a neznam,radije bi da mi neko drugi to obavi
imaš PP
imaš PP
Imaš PM, sve sam ti objasnio u detalje.
Imam Galaxy I9000S i trebao bi htio rootati mobitel
Mislim se da li da nekome platim ili da pokušam to sam izvesti.
Pokušao bi sam to izvesti jedino ako bi mi neko dao upute (step-by-step).
Ima li ko volje da mi da te upute
420chan.org // 7chan.org
Eee znam tebi je to lagano, ali meni koji nisam to nikad radio je malo teže.
Sa uputama step-by-step nebi bio problem, ali bez toga sumnjam
Ako imaš volje šalji mi step-by step upute
U zadnje vrijeme dobijam jako puno pita preko PM za pomoć pri flashanju ICS ROM-a na SGS.
Stoga evo jedan moj tutorijal:
Pretpostavljam da vam je mob rootan.
ZA STAVLJANJE NOVOG ROMA:
Sa XDA skinite ICSSGS ROM RC4.2 (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1398223, on je u .zip formatu za I9000), a sa http://www.semaphore.gr/downloads/gt-i9000-ics skinite semaphore 0.9.0 kernel.
Sve s kompa stavite na mob, u root (glavni) direktorij.
Ugasite mob, i kad je skroz ugašen stisnite istovremeno: VOLUME UP - HOME - POWER. Tako ulazite u recovery mod - plava slova, u redovima. Izaberite (volume tipke mičeš gore-dolje, sa power potvrđuješ) wipe data/factory reset, potvrdi. Wipe cash - potvrdi. Obrisali ste sve sa moba. Onda kreće flešanje:
Izaberite Install .zip from sd card, pa Choose .zip from sd card. Izaberite taj ICSSGS RC4.2 ROM, i potvrdte.
Sad kreće flešanje, traje od 3-5 minuta.
Nakon toga se mob boota i čestitam, imate ICSSGS na svom mobu!
Ponovite isto za kernel - izaberite Semaphore .zip i napravite kao i gore.
I to je to!
NAPOMENA - VAŽNO - sve slike, glazbu, dokumente i ostalo spremite negdje na komp, a kontakte i ostalo na SIM karticu!!!
Ajoj, to bi bilo super.
Reci kad bi mi mogao to napraviti preko Team viewera.
Koliko to traje i šta ja treba da pripremim prije toga
U zadnje vrijeme dobijam jako puno pita preko PM za pomoć pri flashanju ICS ROM-a na SGS.
/cut
Bilo bi dobro i da kažeš ljudima da na tom podforumu pročitaju barem zadnjih 10ak stranica da vide sa kakvim se sve problemima susreću ljudi sa nedovršenim ICS-om da ne počnu poslije pitanja joj meni ne radi ovo, ne radi ono, kako sad sve to vratit na staro.
Ono što ja osobno prvo napravim prije flashanja nekog roma, to je da pročitam dobar dio podforuma od tog roma kako bi vidio kakvi se problemi pojavljuju, dali ih je komplicirano riješiti i dali se pojavljuju svima ili samo onima koji nešto krivo naprave. Kad sve odvažem tek onda odlučim dali ga staviti jer osobno nemam volje gubiti vrijeme na nešto bugovito jer mobitel trebam svaki dan.
Evo npr. jedna stvar koja me smeta je da tv-out ne radi sa hardwareskom akceleracijom kod gledanja videa. Zatim razni problemi sa zvukom, pa Viber ne radi kako treba čak i patchirani itd.
Ajoj, to bi bilo super.
Reci kad bi mi mogao to napraviti preko Team viewera.
Koliko to traje i šta ja treba da pripremim prije toga
sutra ujutro me zvrcni na skype. doma sam od 8 do 14
moj skype nick je ivke1011
sve je gotovo za 45 min
baterija mora biti puna
/cut
Bilo bi dobro i da kažeš ljudima da na tom podforumu pročitaju barem zadnjih 10ak stranica da vide sa kakvim se sve problemima susreću ljudi sa nedovršenim ICS-om da ne počnu poslije pitanja joj meni ne radi ovo, ne radi ono, kako sad sve to vratit na staro.
Ono što ja osobno prvo napravim prije flashanja nekog roma, to je da pročitam dobar dio podforuma od tog roma kako bi vidio kakvi se problemi pojavljuju, dali ih je komplicirano riješiti i dali se pojavljuju svima ili samo onima koji nešto krivo naprave. Kad sve odvažem tek onda odlučim dali ga staviti jer osobno nemam volje gubiti vrijeme na nešto bugovito jer mobitel trebam svaki dan.
Evo npr. jedna stvar koja me smeta je da tv-out ne radi sa hardwareskom akceleracijom kod gledanja videa. Zatim razni problemi sa zvukom, pa Viber ne radi kako treba čak i patchirani itd.
Tutorial sam stavio krenuvši od pretpostavke da su svi ovdje dovoljno razumni da shvate u što se upuštaju. Konačno, sve se poduzima na vlastiti rizik, zar ne?
A ako ih trebam voditi za ruku kroz svaku stavku na XDA kako bi vidjeli što na određenom romu radi a što ne - neka se ni ne upuštaju u potencijalno opasnu radnju kao što je flashanje ROM-ova. Sve lijepo piše.
Što se tiče konkretnog roma - imam ga na službenom mobitelu kojeg intenzivno koristim tijekom dana i nikakve, ali baš nikakve probleme nisam susreo. Viber radi savršeno, zvuk također i to u svim uvjetima, a o TV-outu i hardverskoj akceleraciji - to ne koristi garantirano 99,9% ljudi ovdje. Sa stok Gingerom sam živce pogubio nakon 10 dana korištenja, ovaj rom je za njega space shuttle...
sve je gotovo za 45 min
baterija mora biti puna
Ok, znači da napunim bateriju večeras, da li trebam pripremiti i USB kabel.
Reci mi točno šta mi sve treba da pripremim večeras
Ok ujutro se javim na skype
420chan.org // 7chan.org
dal postoji neka tema/rom/način/launcher koja odmah nakon otkljkučavanja moba baca u meni da nepostoje oni tabovi ...frend me pita pa da ja prosljedim pitanje pošto ja neznam :D
420chan.org // 7chan.org
hvala na odg-u ..
te sad imam jedno pitanje kaj mene zanima ... dal će cm objavit službenu verziju cm9?
Pa objavit će svakako, kad oni procjene da je verzija dovoljno dobra i da se može reći da više nije RC ...
U praksi da, ali vjeruj da ima ljudi kojima zna malo Zapeti na bootanju ili nešto slično i pocucla im nabrzinu bateriju, tako da ako prvi put flasha mob, onda svakako preporuka da ide sa punom baterijom ....
sve je gotovo za 45 min
baterija mora biti puna
Ok oko 9...10 h ču stupitu u kontakt sa tobom na Skype pa da mi napraviš to preko TeamViewra, moje Skype username je CroPape
Pozivam te preko Skype-a ali ne javljaš se.
Decki moze pomoc? imam problema sa sd karticom za i9000, dakle stavio sam 2 gb sd kartice unutra i pise da je umetnuta i pise kolko je slobodno sve lijepo ali nemogu nigdje nac datoteke koje su na toj sd kartici, frend iz razreda ima isti mobitel i njemu lijepo ocita sve st aje na sd kartici.. dakle ja odem u file manager external (tako nesto) sd, i meni nema nista unutra, on ima neki darky room, a ja ics 4.0.3 zna li tko ista o tome ili ima isti problem?
Skupilo se postova, a nisam bio pri netu par dana. 
Decki moze pomoc? imam problema sa sd karticom za i9000, dakle stavio sam 2 gb sd kartice unutra i pise da je umetnuta i pise kolko je slobodno sve lijepo ali nemogu nigdje nac datoteke koje su na toj sd kartici, frend iz razreda ima isti mobitel i njemu lijepo ocita sve st aje na sd kartici.. dakle ja odem u file manager external (tako nesto) sd, i meni nema nista unutra, on ima neki darky room, a ja ics 4.0.3 zna li tko ista o tome ili ima isti problem?
Pošto Nexusi nemaju vanjske SD kartice, a ICS-ovi su bazirani na ICS-u Nexus S-a nema 'external-sd' foldera u sdcardu. Umjesto toga nalazi se u 'emmc' , a ne u 'sdcard/external-sd'. Probaj s root explorerom, oi file managerom, androZIP-u ... svi mogu vidjeti taj emmc folder.
Što se tiče konkretnog roma - imam ga na službenom mobitelu kojeg intenzivno koristim tijekom dana i nikakve, ali baš nikakve probleme nisam susreo. Viber radi savršeno, zvuk također i to u svim uvjetima, a o TV-outu i hardverskoj akceleraciji - to ne koristi garantirano 99,9% ljudi ovdje. Sa stok Gingerom sam živce pogubio nakon 10 dana korištenja, ovaj rom je za njega space shuttle...
TV-Out radi, al ne radi hw akceleracija za njeg. Pa npr. videji koje si snimio štekaju na TV-u. Nisam detaljno testirao.
EEE ovako na mobu imam trenutno instaliran CyanogenMod-7-11162011-NIGHTLY-GalaxyS; KERNEL: 2.6.35.14-G7A2264A; Android vezija 2.3.7.... eh sada imam jedno malo pitanjce,da li postoji ikakva komanda da se ubrza samo otključavanje telefona. Kada stisnem tipku za otključavanje ili home button traje i po tri sekunde dok on skonta da sam ja to stisnuo. Nekada me to žestoko živcira.
Puno pozdrava svima :D
EEE ovako na mobu imam trenutno instaliran CyanogenMod-7-11162011-NIGHTLY-GalaxyS; KERNEL: 2.6.35.14-G7A2264A; Android vezija 2.3.7.... eh sada imam jedno malo pitanjce,da li postoji ikakva komanda da se ubrza samo otključavanje telefona. Kada stisnem tipku za otključavanje ili home button traje i po tri sekunde dok on skonta da sam ja to stisnuo. Nekada me to žestoko živcira.
flashaj drugi rom
samo ime ti kaže nightly, znaći svake noći update
ili flashaj sgs rom ili ics
flashaj drugi rom
Ovaj mi predobro radi. Računajući na brzinu mobitela prilikom paljenja, jačinu wireless signala i kada sam podaleko od rutera, brzina otvaranja poziva, poruka, net, brzina otvaranja aplikacija...... Sve je uredno, čak sam i prezadovoljan samo me to malo iritira. A to za Nightly, ovo je zadnja verzija
Evoo tu imaš i link http://download.cyanogenmod.com/?type=nightly&device=galaxysmtd. Znači nema više update, samo me to malo sikirica. Baterija mi traje po 48 sati malo net, malo aplikacije, porukice, pozivi, malo word i tako to... Kakav se kod tebe pokazao ICS???
flashaj drugi rom
Ovaj mi predobro radi. Računajući na brzinu mobitela prilikom paljenja, jačinu wireless signala i kada sam podaleko od rutera, brzina otvaranja poziva, poruka, net, brzina otvaranja aplikacija...... Sve je uredno, čak sam i prezadovoljan samo me to malo iritira. A to za Nightly, ovo je zadnja verzija
Evoo tu imaš i link http://download.cyanogenmod.com/?type=nightly&device=galaxysmtd. Znači nema više update, samo me to malo sikirica. Baterija mi traje po 48 sati malo net, malo aplikacije, porukice, pozivi, malo word i tako to... Kakav se kod tebe pokazao ICS???
Uskoro će i CM9 nightly.
flashaj drugi rom
Uskoro će i CM9 nightly.
Za mustuluka si :) Kao što Haris Džinović kaže :)
Hvala ti pomogo si stvarno je tako :)
Kakav se kod tebe pokazao ICS???
baterija odlična i brži od GB čak i stabilniji bez laga
dal netko zna dal postoji widget i onaj sat kakav ima sgs2?i ak da kak se zove