Vec dugo me kompa ova tema,pa sam je postavio na ovom forumu,zanima me jesam li ja jedini osnovnoskolac koji torsi 35 KM mjesecno moba a operater mi je HT Eronet..Ili nas ima više...
Pa na sta ti osnovnoskolac trosis tolike pare? Koji mob imas,jel bar na internet potrosis? 
P.S. Bitno je da tebe kompa ova tema 
200-400kn - Mrak tarifa, T-Mobile + 500mb (50kn ja mislim)
100kn svako dva mjeseca, smiley tarifa
1 mjesec 150mb, drugi kupin 30mb, taman za mail
ali bonbon daje 50mb, tako da iden u njih
nisam bon kupil 9 mjeseci budem ovaj tjedan da mi kartica ne crkne 
mob koristim svaki dan za zabavi u internet
HTC Desire HD
50 kn svaka 4 mjeseca, često mi istekne valjanost kartice. Npr. 0.facebook služi svrsi i kao takav je jako dobra zamisao, svi frendovi ga koriste i mogu potpuno besplatno napisati koliko oću dug tekst, a za SMS bih platio xy lipa.
Također kad negdje odem mobitel se doma puni, a radi se o modelu Nokia 6131 u raspadnom stanju koji mi više služi za glazbu nego za komunikaciju.
50-ak kn mjesečno,mob mi većinom služi za muziku i net nego za pozive
vip, bez limita 100 sms.
150kn mjesecno placam.
100 kuna svaki mjesec, inače, da nema te smiley tarife, bankrotirao bi, s curom se čujem stalno preko poruka...
u godinu i pol šta smo skupa 14 500 poruka, pa ti računaj xD
edit...21 017 poruka 
Pa na sta ti osnovnoskolac trosis tolike pare? Koji mob imas,jel bar na internet potrosis? 
P.S. Bitno je da tebe kompa ova tema 
A nađe se tu svašta,poruke,pozivi,internet....
T-Com, nikad ispod 200kn, neka Total L tarifa...
Jos uvijek u Flex teamu, potrosim 40-60kn 
bonbon, 40kn svaki mjesec
oko 70kn
Vip - Sve za mene 75 u pola cijene, 125mb interneta mi je sasvim dovoljno za chat i tu i tamo na neku stranicu
BonBon trenutno max 60kn/mj 
Ja imam susjeda koji ima svoju firmu potrosi moba 1,130 Km ja osobno vidio racun,operater je HT ERONET,ne skida se s moba nije mi jasno skim prica toliko
...
Između 60-100 kn. ViP preptplatnik sam.
Smradovi mi uzimaju 10 kn mjesečno zbog radijske frekvenicije pa mi uz tarifu 50 račun nikad nije ispod 60 kn.
Ali eto više manje sam zadovoljan, jedino što nemam neke dobre opcije za internet.
50-100kn na privatnom i 1000-1500 na službenom
t-mobile oba
BonBon :D vecina frendova na tome, zovemo se besplanto...40 kn mjesecno...50MB (cist ovak za fejs) 60 poruka i 20 minuta prema drugim mrezama, s tim da je obracunska sekunda, a kako ne zovem puno izvan mreze taman :)....S tim da s ta 3 paketa na racunu svaki mjesec ostane 10kn (svaki paket 10 kn) pa kad se nakupi za more za net gigu 2 mjeseca....
T-Mobile Mrak tarifa - uglavnom 60kn/mj. ,ponekad se zalomi da nekom trebam uzet bon i/ili platit parking pa onda znaju doć i do 200kn/mj.
Tarifa 100 preko firme (500mb neta ukljuceno), Tele2.
Lg Optimus 2x ;)
Tele2 - Mjesečno ako potrošim 5-10kn i to na pozive/sms/internet.
Preko 95% SMS-a šaljem sa interneta tako da tu puno uštedim, ništa mi ne skida sa računa i još piše da je poslano sa mog broja kud ćeš bolje
(tjedno oko 20-30poruka)
Najviše šaljem poruke, samo 2-3 poziva ako je hitno, i skužio sam da su pre jefitni dok mi stari ima Vip i njemu za pozive skidaju ko ludi.
Na internet idem kada nisam doma(gradu) ili kada sam na putu onda uzmem tarifu od 10kn 30Mb
I da, za 10-tak dana mi ističe račun, moram obnoviti a na računu ima preko 350kn
Preko T-Mobile mreže > 60 kn mjesečno + dodatnih 15kn za mobilni internet..
65-95 kn,VIP pretplata.
50kn mjesečno. Od tog 30 na poruke, 10 na pozive i 10 na internet. Bonbon
50-80 kn - BonBon, svaki dan oko 5-10 poziva u prosjeku, poruke tu i tam kad mi se neda zvat. Nadoplatim od 80kn (50% popusta ja 1 paket), kupim 80 min za 15 kn, mb-e za 30 kn, poruke za 10, jos mozda tu i tam uleti koji paket i to je to.
T-Mobile - Extra Total L - oko 300 kn.
Vip, prije dok sam bio na pretlatu, trošio sam oko 500 kn na mjesec, naravno samo zbog interneta, jer pošto je bila poslovna pretplata da bi ikakvu tarifu ili uslugu uključio trebalo se doći sa pečatom kod osobnog vip savjetnika i on bi to napravio, to sam rekao mami da mi ukine i stavi mi na bonove da mogu radit šta želim.
Sad trošim oko 200 kn na mjesec, razmišljam o prelasku na bonbon, ali pošto se iphone nemože unlokat izgleda da ću morat pričekat:))
ja 50 kn potroim svakih skoro 3 mj!! nisam lud da troism na mob, kada imam fejs, email!!
Kriza