Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava

poruka: 5.989
|
čitano: 2.599.869
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava
KKristijan kaže...

Sto mslite,oce li portat CM9 na galaxy s plus?

mislim da hoce,  ako se ne varam ima tema na xda da se porta cm za sgs+ :D

Had a dream I was king, I woke up still king
14 godina

opet ja -_-

flashao stock rom preko odina za samsung galaxy s plus, kad ono zakljucan, ne moze sim kartica, a jos skidao firwmare od svog providera, moze li mi ko pomoci kako da otkljucam, bez da nosim nekome na servis i sl., nasao sam jedne upute na yt, sa aplikacijama galaxy s unlocker, busybox, no kad hocu da otkljucam kaze da imam problema sa busybox.om

ima li kakav drugi laksi bezbolniji nacin kako da ga otkljucam :/

Had a dream I was king, I woke up still king

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dakle, imam u stanu internet koji je preko iskonov internet ali da bi se konektirao trebam upisat šifru od carneta (edu.hr).

Da li je moguće kontektirati se sa ovim mobitelom na taj router?

A life? Cool! Where do I download one of those?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pošto radi u bridge modeu... Teško.
Medjutim... Imaš za 100-150 kn wireless router koji uštekaš u ethernet port na ovom routeru, i onda u configu podesiš username i password i normalno si na netu 24/7 kao kod routera koji nisu u bridge modeu. Ima i fora ak imaš kakav star gigaset se555 da ga flashaš.
Druga opcija je da rootaš mob i instaliraš jedan od pppoe programa na marketu
Tko pod drugim jamu, ja mu mamu.
17 godina
neaktivan

Ja se na one eduroam konekcije od faksova bez problema spajam koristeći carnetov user/pass.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dkc kaže...

Ja se na one eduroam konekcije od faksova bez problema spajam koristeći carnetov user/pass.

Gdje upišeš username i pass?

A life? Cool! Where do I download one of those?
14 godina
neaktivan

WiFi Advanced Config Editor, skini to s marketa.

15 godina
neaktivan

dajte ljudi ako se nekom da nek napravi facebook stranicu na hr kao npr http://www.facebook.com/OmizioBlog sto imaju ajfon korisnici. 

0 0 hvala 0
15 godina

Jel netko stavio ovaj zadnji ICS?

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1398223

Ja sam trenutno na 2.3.5 XXJVT pa me zanima jel se isplati to stavljati?

17 godina
Switch kaže...

Jel netko stavio ovaj zadnji ICS?

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1398223

Ja sam trenutno na 2.3.5 XXJVT pa me zanima jel se isplati to stavljati?

Ja imam njihov RC 3.1, i radi SAVRŠENO! Telefon mi služi kao službeni, znači ne mogu si dopustiti luksuz rušenja ili smrzavanja moba, i to se nikad do sada nije desilo.

Nema battery draina čak niti sa njihovim ''starim'' kernelom, mob mi traje dan i pol u vrlo intenzivno korištenje.

Imam na njemu NOVA launcher, i sve je toliko fluidno i brzo da me pomalo podjeća na WP7. U svakom slučaju preporuka, ali kažem - imam RC3.1 (4.0 je čak bio povučen radi nekih bugova).

Do NOT feed the troll!!
15 godina
Imaš neki dobar tutorial kako da ga najjednostavnije prebacim na ics?
17 godina

Nema tu tutoriala - napravi backup (uređaj ti je rootan, zar ne?), prebaci taj ROM na mob (internu karticu), ugasi mob. Kombinacijom tipki VOLUME UP-HOME-POWER uđi u Recovery mod na mobu.

Tipkama za volume navigiraš, power tipkom potvrđuješ. Klikni na wipe data/factory reset, potvrdi. Klikni na Wipe cashe, potvrdi. Klikni na Install .zip from sd card, potvrdi. Nađi ROM koji si maloprije spremio na mob, potvrdi, potvrdi.

I čekaj da se instalira novi ROM. I to je to!

Do NOT feed the troll!!
15 godina

Da, imam rootan mob.

Ma sad si razmišljam dal da stavim taj RC3.1 ili ovaj novi.

Malo ću još pročitati na XDA kakva su iskustva.

17 godina

Evo ja sam ga flashao s tim ROM-om, i radi savršeno. Testirat ću ga malo do sutra, pa napišem dojmove.

EDIT: primjetio sam da na virtualnoj tipkovnici više nema onog iritantnog ''mikrofona'', odnosno tipke za snimanje glasa. Sada je tu zarez, kao što je oduvijek trebao biti.

Ubacili su hrvatski jezik, sve je prevedeno vrlo korektno, ali pojavljuje se stara boljka - hrvatske fraze jednostavno su predugačke u odnosu na engleske, pa je sve napisano skraćeno: Uklj./Isklj. umjesto On/Off :), ili izlazi van okvira teksta.

Baterija mi se od jučer oko 18 sati do sada potrošila 23%, a bio sam neprekidno na WiFiju, igrao igru na zahodu i dosta čačkao po mobu. Vjerujem da baterija može trajati i dva dana uz manje intenzivno korištenje.

Do NOT feed the troll!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2012 10:51 (CrnaBitanga).
15 godina

Čitam gore da ima neki bug na tome 4.2 da ljudi izgube IMEI. E sad, neki izgube neki ne. Tebi je sve dobro prošlo?

I trebao bih napraviti nei EFS backup al nemam pojma kak to napraviti. Jesi upoznat s tim?

17 godina
neaktivan
Switch kaže...

Čitam gore da ima neki bug na tome 4.2 da ljudi izgube IMEI. E sad, neki izgube neki ne. Tebi je sve dobro prošlo?

I trebao bih napraviti nei EFS backup al nemam pojma kak to napraviti. Jesi upoznat s tim?

Nije 4.2 već 4.0.3. IMEI bug je zanemariv, zapravo i nema većih bugova na ICS Romovima. Bio sam dosta na Onecosmicovim buildovima ali mi se ne sviđa njihova politika stock ICS-a pa sam se prebacio na CM9 odnosno teamhacksungov build. Evo link:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1363593

Sad je baš izašao build 16 koji se skida trenutno. :D

Napravi s MyBackup Root kad ti je već rutan telefon. Ta aplikacija će ti backupat sve na vanjsku sd karticu u folder 'revare' ako se ne varam. Kad to završi taj folder za svaki slučaj prekopiraj na komp.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.2.2012 21:00 (Dkc).
15 godina
CrnaBitanga kaže...

Evo ja sam ga flashao s tim ROM-om, i radi savršeno. Testirat ću ga malo do sutra, pa napišem dojmove.

Evo i ja sam ga stavio malo prije i baš i nisam zadovoljan! Pa meni to lagga da boli glava. Pa onaj 2.3.5 je letio naspram ovoga.

Puno izmjenjenih stvari ima i treba se naviknuti. Ne sviđa mi se imenik. Ne moš sinkronizirati slike iz imenika sa fejsom. Jel ima neki drugi način da se to napravi?

17 godina
neaktivan
Switch kaže...
CrnaBitanga kaže...

Evo i ja sam ga stavio malo prije i baš i nisam zadovoljan! Pa meni to lagga da boli glava. Pa onaj 2.3.5 je letio naspram ovoga.

Puno izmjenjenih stvari ima i treba se naviknuti. Ne sviđa mi se imenik. Ne moš sinkronizirati slike iz imenika sa fejsom. Jel ima neki drugi način da se to napravi?

Friendcaster aplikacija s marketa.

16 godina
@DKC on misli na iCSSGS build RC4.2.

Samo da znate, romovi se mogu flashati i sa ext.sd.
420chan.org // 7chan.org
17 godina
neaktivan
8ax kaže...
@DKC on misli na iCSSGS build RC4.2.

Samo da znate, romovi se mogu flashati i sa ext.sd.

Ukoliko ne radi ugrađeni sync na buildu rc4.2 opet može koristiti Friendcaster.

Ta 2 roma su zapravo vrlo slični ...

14 godina
neaktivan
da li je 2.3.3 puno lošiji od 2.3.5 ili 2.3.6.,i kakva je potrošnja baterije na njima

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

E da... Ja sam imao ICSSGS RC3.1 koji je bio dobar ali mi vrag nije dao mira pa sam si instalirao Slim ICS 1.3.3 - to je slim verzija ICSa bez stvari koje meni ne trebaju. Uglavnom... Radi brže od ICSSGS, gore sam metnuo Semaphore kernel 0.8.0 i sad radi još brže.

Preporučam svima :)

Tko pod drugim jamu, ja mu mamu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Gerontius kaže...

E da... Ja sam imao ICSSGS RC3.1 koji je bio dobar ali mi vrag nije dao mira pa sam si instalirao Slim ICS 1.3.3 - to je slim verzija ICSa bez stvari koje meni ne trebaju. Uglavnom... Radi brže od ICSSGS, gore sam metnuo Semaphore kernel 0.8.0 i sad radi još brže.

Preporučam svima :)

Kak se stavlja taj kernel. Ja bih stavio na svoj RC4.2 jer čitam na xda da radi puno brže. Kontam staviti ovaj Devil's kernel http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=21780581&postcount=656

E sad me zanima kako. Jel ga prebacim na internu sd pa idem install zip from sd? Ili neki drugi način?

Skonto sve. Stavio sam i ja taj Semaphore 0.8.0 i zasad super radi, osjetno brže nego sa stock kernelom.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2012 15:09 (Switch).
14 godina
neaktivan

Pozdrav svima, novi sam na forumu i imam par pitanja u vezi s i9000....bia bi puno zahvalan pametnijima od mene ako mi mogu pomoć!

Evo ovako:

1. Kakav je s i9000 na ice cream sandwichu? Jel mi se isplati instalirat taj os, sad sam trenutno na verziji gingerbread 2.3.3 koju sam stavia preko Kiesa. Nije loš, mob radi dobro, ali sam znatiželjan za novim stvarima pa me zanima...

2. Postoji li neki program na marketu koji mi omogućuje da mi se alarm upali ujutro ako je mob ugašen? To je prije bilo moguće na starim Nokia mobitelima, sad na ovome nije, a to mi je bitno zbog baterije a i nisam navika da mi je mob upaljen cilu noć...

3. Kako ću maknit onaj iritirajući t-mobile startup screen? Ide mi na živce....

Hvala!

...borac za bolje danas, glasajte za nas!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
major_tom84 kaže...

Pozdrav svima, novi sam na forumu i imam par pitanja u vezi s i9000....bia bi puno zahvalan pametnijima od mene ako mi mogu pomoć!

Evo ovako:

1. Kakav je s i9000 na ice cream sandwichu? Jel mi se isplati instalirat taj os, sad sam trenutno na verziji gingerbread 2.3.3 koju sam stavia preko Kiesa. Nije loš, mob radi dobro, ali sam znatiželjan za novim stvarima pa me zanima...

2. Postoji li neki program na marketu koji mi omogućuje da mi se alarm upali ujutro ako je mob ugašen? To je prije bilo moguće na starim Nokia mobitelima, sad na ovome nije, a to mi je bitno zbog baterije a i nisam navika da mi je mob upaljen cilu noć...

Hvala!

1. 2.3.3 ima battery drain. Prati u postavkama da ti Android OS ne prelazi 10ak %. Isplati se ako ti neće faliti Samsungove stvari (touchwiz launcher, samsungove aplikacije za kameru, radio itd.) Uglavnom možeš vratiti kad hoćeš na gingerbread.

2. Ne postoji. Jednostavno aplikacije ne rade dok se OS ne podigne (slično kao i na kompu). Možeš navečer upaliti 'Airplane mode' koji će ugasiti sve mreže pa te neće nitko ometati, a i baterija će se nešto sitno potrošiti.

3. Moraš rootat telefon da bi to napravio. Ako ti je rootan onda s root explorerom ili sličnim file managerom u system/media/audio pa bi se tamo trebalo to nalaziti.

17 godina
major_tom84 kaže...

Evo ovako:

Hvala!

1. ICS je u odnosu na stock (tvornički) Ginger kao Win7 u odnosu na WinXP. Netko se možda i neće složiti, ali to je činjenica. ICS za Galaxy S ne postoji kao službeni update, ali postoji dovoljan broj alternativnih ROM-ova. Ovo je jedan od najpopularnijih i najboljih: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1398223. Tutoriala za flashanje ima dovoljno na netu, a i vrlo je jednostavno, pa to neću ovdje navoditi.

2. Nema. Kolega je već objasnio. Jednostavno, nema potrebe za gašenjem moba! To je stara navika preostala od vremena NiMH baterija, i u današnje vrijeme beskorisna.

3. Moraš rootati mobitel - ovdje ćeš naći kako: http://samsunggalaxysforums.com/showthread.php/91-Tutorial-How-to-debrand-and-flash-newer-firmware-to-your-Galaxy-S. Mob možeš lako vratiti u tvorničko stanje ako ga flešaš sa stock ROM-om (vraća ti se i garancija).

NAPOMENA - prilikom flešanja novog moba vrlo je poželjno napraviti data wipe/factory reset, što znači da BRIŠEŠ SVE PODATKE! Znači, stavi neku sd karticu u mob, sejvaj osobne podatke, slike, glazbu na nju kako ne bi sve bespovratno izbrisao!

Do NOT feed the troll!!
14 godina
neaktivan

Stavio sam taj ICS na koji si dao link i super je.Usporedba ti je bas dobra sa win xp i 7 to je to ..Bas sam zadovoljan ljepo izgledaju  samo moram priznat da su malo laggy ..Dal je netko uspio to rjesit?mozda neki OC?ili tak nes na cm7 se dalo povisit na 1200 jel ima tak nest tu?

AMD-ATI

0 0 hvala 0
17 godina
mirza64 kaže...

Stavio sam taj ICS na koji si dao link i super je.Usporedba ti je bas dobra sa win xp i 7 to je to ..Bas sam zadovoljan ljepo izgledaju  samo moram priznat da su malo laggy ..Dal je netko uspio to rjesit?mozda neki OC?ili tak nes na cm7 se dalo povisit na 1200 jel ima tak nest tu?

Stavi Semaphore 0.8.0 kernel odavde: http://www.semaphore.gr/downloads/gt-i9000-ics. Flešaš isto iz recovery moda (VOLUME UP-HOME-POWER, zip from sd card, itd, itd...)

Imaš opciju povišenja takta. Ali isto tako stavi i NOVA launcher, puno bolje od stocka, brže i fluidnije. Imaš link na XDA, da sad ne tražim, idem gledat film i pit vince sa ženkom :)

Do NOT feed the troll!!
15 godina

Slažem se sa svim gore navedenim. Danas stavio Semaphore 0.8.0 i i sad mi sve radi savršeno tako da preporučam. Sad još samo taj Nova launcher stavim ak mi se dopadne.

14 godina
neaktivan

da sve to u kompletu je jako dobra stvar i svakako preporucam:D

evo linka za NOVA u http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1389071

AMD-ATI
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2012 22:13 (mirza64).

0 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice