A gdje si ga kupio i koliko dugo si ga koristio. Jesi probao staviti drugi rom??
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Preko Alia sam ga uzeo i radio je malo više od 3mj. Probao sam sve moguće romove i neće. Najbolja fora je što sam ja dobio mob sa prvom revizijom ekrana koja je izgleda shebana. Prije kupovine sam pročitao da Jiayu ima problema sa ekranima ali i da ima ljudi kojima već duže rade mobovi. Reko neće baš mene valjda i uzeo ga. Kada ono prdež! Najviše sam ga uzeo zbog dimenzija i ekrana pošto se takav mob drugi ne može naći osim Xiaomi MiS2 a taj košta poprilično + carina. Ekran me košta 45$ a mobitel novi je 99$. Uglavnom ja više ne uzimam ni jedan taj mob a da nije od poznatije marke.
Zato sam se ja odlučio za asusa, nije previše skup a kvalitetniji je od kineza. Meni je bilo bitno da gps radi odlicno, a za kineze često čujem da ih zeza gps.
Daj mi reci kakve dimenzije su ti bitne kod ekrana i moba a da drugi nemaju tj naveo si samo da Mi2 ima isto takvu dimenziju pa zbunjen sam malo, na sto si tocno mislio?
jel zna netko zašto je na asus zenfone 5 negdje hologramska naljepnica intel, a negdje je intel ispisano na maski?
mozda zato jer se u njemu nalazi intelov procesor?!
ne čitaš sa razumijevanjem, to da ima intel procesor sam i napisao, ja ovdje govorim o ovome na slikama primjer 1 i 2
I mene bi zanimao odgovor na to pitanje. A na slici koju si stavio taj crni sa hologramskom naljepnicom niti nema nikakve tekstove. sve mi to liči da su ti poklopci zapravo kopije ako nisu cijeli mobovi. No opažam da ih samo kineski trgovci imaju u ponudi tj ne vidim da ima mobicity takve poklopce sa naljepnicama.
Moja pretpostavka je, ako netko naruči mob neke boje koju trgovac nema, onda samo trgovac zamjeni poklopac sa kopijom druge boje i pošalje kupcu kao da je riječ o orginalnu. Evo naprimjer pogledajte stranicu 1949deal tamo imaju u ponudi zenfoneove sa tim naljepnicama i naravno i bez tih naljepnica tj nema pravilnosti.
4,3" , 1280x720 ekran i da mob nije velik
I mene bi zanimao odgovor na to pitanje. A na slici koju si stavio taj crni sa hologramskom naljepnicom niti nema nikakve tekstove. sve mi to liči da su ti poklopci zapravo kopije ako nisu cijeli mobovi. No opažam da ih samo kineski trgovci imaju u ponudi tj ne vidim da ima mobicity takve poklopce sa naljepnicama.
Moja pretpostavka je, ako netko naruči mob neke boje koju trgovac nema, onda samo trgovac zamjeni poklopac sa kopijom druge boje i pošalje kupcu kao da je riječ o orginalnu. Evo naprimjer pogledajte stranicu 1949deal tamo imaju u ponudi zenfoneove sa tim naljepnicama i naravno i bez tih naljepnica tj nema pravilnosti.
baš me to sad zanima i volio bih saznati o čemu se točno radi, može biti da jeste ovako kako ti kažeš
OHOHO, pa to nije G2f za naše tržište nego za kinesko. Pogledaj dobro još jednom koja je reza na Jiayu G2f. Jeli 1270x720 (taj je TD-SCMA - za Kinesko tržište) ili je 854x480 (taj je WCDMA - za naše mreže). Nekako mi se čini da baš ti modeli TD-SCMA imaju grešku i crkavaju. Neznam koliko je ljudi kupilo taj mob ali dobro bi bilo ispuniti anketu kvarova.
| 0 | Jiayu G2f WCDMA - radi OK |
|---|---|
| 0 | Jiayu G2f WCDMA - neradi |
| 0 | Jiayu G2f TD-SCMA - radi OK |
| 0 | Jiayu G2f TD-SCMA - neradi |
@assassin.st jesi ti pisao kako cekas dva tjedna vec tj.od 31.7 na carini ?
A vidi jednog clana sa drugog foruma,kako je to moguce ?
Možda je čovjek čekao tjedan dana dok im je poslao račun?
Svjestan si da je uvoz krivotvorene robe protuzakonit? I da ako skuže na carini, da ćeš platiti uništavanje mobitela i možebitno kakvu kaznu?
Može li se uvesti na neki drugi načn, da se ne skuži?
Bilo bi dobro da se otvori tema za
kopije poznatih mobilnih uredjaja tako da ljudi
ne traže takve informacije tamo gdje se raspravlja
o normalnim kineskim brendovima, tj. ovdje. :)
TeleKineza
Koliko sam imao čuti za taj logo na Asusu Zenfoneu 5, prve serije su imale naljepnicu, a poslje su počeli tiskati logo. Hm, ili je bilo obratno....
OHOHO, pa to nije G2f za naše tržište nego za kinesko. Pogledaj dobro još jednom koja je reza na Jiayu G2f. Jeli 1270x720 (taj je TD-SCMA - za Kinesko tržište) ili je 854x480 (taj je WCDMA - za naše mreže). Nekako mi se čini da baš ti modeli TD-SCMA imaju grešku i crkavaju. Neznam koliko je ljudi kupilo taj mob ali dobro bi bilo ispuniti anketu kvarova.
Pa ja sam i želio taj baš zbog rezolucije ali na kraju možeš i tu rezoluciju objesit mačku o rep jer je pentile matrica pa se vide pikseli. Uglavnom taj Jiayu od kada postoje imaju sranja sa ekranima. Kupovina njihovog moba popriličan je rizik ali opet ako radi kako treba imaš super mob. Ima on jednake probleme kao i wcdma verzija. Totalno sheban indikator za bateriju ( ne pomaže ni jedna vrsta kalibracije ) i pregrijavanje dok se nešto igra ili gleda film. Ti isti problemi su bili i kod Jiayu G2 modela čiji je G2F nasljednik. Znači to se štanca sam tak bez ikakvih poboljšanja. Gruneš drugi proc , promjeniš ime mobitelu i deri miško.
@assassin.st jesi ti pisao kako cekas dva tjedna vec tj.od 31.7 na carini ?
A vidi jednog clana sa drugog foruma,kako je to moguce ?
Možda je čovjek čekao tjedan dana dok im je poslao račun?
Ne vjerujem posto nije assassin.st spomenio da je,ali opet...
nadam se da ce moj doci ovaj tjedan tj.barem krenuti jer vise nemam strpljenja...
Pozz ljudi, jel imao netko od vas thl100s? Moja sestra ga ima i ima problem sto nakon poziva nakon nekoliko sekundi joj se reboota mob.ima neko mozda neki fix?? Hvala.
BF3: MicroGuyCRO
Može li se uvesti na neki drugi načn, da se ne skuži?
može se samo ako nema logo samsunga ili bilokoje druge poznate firme nego baš da ima ime naprimjer Goophone itd.
Ako mi ne vjerujes pročitaj poruke od Maija http://www.forum.hr/showthread.php?p=47476168 prolistaj i ostale stranice, napisao je da je njegov frend najebo na kraju. Platio je uništavanja moba i jos kaznu mislim da je bila do 5 000 nesječam se točno.
Ako želis smanjiti rizik na minimun onda radje kupi mob osobno u kini i donesi si ga sam kao ručnu prtljagu, tj kao osoban mob koji trenutno koristis.
i glupo mi je da sada gledas kopije kada imas dobrih kineza tj kineskih brendova a i imas Taiwanca Asus zenfone 5 koji su ti puno bolji od tvojih kopija koje gledas.
Ako ti je palo na pamet da preprodas kopije preko njuskala, znas da i tada mozes najebat jer je zabranjeno prodavati kopije tj prikazati ih kao orginale.
Pozdrav :) imam 1 pitanje i svaka pomoc je dobrodosla! Vec neko vrijeme pokusavam nac stranicu gdje mogu narucit mobitel vivo xplay 3s ili vivo xshot ultimate iz europe zbog carine, ali mi ne uspijeva..trenutno mi je puno i previse platit mobitel 5 i nesto tisuca kuna pa ako itko zna neku stranicu ili nacin za izbjegnut tu carinu molila bih ga da podijeli samnom :) a zapela sam bas za ta 2..inace nemam bas iskustva s narucivanjem nekih vecih tj.skupljih stvari s neta pa....
Ne bih preprodavao, naravno. Sviđa mi se kod S5 i Note 3 ono kada mahneš rukam i listaš, da li ima to još neki kinez? Zna li netko?
EDIT: Što se tiče priijenosa robe, prodavač mi kaže da on to radi preko vozača busa i da nikad nije imao problema.
moze preporuka nekoliko kineza koji se mogu kupiti u europi,tak da nema dodatnih troskova.
cijena do 2000kn, a po mogucnosti da bude zelen(jest,na boju mislim).
Xiaomi Mi3, Mobicity, crni ili bijeli, druge ne moraš gledati
moze preporuka nekoliko kineza koji se mogu kupiti u europi,tak da nema dodatnih troskova.
cijena do 2000kn, a po mogucnosti da bude zelen(jest,na boju mislim).
Ako ne xiaomi koji tije preporučio onda Asus zenfone 5, Izbor je na tebi.
A ako baš mora biti zeleni, kupi si zelenu maskicu i problem riješen jer je inače slaba ponuda zelenih mobova.
A što si zapea za tog asusa...
Nema se što razmišljati
Pa pitao je za mob u europi, a phx je preporucio Xiaomi, a drugi najbolji u mobicityu je Asus, tj ne vidim nijedan bolji do tih dva u toj trgovini.
edit
nisam rekel da je Asus bolji od Xiaomija, dao sam čovjeku jos jedan izbor tj jeftiniji izbor, sve to ovisi koliko bude htio potrošiti.
a koliko bi dosao xiaomi mi3 da ga narucim izvana,na njuskalu je oko 2000-2200
S mobicitya je 1800 kn, do prije dva, dva i pol tjedna je bio 1550 kn..
kupnju mogu odgoditi jos dva tjedna,ima smisla ili ne? ima ko jos prijedlog moba za 2k.
a koliko bi dosao xiaomi mi3 da ga narucim izvana,na njuskalu je oko 2000-2200
Nema smisla da ga kupujes preko njuskala, garanciju i tako ostvarujes vani. Na mobicity ti je 1800, i kad ga posalju, dodje za 2 dana.
I da , mi3 je bolji nego zen, ali i skuplji. Nije isti rang telefona za usporedbu. Mada, kako sam vec i napisao o temi u asusu, igrao sam se sa oba istovremeno i nisam vidio neku razliku u svakodnevnom radu, sa tim da je meni osobno asus i zenui simpaticniji od mi3 i miuija.
Kad smo kod xiomija, planiram naruciti jedan telefon koji bi trebao sluziti samo kao mp3, web browser i casual igrice. Dakle, pozeljan mi je veci ekran. Mislim da sam se odlucio za redmi note. Kakva su vam iskustva sa njim (pitanje za vlasnike istog)? Nije se bas puno pricalo o njemu. Narucio bi sa xiaomishop.com (eudirect) ili xiamoishop.it. Ima kakvih pro ili contra za jedan od ta dva ducana ? Tnx :)