tamo istraživao i utvrdio da na mom mobitelu funkcionira DOWNLOAD MODE i RECOVERY MODE i to je prvi korak, znači mogu dalje.

I onda sam ga ja kao pokušao rootat. Ništa u njemu nisam instalirao ni dodavao nego sam pokušao sa onom ONECLICK metodom (našao je OVDJE).

Znači, nisam ništa instalirao (ADB ni išta slično iako se negdje spominje da se to kao mora instalirat za rootat... a ja nemam pojma šta je ADB :), samo sam pokrenuo ovu aplikaciju i čini mi se da je prošla ok, dobio sam ikonu SUPERUSER.

I tu staje moj domet, dalje ništa ne kužin, neznan odakle da krenem dalje.

1. Znači, prvo me zanima je li moj mobitel uspješno rootan, pa da mogu nastaviti dalje??????

2. Ako je uspješno rootan, što dalje? Čitam malo o ovim Romovima i čini se DARKY'S ROM najpopularniji. Pa bi ja njegu ubacio u mobitel...Samo želim brz i stabilan mobitel

3. Kad to sve sredim onda bih još ubacio pokoju dobru aplikaciju za navigaciju (izgleda da je MOTONAV MY IGO najbolja za Galaxy S rezoluciju)

Eto, pa sad kad bi mi netko, meni početniku, malo pomogao da krenem od nečeg značilo bi mi puno, jer se stalno vrtim u krug a ništa ne postižem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa, sve najbolje u novoj godini....

Evo stavio novi darkyev rom, dobio sam na pm pitanje kako se radi pa ću napisat tu ako još nekog zanima, ujedno ću dat i kratki opis roma.

Znači ovako, kao prvo, svaka čast Darkyu, šta je taj dečko napravio od ovog novog roma 7.7 je nevjerojatno, to je potpuno drukčiji mob. Bio sam i na stock JPY preko registry patcah no ovo je bolje. Prvo i osnovno, mobitel je super brz, apsolutno se sve odvija bez pol muke. Ima voodoo(lagfix) odmah u njemu ali nije aktiviran, vi ga možete alko uključit ali stvarno nije potrebno. Baterija je super, sa teškim korištenjem izdržala je cijeli dan i noć. Rom već sam po sebi sadrži jako puno korisnih aplikacija koje sada nemorate skidati poput SGS tools, sgs toolbox itd) Također je automatski rootan tako da ste superuser. Na tele2 sam i nikad prije nisam imao puno signal, uvijek je bilo 3/4 crtice u gradu. Sad je signal pun, jučer bio na selu za novu, tamo mi je uvijek bio jako loš, sad je bio ko u gradu. Wi-fi, također odličan. Isprobao sam sve, email, mms, bluetooth, povezao sam laptop sa mob. i surfo na laptopu preko 3g na mobu, (vrlo korisno kad ste negdje vani) sve radi bez greške. Product code XEE i sada imate maksimalan brooj samsungovih aplikacija (32) prije sam ih kod nas imo 25.

Pošto je mob. rootan možete stavit toliko korisnih aplikacija koje inače nebi mogli. Npr Adfree(spriječava sve one reklame koje vam se javljaju dok igrate igre ili neš drugo) ili npr MarketEnabler (pomoću njega možete bez problema kupovat na marketu stvari koje se plačaju, kod nas u Hrv, se nemože, samo free apps). Evo upravo kupio igru

( pa ta je igra bolja od PS2 igri).  I još puno dobrih aplikacija. Zatim primjetio sam da mi je kamera bolja. Kad uslikam sliku i idem onda zumirat, slike izgledaju oštrije. Također sa ovim novim romom nemorate se bojat da će te izgubit Hrv. Swype, vrlo se lako stavlja i odličan je. Možete čak i instalirat tipkovnicu sa gingerbreda. Osim touchwiza imate još 2 različita launchera (launcherpro i lancher ko sa novo gingerbredovog roma) a mjenjaje između njih je jedan pritisak gumba. Šta još, a da, zvuk na slušalicama je puno bolji i glasniji, surfanje internetom je brže nek kod mene doma na kompu, memorija se digla na 339MB.  GPS još nisam isprob, javim kad budem... uglavnom ima još jako puno toga tu ke se nisam sve sjetio, mogučnosti su neograničene....

Što se tiče stavljanja. Kao prvo morate znat sa gubi garancija na mob. Pa sad odmjerite dal se ispalti, meni itekako da, jer sa ovim romom neznam šta još da tražim.

Prvo što sam ja napravio. Kad sam ga kupio bio sam na stock android 2.1

1) Provjerite dali vam radi 3 button combo (stisnuti volumne gore/dolje home buton i power zajedno, čekat da se mob resetire, kad se pokaže galaxy s logo pustit pover buton i onda čim vidite recovery mod brzo pustit ostal gumbe) Meni je odmah radio iz dučana, ako ne radi ima načina da se osposobi OVDJE   i još par linkova koje smo već stavili na forum.

2) ja sam prvo digo mob. na službeni 2.2.1 JPY OVDJE  Vrlo jednostavno, par minuta posla. Preporučio bi da napravite factory reset i cleard cache iz recovery moda (3 button comba) prije nek idete radit ovo i nakon što završit. Znači samo skinete Kies Rgistry patcher (najnovjiu verziju) iz potpisa lika sa stranice koju sam stvio gore i dalje sljedite uputstva. Pročitat sva uputstva prije nego počnete a ne ih čitati dok već radite. Kao product code izeberite XEU.

3) sad ko je zadovoljan sa tom verzijom može ostat na njoj, no pošto ste već izgubili garanciju ja bi vam reko da idete dalje, rootate mob i stavite darkya. Da bi rotali mob trebat će vam CF-Root  (ne super one click) CF-Root  i Odin3 v1.3 (neda mi se sad tražit ali ima dostalinkova na xda devolpers od kud se može skinut) i opet samo sljedite uptstva. Sa ovog linka gore skinite  CF-Root za JPY v 1.17   (nalazi se u potpisu od prvog posta). Postpak traje 1min i to je to.

4) Sad kad ste rootali mob. dobit ćete ikonu Superuser i sad ste spremni na Darkya   Jedino što vam treba je da spustit Darkyev rom (wipe verziju) i ClockWorkMod Recovery. Oboje su zip datoteke i samo ih stavite na mob, preko kompa. (unutranju karticu) i sljedite uputstva. Imate čak i filmić na ovoj stranici koji će vam pomoć.   

I to je to, sad imate odličan rom, odmah ste rootani, možete kupovat aplikacije itd. itd. I kad got darky izda novu verziju moći čete nadogradit samo tako što će te nju skinut i ništa više.

Ispičavam se zbog puno pravopisnih greški, nisam doma na kompu neg se žurio da odgovorim sa frendovog ;)

Nakon što stavite Darkyev rom, nemojte raditi factory reset, pogovo ne iz mob. samo iz CWMa kada idete stavljat neki drugi custom rom

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.1.2011 19:36 (Blade3).

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

{#}  dobro objašnjeno ...daj samo, molim te provjeri gps...meni ne može naći

0 0 hvala 0
17 godina

Zna li netko da li u T-mobileu imaju Galaxy S na lageru? Nema cekanja kao sa iPhoneom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice