"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.522
|
čitano: 7.043.985
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
11 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
minarelli kaže...

pozz, može pomoč. imam Elephone P8, mobitel je prva 2 dana radio super, nakon toga počeli se pojavljivat ghost tačevi a kad se to pojavi nema mu pomoči osim baterija van, nema određeno kad se to dešava, nekad 10x u jednom danu a nekad ne po 2-3 dana. ovaj usrani kineski kitkat android ima puno previše bugova da mi dođe da najrađe razbijem mobitel, neznam dal bi išta pomoglo da se to nekak vrati na 4.2 verziju?  prilikom pisanja poruka nekoliko slova ne prihvača, koda taj mali dio ekrana kolko je jedno slovo veliko, ne radi :(  ( to se uvjek dešava sa slovima S i K, tj na tom dijelu ekrana di su ta 2 slova ) prihvača ih kad malo jače stisnem ekran :/ a nekad neče uopče, nekad zna poblesavit pa umjesto slova M napiše E a ni blizu nisu ta 2 slova :/   neznam zahebo sam se kad sam kupio to kinesko govno, čitao sam i pratio 4 mjeseca ovu temu i vidio jako puno pozitivnih komentara pa se odlučio na kupnju, ovo mi nije prvi kinez ali će zato biti zadnji. dakle svaka pomoč dobro došla, taj mob mi se ne isplati uvaljat nekome jer nemogu više dobit ni upola novaca koje sam dao, rađe bi ga nekako "popravio" pa dokel traje traje ili dok me ne naljuti pa završi u preši od 20T kao predprošli mob.

Ne radi se tu o softveru, do hardvera je. Izgleda da si dobio telefon sa fabričkom greškom i najbolja varijanta ti je da ga vratiš tamo odakle si ga kupio

13 godina

Istina. Ja imam taj P8 sa zadnjim 4.4.2 i nemam tih problema. Sigurno je do hardvera.

13 godina
protjeran

poslo sam par skrinšatova i video kinezima na to2c pa sad čekam da vidim kaj budu rekli. valjda kinezi mogu gledat youtube?  čitao sam na nekom stranom forumu i dosta ekipe se žali na taj kitkat, dok sa 4.2 androidom nema tolko problema :/  moguće možda da je softwerska greška?

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.8.2014 11:47 (minarelli).
13 godina
protjeran
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

eto, kažu kinezi da im pošaljem mob nazad :(  kaj sad? kak se to šalje? kakva je procedura sa PDVom opet kad se mob vrati?  isplati li mi se opče to slati nazad ili da zažmirim na tih 1800kn kolko me sveukupno koštao i kupim nešto kod nas ?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
DeniZg kaže...
Marinho_Sar kaže...

E ja imam jedno "nestandardno" pitanje, no helpajte

Nokia Lumia 920 vs Cubot One vs ThL T200 vs ZOPO ZP990 {#}

Odmah da naglasim, bitna mi je kvaliteta fotke i videa, ekran i da mi ne šteka pri korištenju vibera/whatsapp/skype itd.

Ne planiram ranat igre nikakve, nisam zainteresiran, al' konačno želim imat' bar prosječno kvalitetne fotke i da mi može komunikacija biti na nivou.

4.5" Win phone vs 4.5" quad core Android vs 2x Octa Phablet. A da ipak malo suziš izbor?

Cubot One bih odmah izbacio jer je najslabiji. Thl po meni ima malko preslabu bateriju. Usporedi slike na Lumiji i Zopu pa odluči. 

ja sam debil {#}naletio sam na 10x bolji. Asus Zenfone 6. Imam lovu, "kockao" bih se s Asusom, jer imam par proizvoda, nisu me izdali.
Samo me muči jedna stvar. Kako stoji fora s tom carinom, pdv-om i slično? Ak je 'fon 195€ (shipping DHL 19.90 za 3-6 dana), da l' bi me zaje*avali na carini, da li bih plaćao još nešto extra?

16 godina
minarelli kaže...

eto, kažu kinezi da im pošaljem mob nazad :(  kaj sad? kak se to šalje? kakva je procedura sa PDVom opet kad se mob vrati?  isplati li mi se opče to slati nazad ili da zažmirim na tih 1800kn kolko me sveukupno koštao i kupim nešto kod nas ?

Dobro si se zaheba... Lipo je reka Dakok..kupuju se samo provjerene marke. Inače nikad nebi da 1000 kN za mob.... To je maximum, a kako vidim ti ćeš bez problema staviti pod presu 1800kn... Lipo, lipo..

13 godina
protjeran
bodija kaže...
minarelli kaže...

Dobro si se zaheba... Lipo je reka Dakok..kupuju se samo provjerene marke. Inače nikad nebi da 1000 kN za mob.... To je maximum, a kako vidim ti ćeš bez problema staviti pod presu 1800kn... Lipo, lipo..

to samo ako me naživcira kao bivši kinez koji drugo nije ni zaslužio, a i nije bio skup pa bolje pod prešu nego da ga pokvarenog i nevaljanog gledam doma i čuvam u ladici. kaj sad zahebo sam se i toga sam svjestan, tražio sam mob da je cijena do max 250$ te da ima 8 core proc, 2gb rama i čim veči ekran sa čim jačom rezom. i jedino što je odovaralo tim kriterijima je taj elehone p8, gledao sam i one xiaomi mobove al svi su mi nekak ružni i malo koji ima rezoluciju kao p8, smiješno je kaj ti kineski mobovi svako malo izbacuju nove modele a starima pada cijena. onda kad sam ja tražio mob jedino mi se p8 sviđao :/

13 godina
minarelli kaže...

Vrati im mob i traži povrat i bok. Ako si platio preko PayPal-a, nema šanse da ne dobiješ povrat. Procedura isto kao i sa kupovinom svakog drugo proizvoda preko Interneta. Nije neka drama.

Edit: Ako si ga kupio iz Kine za 1800kn, malo si preplatio. Ja sam uzeo sa Efox.com, isto Kinezi, ali shipping sa njemačkog skladišta i koštao me 190€.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.8.2014 13:43 (DeniZg).
13 godina
Marinho_Sar kaže...
DeniZg kaže...
Marinho_Sar kaže...

E ja imam jedno "nestandardno" pitanje, no helpajte

Nokia Lumia 920 vs Cubot One vs ThL T200 vs ZOPO ZP990 {#}

Odmah da naglasim, bitna mi je kvaliteta fotke i videa, ekran i da mi ne šteka pri korištenju vibera/whatsapp/skype itd.

Ne planiram ranat igre nikakve, nisam zainteresiran, al' konačno želim imat' bar prosječno kvalitetne fotke i da mi može komunikacija biti na nivou.

4.5" Win phone vs 4.5" quad core Android vs 2x Octa Phablet. A da ipak malo suziš izbor?

Cubot One bih odmah izbacio jer je najslabiji. Thl po meni ima malko preslabu bateriju. Usporedi slike na Lumiji i Zopu pa odluči. 

ja sam debil {#}naletio sam na 10x bolji. Asus Zenfone 6. Imam lovu, "kockao" bih se s Asusom, jer imam par proizvoda, nisu me izdali.
Samo me muči jedna stvar. Kako stoji fora s tom carinom, pdv-om i slično? Ak je 'fon 195€ (shipping DHL 19.90 za 3-6 dana), da l' bi me zaje*avali na carini, da li bih plaćao još nešto extra?

Asus nije full HD nego 720p. Na 6" ekranu to se osjeti. Tako da, nije 10x bolji, pitanje jel' uopće bolji (po meni je samo Gorilla Glass3 prednost Asus-a).

Ako ga šalju iz EU ne plaćaš ništa. Ako nije iz EU, plaćaš PDV 25%.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.8.2014 13:45 (DeniZg).
12 godina
neaktivan

ma ne treba mi full HD, nisam baš extra zahtjevan, ovo što sam do sad vidio na Zenfone 6, mene zadovoljava totalno.

Znači 25% VAT. :) hmm je li ovo točno sad?

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.8.2014 14:06 (Marinho_Sar).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dal je točno da PDV ne treba plaćati ukoliko je slano iz neke EU zemlje, a ukoliko ide dirket iz Kine, onda treba?

EDIT:

Evo recimo ovaj

http://www.efox-shop.com/zopo-zp580-mtk6572-13ghz-dual-core-45-zoll-qhd-bildschirm-android-42-3g-smartphone-g-292210

ili ovaj

http://www.efox-shop.com/doogee-dg350-mtk6582-13ghz-quad-core-47-zoll-hd-ips-ogs-bildschirm-android-42-3g-smartphone-g-292212

Koliko još treba cca dodat na to cijenu?

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.8.2014 14:59 (the_dammed).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
DeniZg kaže...
minarelli kaže...

Vrati im mob i traži povrat i bok. Ako si platio preko PayPal-a, nema šanse da ne dobiješ povrat. Procedura isto kao i sa kupovinom svakog drugo proizvoda preko Interneta. Nije neka drama.

Edit: Ako si ga kupio iz Kine za 1800kn, malo si preplatio. Ja sam uzeo sa Efox.com, isto Kinezi, ali shipping sa njemačkog skladišta i koštao me 190€.

sa PDVom, sami mob je bio 1370kn

12 godina
neaktivan
the_dammed kaže...

Dal je točno da PDV ne treba plaćati ukoliko je slano iz neke EU zemlje, a ukoliko ide dirket iz Kine, onda treba?

EDIT:

Evo recimo ovaj

http://www.efox-shop.com/zopo-zp580-mtk6572-13ghz-dual-core-45-zoll-qhd-bildschirm-android-42-3g-smartphone-g-292210

ili ovaj

http://www.efox-shop.com/doogee-dg350-mtk6582-13ghz-quad-core-47-zoll-hd-ips-ogs-bildschirm-android-42-3g-smartphone-g-292212

Koliko sam ja do sad naučio, unutar EU ne plaćaš niti PDV, niti bilo što, osim shippinga (ako nije free) i itema koji želiš.
Ako naručuješ van EU, plaćaš taj VAT oko 25% od cijene.

13 godina
Marinho_Sar kaže...
the_dammed kaže...

EDIT:

Evo recimo ovaj

ili ovaj

Koliko sam ja do sad naučio, unutar EU ne plaćaš niti PDV, niti bilo što, osim shippinga (ako nije free) i itema koji želiš.
Ako naručuješ van EU, plaćaš taj VAT oko 25% od cijene.

Efox ima robu koju šalju iz Kine, ali i onu koja ide sa njemačkog skladišta. The dammed je linkao ovu iz Kine, dakle ide PDV.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.8.2014 15:12 (DeniZg).
14 godina
neaktivan
the_dammed kaže...

EDIT:

Evo recimo ovaj

ili ovaj

sad cu te zbunit, ali jbg :D na te koje si linko još ćeš platiti PDV jer ih taj shop nema u njemačkoj(sad nisam siguran hoćeš li platit njemački pdv od 19% ili naš od 25%, ja sam od njih naručivao samo one telefone koje su imali na skladištu, ali mi je nekako logično da ćeš platit još 19% na cijenu, ali nisam 100% siguran). za one telefone za koje ništa nećeš dodatno platit s tog shopa mora pisati pored cijene još i versandkostenfrei.

EDIT: evo kolega deni taman koju sekudu prije isto napisao

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.8.2014 15:15 (udarnik60).
16 godina
neaktivan

A ha, znači, ako je iz onog izbornika koji kaže da je njemačko skladište, dodam samo cijenu slanja. A koa je iz izbornika di kaže da je iz Kine, dodam 19 tj 25% plus cijenu slanja.

Sve to dodajem na onu cijenu koja je oglašena kraj željenog uređaja. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
the_dammed kaže...

A ha, znači, ako je iz onog izbornika koji kaže da je njemačko skladište, dodam samo cijenu slanja.

Ja nisam platio nikakvo slanje. Koliko je pisala cijena uređaja, toliko sam i platio. Stiglo mi je DHL-om u roku 2 dana od slanja.

16 godina
neaktivan
DeniZg kaže...
the_dammed kaže...

A ha, znači, ako je iz onog izbornika koji kaže da je njemačko skladište, dodam samo cijenu slanja.

Ja nisam platio nikakvo slanje. Koliko je pisala cijena uređaja, toliko sam i platio. Stiglo mi je DHL-om u roku 2 dana od slanja.

To je stvarno brzo.

A koliko treba pošiljci da dođe iz Kine? Znam da neke sitnice putuju oko mjesec dana. 

EDIT:

Odgovor: Da, oko mjesec dana ako je besplatna vezija

Sa To2c.com je oko 50$ slanje, ali DHL-om (ok 7-8 radnih dana). Ima i besplatni, Singapurskom poštom, ni čak i oni kažu da to nije "naj" riješenje.

Koliko je poštarina sa Efox-shopa, ali ona varijanta iz Kine, to nisam pronašao.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.8.2014 17:31 (the_dammed).
14 godina
minarelli kaže...

Pošalji preporučenom poštom, izađe te samo slanje 60-ak kuna ako je paket/pismo ispod 250 grana....no najbitniji dio je da to šalješ iz pošte u Branimirovoj gdje zatraži tamo tetu da popuniš obrazac CN 23 (carinska deklaracija) i slobodno zatraži da ti ona pomogne pri popunjavanju...naravno uz taj obrazac potrebna ti je i dokumentacija (račun i carinskidokument) gdje je prikazano da si platio PDV...također na tom obrascu navedi da šalješ mobitel na servis i da je PDV već plaćen...popunjavanjem tog dokumenta ti je mobitel uveden u knjigu izvoza i kada ti se bude vraćao PDV više nećeš morati platiti...pri slanju ćeš dobiti i tracking number, a paket u Kinu dođe kroz tjedan dana....

eto, nadam se da sam ti pomogao...i sretno sa mobom...

My BF Battlelog: MasterChurner, my YouTube channel: http://www.youtube.com/user/MasterChurner
14 godina
udarnik60 kaže...

na čemu si ti da malo podijeliš? pazi rečenicu "kojima tih 1500kn puno znači pa ulože i ako treba duplo više u nešto lokalno". ako ti 1500 kuna znači toliko u životu onda ne kupuješ mobitel za 1500 kuna, a kamoli za dublo pa makar imo support u podrumu. većina ljudi koji kupuje te mobitele i koji sudjeluju u ovoj temi su svjesni kompromisa koji dolaze uz kupnju kineskog mobitela. ako si ti imao nekakvog loše iskustvo samo znači da nisi dovoljno dobro istražio taj svoj šrot što si kupio ili si baš bio pehist pa se nešto razyebalo. a ova usporedba s brašnom je predobra.

Ne znam čemu toliko negativne energije ovdje.

Kupci očito nisu svjesni nekvalitete i kompromisa, jer je svaka stranica = jedna reklamacija plačućih korisnika koji su se zaebali i ne znaju kako ostvariti garanciju koja je živa lutrija. A sve zato jer su išli "šparat". Kupiti najjeftinije zato što piše da je "jednako kao i skuplje", ne znači da se time špara. Ali, ako ljudi ne vole da im se pomogne i da savjet, nego napadnu svim silama zdrav razum svojim tinejdžerskim stavovima, ja to prihvaćam i poručujem da mi je svejedno tko će što kupiti, nisam tu da kupujem za vas, samo da udijelim savjet. Oni pametniji su shvatili što sam htio reći :)

Fuck me I am famous.
17 godina

Hoces da ja tebi linkam par tisuća stranica nezadovoljnih korisnika samsunga? Ili si ti među pametnijima pa možeš sam ukucati pojmove u google?

[M|C] jokaCRO ingame
Moj PC  
6 2 hvala 0
13 godina

Svaki forum ima puno ljudi koji traže savjete, zato forumi i služe. Ako si kad kupovao auto i gledao forume, mislio bi da se nitko ne vozi nego ljudi samo vise po servisima i šarafe.

14 godina
plavi83 kaže...
minarelli kaže...

no najbitniji dio je da to šalješ iz pošte u Branimirovoj gdje zatraži tamo tetu da popuniš obrazac CN 23 (carinska deklaracija) i slobodno zatraži da ti ona pomogne pri popunjavanju...naravno uz taj obrazac potrebna ti je i dokumentacija (račun i carinskidokument) gdje je prikazano da si platio PDV...također na tom obrascu navedi da šalješ mobitel na servis i da je PDV već plaćen...popunjavanjem tog dokumenta ti je mobitel uveden u knjigu izvoza i kada ti se bude vraćao PDV više nećeš morati platiti...pri slanju ćeš dobiti i tracking number, a paket u Kinu dođe kroz tjedan dana....

Nepotreban dio, ovo više ne vrijedi. Ako mu ga zaustave na povratku nema šanse da izbjegne plaćanje PDV-a.

14 godina
red_bull kaže...

Hoces da ja tebi linkam par tisuća stranica nezadovoljnih korisnika samsunga? Ili si ti među pametnijima pa možeš sam ukucati pojmove u google?

Čovjek govori iz vlastitog iskustva iako možda pretjeruje, ali svi vi koji glorificirate kineske mobitele, pogotovo oni kojima su specifikacije jedini bitan fakor pri izboru, promijenit će mišljenje kada se pojave problemi.

Jasno je da "brand" firme pljačkaju korisnike s ogromnim maržama, ali može se reći da nude kakvu takvu garanciju (u nas i kod toga postoje problemi). Neki malo kvalitetniji kineski proizvođači nude dobru podršku i prave dobre uređaje, ali problemi se znaju javiti kada web shopovi koji trebaju nuditi ostvarenje garancije započnu praviti probleme. Upravo radi iskustava s banggoodom i geekbuyingom kada je trebalo dobiti nekakve zamjenske dijelove sam odlučio kupovinu otamo smanjiti na minimum i prebaciti se na europske web shopove.

Ja sam osobno za kupovinu kvalitetnih kineskih marki, od koji se po meni najviše ističe Xiaomi. A one noname marke ne bih kupio više da se nude u pola trenutne cijene.

13 godina
neaktivan
minarelli kaže...
---- kaj sad zahebo sam se i toga sam svjestan, tražio sam mob da je cijena do max 250$ te da ima 8 core proc, 2gb rama i čim veči ekran sa čim jačom rezom. i jedino što je odovaralo tim kriterijima je taj elehone p8, gledao sam i one xiaomi mobove al svi su mi nekak ružni i malo koji ima rezoluciju kao p8, smiješno je kaj ti kineski mobovi svako malo izbacuju nove modele a starima pada cijena. onda kad sam ja tražio mob jedino mi se p8 sviđao :/

Kao prvo - ne gledaj dizajn, jer obično uz dobar dizajn ide i loš uređaj :D

Do 250$ imaš bar 4-5 dobrih uređaja koji zadovoljavaju navedene kriterije.

Jedan od najboljih je Coolpad F1, trenutno najprodavaniji mobitel u Kini u rangu ispod 170 USD.

Mobitelima pada cijena mjesec-dva nakon izlaska, kasnije se obično ne mijenja.

TeleKineza
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.8.2014 19:42 (dakok).
17 godina

Ma nitko ne glorificira kineze, ali dati 3500 kn za mob je meni suludo.vmoj thl t11 je zvijerka ali da bi htio imati htc one m8 naravno da bi. Ali nedam te pare pa da mi kinez rikne za pola godine, za 1300 si mogu uzeti još jednog.

Recimo moto g je jedini telefon koji je koliko toliko vrijedan para koje se za njega traže..

[M|C] jokaCRO ingame
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
red_bull kaže...

Ja sam svoje rekao, možda malo i pretjerao sa argumentacijom, i ne namjeravam se na ovakav neugodan i nepristojan način raspravljati na javnom forumu. Ja mislim jedno, ti očito misliš drugo, i svi sretni. Dovoljno te poštujem da pazim pri odabiru riječi u komunikaciji s tobom.

Fuck me I am famous.
11 godina
neaktivan

ja danas kupio na njuskalu nasao samsung galaxy s4 bijeli potpuno kao nov bez ijedne crtice za 1400kn. bio je 1600 on trazio ja rekao moze li 1400 on kaze moze :) i jesam li prosao odlicno ??????

0 5 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ako nije kopija prošao si odlično
13 godina
neaktivan

Ja sam siguran da je kopija.

Pa ne bi se covjek bezveze hvalio samsungom

na temi o kineskim mobitelima. :D

TeleKineza

5 1 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice