"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.515
|
čitano: 7.008.131
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
14 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Ne kužim što ti fali, za 2500 koliko sada dođe SA dostavom Mi8 sa Alija, što možeš bolje naći za tu lovu? Što mu konkretno fali? Evo ti pocophone još jeftiniji sa većom baterijom i utorom!

Budžet je upola manji? Eto Redmi Note 5 koji nema nikakvu konkurenciju u svom segmentu. Što dobiješ u skupljim telefonima? Što dobiješ sa OP6 hardverskog da nema 1300kn jeftiniji Mi8? Čak ima lošiju kameru, bateriju i nema precizan GPS kao Mi8. Nije da nema prednosti, ali u krajnju ruku jako usporedivi telefoni, a gotovo 200 eura razlike. 

Također, sa bilokojeg moba je zanimljivo preći na Max 3. Stari moj, imaš gotovo 7-inčni display u džepu! Sa baterijom kojom laptop upogoniš!

Hearthstone: Maks0806#2960
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

pa na mi 8 mi nebi falilo nista, al ja nemam taj nego mi 8 se koji jbg ipak ima dosta kompromisa.. a dao sam za njega 100 kn manje nego sto je sad mi 8.. samo da sam se jos mjesec dana strpio

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

imam pitanje za vas koji koristite mi 8, onaj "zub" na vrhu, kad se gleda neki video na mobu ili kad se surfa, igra da li taj zub prekiriva aktivni dio ekrana ili je aktivni ekran samo do zuba? inace mi "zubi" ful idu na zivce, ali vidim da je trend takav i da nema nazad :(

0 0 hvala 0
15 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
darklite kaže...

imam pitanje za vas koji koristite mi 8, onaj "zub" na vrhu, kad se gleda neki video na mobu ili kad se surfa, igra da li taj zub prekiriva aktivni dio ekrana ili je aktivni ekran samo do zuba? inace mi "zubi" ful idu na zivce, ali vidim da je trend takav i da nema nazad :(

aktivni ekran je do zuba, glupost ziva taj zub.. zaboravi na ikone obavijesti, cak i kad stisnes hide notch svejedno nema ikona obavijesti na vrhu.. to bi po meni trebali nadogradnjama rijesit, ko nece notch nek bar ima normalan status bar gore onda

11 godina
neaktivan

Bok svima,

razmisljam o kupovini xiaomi redmi note 5 global version mobitela s geekmaxija, ali me obeshrabrilo puno ekipe koja govori o image renention / burn-in problemima s ovim mobitelom. Znate sto o tome?

https://forum.xda-developers.com/redmi-note-5-pro/how-to/severe-image-retention-burn-problem-t3795154

LP

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav svima, evo nakon 2 godine redmi notea 3 pro doslo vrijeme za promjenu... Razmisljam uzeti opet kineski mobitel i najvjerojatnije xiaomi posto uz moje neko skromno znanje izgleda najjisplativiji. Razmisljao sam o mi 8, ali ima 2 stvari koje mi se ne svidaju, prvo nema wireless punjenje sto mogu bez problema progurati, ali druga meni osobno neshvatljiva i ne znam kako bi funkcionirao s time, nedostatak utora za slusalice... Zbilja ne kuzim taj trend, cemu? Pitanje za korisnike mobitela bez tog utora? Kako funkcionirate? Bluetooth, ovaj adapter? Ovaj adapter mi se cini bezveze iz dva razloga, prvi kad slusas glazbu mobitel cesto ne bude na najmirnijim mjestima kao kod recimo punjenja pa mogu mislit sto ce biti sa utorom? Kad sam ga koristio samo za punjenje, utor mi se znao sj..at, mogu misliti sto ce tek sada biti. Sto se tice bluetootha, kakva su iskusta s njim? Ja jedinu prednost vidim to sto nema zice, sto meni osobno ne igra neku ulogu, a koliko citam, neudobnije su, skuplje, baterija!...

Sad sam bezveze razduzio post, ali moje neko pitanje, sto mislite o tome, isplati li se pricekati sto ce biti sa mi mix 3? Ne znam dali ce na njemu biti rijeseni ti problemi? Kada se uopce ocekuje da ce izaci itd..? Pocophone f1 rjesava ovr probleme, ali opet ima dosta slabiji zaslon i kameru kolko sam skuzio tako da... Zbilja ne kuzim sto su napravili takp dva telefona gdje spajanjem dobijes jednog postenog, nije bas tako, ali takav mi dojam ostavlja... Kuzim ustedu ali bas steta.. mislim da bi dosts njih voljela platiti i malo vise od trenutnih cijena,  a da su rijesili te probleme... Mozda to nisu svima problemi, ali eto sad sam malo presubjektivan

1 0 hvala 0
14 godina

Nedostatak jacka je bez veze, ali s adapterom se da živjeti. Pocophone si uzmi i mirna bosna. Em je jeftin, em ima ogromnu bateriju i utor za slušalice, ekran ne bih rekao da je minus, dapače odličan lcd panel. Nakon tvog notea 3 će biti očiti upgrade. Kamera je također i više nego dobra. Nije kao u Mi8, ali obavlja svoj posao i više nego korektno

14 godina

Koji bi ovo bio mobitel:

Kinez, bez notcha, NFC, bežično punjenje, po mogućnosti Xiaomi i sa utorom za slušalice.

Cijena? Čim manja :)

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Meizu 16?

14 godina
maks0806 kaže...

Meizu 16?

Na brzinu sam pogledao, to bi moglo biti to, idem malo proučiti.

Hvala 

14 godina

Samo pazi, nemaju sve verzije NFC

14 godina
Čiko kaže...
exer1234 kaže...

dobar je redmi note 5 

Svaka čast za ovako iscrpan komentar.

htio sam reci, posto sam ga narucio, taj dan mi dosao, i ugl zadovoljan sam,, dobar je jel :D

Zaradite do 150 dolara dnevno testiranjem aplikacija http://bit.ly/2iPkkYu
14 godina

aj mi recite, po cemu (osim mozda po dizajnu) je huawei p20 lite bolji od redmi note 5? sto se brzine tice, samog hardvera, tu je redmi dosta jaci

0 0 hvala 0
14 godina

Nipočemu, p20 lite je totalni šit. Nema nikakvu zaštitu ekrana, loše su kamere, baterija, procesor, ugl ne vrijedi

14 godina

Pa ne znam, ja sam svoj Redmi note 5 platio 1550 (njuskalo novi), dok frend p20 lite 2500, i mislii da je bolji, meni osobno po nicemu nije, eventualno po dizajnu (kopija iphonea x)

mislim da je huawei malo precijenjen opcenito, a kod mene su svi ludi za njima

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.8.2018 0:36 (exer1234).

0 0 hvala 0
14 godina

Ne znam koliko ti znači mišljenje šmokljana sa interneta, ali platiti p20 lite 2500 može samo apsolutno neinformirani čovjek, ujedno nezainteresiran za tehnologiju, ili glupan. 

14 godina

te su cijene na njuskalu,, 2400 2500

0 0 hvala 0
18 godina
P20 lite je dosta losiji uredjaj od note 5. To je zapravo skoro identican uredjaj Mate 10 lite. Baterija, kamera, brzina... sve je na strani note 5 i to u poprilicnim razlikama.
Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Gledam malo ovu akciju kod goldwaya i ne razumijem u čemu je kvaka pa bih molio da mi netko pametniji objasni.
Evo samo za primjer dva linka:redovna cijena 20% popusta

Gdje je tih magičnih 20% popusta, ja ne znam.

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Čiko kaže...

Gledam malo ovu akciju kod goldwaya i ne razumijem u čemu je kvaka pa bih molio da mi netko pametniji objasni.

Različiti selleri valjda? Čak bolje kupiti od ovoga "bez akcije" jer je pouzdaniji haha

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.8.2018 18:06 (Mambinjo).
18 godina
Fora je da nema popusta. Dear firend, welkom to china, need help?
14 godina
Čiko kaže...

Na Aliexpressu ignoriraj popuste, kodove, akcije.

Jedino ti vrijedi kad usporediš cijene s drugim dućanima i kuipiš jeftiniji.

Daju kodove i coinove i svakave gluposti.

Kad dobiješ kod, on ili vrijedi u jednom dućanu i to kad kupiš prek 100USD.

Ili vrijedi na cijelu kupovinu, al onda je obično 1 ili 2 dolara, i to se dogodi jedamput u godinu dana :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.8.2018 18:45 (CyberDemonVZ).
13 godina
neaktivan

Poštovanje,

trenutno sam u dilemi koji mobitel naručiti, dvojba je između dva Xiaomia, MI8 i Pocophone F1. Pročitao sam njihove recenzije i stvarno nikako se ne mogu odlučiti koji uzeti. Budžet je oko nekih 2500 kn a naručivao bih preko alija ili slicno. Po cijeni trenutno su tu negdje, a s obzirom da mi mobitel treba odmah ne mogu čekati recimo da Pocophonu padne cijena. Svaki savjet je dobrodosao :)

0 0 hvala 0
15 godina
nugent1987 kaže...

Poštovanje,

trenutno sam u dilemi koji mobitel naručiti, dvojba je između dva Xiaomia, MI8 i Pocophone F1. Pročitao sam njihove recenzije i stvarno nikako se ne mogu odlučiti koji uzeti. Budžet je oko nekih 2500 kn a naručivao bih preko alija ili slicno. Po cijeni trenutno su tu negdje, a s obzirom da mi mobitel treba odmah ne mogu čekati recimo da Pocophonu padne cijena. Svaki savjet je dobrodosao :)

https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=9293&idPhone2=9065

Nisu mi jasni s tim izbacivanjem mobitela svaki tren i tim minimalnim razlikama... Gle, sve ovisi šta ti je bitno. Ja sam uzeo Mi8 zbog Almoled ekrana, NFC-a. Da bih volio veću bateriju i 3,5 priključak za slušalice koje ima Pocophone... a čuj, bi. Te razlike kao da su smišljene da muče ljude u nedoumici kao što si ti. Sretno! :)

15 godina
neaktivan

Tko ima bolju kameru, MI8 ili Pocophone F1, pogotovo u lowlight uvjetima?

0 0 hvala 0
15 godina
Tean kaže...

Tko ima bolju kameru, MI8 ili Pocophone F1, pogotovo u lowlight uvjetima?

Mi8.

14 godina

momci trebam pomoc :D

dakle kupio redmo note 5, kojem su one tipke na ekranu, sto znaci da kad udjes u neku igru gdje bude fullscreen, ne vide se tipke, tj nema ih,, 

e sad danas udjem u 8ball pooll i nisam znao izaci iz nje :D , morao restartat mob.. 

kako su rijesili taj problem?  posto je mob dosta nov, nisam nasao nista u vezi toga, ili sam samo ja smotan

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.8.2018 15:37 (exer1234).

0 0 hvala 0
14 godina

Povuces prstom prema gore od donje strane ekrana i pojave se. 

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3105649#post3105649 - GEARBEST POPUSTI, AKCIJE, KUPONI, GIVEAWAY
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Da li zna netko gdje bi bilo dobro uzet Xiaomi Mi Max 3, a da nema fake Rom?

Svaki savjet je dobro došao. 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Odluka je pala na Xiaomia Mi8. Sa koje bi stranice bilo najbolje narucit, da li je ova ok: https://m.aliexpress.com/item/32881564610.html?trace=storeDetail2msiteDetail&spm=2114.12010612.8148356.2.3ccc69b63GNZid

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice