Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.765
|
čitano: 13.753.886
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
u2Noobish4Me kaže...
tonix8 kaže...
u2Noobish4Me kaže...

lumia ima jaču bateriju i kameru, 

G2 ide do 6h Screen on time-a, što je stvarno jako dobar rezultati i to još na stock postavkama. 

Po meni, G2 je ipak bolji izbor jer WP jednostavno jako sporo napreduje.

Why so serious?
14 godina
Cordas kaže...
u2Noobish4Me kaže...
tonix8 kaže...
u2Noobish4Me kaže...

lumia ima jaču bateriju i kameru, 

G2 ide do 6h Screen on time-a, što je stvarno jako dobar rezultati i to još na stock postavkama. 

Po meni, G2 je ipak bolji izbor jer WP jednostavno jako sporo napreduje.

"sporo napreduje" te rijeci su vazile do danas, izasao je wp8.1 pa pogledaj sto donosi  ;)

ali opet android je iskusniji os,  on ako zeli nesto novo, jer danas su rijetki ko ima windows phone a kamoli lumia 1520 ;)

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are
14 godina
medoplavi kaže...
dinos3 kaže...
medoplavi kaže...
Treba mi mala pomoc u izboru uredaja,sto uzeti od ovog ponudenog i razlog:
1. LG Optimus F6 LTE
2. Sony Xperia M purple
3. HTC Desire 500 white
4. Alcatel One Touch Idol

Ja bi uzeo HTC Desire 500.

razlog zasto htc a ne lg pozitivno negativno....tnx

Zbog boljeg procesora, prednje i zadnje kamere.

12 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

Suzio sam odabir novog smartphona na sljedece telefone: GS5, 5S, Note 3 ili HTC ONE, i jos uvjek nezz koji da uzmem, u mojoj tarifi u t-mobileu(XL) svi imaju slicne cijene, molim pomoc.

10 Samsung Galaxy S5
6 Samsung Note 3
6 HTC ONE 2014 model
3 IPhone 5S
5 Nesto trece, predlozite
Prodajem GTX 550TI GS, AMD A8-3870k i Gigabyte maticnu
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.4.2014 23:43 (Skillzor69).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Jel se meni cini ili je HTC One (m7) maknut iz ponude u tcom webshopu?!

Do jucer sam gledao i bio je tamo da dolazi uskoro a sad ga uopce nema {#}

Imali netko nekakva saznanja?!

0 0 hvala 0
14 godina
Skillzor69 kaže...

Suzio sam odabir novog smartphona na sljedece telefone: GS5, S5, Note 3 ili HTC ONE, i jos uvjek nezz koji da uzmem, u mojoj tarifi u t-mobileu(XL) svi imaju slicne cijene, molim pomoc.

Šteta ovih glasova, S5 nikako ne bi trebao biti ispred HTC-a One (m8).

Why so serious?
14 godina

to je tvoje misljenje

kao i moje da je htc unazadovao izbacivanjem OIS, neosjetno poboljsana kamera te on screen tipke 

ja sam glasao za Note 3 ali i GS5 je odlican izbor

4 2 hvala 1
12 godina
neaktivan
Indestructible kaže...

to je tvoje misljenje

kao i moje da je htc unazadovao izbacivanjem OIS, neosjetno poboljsana kamera te on screen tipke 

Mislim da cu ipak ic na Note 3, ima onaj "premium dizajn" isto mi se jako svidja onaj Action Memo, jer dosta toga biljezim i zapisujem isto tako dosta brojeva dobivam, pa ce mi S-Pen i Action Memo olaksat posao i isto ima dosta toga sto mi se dopada kod njega. Nije jos nista sigurno ali mislim da trenutno N3 ima prednost kod mene, S5 i 5S mi se svidjaju zbog Touch ID-a ili Finger scanner-a. Kao sto sam napisao nista jos nije sigurno.

Prodajem GTX 550TI GS, AMD A8-3870k i Gigabyte maticnu
12 godina
neaktivan
Indestructible kaže...

to je tvoje misljenje

Ja se slazem sa kolegom da je HTC One bolji izbor trenutno. Ta kamera kod HTC Ona je napravljen za prosjecnog korisnika sto nikako nije losa stvar nego sasvim suprotno.

O dizajnu HTC-a i Samsunga bolje da ne pricam. Trenutno nemam ni jedan od navedenih uredjaja ali cekam da HTC One (stari ili novI) dodje u ponudu pa da ga uzmem ;)

17 godina
neaktivan

Ako nekoga zanima evo jedan solidan uređaj za početnike, po relativno niskoj cijeni. 

Samsung Galaxy Young - 398kn + 398kn na računu korz sljedećih 18 mj.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.4.2014 23:10 (Balvan8).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Skillzor69 kaže...
Indestructible kaže...

to je tvoje misljenje

Mislim da cu ipak ic na Note 3, ima onaj "premium dizajn" isto mi se jako svidja onaj Action Memo, jer dosta toga biljezim i zapisujem isto tako dosta brojeva dobivam, pa ce mi S-Pen i Action Memo olaksat posao i isto ima dosta toga sto mi se dopada kod njega. Nije jos nista sigurno ali mislim da trenutno N3 ima prednost kod mene, S5 i 5S mi se svidjaju zbog Touch ID-a ili Finger scanner-a. Kao sto sam napisao nista jos nije sigurno.

ja sam lako mogao zavrsiti na Note 3 ili LG G2, od kupovine ovog drugog me odbilo to sto nema utora za memorijsku, jer od 16 giga 10 mi je dostupno i to mi je jako malo, a mislim da sam negdje i procitao da tokom snimanja videa nocu video framerate opadne negdje na oko 15 fps, ali uredjaj je divan, ne volim on screen tipke ali zbog njega bih zrtvovao

a od notea 3 je bila kod mog opereatera visoka cijena, iako je uredjaj velik, tokom prvog drzanja u ruci malo sam se navikao,  ali eto cijena je presudila na neki nacin

ali posto sam ganjao nokiju i windows phone, jer sam zelio se malo udaljiti od androida iz nekih svojih razloga, odluka je pala na lumia 1020 i mogu reci da sam zadovoljan, ali slijedeci telefon sigurno nece biti vise nokia

postao sam previse nostalgican prema symbianu, a poslije sad ovog updatea wp8.1 koji je dosta toga iskreno dobra donio, nema mi onog feelinga Nokie, ne znam kako da rijecima opisem

necu dalje spamati ali eto to je moje misljenje, Note 3 ili GS5 neces pogrijesiti kako god

17 godina

daj mi reci, ja se dvoumim izmedu nekih nokia i bas mi to ogranicenja gb tj sto nema micro sd opciju cini mozda najveci problem. Koliko je uopce dosta tih 32 giga? jel gledam najvise sto bi trosio je na slikanje i snimanje.Pa ne znam kolko to obicno zauzima.I koliko ti traje bateija prilikom snimanja / slikanja ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ma 32gb je dosta,sigurno...i 16gb je cisto ok,ne vidim kako je nekom to malo...

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

ma da ni na ovom svojem nemam toliko imam 2-3 gige,samo me zanmalo prilikom slikanja snimanja,jer ne vidim kako mogu icim drugim popunit tu kolicinu (iznimaka ima uvjek :p ) .Recimo da sam vani pa odlucim nesto slikat ili snimat tipa sat-dva...

ona dva kaj se meni cine ok je 820 i 925 ( ili cekat 930 da izade sad u 6 mjesecu) - jedino sto me najvise  muci je taj prostor (makar da znam nije to toliko bitno ali opet - planiram uzet mob na poduze vrijeme tj dok ne krkne  :P)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
cropunk kaže...

ma da ni na ovom svojem nemam toliko imam 2-3 gige,samo me zanmalo prilikom slikanja snimanja,jer ne vidim kako mogu icim drugim popunit tu kolicinu (iznimaka ima uvjek :p ) .Recimo da sam vani pa odlucim nesto slikat ili snimat tipa sat-dva...

ona dva kaj se meni cine ok je 820 i 925 ( ili cekat 930 da izade sad u 6 mjesecu) - jedino sto me najvise  muci je taj prostor (makar da znam nije to toliko bitno ali opet - planiram uzet mob na poduze vrijeme tj dok ne krkne  :P)

Ako su ti slike problem uvijek ih mozes prebaciti na komp kada vidis da si na knap s memorijom ili znas da ce ti trebat za snimanje ili slicno.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s- ostao Nexus 5
14 godina
cropunk kaže...

daj mi reci, ja se dvoumim izmedu nekih nokia i bas mi to ogranicenja gb tj sto nema micro sd opciju cini mozda najveci problem. Koliko je uopce dosta tih 32 giga? jel gledam najvise sto bi trosio je na slikanje i snimanje.Pa ne znam kolko to obicno zauzima.I koliko ti traje bateija prilikom snimanja / slikanja ?

meni dosta, slikam u dng formatu sto znaci da su slike vece, a kad ih gledas preko kompa onda imas dva fajla, jedan jpeg format jedan .dng

video snimanje takodjer zna pojesti memoriju

ne sjecam se tacno, ali imas 26 gb slobodnog prostora, a nedavno mi je bio natrpan aplikacijama, muzikom, igrama, slikama, videima svasta nesta i bilo je ostalo slobodno 19giga, da nije izasao wp8.1 i da nisam radio reset uredjaja jos bi to islo dole, znaci eto potrosio sam negdje 7 giga, dok recimo na lg g2 imam 10 giga dostupnih od 16, potrosim 7 ostane 3 gige, a sigurno bi na androidu imao veci broj aplikacija i igara, sto znaci i jos manje dostupne memorije, s tim bih jos spremio neke apk fajlove, dokumente na sd karticu, naravno da je podrzava lg

a sad, kamera ocekivano jede bateriju, ali nisam testirao izdrzljivost, pa ti ne bih znao reci tacno

spominjem lg g2 zbog iznad forumasa koji je rekao da je 16 giga dovoljno, pa i bilo bi dovoljno da je svih tih 16giga dostupno, i naravno, ovo govorim za sebe, a zar nije najbolje uvjek imati viska memorije, od viska glava ne boli

14 godina
neaktivan

Naravno,nikom ne smeta viska ...al i tih 10gb je cisto ok..ako ti je malo uvijek mozes slike i videa prebacit na komp kao sto je kolega iznad rekao..ugl.nece ti bit problem tih 16gb,al ako imas priliku 32gb jos bolje..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
cropunk kaže...

Snimanje i slikanje u principu troše bateriju koliko i igrice, znači dosta... Bitrate današnjih flagshipa na 1080p rezoluciji je nešto ispod 20 Mbps, odnosno nešto iznad 100 MB po minuti.

Ovako ti ide računica odoka, može varirati gore dolje, ovisno o korisniku:

32GB navodne memorije

-cca 10% reda radi, znamo svi zašto = 29 GB

-cca 4-5 GB na sistem = 24 GB slobodno ostaje za korisnika

-aplikacije - s vremenom cca 1 GB = 23 GB

-par igrica - cca 1-2 GB = 21 GB

-nešto muzike = 20 GB

-dikoja slika skinuta s neta, video klipovi i slično = 19 GB

-slikanje s kamerom, cca 3 MB po slici, 500-600 slika = 17 GB

-snimanje s kamerom, cca 100 MB minuta, 2 sata snimanja = 5 GB slobodno

Ostaje ti na kraju mjesta za još pola sata snimanja i koju stotinu slika ili možda za stavit koju seriju na mob...

E sad ti sam sebi zbroji i oduzmi koliko čega imaš više, manje al to je u principu to..

Video najviše oduzima, ali 32 GB bi ti trebalo biti oke. Kad nasnimiš previše svega, morat ćeš prebaciti na komp.

16 GB je danas svakako premalo jer ti obično ostane jedva 10 slobodno u startu..

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
17 godina

hvala na odg, ma lako ako sam ja doma pa prebaci na komp to nije problem,vec ako sam vani dan dva pa slikam ili ako sam na koncertu pa se jos dodatno snima.zbog toga sam mislio,inace lako,skine se na komp obrise i eto novog (starog) mjesta.

Uglavnom Indestructible i  pogotovo EchoOne na detaljnom izracunu. Echo ma mene najvise to snimanje zanimalo ,koliko bi to islo bez prebacivanja(ako nisam u blizini kompa)

jos jenput thx

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
cropunk kaže...

hvala na odg, ma lako ako sam ja doma pa prebaci na komp to nije problem,vec ako sam vani dan dva pa slikam ili ako sam na koncertu pa se jos dodatno snima.zbog toga sam mislio,inace lako,skine se na komp obrise i eto novog (starog) mjesta.

Uglavnom Indestructible i  pogotovo EchoOne na detaljnom izracunu. Echo ma mene najvise to snimanje zanimalo ,koliko bi to islo bez prebacivanja(ako nisam u blizini kompa)

jos jenput thx

Ma nemaš na koncertu možda sat vremena da baš snimaš cijelo vrijeme, ali opet i to je kojih 6GB. Više bi te trebala u tom slučaju baterija brinuti. Nisam sad siguran točno koji mobitel imaš na piku, ali primjer ću ti uzet Note 2 koji inače izdrži solidnih 5h screen on, no kontinuiranim snimanjem videa možeš pocuclat bateriju za možda čak 2 sata. Nisam radio test, pa možda pretjerujem, možda bi i 3 sata moglo, al nekako sam skeptičan.

Full HD snimanje videa troši dosta procesorske snage + cijelo vrijeme je uključen zaslon...

P.S. S Lumiom 1020 bez one dodatne baterije nemoj previše minuta snimanja očekivati, ali sa 1520 bi već mogao dosta.

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
17 godina

pa 1520 mi jedino smeta velicina,6 mi ipak k nekak prevec za mob.

Ma imao na piku 925 tj 930 ako bi cekao dok izade (vise momorije 32gige + novestvari-poboljsane).i 820 jer ima 1 gigu rama i micro sd, dok 925 je jaca jel ali ogranicena memorijom (samo 16 - ali zato bi mozda ipak isao na 920 ima 32),kao sto gore vec napisah prije.

znaci ako bi maknuli 820 zbog memorije .ako gledamo da mi ovih 32 ok za sve - onda 920 ili cekat 930.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Definitivno 930 pricekaj tih mjesec ipo dana. To ti je prakticki par tjedana samo, a neces pozalit ;)

I naravno 32 GB :)

12 godina
neaktivan

Ovi u tcomu su mi jaki haha dosao im je htc one (m7) u ponudu ali sad umjesto xmini zvucnika daju micro sd karticu koja uopce ne ide unutra >.<"

I jos jednu stvar ne razumijem. Cijena S4 bez ugovora je 6098 kn a htc one-a  5698 kn al zato cijene S4 u pretpalti su od 200 pa do 500 kuna jeftinije?!

Ja neznam ko je tu lud...

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
naPerk777 kaže...

Ovi u tcomu su mi jaki haha dosao im je htc one (m7) u ponudu ali sad umjesto xmini zvucnika daju micro sd karticu koja uopce ne ide unutra >.<"

I jos jednu stvar ne razumijem. Cijena S4 bez ugovora je 6098 kn a htc one-a  5698 kn al zato cijene S4 u pretpalti su od 200 pa do 500 kuna jeftinije?!

Tcom i VIP su ŽESTOKA mafija oko tih njihovih tarifa. Nemoj se ništa čuditi, mobiteli koji u slobodnoj prodaji koštaju 3000kn oni će ih prodavati za 6000kn...

12 godina
neaktivan
Deawood kaže...
naPerk777 kaže...

Tcom i VIP su ŽESTOKA mafija oko tih njihovih tarifa. Nemoj se ništa čuditi, mobiteli koji u slobodnoj prodaji koštaju 3000kn oni će ih prodavati za 6000kn...

Sta onda najbolje u tele2 uzeti? I da li uzeti odmah ili pricekati tjedan dva da izadje novi one pa da padne cijena ovom starom ili se ta cijena nece jos korigirati? Dosta mi je hitno potreban mob :/

14 godina
cropunk kaže...

pa 1520 mi jedino smeta velicina,6 mi ipak k nekak prevec za mob.

Ma imao na piku 925 tj 930 ako bi cekao dok izade (vise momorije 32gige + novestvari-poboljsane).i 820 jer ima 1 gigu rama i micro sd, dok 925 je jaca jel ali ogranicena memorijom (samo 16 - ali zato bi mozda ipak isao na 920 ima 32),kao sto gore vec napisah prije.

znaci ako bi maknuli 820 zbog memorije .ako gledamo da mi ovih 32 ok za sve - onda 920 ili cekat 930.

svakako 930 pricekati, uz to kamera je dosta poboljsana, hocu reci 5.1 dolby surround sistem ;) bolja opticka stabilizacija slike, dovoljno

18 godina
neaktivan

Ima li išta bolje od Desirea 500 u BonBon webshopu? naravno pod uvjetom da nije kinez

0 0 hvala 0
15 godina
Ziga kaže...

Ima li išta bolje od Desirea 500 u BonBon webshopu? naravno pod uvjetom da nije kinez

Nema. 

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s- ostao Nexus 5
18 godina

Moto G?

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
stiffler kaže...

Moto G?

Hvala, uvjet je da je mobitel dostupan na HR tržištu.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice