Review: Nokia C5

poruka: 22
|
čitano: 8.927
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran

Ovo su prvi dojmovi potpuni review cu napisati za par dana.

Poslije koristenja Sony Ericsson-a, imate osjecaj kao da drzite neki vrhunski model. Materijali koji su koristeni iznimno su ugodni, mobitel je tanak te oblikom odlican (obican).

Mobitel ostavlja jak dojam cvrstoce.

Kamera do sada se nije pokazala savrsenom, ali uslikao sam par slika.

Najgora osobina ovog jest njegov ekran, odlicnih je dimenzija, ali ima ogroman problem kuta gledanja. Naime, mobitel je potrebno malo zarotirati i postaje neupotrebljiv. Na zarkom suncevom svjetlu je takodje neuptrebljiv.

Brzina samog mobitela jest nevjerovatna, krstarenje izbornicima je jako, jako brzo.

REVIEW:

Napisati cu po redoslijedu gsmarena-e (ali svojim misljenjem, naravno).

Ovo je mobitel sa najboljom tastaturom koju sam ikada probao. K770i kojeg sam koristio (dok se nije bez razloga pokvario) je imao dosta dobru (razmaknute tipke). No, ovaj mobitel ima nevjerovatnu tastaturu. Ako vas imalo zanima prakticnost mobitela, trebali biste kupiti nesto ovakvo.

Kvalitetu design-a procijenite sami, nekome ce se svidjeti, nekome nece. Meni se jako dopao, mogu reci da je to bila ljubav na prvi pogled.

Mobitel je standardnih dimenzija i lagan je. Ako itko nosi mobitel okacen na jednu od nekada popularnih ogrlica (na duzim putovanjima ja ga zakacim, jer slusalice koje posjedujem idu oko vrata), s ovim nece imati problema. Osim cinjenice da cete se napatiti da je provucete kroz rupicu koja se neprakticno nalazi na donjem lijevom kutu uredjaja.

Poklopac batereije je izgradjen je od aluminija, sto neki uzimaju za plus. Nema sanse da na ovom aluminiju ostavite trag masnim prstima (nakon jela ili slicno).

Ovaj mobitel koristi Symbian OS, v9.3, Series 60 rel. 3.2. Vjerujem da vam samo ime ne znaci nista, ali ovaj sustav je odlican. 

Na desktopu (dno) mozete postaviti shortcut-e do proizvoljnih funkcija (i naknadno instaliranih programa).

Na vrhu se nalaze kontakti sa svojim slikama (kontakti koje vi postavite).

Izmedju shortcut-a i kontakata nalaze se podatci o e-mail racunu.

Sve navedeno iznad moze se iskljuciti tako da vam ostane prazan desktop.

Nikakav Ovi sadrzaj nisam koristio, ne mogu vam nista reci oko toga.

Kvaliteta zvuka (na slusalicama) ovog uredjaja je nevjerovatna u poredjenju sa Samsung Monte-om. Slusalice koje dodju uz mobitel nisu in-ear, te nemaju veliku kvalitetu zvuka.

Nekima ce posluziti jer imaju mikrofon, te dugme za odgovaranje na pozive. Ja sam koristio OVE.

Ugradjeni zvucnik je dovoljno jak. Kao i skoro svi, podrzava vibraciju.

U poredjenju sa Samsung Monte-om, ovaj mobitel ima bolju kameru. 3.2 Mp biti ce dovoljno svima (koji od kamere za mobitel ocekuju kameru za mobitel). Mana je to sto nema autofokus. LED blic, iako je mali biti ce dovoljan. Slike sa ukljucenim blicem uslikane u uvjetima kisnog dana i upaljene rasvjete biti ce bolje od onih bez blica. Pozadina ce ostati kakva jest (ne samo crna kao na nekim drugim mobitelima).

Galerija je horizontalna, a kako ovaj mobitel nema akcelerometar, nista se nece okretati zajedno sa mobitelom.

Music player ili glazbeni svirac, rijesen je bolje nego na Sony Ericsson-u i Monte-u. Klasicno.

Pjesme, izvodjaci, albumi i playlist-e, zanrovi i skladatelji jesu ono sto cete naci. Veoma je jednostavno prilagoditi sve.

Sto se tice datoteka, mozete ih spremiti na 2GB Micro SD kartice, koja dodje u skromnoj kutiji mobitela. Na ovom mobitelu office datoteke mozete samo pregledavati, ne uredjivati. Mobitel ima ugradjen File manager, pa cete moci istrazivati i foldere koji nisu u galeriji. File manager je odlicno rijesen, klasican je. 

Mobitel dolazi sa predinstaliranim aplikacijama za poznate drustvene mreze i Youtube.

U mogucnosti je da cita vase poruke (ako su na engleskom jeziku).

Video (osim onog iz glalerije) gledati cete Real player-om.

Instalacije programa su iznimno jednostavne. Osim onih sa isteklim certifikatom, to cete rijesiti promjenom datuma.

Ako duze drzite Menu tipku na monitoru ce vam se prikaziti Task manager. Super stvar. Ipak, ovo je smartphone.

Nokia C5 ima Search, kao i na Windows-u (uz mogucnost odredjivanja onoga sto trazite, npr. muziku, kontakte, poruke, slike...). Rezultati pretrage biti ce prikazani vrlo brzo.

Najveca mana ovog mobitela jest nedostatak Wi-Fi-a, koji bi ga upotpunio. Podrzava sve ostale oblike prenosa podataka, ali ovaj ne.

Kao sto sam rekao ekran ima nekih problema, no moci cete zivjeti uz njih (premda otezano). Kvaliteta same slike je stvarno odlicna.

Pritiskom na dugme za iskljucivanje uredjaja naici cete na par zanimljiv opcija. Kao sto su iskljucivanje memorijske kartice (mozete je izvaditi bez gasenja mobitela), te zanimljivi Power saving mod, koji ce iskljuciti neke aplikacije i maksimalno smanjiti osvjetljenost ekrana.

Do sada nisam potrosio bateriju, a igrao sam raznih igara (Worms World party je odlicna, kao i Rayman).

Ako sam trebao reci jos nesto, pitajte.

EDIT:

Koristi Micro USB kabal duzine 10cm (ukljucujuci jack-ove), vrhunske kvalitete, kako kabla tako i konektora, gumiran i jako cvrst. No kratak.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.10.2010 14:05 (Mentalist).
Moj PC  
10 0 hvala 11
16 godina
protjeran

Eto, ako imate pitanja recite.

Ako hocete da odvrtim neke benchmark-e, dajte mi link i staviti cu rezultate.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sta imaju benchmarci za Nokiu?*

Znam recimo jedino za ekran ono nesto :P

Da se osvrnem na prvu recenicu, ja imam W995i, ispadao je sa visina i do -5m, otvoren, zatvoren, na ekran, na bokove, ispadala baterija, i nista mu nije, klizni mehanizam se ni pomakao nije, ima onaj fini osjecaj aluminija, sta fali kvaliteti :/, imao sam i K850i, K700i, K810i i nikom nista,a nisam nijednog mazio

*EDIT: Mislio sam opcenito mobitele, ne Nokiu

The ONE and ONLY!
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.10.2010 17:27 (PLASMAorLCD).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Review: Nokia C5
PLASMAorLCD kaže...

Da se osvrnem na prvu recenicu, ja imam W995i, ispadao je sa visina i do -5m, otvoren, zatvoren, na ekran, na bokove, ispadala baterija, i nista mu nije, klizni mehanizam se ni pomakao nije, ima onaj fini osjecaj aluminija, sta fali kvaliteti :/, imao sam i K850i, K700i, K810i i nikom nista,a nisam nijednog mazio

K770i ne odise kvalitetom. Najvise zbog one jeftine, sjajne linije koja se nalazi na cijelom boku.

Od ovog mobitala jednostavno ne ocekujete da pukne nakon pada, takva je plastika. 

Nije totalno (i deklarirano) otporan na padove, kao moja stara Nokia 5500 (suza na oku).

15 godina
neaktivan

Taj sam preskocio, ne svida mi se Smijeh

Prvi mob mi je bila Nokia, zadovoljavala je mi je sve uvjete i stvarno je kvalitetna bila, ali doslovno mrzim onaj njihov meni i inace software

Ima li ovo WI-FI?

EDIT: Vidim tek sad....

The ONE and ONLY!
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.10.2010 17:36 (PLASMAorLCD).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Bravo majstore samo naprjed

Operation Flashpoint
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Super review, vidi se da ti ne fali objektivnosti sto se ovoga tice.

Takoder, super mid range mobitel!

Steta sto nema TS i Wi Fi. :D

- Psiho246
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Trebao si tu recenziju ovdje smjestit:

http://www.bug.hr/digitalije/mobiteli/nokia/c5/809.aspx

[=XII=] (_.:BRUNO:._) /////// Work less, relax more
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Šef kaže...

Trebao si tu recenziju ovdje smjestit:

http://www.bug.hr/digitalije/mobiteli/nokia/c5/809.aspx

Eto kopirao sam, valjda ce mi priznati trud.

16 godina
odjavljen
PLASMAorLCD kaže...

Sta imaju benchmarci za Nokiu?*

Znam recimo jedino za ekran ono nesto :P

*EDIT: Mislio sam opcenito mobitele, ne Nokiu

Imaš jBenchmark. A na Sony Ericssonu imaš servisni test: >*<<*<*

Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697
16 godina

imas neki 3d cmark za symbian.

reci fps iz prvog testa.ja sam na nokiji n95-2 imo oko 70fps.
(dualcore 334mhz,128mb ram,HW gfx accelerator)

EDIT : Zove se SPMark.

Jedna slikaCoolBelji se

WHAZAAAAAAAAAAAP!!!!!!!
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.10.2010 11:02 (8ax).
16 godina
neaktivan

Evo, ako netko hoće istestirat mobitel na crsh testu, posudite ga mom frendu. 

Trenutno mu je najizdržljivija Nokia 2330, koja se drživveć četri mjeseca (što je njegov rekord), uglavnom evo lista što se sve radi na crash testu.

1. Jedanput opali čekićem u mobitel                        10 bodova.

2. Baci mobitel punim šutom u zid                         25 bodova

3. Poljevanje mobitela vodom, zatim stavljanje istog u benzin     50 bodova

4. Igranje nogometa s mobitelom, koristit prave kopačke        100 bodova

5. Bacanje mobitela sa 12 metara/gaženje mobitela autom      200 bodova

Nokia je preživjela sve, al još uvijek nije obavljan  peti test.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png

0 5 hvala 0
15 godina
neaktivan

je li display bas toliko los ??

citao sam da nije bas najboljeg kvaliteta, al na suncu tako brzo postane neupotrebljiv ?

16 godina
protjeran
ismar89 kaže...

citao sam da nije bas najboljeg kvaliteta, al na suncu tako brzo postane neupotrebljiv ?

Ne tako brzo, nisam imao iskustva sa ovim modernijim mobitelima, no cujem da je i sa njima slicno. Ekran se dakako moze iskoristiti tako sto se okrenes, pa zrake sunca ne padaju direktno na povrsinu ekrana.
15 godina
neaktivan
Mentalist kaže...
ismar89 kaže...

Ne tako brzo, nisam imao iskustva sa ovim modernijim mobitelima, no cujem da je i sa njima slicno. Ekran se dakako moze iskoristiti tako sto se okrenes, pa zrake sunca ne padaju direktno na povrsinu ekrana.

sta bih trebao znat o tom mobitelu prije nego ga uzmem, vidim da si ga imao neko vrijeme i procitao sam review, ali to su ipak prvi dojmovi..sta mozes rec nakon duzeg koristenja ?

16 godina
protjeran
ismar89 kaže...

sta bih trebao znat o tom mobitelu prije nego ga uzmem, vidim da si ga imao neko vrijeme i procitao sam review, ali to su ipak prvi dojmovi..sta mozes rec nakon duzeg koristenja ?

Za praktican rad je odlican, ne znam koliko se volis zezati oko tih stvari... Ima nekih zanimljivih stvarcica (aktivni desktop), no to lako mozes pogasiti u opcijama.

Ispao mi je da sada 3 puta, od toga 2 puta posteno. Nista se nije desilo.

Nasao sam manu u kameri, naime, ako volis super ciste fotografije ovim aparatom neces ih uslikati jer ima neki filter koji zamrlja malo fotografiju. Mozda se moze i iskljuciti.

Slika jako brzo (dosta brze od K800 i onih sporih Nokia, rijetke su fotografije mutne zbog pokreta drhtave ruke).

Ono sto zelis od mobitela (osim Wi-Fi) on ima. Uz to ima novi Symbian kojeg je prelijepo koristiti.

Ako te zanima nesto, pitaj.

15 godina
neaktivan

jos sam negdje procitao da je jako tih, i vibracije jako slabe (sa tih mislim kad pustas muziku na zvucnik), je li istina?

16 godina
protjeran
ismar89 kaže...

jos sam negdje procitao da je jako tih, i vibracije jako slabe (sa tih mislim kad pustas muziku na zvucnik), je li istina?

Ne, glasniji je od prosjeka. Za vibraciju vrijedi isto.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.11.2010 18:42 (Mentalist).
16 godina
protjeran

Samo da kazem do sada sam samo jednom napunio bateriju (punjacem), uz to sto mi je prva dva dana bio spojen na PC par sati.

Punio sam u petak zadnji put, sad ima 4 od 6 crtica.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Da li je C5 moguće dekodirati za neku razumnu cijenu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Review: Nokia C5
Eyekool kaže...

Nekih 100kn

17 godina
Re: Review: Nokia C5
mario1990 kaže...
Eyekool kaže...

Nekih 100kn

Gdje?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice