"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.503
|
čitano: 6.708.737
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
15 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Meizu m2 je drasticno bolji od Redmia 2, a po cjeni su tu negdje. Meizu m2 s Aliexpressa izade 1040kn. Odlican mob za te novce.

17 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Ljudi, nemojte da čitam 400 stranica 

nakon dugog biranja došao sam do ova dva modela 

Xiaomi Mi4c Mi 4c

http://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Mi4c-Mi-4c-4G-FDD-LTE-Mobile-Phone-Snapdragon808-Hexa-Core-5-0-inch/342812_32477766040.html

P.S. jel ovaj radi na svim našim mrežama?

ili

MEIZU MX5

za Meizu čitam da je kvalitetno napravljen ali mi je i dosta skuplji, i možda 5,5 malo prevelik

Jel ima tko ovaj Xiaomi Mi4c Mi 4c? zanima me kvaliteta, da mi plastika ne pucketa, ljušti se boja...

Dajte neki savjet između ova dva

Tnx

12 Xiaomi Mi4c Mi 4c
2 MEIZU MX5

0 0 hvala 0
14 godina

Ok znaci slazete se da je bolji izbor u ponom nazivu narudjbe :D

5.0 inch Mlais MX Base Android 5.1 Lollipop 4G LTE Smartphone HD Screen MTK6735 64bit Quad Core 2GB RAM 16GB ROM 4300mAh Battery

znaci kad dodje ubacim svoju tele2 karticu ili bilo koju drugu i najnromalnije koristi,nema nekih dodatnih zaebancija nerjesivih slanja na servise itd :D

Moj PC  
0 4 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav, koji je bestbuy mobitel do 150$-170$ ?

16 Xiaomi Redmi Note 2
8 Meizu Note 2
0 Neki drugi

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
kaw_liga kaže...

5.0 inch Mlais MX Base Android 5.1 Lollipop 4G LTE Smartphone HD Screen MTK6735 64bit Quad Core 2GB RAM 16GB ROM 4300mAh Battery

znaci kad dodje ubacim svoju tele2 karticu ili bilo koju drugu i najnromalnije koristi,nema nekih dodatnih zaebancija nerjesivih slanja na servise itd :D

Nema, radi sve, normalno ides i na internet.

Ali nemoj se zaletiti, ja sam slucajno naisao na taj model - ima super specifikacije ali ne znam kakav je u kvaliteti, a vec je nekoliko ljudi ovdje kazalo da bi upravo to mogao biti problem. Dobro izguglaj tudja iskustva i obavezno u obzir uzmi i druge mobitele ovdje koji su ti predlozeni, posebno Meizu M2, Xiaomi Redmi 2 itd. (njih je ekipa ovdje vec narucivala i oni ti mogu iz prve ruke reci kakvi su uredjaji). 

Sretno s novim mobitelom, sto god izaberes nadam se da ces biti zadovoljan, a iskustvo kasnije obavezno podjeli s nama ovdje :)

13 godina
bodija kaže...

3G će raditi i kod nas provjereno....

"Sve jasno kao dan. Međutim, prva informacija o mogućnosti da TD verzija Xiaomi Redmi Note 2 ipak radi na našim mrežama došla je s ruskog foruma 4PDA pa je i nekoliko članova foruma Telekineze okušalo sreću i naručilo “nesukladne” mobitele. Jučer smo dobili potvrdu da je priča bila točna i damodem TD verzije mobitela zaista radi na našim mrežama." Kopirano sa TELEKINEZE

http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_229216.html

Možeš li mi reći hoće li raditi i ovaj jednako kao i onaj sa alija?

Imam na gearbestu neki popust, pa bi me ispao oko 50$ jeftinije nego na aliju... sa uračunatim PDV-om

http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/Hurki_CRO/
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.9.2015 22:28 (Hurki).
10 godina
neaktivan
kaw_liga kaže...

Pa i ne baš, ljudi su pisali da Xiaomi i Mlais ne idu u istu rečenicu obzirom koliko je Xiaomi veći, poznatiji i pouzdaniji proizvođač. Osobito ako do sada nisi imao iskustva sa smartphonima bi bilo bolje da preskočiš kineze koji nemaju dobru softversku podršku.

Za oko 1000kn i dalje mislim da je za prosječnog korisnika najbolje uzeti LG Spirit 4G i biti miran kako po pitanju garancije, tako i po pitanju softwarea jer nema potrebe za mijenjanjem ROM-ova. Ako baš želiš kineza, onda Meizu M2 (mini) ili Xiaomi Redmi 2.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.9.2015 22:39 (Gilach).
14 godina
Gilach kaže...

Pa i ne baš, ljudi su pisali da Xiaomi i Mlais ne idu u istu rečenicu obzirom koliko je Xiaomi veći, poznatiji i pouzdaniji proizvođač. Osobito ako do sada nisi imao iskustva sa smartphonima bi bilo bolje da preskočiš kineze koji nemaju dobru softversku podršku.

Za oko 1000kn i dalje mislim da je za prosječnog korisnika najbolje uzeti LG Spirit 4G i biti miran, ako baš želiš kineza, onda Meizu M2 (mini) ili Xiaomi Redmi 2.

Neznam dali živimo u dva različita svijeta ali upravo Xiaomi i nudi dobru softversku podršku, svakog petka dolazi novi update za MIUI. 

Neznam kakvo je stanje sa Meizu i njihovim Flyme OS ali vjerujem i da oni imaju bar mjesečno neki update.

Xiaomi Redmi 1S + Mi Band
11 godina
neaktivan
kaw_liga kaže...

Nisam prelistao sve postover pa ne znam bas sta tocno zelis :D

Ali ako ti je u svim prioritetima i kamera onda ti je bolji izbor redmi 2 jer ovi ostali nabijaju specke i interpoliraju kamere

sumnjam da im je prednja 5 mpx a zadnja 8 , moje neko misljenje :D

A ti prelistaj sve i odluci ipak si ti krajnji kupac :D

Blaga preporuka Meizu m2 mini 150$ sa svim davanjima sa alija

14 godina

Dosta ljudi na forumu ''napada'' XIAOMI Redmi 2 da mu se baterija pregirajava da ga nemozes drzati u dzepu i opet baterija da je katastrofa

MEIZU M2-ljudi hvale i to bas dosta,neke sitne zamjerke vezane za imenik i radio ali komentari bas pozitivni za razliku od gornjeg  :D a za posljednju opciju 5.0 inch Mlais MX Base Android 5.1 nisam nasao nista kao da ga niko jos nije kupio mozda da ja budem prvi :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Cromaki kaže...
Gilach kaže...

Za oko 1000kn i dalje mislim da je za prosječnog korisnika najbolje uzeti LG Spirit 4G i biti miran, ako baš želiš kineza, onda Meizu M2 (mini) ili Xiaomi Redmi 2.

Neznam dali živimo u dva različita svijeta ali upravo Xiaomi i nudi dobru softversku podršku, svakog petka dolazi novi update za MIUI. 

Neznam kakvo je stanje sa Meizu i njihovim Flyme OS ali vjerujem i da oni imaju bar mjesečno neki update.

Mislio sam da izbjegava one kineze koji nemaju dobru softversku (pogotovo internacionalnu) podršku poput Mlaisa i ostalih više manje no name brandova, nisam mislio na sve kineze ;)

Imo, najbolji izbor za te pare je Meizu M2 mini u INTERNATIONAL verziji obzirom da do sada nije koristio smartphone i vjerojatno će imati problema s mijenjanjem romova pa da ne uzme CN verziju.

Iako i dalje mislim da je za prosječnog korisnika bez previše afiniteta za prčkanjem po mobu LG Spirit najbolji izbor za 1000kn, osobito kada se uzme u obzir garancija...

13 godina
neaktivan
Gilach kaže...
Cromaki kaže...

Iako i dalje mislim da je za prosječnog korisnika bez previše afiniteta za prčkanjem po mobu LG Spirit najbolji izbor za 1000kn, osobito kada se uzme u obzir garancija...

...ili Sony Xperia E4G (ne obicni E4, ima manju gustocu piksela, drasticno slabiji SoC i nema 4G), imam taj mobitel i jako sam zadovoljan, platio ga 799kn u VIP web shopu, ali i otkljucani se moze naci u trgovnima ispod 1000, na Njuskalu i nesto jeftinije. LG Spirit i on su manje vise jednaki uredjaji, pa ovisi sto korisnik preferira (izgled, smjestaj tipki, Sony Timescape ili LG-ovu nadogradnju sucelja). Treba samo spomenuti da LG u startu dolazi s Androidom 5.0.2 a Sony s KitKatom 4.4.4 i za njega jos uvijek nije potvrdjena nadogradnja.

13 godina
neaktivan

Danas i sutra Chipoteka daje 25% popusta na sve Doogee uređaje!

Povodom 25 godina postojanja, Chipoteka sljedećih šest tjedana svoje kupce časti popustom od 25%. Danas i sutra ovaj se popust odnosi na sve Doogee smartfone, uključujući i one najnovije. Popust vrijedi za kupnju uređaja u svim poslovnicama, dakle u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Rijeci i Puli, kao i na webshopu.

Tako u četvrtak i petak po povoljnijim cijenama možete nabaviti sljedeće modele: Doogee Y100X Nova po cijeni od 674,25 kn, Doogee DG310 QC Voyager 2 i Doogee DG280 QC Leo po cijeni od 599,25 kn, te Doogee DG850 Hitman po cijeni od 749,25 kn. Sve uređaje možete pronaći i naručiti na ovom linku. Požurite!

via mob.hr

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mrndjo100 kaže...

Pozdrav, koji je bestbuy mobitel do 150$-170$ ?

Ok onda kupujem Xiaomi Redmi Note 2. Iz Bosne sam, pa da li da kupim kinesku verziju koja je jeftinija, jer sam pročitao da i kineska verzija radi bez problema na našim mrežama?

I šta mislite o ovom članku: https://www.telekineza.com/xiaomi-redmi-note-2-obmana-godine/ ?

13 godina
neaktivan

Ja ga imam i istina je da se dosta zagrijavao, ali to je trajalo dva dana dok nisam napravio update na Miui V7 i sad je sve ok. Baterija je skroz solidna.

11 godina
neaktivan
kaw_liga kaže...

Dosta ljudi na forumu ''napada'' XIAOMI Redmi 2 da mu se baterija pregirajava da ga nemozes drzati u dzepu i opet baterija da je katastrofa

MEIZU M2-ljudi hvale i to bas dosta,neke sitne zamjerke vezane za imenik i radio ali komentari bas pozitivni za razliku od gornjeg  :D a za posljednju opciju 5.0 inch Mlais MX Base Android 5.1 nisam nasao nista kao da ga niko jos nije kupio mozda da ja budem prvi :D

vezano za imenik nije htjeo stavit sliku na kontakt do ovog zadnjeg updejta kad se i to popravilo jedino sto je zadnjim updejtom otisao hrvatski :) al sta je tu je :D

14 godina

Sad kad poredim sa lg spirit a i sa gore pomenutim Smartphone Doogee DG850 opet mi Meizu M2 ispada bolji jeste da je riskantnije s obzirom na garanciju al ajde.Sad ovih dana kako sam se malo tim pozabavio i citao stvarno ispada najbolji mob po speckama u tom cijenovnom rangu.

13 godina
neaktivan

Oukitel K4000 (4G uredjaj) na akciji u Everbuying webshopu - samo 113,89 dolara.

Oukitel K4000 ima zaslon od 5 inca HD rezolucije, pokrece ga MediaTek SoC MTK6735 s cetiri procesorske jezgre, ima 2 GB radne memorije i 16 GB memorije za pohranu (prosirivo do 32 GB memorijskim karticama). Straznja kamera ima senzor od 8 MP (pomocu interpolacije izrađuje slike u 13 MP) a prednja 5 MP.

Baterija je snage cak 4000 mAh.

Mobitel mozete naruciti za svega 113,89 USD uz popust pomocu kupona koda "EBK4000".

Moj PC  
2 1 hvala 0
14 godina

Ajmo reci odlucio sam (konacno) naruciti sa alija Meizu M2

sta dalje trebam znati da nesto ne z** pri kupovini koja je razlika note,mini i sl izlisati mi puno moba slicnih naziva a opet razlicitih na sta da pazim ?, htio bi da bude normalne velicine da se moze nesto pogledati recimo crtani :D ili pratiti put gps..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kaw_liga kaže...

Ajmo reci odlucio sam (konacno) naruciti sa alija Meizu M2

sta dalje trebam znati da nesto ne z** pri kupovini koja je razlika note,mini i sl izlisati mi puno moba slicnih naziva a opet razlicitih na sta da pazim ?, htio bi da bude normalne velicine da se moze nesto pogledati recimo crtani :D ili pratiti put gps..

to je taj o kojem su govorili.znači mobitel je 135$ i poštarina DHL-om 21$,nemaš više nikakvih troškova.

note verzija je veći ekran,rezolucija,baterija,cijena...

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
14 godina

Hvala na pojasnjenu onda bi radije note verziju uzeo (evo prvi sa liste :D) za 10$razlike i sta ovdje da oznacim pod dodatke(bundle) ili nista ?

http://www.aliexpress.com/item/Meizu-M2-Note-5-5-inch-1920X1080P-4G-FDD-LTE-Mobile-Phone-MTK6753-Octa-Core-2GB/32366362490.html?spm=2114.031010208.3.2.yrL8u3&ws_ab_test=201556_2,201527_1_71_72_73_74_75,0_0

15 godina

ali na to ces jos platiti 25% pdv-a i carinske troskove. Onaj link koji ti je covjek stavio maloprije ti je najisplativiji i najjeftiniji. 135 $ ti je uredaj + 20$ DHL dostava i dode ti doma za par dana bez ikakvih troskova drugih.

Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

S tim da bih ja preporučio da uzme iz drugog shopa istog vlasnika jer u njemu imaju internacionalnu verziju koja kasnije ne zahtjeva kompliciranje s flashanjem romova, gappsa i ostale gnjavaže...

http://www.aliexpress.com/item/Original-Meizu-M2-MINI-4G-FDD-LTE-Dual-SIM-Mobile-Phone-5-0-1280X720P-MTK6753-Quad/32409844768.html?ws_ab_test=201556_1,201527_4_71_72_73_74_75,0_0

I obavezno odabrati DHL da se izbjegne PDV i kompliciranje s carinskim postupkom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2015 21:32 (Gilach).
17 godina
neaktivan
Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2015 21:58 (jura).
14 godina

Reg sam se na Ali i konacne cijene da znaju i ostali sa dhl-om:

Meizu M2 mini: $156 ili 1065kn

Original International version MEIZU M2 NOTE:$210 ili 1437kn

Zadnje pitanje da li se isplati dati 370 kn vise za note verziju po vama ? mogu li kako dobiti kupon da smanjim ista cijenu?

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ako želiš Note, ja bih pričekao na tvom mjestu koji dan da uleti kakva akcija, do jučer je na amazon.co.uk bio 126 funti s dostavom, a na aliju povremeno zna biti na jednodnevnoj akciji po 150 dolara.

Ili ako si već odlučio dati koju kn više i želiš veći ekran, onda u priču ulazi i Xiaomi Redmi Note 2.

13 godina
neaktivan

Na mob.hr je objavljena recenzija - Zopo Speed 7 (1080p 5" zaslon, 8x Cortex-A53 na taktu 1,3 GHz MediaTek - 31716 antutu, 3 GB RAM, 16GB, LTE, USB OTG, kamere 13/5, baterija 2500mAh, Android 5.1) ako je netko planirao kupiti ovdje moze procitati informacije iz prve ruke.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2015 15:41 (drexcya).
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina

Redmi Note2 159,99 USD

17 godina

Pozdrav, moze preporuka za neki mobitel koji bi bio al pari sa Samsung Galaxy S6 Duos?

Onaj "premium feel" mi je bitan jer je mobitel za poklon. Cjenovni rang je da je jeftiniji od S6 :)

Pozeljan EU warehouse da sto prije stigne

Hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
A što kažeš na Mi4 za 215 eura iz EU?

robimarko@gmail.com
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice