"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.523
|
čitano: 7.051.725
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
15 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
DeniZg kaže...
Blue2 kaže...
tetreb kaže...

Jel neko upoznat sa xiaomi redmi note,bio bih vam veoma zahvalan ako bi neko mogao  izneti  svoje misljenje o ovom mobilnom,hvala unapred

http://www.minideal.net/original-xiaomi-hongmi-note-redmi-note-enhanced-version-wcdma-mtk6592-octa-core-5-5-2gb-ram-8gb-rom-android-4-2-miui-v5.html

Imam ga ja.mobitel je best buy za te novce

Redmi Note nema FHD ekran, KitKat ni Gorilla glass.  

jedino ti stoji sto nema gorilla glass,ovo ostalo je nepotrebno 

14 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

kupis stakleni protector, tri dolara, ne kuzi se. Meni iskreno prvi glas da nema, il sam zaboravil. btw, mob je za svaku preporuku, imam ga dva mjesec, bez greske. Do jucer bateirja je trajala preko dva i pol dana sa SOT oko 4h. sa svim upaljenim

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Blue2 kaže...

jedino ti stoji sto nema gorilla glass,ovo ostalo je nepotrebno 

Znate ljudi, čak i ako nema gorilla staklo ne znači da je loše, ako nema gorilla onda stavljaju neko kaljeno staklo za kojeg isto imaju dobre riječi.  Nije to kao nekad kada su stavljali plastična stakla koje bi se s vremenom dale izgrebati toliko da  bi ekran postao nečitkiv. 

To sto piše gorilla ne znači da je bolji, znate da je to samo marketinško ime proizvoda od firme Corning koja se proslavila kada je iphone prvi predstavio takvu vrstu stakla. Nakon toga firma je postala popularna kada je počela takvo staklo praviti i za ostale proizvođače.

To je kao ime retina, to je appleovo marketinško ime, dok je evo naprimjer lg predstavio isti lcd za svoje mobove pod drugim imenom recimo Nova jer ako neznate, lg je pravio te retina zaslone za iphone, neznam kakva je situacija sada jer apple je s vremenom mjenjao proizvođače. recimo znao je umjesto LG-ja praviti Sharp ili netko drugi. 

14 godina

Moze preporuka bestbuy uredaja do cijene od 1500,1600kn? Po mogucnosti da ga ima kod nas, tj. sta je isplativije uzet kod nas ili narucivat?

VedranL.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Najbolje je naručiti, iz mobicity trgovine, tj stigne ti za 4 dana (otprilike) i nemoj kupiti obicnog kineza nego gledaj bolje modele, tipa Asus zenfone 5 ili Xiaomi. Ali samo ako skidaju i dalje pdv.

Imas trgovine kao wov shop ili Hangar18 ali vidim da cijene su nesto više recimo 300-400kn s tim da to su manje poznati kinezi, radje mobicity nego kod nas. 

Ako prve dvije opcije ne dolaze u obzir, onda naurči iz kine, tj usteda je kao sto sam naveo 300-400kn. (ovisi, ako otvore tvoj paket, onda ces platiti pdv, ako ne otvore tj čista lutrija je)  jer ne stignu otvoriti sve pakete, sve to ovisi o volji carinika, on nekad namjerno preskoče neke pakete. Nemoj odabrati trgovinu koja koristi švedsku poštu jer ces požaliti, radje odaberi trgovinu koja koristi singapursku poštu, doći će najranije moguče.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.8.2014 19:16 (Markić7).
14 godina

Pa ako je jeftinije iz mobicity onda neka bude iz te trgovine jel.Gledam sad imaju svakakvih modela, tipa od tog Asusovog do ostalih znaci taj Asusov je bestbuy ili? A u vezi pdva, sta je tu je, kocka :D

VedranL.

0 0 hvala 0
18 godina

Neznam gdje si vidio da nema gorilla glass? ima gorilla glass 2 http://www.devicespecifications.com/en/comparison/ce76838

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
dak0001 kaže...
majdo kaže...

Aliexpress i nije bas neka stranica koju bih dobronamjerno nekome preporucio za kupovinu tako skupe igrackice.. Idi bolje na provjereno, xiaomishop, minideal, ibuygou, itd..

Ti to iz svog lošeg iskustva ne preporučaš??  Na Aliju imaš i minideal, na kojoj su neke stvari jeftinije nego na njihovom matičnom webshopu.

Aliexpress je webshop ala tržnice Dolac, ima milijarda klonova i kopija, malo malo se javi netko na nekome od foruma gdje je na aliexpressu popusio kopiju mobitela, kontakt podrska je ocajna, ganjanje novaca ukoliko dobijes fejk se moze rastegnuti na period od dva mj bez beda, varaju s tracking brojevima, itd, itd.. Na svakom forumu postoje barem 3-4 teme loseg iskustva s kupovinom na aliju.. Kupovina tamo je velika kocka, drzite se provjerenih stranica, 

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
17 godina
majdo kaže...
dak0001 kaže...
majdo kaže...

Aliexpress i nije bas neka stranica koju bih dobronamjerno nekome preporucio za kupovinu tako skupe igrackice.. Idi bolje na provjereno, xiaomishop, minideal, ibuygou, itd..

Ti to iz svog lošeg iskustva ne preporučaš??  Na Aliju imaš i minideal, na kojoj su neke stvari jeftinije nego na njihovom matičnom webshopu.

Aliexpress je webshop ala tržnice Dolac, ima milijarda klonova i kopija, malo malo se javi netko na nekome od foruma gdje je na aliexpressu popusio kopiju mobitela, kontakt podrska je ocajna, ganjanje novaca ukoliko dobijes fejk se moze rastegnuti na period od dva mj bez beda, varaju s tracking brojevima, itd, itd.. Na svakom forumu postoje barem 3-4 teme loseg iskustva s kupovinom na aliju.. Kupovina tamo je velika kocka, drzite se provjerenih stranica, 

Aliexpres je najveća svjetska online tržnica. Veća po robi i po prometu novca od amazona i e-bay-a.Veća tržnica više muljatora.

Njihove zaštite kupaca nisu ništa manje od e-bay-eve.

Jedini problem kod nas "zapadnjaka" je to što ne podržava paypal. Zašto? zato što je e-bay davno kupio paypal. Konkurencija.

Vrlo dobro je poznato da ni sam paypal nije 100%-tna zaštita kupca. Mnogi su izgubili novac i robu iako su bili u pravu, no opet gledajući količinu transakcija pojedincu je to zanemarivo..

[M|C] jokaCRO ingame
14 godina
neaktivan

Pametnom dosta da se drzi provjerenih stranica..

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
16 godina
neaktivan
majdo kaže...

a viš, meni je sve što sam tamo kupio, unazad skoro godinu dana, došlo uredno unutar 10 radnih dana.

vjerojatno i zato što ne kupujem od očitih muljatora i ne kojekakve kopije kopija ... jbg, znaš kak stari ljudi vele

kad deca dobiju novce, kramari trže .... i Mimara je kupovao od kramara, ali je znal kaj kupuje, tako da ..... 

ali načelno se slažem, oni koji ne vide od šume drveće, neka se drže provjerenih trgovina ...

dak
17 godina
neaktivan
sandr0 kaže...

Prošlo mi je kroz ruku nekoliko kineza.

Sve u svemu, tko kupuje kineze mora znati da je to određena vrsta kockanja. Garancija u Kini kao da ni ne postoji, a s druge strane cijena je primamljiva za ono što nude. 

<moje je iskustvo da su kinesci neisplativi. Čak i oni najjeftiniji. Kako ljudi kažu: nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino.

Jer, problem je upravo u toj "garanciji" - koju je teško ostvariti. Kvare se često i najjači brendovi, a akako ne bi onda i ovi jeftiniji, pa je garanciju svakako dobro imati. I što vam vrijedi ako ste ga platili samo 1000kn a nešto vam crkne već za koji mjesec? Ili vam već dođe poluispravan (najčešće)?

Kako si lijepo rekao - kupovina ovih mobitela preko neta je živa kocka.

Zato je bolje, ako već hoćete kinesca, da ga kupite u Hrvatskoj, u ovlaštenoj trgovini (kao ovi u Koprivnici, da ih sada ne reklamiram) sa ovlaštenom garancijom. Jesu malo skuplji nego ovi na webu ali bolje imati garanciju. Međutim, da li se tada kinesci isplate, ili je bolje dati parsto kuna više za renomirano ime, ostaje na vama da procijenite. 

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.8.2014 23:02 (Danyel).
16 godina
Danyel kaže...

<moje je iskustvo da su kinesci neisplativi. Čak i oni najjeftiniji. Kako ljudi kažu: nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino.

Jer, problem je upravo u toj "garanciji" - koju je teško ostvariti. Kvare se često i najjači brendovi, a akako ne bi onda i ovi jeftiniji, pa je garanciju svakako dobro imati. I što vam vrijedi ako ste ga platili samo 1000kn a nešto vam crkne već za koji mjesec? Ili vam već dođe poluispravan (najčešće)?

Kako si lijepo rekao - kupovina ovih mobitela preko neta je živa kocka.

Zato je bolje, ako već hoćete kinesca, da ga kupite u Hrvatskoj, u ovlaštenoj trgovini (kao ovi u Koprivnici, da ih sada ne reklamiram) sa ovlaštenom garancijom. Jesu malo skuplji nego ovi na webu ali bolje imati garanciju. Međutim, da li se tada kinesci isplate, ili je bolje dati parsto kuna više za renomirano ime, ostaje na vama da procijenite. 

Evo opet se javio pametnjaković.... Kad te vidim u ovoj temi se.. mi se.

Ja sam kupio 5 mobitela iz Kine i to redom ZTE V967s, 2x tronsmart T7, amoi a862w i thl t5s. Svi mobiteli funkcioniraju besprijekorno i dan danas ,a kupljeni su prošle godine.

Kod nas (tada jer ih nije bilo u chipoteki ,wow šopu i dr. trgovinma) nebi mogao kupiti ni JEDAN mobitel sličnih karakteristika po cijeni koja je dana za SVE ukupno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.8.2014 23:26 (bodija).
14 godina

Po tome kako "naši" omogućuju ostvarenje garancije, uvijek ću radije kupovati s mobicityja nego od nekog našeg web shopa.

Danas je dosta 10kn da otvoriš j.d.o.o firmu i započneš s prodajom mobitela, tako da ako imaš neku njihovu garanciju, nije baš da si nešto posebno osiguran.

Moj PC  
6 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
majdo kaže...
dak0001 kaže...
majdo kaže...

majdo kaže...

Reći da je Aliexpress neprovjerena trgovina je otprilike isto što i
reći da je internet neprovjerena trgovina.
Aliexpress zapravo i nije trgovina nego trgovački centar s malo slobodnijim kriterijima o tome tko može unutra postaviti štand.
Tako da možeš ući u npr. H&M ali i u Mr. Binga.
Razlika od Dolca ili splitskog Pazara je što vrlo lako možeš saznati koji su trgovci dobri a koji ne.
Ako ne ide, možeš pitaš na forumu jer veći broj ljudi kupuje na aliju i sasvim su zadovoljni.
Nisu ni tamo trgovci bezgrešni i obrazac ponašanja je sličan onima s npr pandawilla ili banggooda.
Razlika u odnosu na ove je u sustavu bodovanja i priloženim komentarima koje nećeš vidjeti na npr to2c ili bilo kojoj drugoj trgovini.
U stvari, tamo ih vidiš ali samo probrane.
Na aliju ima i psovki, kletvi i sličnih želja upućenih lošem trgovcu tako da uz malo prakse
lako dođeš do pravih trgovina s tisućama kupaca i npr. 99% pozitivnih komentara,
Onih 1% nezadovoljnih često bude primjedba na kašnjenje ili zavlačenje s isporukom.
Dakle, ako trgovac ima bar 500-600 transakcija i preko 98% pozitivnih komentara
i kad provjeriš koliko ih je u posljednjih mjesec dana, koliko negativnih i na što se odnose
i kad provjeriš da nije slučajno riječ samo o artiklima vrijednima par dolara onda si prilično siguran da je
riječ o pouzdanom trgovcu.
Onda se još malo zabaviš i pronađeš sličnog ali s 5-6 tisuća transakcija i onda si miran.
Zatim izabereš i kvalitetan uređaj a ne neko Tengda smeće koje normalan kinez ne bi kupio
i onda imaš zicer...
TeleKineza
14 godina

Po meni je Mobicity jedan i možda čak jedini dućan u kojem se isplati kupiti bilo koji mobilni uređaj, ne samo kineski. To je ono, ziheraški sto posto, baš u slučaju da se nekaj eto desi, imaš sigurnu podršku.

Znači ništa bang, panda, minideal itd. Dobro je rekao kolega iznad, kupnja uređaja s tih siteova je kockanje, može baš sve biti super i u redu, no kad se desi kvar, pitanje je što će iz te "garancije" ispasti i koliko će to na kraju koštati. Srećom, zato imamo Mobicity s fer cijenama, brzom dostavom, urednom garancijom i odličnom uslugom. 

Fuck me I am famous.
Moj PC  
2 4 hvala 0
13 godina
neaktivan

I to je kockanje, samo s nešto boljim izgledima.

Recimo, kupiš kod nas - Z (zajeb) faktor je 0.001

Kupiš u mobicityju, Z=0.005

Kupiš u kineza, Z=0.01

U kineza je za 20 - 50% jeftinije.

Gdje ćeš sad kupit?

Ako u igru ubaciš još par faktora, onda mirne duše u... :D

P.S.

Ako ispadne sranje i nemoš lako riješiti garanciju, daleko više boli

kad je riječ o domaćoj trgovini...

TeleKineza
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.8.2014 0:00 (dakok).

6 0 hvala 0
14 godina

Inače što se tiče aliexpressa, redovito kupujem otamo, otprilike kao i s ebaya..

Ne može se generalno pričati o toj stranici jer to nije jedan prodavač, ista je stvar kao i ebay..

Dakle, gledati feedback i broj prodanih itemova, kakav je feedback za gledani predmet i ako je preko 95% poprilično je sigurno..

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Posve točno, s tim da bi dodao da je tamo obično na raspolaganju toliko dobra selekcija samih trgovaca

da za traženi proizvod gotovo sigurno možeš pronaći one s bar 98% pozitivnih transakcija :) 

TeleKineza

0 1 hvala 0
14 godina
dakok kaže...

Posve točno, s tim da bi dodao da je tamo obično na raspolaganju toliko dobra selekcija samih trgovaca

da za traženi proizvod gotovo sigurno možeš pronaći one s bar 98% pozitivnih transakcija :)

Istina, jedino mi je npr. problem kada tražim što jeftiniji item pa poredam po cijeni od niže, te mi onda na vrhu sami selleri bez feedbacka.

Ali dobro je što ih se može poredati po feedbacku, tako da su oni s najboljim feedbackom na vrhu pretrage.

12 godina
neaktivan

Pričali ste o aliexexpresu, možda bi ja kupio neke jednostavne sitnice preko njega ali mob ili nesto vrijednije nebi. 

Netko je spomenuo da ne koriste paypal, sto onda podrzavaju mislim osim čistog kartičnog plačanja? Čuo sam davno da postoji konkurencija paypalu samo se ne sječam imena :D Kažu da je ta konkurencija nesto bolja sto se tiće disputea.

12 godina
neaktivan
Markić7 kaže...

Pričali ste o aliexexpresu, možda bi ja kupio neke jednostavne sitnice preko njega ali mob ili nesto vrijednije nebi. 

Netko je spomenuo da ne koriste paypal, sto onda podrzavaju mislim osim čistog kartičnog plačanja? Čuo sam davno da postoji konkurencija paypalu samo se ne sječam imena :D Kažu da je ta konkurencija nesto bolja sto se tiće disputea.

Skrill mozda (Moneybookers)?

BF3: MicroGuyCRO
14 godina
Markić7 kaže...

Imaju konkurenciju paypalu, koji se naziva alipay, a funkcionira na način na uplatiš određenu svotu na njega pa trošiš.

Ja osobno uvijek platim karticom, jednostavnije mi je da mi skida s računa koliko plaćam, nego da unaprijed prepaid punim taj alipay.

Dispute je isti bez obzira kako platiš, dosad sam svaki problem rješio kako sam i tražio od sellera, čak i kad se on nije slagao.

13 godina
neaktivan

Ja imam karticu samo za internet plaćanja i napunim

je uoči kupovine.

Trgovac dobije novac tek kad potvrdis da je paket

stigao i da je sve OK

TeleKineza

4 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

da, s tim da se Ali upozori mailom dva dana prije isteka roka da se rok za potvrdu prijema i žalbe primakao.

dak
13 godina

Da li je dobar prestigio pap 5044 duo, da li ga netko ima i dali je imao nekakve bugove ili da li ima stekanja ili zastajkivanja i da li je kamera dobra

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

jeli tko kupova nesto priko ove stranice http://www.tinydeal.com/ neki govore da je losa drugi govore da je odlicna

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.8.2014 19:11 (PeTaR_HR).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina

Ja kupujem s te stranice i dosad nisam imao nikakvih problema s njima.

Mobitel nisam ali kupio sam 6 satova i svi rade, 3 memorijske kartice (Toshiba 32gb class 10) slušalice i jedan adapter IDE <> SATA.

Sve stiglo, ništa polomljeno i u dobrom stanju. S njima imam bolje iskustvo za razliku od Banggod.com.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.8.2014 20:00 (insan).
14 godina
PeTaR_HR kaže...

jeli tko kupova nesto priko ove stranice http://www.tinydeal.com/ neki govore da je losa drugi govore da je odlicna

Bas sad malo gledala na toj stranici, i cini mi se ok, medutim mene zanima jel ako preko niih nesto kupim tj mob jel moram porez-carinu i te gluposti platit ili ne?? i koliko dugo se cega da ti dode nesta???

17 godina
Miki_16 kaže...
PeTaR_HR kaže...

Bas sad malo gledala na toj stranici, i cini mi se ok, medutim mene zanima jel ako preko niih nesto kupim tj mob jel moram porez-carinu i te gluposti platit ili ne?? i koliko dugo se cega da ti dode nesta???

ne. Dojde ti drugi dan jer nam je kina susjedna zemlja i sa nama je u uniji. Ako mi ne vjeruješ probaj prolistati ovaj thread od početka.

[M|C] jokaCRO ingame
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice