"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.529
|
čitano: 7.270.230
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
14 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
mbaksa kaže...
subi91 kaže...

Naručih ZUK-a Z2 iz Kine za nekih 155 eura, sve mi se čini da ga je namirisala carina...

Bacite oko na sliku pa mi javite što mislite, koliko ću otprilike morati platiti carini?

Nemamo što misliti - lako si izračunaš: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-carinjenje-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Hvala kolega na odgovoru, računao sam oko 350kn da će me doći sve skupa.

Čisto me zanima, koja je procedura u slučaju da odbijem paket?

Posao oslobađa.
18 godina
moderator
subi91 kaže...
Čisto me zanima, koja je procedura u slučaju da odbijem paket?

Nemoj prodavaču, a u konačnici i sebi, stvarati probleme. Budi korektan i preuzmi paket.

10 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

stigao yotaphone 2 i nece da upali ://

punio sam ga par sati i nista, mislio sam da je do punjaca ali radi na drugim mobitelima, inace slova svijetle na punjacu kad radi, a kad ukljucim u yotaphone ne svijetle ://

nisam neki strucnjak ali najvjerovatnije je do baterije, crkla ili sta? neki savjeti nesto?

samo sam porez platio 329kn + 12,9 kn poziv koji je uracunat

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Zamolio bih ove koji često naručuju sa stranica da mi kažu da koje stranice stvari najbrže dolaze do nas?

Naručio bih neke maskice a ne da mi se mjesec dana čekati da stignu.

0 0 hvala 0
18 godina

Meni je sa gearbesta stigla za 13 dana zaštitna torbica za tablet.

Bit će!
10 godina
neaktivan
Ima li ikakva stranica sa skladištem u Europi, da ne plaćam PDV, carinu, nešto treće... Btw ima li itko kakav prijedlog za mob do 150-180$ da ima pristojnu (po mogucnosti dual) kameru

0 0 hvala 0
14 godina
AnđeoGabrijel21 kaže...
Zamolio bih ove koji često naručuju sa stranica da mi kažu da koje stranice stvari najbrže dolaze do nas?
Naručio bih neke maskice a ne da mi se mjesec dana čekati da stignu.

Ako ti je važna brzina dostave, NIKAD ne naručuj iz vana.

Naručujem dosta stvari s npr. Gearbesta, jedna stigne za 14 dana, druga za 13, treča za 62, četvrta za 30..

Amazon, 5 dana, 4 dana, 5 dana, 16 dana...

A ako baš moraš, uzmi neki od dućana koji imaju skladišta u EU. Vidi dolje.

četvrtko kaže...
Ima li ikakva stranica sa skladištem u Europi, da ne plaćam PDV, carinu, nešto treće... Btw ima li itko kakav prijedlog za mob do 150-180$ da ima pristojnu (po mogucnosti dual) kameru

Pogledaj zadnjih desetak stranica (makar, dosta bi bilo i zadnje 2-3) da pronađeš dućane. Ima ih spomenuto nekoliko, a odma i vidiš i odgovore dal su ljudi zadovoljni ili nisu.

Nemoj se zadovljiti jednim odgovorm na svoje pitanje, jer je možda osoba srećom imala dobro iskustvo.

Ako je dućan negdje u EU, onda je dostava obično 3-7 dana, al ak se nešto dogodi (ostanu bez mobitela, zabrljaju u isporuci...) to se može oduljiti i na nekoliko tjedana. Jako rijetko, ali ako si u gužvi i hitno ti je, dogodit će se tebi :)

I opet, NIKAD ne naručuj iz vana, ako imaš točan datum kad to mora biti kod tebe.

Radije idi u neki naš dućan, makar morao platiti duplo više, al će biti kod tebe kad treba.

P.S. Ja još nisam kupovao nešto hitno preko neta, pa uvijek naručujem iz vana. Rekord mi je 8 dana iz kine, a najsporije 68 dana.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
16 godina
neaktivan

Meni je rekord eBay upravo ovih dana.

U subotu navečer uplatio 2x8 Gb memoriju za laptop (14.05.) ,

danas je kod mene. Nevjerojatno. Iz Estonije je došla za ukupno 3 dana. 

dak
16 godina

Jučer sam u Tele 2 primio u ruke malo Lenovo P2 koji mi je bio jedan od kandidata za kupovinu pokraj Redmi Note 4X.

Ne mogu vjerovati kako su mekana i jeftino izvedena dugmad bočno. Na pritisak djeluju kao da su više godina korištena, klimava, od neke mekane gume.

Je li to moguće ili je u pitanju nekakav defektni primjerak ?  Nema šanse da ga dalje razmatram nakon toga.

Uz RN4x mi sada eventualno preostaje i Meizu M5 Note, te Huawei Honor 6X kod kojeg mi se ne sviđa što navigacijske tipke zauzimaju prostor na ekranu, a baterija iako je vrlo dobra nije na nivou RN4X.

0 1 hvala 0
10 godina
neaktivan
Uzeo na kraju s bangooda jer su mi prije slušalice od njih došle za 2 tjedna, Niklin case i neki onaj armored case kao si-fi stil, za 9.5$ sve skupa (Niklin je 7$, ovaj dođe nešto sitno i osiguranje paketa sam uzeo). Takve 2 bih kod nas platio sigurno 160 kn, da ih ima za uzeti.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Moj Xiaomi Mi Note, star godinu i pol dana dobio žutu mrlju na ekranu. Vidljiva najviše na bijeloj podlozi. Stvarno šteta, jer je mob vrhunski i izuzetno sam zadovoljan njime.

Mob koristim kao privatno/poslovni, znači stalno je u funkciji, baterija traje kao prvog dana, nimalo se nije rasklimao niti išta na njemu škripi ili se uvija, jedino da nije te proklete mrlje.....

Platio sam ga nekih 205 usd (poštarina preko DHL-a je bila u cijeni), i mislim da takav deal više neću naći.

Još jednom, šteta :( 

Pismenost ne zahtjeva fizički napor! Č, ć, -ije, -je, dž i đ nisu olovni utezi!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
CrnaBitanga kaže...

Moj Xiaomi Mi Note, star godinu i pol dana dobio žutu mrlju na ekranu. Vidljiva najviše na bijeloj podlozi. Stvarno šteta, jer je mob vrhunski i izuzetno sam zadovoljan njime.

Mob koristim kao privatno/poslovni, znači stalno je u funkciji, baterija traje kao prvog dana, nimalo se nije rasklimao niti išta na njemu škripi ili se uvija, jedino da nije te proklete mrlje.....

Platio sam ga nekih 205 usd (poštarina preko DHL-a je bila u cijeni), i mislim da takav deal više neću naći.

Moj letv je imao taj problem pa se s vremenom povuklo, ne znam kako.. novi ekran za tvog je cca 200-250 kn

16 godina
CrnaBitanga kaže...

Pitaš se od čega je dobio ? Ili znaš ali si odlučio prešutiti tako da se još neko zajebe na tvojoj pogrešci. Imaš li ikakvu informaciju koja bi mogla biti od koristi ostalima, jer mobitel sigurno nije obolio pa požutio sam od sebe.

Pročitao sam na nekim drugim forumima da je žuta mrlja posljedica pregrijavanja odnosno spaljivanja displaya koja zna ponekad nastati kod nekih modela mobitela uslijed istodobnog igranja i punjenja mobitela. Znači preopteretiš mobitel sa dvije toplinski najintenzivnije radnje istodobno.

15 godina
ALVIN kaže...
CrnaBitanga kaže...

Pitaš se od čega je dobio ? Ili znaš ali si odlučio prešutiti tako da se još neko zajebe na tvojoj pogrešci. Imaš li ikakvu informaciju koja bi mogla biti od koristi ostalima, jer mobitel sigurno nije obolio pa požutio sam od sebe.

Pročitao sam na nekim drugim forumima da je žuta mrlja posljedica pregrijavanja odnosno spaljivanja displaya koja zna ponekad nastati kod nekih modela mobitela uslijed istodobnog igranja i punjenja mobitela. Znači preopteretiš mobitel sa dvije toplinski najintenzivnije radnje istodobno.

Hm, onda bi mene još više trebalo biti strah za opisane uzrok-posljedice. Imam preko godinu dana Mi Note PRO sa "toplim" 810 SOC-om. Zbilja se nekada zagrije da postane neugodno za držati ga u ruci. No kako kolega kaže, nije ni malo škripav, isto ga koristim poslovno-privatno sa dvije SIM kartice, ima doduše koju ogrebotinicu od padova jer ne volim kurtone za mobitele. No baterija je takva kakva je, pa ponekad jedva izdrži do kasno navečer, a nekad je već rano popodne na punjenju. 

Ono što je bitno je da mi se do sada nije nijednom zblesirao niti ugasio, usporio ili što već!! I iskreno niti mi na kraj pameti nije mijenjati ga za neki drugi uređaj dok ne krepa skroz, a niti mi bi bilo žao 300 Eura koliko sam za njega dao, pa da crkne baš sutra. Brand name uređaji, hm, svaka im čast, no moje novce neće više dobiti.

Uređaj je definitivno super. Kako sam rekao, nije bez mane, ali itekako služi svrsi i ima zalihe snage koja ponekad itekako treba.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.5.2017 8:30 (millo).
14 godina

Gledam za ženu mobitel od oko 2000 kuna +- 200kn, pa mi izbor najviše naginje na jedan od Xiaomi modela (Mi5, Mi5 prime, RedMi Note, Mi5s...).

vidim da svaki model ima drugačije procesore, kamere rame , storage itd, pa sam malo izgubljen.

Ženi je najbitnije da može slikati ok fotke (prošli mobitel je imala iphone 6) i da baterija traje ok (igre ne igra tako da troši najviše na surfanje).

Može li preporuka koji model bi joj najviše odgovarao i ima li možda bolja preporuka s obzirom na njene zahtjeve, i gdje je najbolje kupiti (vidim da na honorbuyu se isplati kupiti).

Steam: Dalthor85 Xfire: Dalthor85 Raptr: Dalthor
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Dalthor kaže...

Gledam za ženu mobitel od oko 2000 kuna +- 200kn, pa mi izbor najviše naginje na jedan od Xiaomi modela (Mi5, Mi5 prime, RedMi Note, Mi5s...).

vidim da svaki model ima drugačije procesore, kamere rame , storage itd, pa sam malo izgubljen.

Ženi je najbitnije da može slikati ok fotke (prošli mobitel je imala iphone 6) i da baterija traje ok (igre ne igra tako da troši najviše na surfanje).

Može li preporuka koji model bi joj najviše odgovarao i ima li možda bolja preporuka s obzirom na njene zahtjeve, i gdje je najbolje kupiti (vidim da na honorbuyu se isplati kupiti).

Više manje si sam sve dobro zaključio. Honorbuy i Mi5 prime koji je trenutno na akciji (nije preporuka zbog akcije nego jer je jača verzija prethodnog flagshipa) I sam planiram sebi uzeti, sad imam Mi4 koji me još super služi ali bi htio Mi5 jer je jači i s boljom kamerom.

9 godina
neaktivan
Pozdrav.
Razmisljađ o kupovini xiami max .
Dali netko ima tau mobitel i kakva su iskustva o njemu

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Big_wolf kaže...
Pozdrav.
Razmisljađ o kupovini xiami max .
Dali netko ima tau mobitel i kakva su iskustva o njemu

imas temu posebno o njemu i iskustva pa vidi i pitaj tamo

18 godina
neaktivan
ALVIN kaže...
CrnaBitanga kaže...

Ok, inspektore, sry što sam te uzrujao... Lolz

Pismenost ne zahtjeva fizički napor! Č, ć, -ije, -je, dž i đ nisu olovni utezi!
10 godina
neaktivan
Jel istina da honorbuy ne pokriva hardverske greske neg samo softverske? I da to naplate 30$ za slanje?
15 godina
Mene zanima koja je fora s tim EU skladištima kao kod Honorbuya? Jasno mi je da se koriste radi izbjegavanja plaćanja carine i PDV-a ali dali je kupnja s takvog EU skladišta jednaka kupnji u Europi? Ili se gleda gdje je tvrtka registrirana (npr Kina)? Prvenstveno me zanima zbog jamstva jer kupnjom u bilo kojoj trgovini u EU može se ostvariti uvjete iz jamstva u bilo kojem ovlaštenom servisu unutar EU. Primjer: kupio sam mobitel u Mađarskoj a slao ga na servis u Hrvatsku i jamstvo mi je priznato.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Probaj kupit od extreme digital i slat u hr na servis, nece bas svi htjeti to...
15 godina
Pa baš o njima i pričam. Lumiu sam kod njih kupio i slao u MESC. Sve 5.
10 godina
neaktivan
Kolko vidim, neki prihvacaju, neki ne prihvacaju...

Ali, kolko znam, ne dobis nikakvu pismenu garanciju od honorbuy tak da ne znam bas da bi npr xiaomija mogo slat kod nas na servis, a i kad bi mogo, koji je sluzbeni za xiaomi?
15 godina
Honorbuy je koliko vidim Kineski i vjerujem da to što imaju skladište u EU ne igra nikakvu ulogu, nije tvrtka iz EU pa mi nema smisla da se primjenjuje taj zakon. A što se tiče ovog za edigital nema tu šta neki prihvaćaju neki ne, ako imaš valjano jamstvo moraju prihvatiti, zakon vrijedi za sve isto.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Dalthor kaže...

U svakom slučaju mislim da će joj Mi5 3/64 odlično odgovarat. Meni su slije koje okida uvijek zadovoljavajuće, hoćeš automatikom hoćeš u manualu, istina da su nešto tamnije i sa više šuma u noćnim uvjetima ali do sada me nije iznevjerio. Baterija će joj bit bolja neg na iPhoneu sigurno. Kažem, Mi5 64gb prostora, sasvim dovoljno a nije skupo.

10 godina
neaktivan
Pogledaj po temama ovdje i na drugim forumima jel prihvacaju ;)
14 godina
Moj PC  
0 0 hvala 2
16 godina

Nakon samo par mjeseci moram si uzeti novi mobitel.

Nažalost problem sa signalom na Redmi 3s prime je hardverski i to navodno problem matična ploča. Uglavnom neisplativo za popravljati.

Nisam baš pri nekim velikim novcima, a ovaj mob je trebal bit rješenje za bar 2-3 godine(toliko me služio Redmi 1s).

Bio sam ljut pa sam zamalo kupio iphone 5s polovan, ali ipak nisam haha.

Sad ovako, treba mi neki mobitel opet što jeftinije, neki maksimum je 1200 kuna, ali gledam i jeftinije, po mogućnosti u HR zbog garancije, jer sam se sad opekao na kupovinu iz Kine.

Bitne su tri stavke: multitasking(da ne stopa i da je fluidan), baterija malo bolja i kamera da je solidna.

Po mom mišljenju to bi trebao biti neki model 3GB, pa evo ne znam.

Dajte savjet ili mozda da cekam ovaj vernee thor e da dodje kod nas u ponudu?

0 0 hvala 0
15 godina
Pezer kaže...

Nakon samo par mjeseci moram si uzeti novi mobitel.

Nažalost problem sa signalom na Redmi 3s prime je hardverski i to navodno problem matična ploča. Uglavnom neisplativo za popravljati.

Nisam baš pri nekim velikim novcima, a ovaj mob je trebal bit rješenje za bar 2-3 godine(toliko me služio Redmi 1s).

Bio sam ljut pa sam zamalo kupio iphone 5s polovan, ali ipak nisam haha.

Sad ovako, treba mi neki mobitel opet što jeftinije, neki maksimum je 1200 kuna, ali gledam i jeftinije, po mogućnosti u HR zbog garancije, jer sam se sad opekao na kupovinu iz Kine.

Bitne su tri stavke: multitasking(da ne stopa i da je fluidan), baterija malo bolja i kamera da je solidna.

Po mom mišljenju to bi trebao biti neki model 3GB, pa evo ne znam.

Dajte savjet ili mozda da cekam ovaj vernee thor e da dodje kod nas u ponudu?

Ako mislis na problem 3g signala rijesenje je da se stave 2 sim kartice pa ces imat h+ cijelo vrijeme.. 

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice