"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.529
|
čitano: 7.269.008
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
10 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Isprva sam dao glas za 3T, ali onda sam malo se zamislio i usporedio sa mi5 i to ne bi bas neki prijelaz bio u smislu jer je isti procesor, naravno da je 3T bolji (ram, interna memorija, amoled ekran ja mislim), ali mozda je bolje da predjes na snap 835 upravo zbog procesora tako da sam glas dao mi 6 naknadno. 

Naravno da bi i ja pricekao sto ce donijeti  1+5 , ali ako ti ne mozes onda je izbor mi6

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Hvala na sugestiji, problem je što ostajem bez ovog moba unutar par dana tako da mi je već i Mi 6 na knap sa vremenom. A OP5 očekujem tek krajem 6 mjeseca.
15 godina
protjeran
Jedino što mi kod Xiaomi-ja ne paše su selleri koji stavljaju čudne romove, Honorbuy mi je na Mi 5 stavio xiaomi.eu (koji nije službeni) i to lažni (nije verzija koju je xiaomi.eu izdao) tako da nisam imao nikakve updatove. Flashao sam ga na global rom koji se pokazao super. Poanta je da mi se ne da opet prebacivati njihove romove na global.

0 0 hvala 0
14 godina
Što uzeti curi, redmi 3s ili redmi 4X? Prednost je kupovina u HR da se izbjegnu iznenađenja oko eventualnih kvarova. U neutrinu je 3s 1250 kn, a 4X 1300. Po specifikacijama su vrlo slični, al je 3s skoro godinu dana stariji. 4X bi me preko honorbuya izašao 1070 i da uzimam to za sebe sigurno bi se odlučio za tu opciju. Cura hoće i da bude što lakši.
Dal' bi trebao uzeti u obzir to što 4X ima više frekvencija za 4G?

3s: LTE band 3(1800), 5(850), 40(2300)

4X: LTE band 1(2100), 3(1800), 5(850), 7(2600), 8(900), 38(2600), 39(1900), 40(2300), 41(2500)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Uzmi preko neutrina zbog garancije. I uzmi 4x.
15 godina
protjeran
Gdje uzeti mobitel? Kupio sam do sada samo sa honorbuy koji mi je ok samo je relativno skup.
Ima li još koja jednako pouzdana stranica a da ima eu skladište?

1 0 hvala 0
15 godina
Taj 4x ima ekran koji i nije bas nesto.. jedan frend ima 3s a drugi 4x i bolji mi je ekran na 3s, za chipset sam citao da je isti, jedina razlika je sto sd 435 u 4x ima neke dodatne frekvencije za mrezu koje nama nista ne znace.. najbolje da kad vec kupujes kod nas u ducanu isprobas oba pa koji ti se vise svidi
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
protjeran
domac5 kaže...
Taj 4x ima ekran koji i nije bas nesto.. jedan frend ima 3s a drugi 4x i bolji mi je ekran na 3s, za chipset sam citao da je isti, jedina razlika je sto sd 435 u 4x ima neke dodatne frekvencije za mrezu koje nama nista ne znace.. najbolje da kad vec kupujes kod nas u ducanu isprobas oba pa koji ti se vise svidi

Koliko vidim ekran im je isti. 4X je u prednosti jer je noviji model pa pretpostavljam da će duže dobivati nadogradnje. 

14 godina
Imali su samo 4X s 3GB RAM / 32GB ROM. Za samo 90 kn više mislim da se isplati pa sam uzeo njega, dakle 1390 kn. Da sam išao preko honorbuya isti takav izašao bi me malo preko 1300 što je nikakva ušteda imajući na umu da neutrino daje 2 godine garancije. Nisu imali 3s tako da nisam mogao usporediti ekrane.

Jedina zamjerka je što baš nije lagan (150g), ali tko ne bi pristao na taj kompromis radi baterije od 4000mAh? IMHO best buy
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Hrvatske 4G frekvencije su 3, 7, 20.
Koliko vidim nijedan od 2 modela ne pokriva 20.
To sto pokriva veci broj drugih frekvencija je potpuno nebitno ako mob mislis koristit u Hrvatskoj.
16 godina
neaktivan
Pozdrav,
Meni je baš danas stigao mobitel preko forumaša "floki26". Pokrenuo je sa kolegom kinezom shop "Trustbuy" (imaš na fb stranicu).

Nema eu warehouse, nego ide iz kine, ali preko flokijevog posredništva, dakle, ide njemu i on prosljeđuje tebi dalje.

Uz to sam dobio 2 stakla, i 2 maskice kvalitetne kao poklon. Preporuke za kupovinu preko njega.
Xiaomi Mi3W 64gb
15 godina
neaktivan

Jel ima nekih novih iskustava s narucivanjem iz eu warehouse. Ima li sto da je pouzdano osim honorbuy-a?

0 0 hvala 0
16 godina

Baš mi jutros stigao Note 4x sa Honorbuya i to iznenađujuće brzo.
Naručen prije 3 dana(mislim), jučer ujutro dobio mail da je poslan i jutros nešto prije 9 me zove DHL. Tako da, što se brzine tiče. 5+
Također, plus je i za pakiranje.

Što se tiče mobitela, lijepo izgleda, očekivao sam da će biti malo više nezgrapan zbog 5.5", ali ugodno sam se iznenadio. Doduše, malo je sklizak.
E sad. Muči me kamera. Sa fotografijama i nisam nešto pretjerano zadovoljan. Sad jel to neki softverski problem ili treba nešto švrljati u postavkama, ne znam.
Uz to, još me nešto zanima. Naručio sam uz mobitel onu preklopnu masku. Međutim, mobitel je, kako da kažem, "ne prepozna". Prošli mobiteli koje sam imao, svi su se znali prilagoditi tj. da u onom malom vidljivom prozorčiću prilagode sat i još neke sitnice. Ali ovdje je sve isto.

Ništa ne ostavljam nezavrš
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
DzigiBau kaže...

Jel ima nekih novih iskustava s narucivanjem iz eu warehouse. Ima li sto da je pouzdano osim honorbuy-a?

navodno HKTR store na Aliju salje telefone bez dodatnih davanja, stizu portugalskom ili poljskom postom, kazem navodno jer osobno nisam probao ali ima na Telekinezi covjek kojem je stiglo bez davanja..  pogledaj si ponudu i cijene pa ti mozda bude zanimljivo, napominjem da nije EU warehouse..

imas i Tinydeal, mislim da je opisano vec ovdje kako ide shema tamo..

A imas i Grosso koji opet ima EU warehouse ali u slucaju kvara placas 50€ slanje na garanciju i nakraju imas Honorbuy koji je vjerovatno najbolji izbor..   

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.4.2017 15:56 (sasha2511).
15 godina
protjeran
dv14 kaže...

Baš mi jutros stigao Note 4x sa Honorbuya i to iznenađujuće brzo.
Naručen prije 3 dana(mislim), jučer ujutro dobio mail da je poslan i jutros nešto prije 9 me zove DHL. Tako da, što se brzine tiče. 5+
Također, plus je i za pakiranje.

Što se tiče mobitela, lijepo izgleda, očekivao sam da će biti malo više nezgrapan zbog 5.5", ali ugodno sam se iznenadio. Doduše, malo je sklizak.
E sad. Muči me kamera. Sa fotografijama i nisam nešto pretjerano zadovoljan. Sad jel to neki softverski problem ili treba nešto švrljati u postavkama, ne znam.
Uz to, još me nešto zanima. Naručio sam uz mobitel onu preklopnu masku. Međutim, mobitel je, kako da kažem, "ne prepozna". Prošli mobiteli koje sam imao, svi su se znali prilagoditi tj. da u onom malom vidljivom prozorčiću prilagode sat i još neke sitnice. Ali ovdje je sve isto.

Drago mi je da ti je brzo stigao.
Ažuriraj rom, nadam se da će to pomoći s kamerom, ako ima uključi HDR da vidiš ima li razlika s i bez.
Provjeri ako ti mobitel ima uopće prepoznavanje takvih maski. Ne znam ako maska mora biti s nečim u sebi da bi je mob prepoznao.

11 godina
neaktivan
Imam pitqnje zs vlasnike Ulefone Metal mobitela.Cuo sam kako imaju solidno bateriju od 3050mAh. Da li je to istina ili im bas baterija nije nesto.Trenutno koristim Lumiu 640 koja mi je super,ali bi s vremenom uzeo nesto novo.Interesiraju me mobiteli s ok gps-om i baterijom i cijenom do nekih 1200 kn.Malo razmisljam o ovom Ulefoneu i o Xiaomiu 4a..Vazno mi je da je nabavljiv u HR.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Odgovor iz prve ruke (Metal, nakon 8-9 mj pogona). Baterija je ok ali treba neke stvari podesiti da ju softver ne potrosi svaki dan:

- ne koristiti originalni cover case koji dolazi u paketu

- nazalost preporuka je staviti ga na 3g/2g a ne forsirati 4g

- nazalost, Fingerprint takodjer zdere struju kao i automatsko podesavanje svjetline ekrana

- naravno, ne drzati BT permanentno ukljucen, te Lokaciju (dokle god ti bas ne treba) iskljuciti ili staviti na WiFi+GSM (bez GPSa)

[ u vecoj ili manjoj mjeri to su korisni savjeti z sve telefone, posebice na Androidu 6 i 7]

Bez tih 'preinaka'  Metal trosi po noci do 5-6% baterije na sat, dakle ako samo miruje i nista ne radis, baterija ode za manje od 24 sata.

Uz gornje 'preinake', u mirovanju/spavanju trosi cca 1% na sat, tako da na kraju sve ovisi o samom korisniku koliko dnevno visi na ekranu.

Btw, to im je slucajno jedan prilicno dobar model, pogotovo sto se tice omjera cijene i performansi. Korisnici (koji si ne podese gornje stvari!!!i) prvenstveno/jedino se zale na veliku potrosnju struje u mirovanju.

Sto se ne bi mogli reci za ostale nj modele kao Armor, Gemini  sl., gdje se ljudi naveliko zale da GPSu trebaju minute da se pozicionira i sl. horor price.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.4.2017 23:07 (zgf).
10 godina
neaktivan

Evo, da se javim kad je došo paket

Xiaomi Mix 4/128 (orginal kožna maska koja je još u kutiji)
Xiaomi Gamepad
Xiaomi handsfree slušalica (za ovo ne znam kak su dogovorili jer je brat plaćal)
Xiaomi Mi Band 2 (dobiven gratis kao jedan od prvih kupaca)
Kaljeno staklo (isto gratis)

I 2 maske s aliexpressa...

Mob je stigo s china romom, nikakav žnj vendor rom kak inače dolazi od drugih, znači unlock bootloadera i flash je bil jednostavan, bez ikakvih komplikacija.. 

Kupljeno preko flokija od trustbuya... sve isprobano, sve radi... Stavio bi jučer ali smo zauzeli cijelo poslijepodne isprobavanjem svega i svačega, a i prebacivanjem aplikacija sa starog moba (xiaomi note 4g)

10 0 hvala 3
10 godina
neaktivan
Jedno za znalce; gdje bih mogao na netu uzeti neke maske za Xiaomi Redmi 3s a da nije ebay, da dođe za 10tak dana? Ako ima i kod nas makar ne uspijevam naći, u neutrinu imaju samo prozirnu silikonsku i futrolu koji imam već.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
AnđeoGabrijel21 kaže...
Jedno za znalce; gdje bih mogao na netu uzeti neke maske za Xiaomi Redmi 3s a da nije ebay, da dođe za 10tak dana? Ako ima i kod nas makar ne uspijevam naći, u neutrinu imaju samo prozirnu silikonsku i futrolu koji imam već.

Honorbuy?

15 godina
protjeran
blackeagle29 kaže...

Evo, da se javim kad je došo paket

Xiaomi Mix 4/128 (orginal kožna maska koja je još u kutiji)
Xiaomi Gamepad
Xiaomi handsfree slušalica (za ovo ne znam kak su dogovorili jer je brat plaćal)
Xiaomi Mi Band 2 (dobiven gratis kao jedan od prvih kupaca)
Kaljeno staklo (isto gratis)

I 2 maske s aliexpressa...

Mob je stigo s china romom, nikakav žnj vendor rom kak inače dolazi od drugih, znači unlock bootloadera i flash je bil jednostavan, bez ikakvih komplikacija.. 

Kupljeno preko flokija od trustbuya... sve isprobano, sve radi... Stavio bi jučer ali smo zauzeli cijelo poslijepodne isprobavanjem svega i svačega, a i prebacivanjem aplikacija sa starog moba (xiaomi note 4g)

Koliko dođe Mix?

10 godina
neaktivan
Kostal je 607$ sa tax free dostavom, , prvo dolazi kod flokija pa on salje kupcu..
10 godina
neaktivan
Pozdrav ljudi,

Treba mi mobitel do 1800-2000kn max.
Prioriteti po redu su mi:
1.Kamera
2.Zaslon 5-5.2"
3.Procesor
4.Baterija
5.Ram
Kupnja je moguca u svim web shopovima u Eu (Amazon.uk.de.it......honorbuy....)
Sto se tice marke nebi htio neke nepoznate kineze...Dakle, Huawei, Xiaomi, LG, Motorola, Lenovo, Sony, Samsung.....sve to dolazi u obzir.

Hvala :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Xiaomi Mi 5 3/64 gb sa honorbuy
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
Nesto sam gledao po netu, kakva su iskustva sa Umi Z? Vrijedi li 2000kn?
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

pozdrav, od kud je najbolje uzeti novi ekran (ekran+touch panel) da relativno brzo stigne za Mi4s?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
invicto13 kaže...
Nesto sam gledao po netu, kakva su iskustva sa Umi Z? Vrijedi li 2000kn?

Ne bih se igrao sa 2000 kn jer su reakcije na njega dvojake.

14 godina

Koja je razlika između Xiaomi Redmi Note 4X i Xiaomi Redmi Note 4? Te koja je razlika izmedu obicne i international verzije, a vidim i da je ovaj Note 4 Global ROM?

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.4.2017 0:05 (goranmactavish).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
goranmactavish kaže...

Koja je razlika između Xiaomi Redmi Note 4X i Xiaomi Redmi Note 4? Te koja je razlika izmedu obicne i international verzije, a vidim i da je ovaj Note 4 Global ROM?

Note ima jači procesor, veći zaslon i višu rezoluciju.

Global ROM ti ima više jezika i podržava više lokacija (ne mislim na frekvencije).

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.4.2017 0:08 (lovacmaki).
9 godina
neaktivan

Oba su note tako da imaju istu velicinu ekrana i rezoluciju. Ako se ne varam jedina razlika je u procesoru.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice