a jeliu pouzdana ova stranica za kupovinu niste mi to odgovorili nije nitko napisao jeli pouzdana :) ova vifoical
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Unutar EU PDV plaćaš tamo gdje kupuješ robu - ili u slučaju mobicity.co.uk ne plaćaš PDV jer ga ne naplaćuju (za sad, ali zahvaljujući kolegi s foruma to će se uskoro vjerovatno promijeniti - iako bi kad - tad i do njih došla informacija da smo primljeni u EU), dakle nemaš nikakvih dodatnih davanja.
Nisam pravnik niti računovođa, tako da je ovo samo moje mišljenje...
Ne bih se kladio kako je "naivnost" Mobicitya u pitanju.
Prije će biti kako Mobicity lukavo pokušava ispasti "jeftiniji" koristeći dopuštene fore.
Za EU vrijedi pravilo kako PDV plaćaš ili tamo odkud naručuješ ili tamo gdje ti stigne, zar ne?
Znači ili UK VAT ili HR PDV.
Ako nije naplaćen UK VAT, netko na našoj strani može reagirati i naplatiti PDV.
Naši su izgleda smatrali kako će država slanja sebi zadržati PDV, što je easy money. Ali UK trgovci su se lukavo izborili da izgledaju "jeftinije" i "konkurentnije", što naši nisu na vrijeme primijetili.
Čini mi se kako za PDV zastara nastupa nakon 5 ili 7 godina. Može se dogoditi da naši prođu kroz sve narudžbe zadnjih godinu dana i traže naknadnu uplatu PDV-a.
Netko je napisao kako Min.fin. već provodi postupak u svezi toga. Ne bih se čudio da odluče tako "omastiti brk". Ali ne mora biti.
Najbitnije, sumnjam kako bi itko od kupaca mogao dobiti nekakvu kaznu za carinski prekršaj. Nije da netko pokušava sakriti neprijavljenu robu na carinskom prijelazu.
Problema bi bilo tek pri pokušaju krivotvorenja papira radi snižavanja vrijednosti kupovine.
Vidjet ćemo što će biti. Vjerojatno će naši tražiti dokaze o (ne)plaćenom VAT-u za pošiljke iz UK.
Njemački shopovi, tipa spomenuti androidfiguren.de, redovito naplaćuju Mwst. Njemačka pedantnost 
Ne mogu reći da je i takav scenarij nemoguć.
mobicity uveo plaćanje poreza?
http://i.imgur.com/PkiiRNb.png
To je sada oko 154 eur i mogu me cariniti 
a da probaš stavit država hrvatska? nije mi jasno zašto se ljudi odlučuju uopće na ovakve stvari kad nemaju valjda ni minimum nekih vještina da naruče nešto. ne samo da nisi stavio dobru državu nego opet pišeš da će te netko carinit, a jedno milijardu puta je spomenuto da carine nema. porez nije isto što i carina
Pardon!
Samo lakše s uvredama, naručujem online već godinama, doduše prvi put bez poreza.
Iznad 150 eur se carini, iako je iz EU, zakonski jel.
ma ne carini se. platio sam mobitel debelo iznad 150E i naravno da nije ništa carinjeno. carine se neki artikil unatoč EU tipa auti i još nešto, ali ovo ne
i ono nemam namjeru nikog vrijeđati, ali doslovno se ovakva pitanja pojava dva puta po stranici.

ne carini se ništa! trošarine i carina nije isto! stopa carine je, pored trošarina (posebni porez), nekad bila oko 5% na aute.
dakle, postoji PDV, carina (stopa carine) i trošarine.

ne carini se ništa! trošarine i carina nije isto! stopa carine je, pored trošarina (posebni porez), nekad bila oko 5% na aute.
dakle, postoji PDV, carina (stopa carine) i trošarine.
je ok. nije carina nego je poseban porez(trošarina). ali ta trošarina još uvijek postoji na aute pa makar ga ti uvezao iz EU. a ako je auto nov čak plaćaš i pdv, ali to je sad debelo OT.
Planiram ovih dana naruciti Xiaomi Mi3, pa me zanima par stvari. Kad salju sa to2c? Netko je bio napisao da salji prvi i zadnji ponedjeljak u mjesecu.
S koje stranice preporucate da narucim? Na to2c je cijena s koznom torbicom 294 $. Da li je to sve sto plaćam, tj sve ovisi da li ce mi pregledati carina paket pa mozda platim pdv od 25%?
Mislim da je tako ako se ne varam! Unaprijed hvala na odgovorima.
Planiram ovih dana naruciti Xiaomi Mi3, pa me zanima par stvari. Kad salju sa to2c? Netko je bio napisao da salji prvi i zadnji ponedjeljak u mjesecu.
S koje stranice preporucate da narucim? Na to2c je cijena s koznom torbicom 294 $. Da li je to sve sto plaćam, tj sve ovisi da li ce mi pregledati carina paket pa mozda platim pdv od 25%?
najbolje ti je sada naručiti sa mobicitya, UK stranica gdje je trenutno cijena 160 funti (bez njihovog PDV-a)....imaš garanciju u Europi što je puno jednostavnije nego zafrkavati se sa kineskim shopovima.....
http://www.mobicity.co.uk/xiaomi-mi-3-16gb.html#.U9U1MWPdYoM
U poštanskom prometu od 01. srpnja 2013. godine primjenjivati će se europska regulativa koja je podigla vrijednosni limit glede oslobođenja od plaćanja carine na 150 eura no porezno oslobođenje se i nadalje u zemljama članicama EU primjenjuje na pošiljke vrijednosti do 22 eura. Dakle roba vrijednosti do 150 eura oslobođena je carine te PDV-a u vrijednosti do 22 eura.
Iznad 150 eur = carina? Ili nešto ja krivo shvaćam...
za proizvode van eu. ako naručiš nešto za 149 E ne plaćaš carinu, ali plaćaš pdv. ako naručiš nešto od 21 euro ne plaćaš ništa.
placa se cijena sa pdv-om
najbolje ti je sada naručiti sa mobicitya, UK stranica gdje je trenutno cijena 160 funti (bez njihovog PDV-a)....imaš garanciju u Europi što je puno jednostavnije nego zafrkavati se sa kineskim shopovima.....
Plus VAT od 32£, tako da to ispada 1910kn
Može preporuka najboljeg smartphona u rangu od 1600 kn. Želim da ima minimalno 4.5 inch ekran. Hvala
Plus VAT od 32£, tako da to ispada 1910kn
Evo još jedan padobranac koji je "informiran". Prosjek od barem jednog po stranici se nastavlja.
EDIT: Evo ti i dokaz, pošiljka je kod mene stigla bez kune dodatnog troška. Dakle i ona teorija da se iznad 150€ plaća išta nekima također pada u vodu.
Ja sam rekao da taj Xiaomi Mi3, kojem je cijena 159 funti plus VAT iznosui 191 funtu. Znaci sa unesenom Hrvatskom kao destinacijom. I registriran sam na Mobicity. Pa tko je tu lud? Znaci nije 1600kn nego 1900. Na koji god nacin probao napravit narudzu, ito je sa free shippingom sa unesenim kodom, opet 32 funte VAT. Ako vi imate neki nacin za izbjegavanje VAT-a, rado bih ga znao.
Ja sam rekao da taj Xiaomi Mi3, kojem je cijena 159 funti plus VAT iznosui 191 funtu. Znaci sa unesenom Hrvatskom kao destinacijom. I registriran sam na Mobicity. Pa tko je tu lud? Znaci nije 1600kn nego 1900. Na koji god nacin probao napravit narudzu, ito je sa free shippingom sa unesenim kodom, opet 32 funte VAT. Ako vi imate neki nacin za izbjegavanje VAT-a, rado bih ga znao.
Ne znam ja tko je tu lud. Provjeri još jednom jesi li unio Croatia kao destinaciju.
Evo kako to izgleda:
ajde molim te napravi jeb..prt sc sa HR destinacijom
Jeb.eni print screen? Gle mozda je kod njih nesto zastekalo? Al i da hocu kupit, nemaju na zalihi. Moram cekat dok nabave.
Ak budem uzimao preko njih dobro cu sve provjerit da mi izbaci tu cifru od 159,99 funti. Nema potrebe za nabijanje tenzija!
prije 5 min sam provjerio i nema vata, steka kod tebe :)
a cekajuc da im stigne na lager, neces ga nikad ni kupiti, ako hoces mob kupi odma kad stigne stigne, bilo 5 il 10 dana svejedno
Isplati li se davati 3 dolara za rootani mobitel i ako ne dolazi sa predinstaliranim Google Play ?
Rijec je o Coolpad F1...
Po meni ne isplati...za 3$ možeš kupiti lijepih stvarčica :-D BTW...evo aplikacije kojom sam uspio rootati sve kineze do sad: https://www.dropbox.com/s/cud5a0vdselga34/Framaroot_1.9.1.apk
Samo koristi jedan od tri ponuđena exploita.
Pardoniram moderatoru...nisam citirao stari post... :-/
Tako bar piše u zakonu, sad ako prođeš ispod radara to je druga stvar.
Izgleda kako se samo kratko može provlačiti, a i to je kupovina vremena.
Znaš i sam kako su propisi takvi da je država uvijek u pravu i može naplatiti nešto unatrag.
Kinezi su preusmjeravali svoje pakete preko švedske pošte s ciljem izbjegavanja PDV-a, pa je i to ubrzo "puklo".
crni Xiaomi Mi-3 za 1580 kuna sa mobicitya, ako je već bilo ispričavam se jer ja sam tek sad primjetio tu cijenu
Izgleda kako na to treba dodati naših 25% PDV-a. Evo, forumaši pišu kako naši financijaši porovode postupak, popis primatleja pošiljki imaju, pa bi mogli naknadno tražiti PDV.
Jeftinije bi bilo da oni naplate UK VAT...
Evo, ja također čekam rasplet tog mobicity slučaja.
Netko je bio napisao da salji prvi i zadnji ponedjeljak u mjesecu.
Singapurska pošta, pišu forumaši, pakete prema Hrvatskoj šalje drugim i zadnjim ponedjeljkom u mjesecu.
Neki su bili kratko vrijeme koristili spooooru malezijsku poštu, ne znam jel još uvijek.
Pls info, kolege.
Ima i trik tu negdje na temi, ako ti slučajno zapne na preusmjerenju u Italiji (Milanu).
Možda Cubot X6, ja imam oba i nećeš pogriješiti odabravši bilo koji od ta dva
crni Xiaomi Mi-3 za 1580 kuna sa mobicitya, ako je već bilo ispričavam se jer ja sam tek sad primjetio tu cijenu
Izgleda kako na to treba dodati naših 25% PDV-a. Evo, forumaši pišu kako naši financijaši porovode postupak, popis primatleja pošiljki imaju, pa bi mogli naknadno tražiti PDV.
Jeftinije bi bilo da oni naplate UK VAT...
Evo, ja također čekam rasplet tog mobicity slučaja.
Odavno nisam pročitao veću glupost. Oni će retroaktivno tražiti da platim PDV nakon što sam primio pošiljku?!?
Odakle vam ovakve dezinformacije? Kao da one kojima pošiljke iz Kine prođu bez PDV-a po forumima traže i naknadno traže uplate. A kako će doći do podataka o vrijednosti paketa koji sam primio, tko je platitelj itd.??
Tako bar piše u zakonu, sad ako prođeš ispod radara to je druga stvar.
Izgleda kako se samo kratko može provlačiti, a i to je kupovina vremena.
Znaš i sam kako su propisi takvi da je država uvijek u pravu i može naplatiti nešto unatrag.
Kinezi su preusmjeravali svoje pakete preko švedske pošte s ciljem izbjegavanja PDV-a, pa je i to ubrzo "puklo".
Miješate lončiće, ovo s Kinezima nema veze s poštanskim prometom unutar EU.
Xiaomi Mi3 naručen s MobiCity. Cijena sitnica : 159,99 Funti. Jedino im je tečaj za funtu 9,96 ak se ne varam, dok je kod nas prema tečajnoj listi Narodne banke 9,62.
Uglavnom, mobitel je Out Of Stock pa se čeka dolazak! I kad dođe i cijena se povisi, ostaje cijena koju si platio dok je bio Out Of Stock. Pa tko želi čekati, isplati se.
Preračunato u kn, iznos je 1614,59 sa Free Shippingom. Eto, poželite mi sreću!
Xiaomi Mi3 naručen s MobiCity. Cijena sitnica : 159,99 Funti. Jedino im je tečaj za funtu 9,96 ak se ne varam, dok je kod nas prema tečajnoj listi Narodne banke 9,62.
Uglavnom, mobitel je Out Of Stock pa se čeka dolazak! I kad dođe i cijena se povisi, ostaje cijena koju si platio dok je bio Out Of Stock. Pa tko želi čekati, isplati se.
Preračunato u kn, iznos je 1614,59 sa Free Shippingom. Eto, poželite mi sreću!
Jesi stavio da tvoja banka određuje tečaj, a ne paypal? Tada bi ti tečaj bio cca 9,77.
Ma to je opet neprimjetna razlika od 30-40 kn, ako i toliko. Neću se sekirat radi takvih nevažnih iznosa. A i nisam vidio nigdje opciju za to tko daje tečaj,
platio sam sa paypalom . Jedino moram reci da su dodatci za mobitele na mobicity vrlo skupi, evo bas gledam i za Xiaomi Mi3 uopće nema nikakve
backcover ili leather flip case ili sl. , pa ću naručit nesto preko ebaya za 20-30 kn.
... Jedino im je tečaj za funtu 9,96 ak se ne varam, dok je kod nas prema tečajnoj listi Narodne banke 9,62..
Ma to je opet neprimjetna razlika od 30-40 kn, ako i toliko. Neću se sekirat radi takvih nevažnih iznosa. A i nisam vidio nigdje opciju za to tko daje tečaj...
Ako je nevazno, zasto to uopce spominjes, i pri tome opet siris dezinformacije kao za vat? Ne postoji "njihov" i "nas" tecaj. Ako placas preko kartice, konverzija ide preko te kuce. Ako placas preko paypala, konverzija ide preko paypala (najgora opcija) ili preko tvoje banke sa cijom karticom si vezan za paypal (najbolja opcija najcesce).
Inace, sto se tice retro naplate pdva, kao sto je Assassin.st rekao, to su budalastine. Mobigrad (a ne HR) je duzan tebi naplatiti svoj vat, a on poslije rjesava svoje financije sa HR ako mu izvoz prema nama predje odredjenu cifru. Ali to nema veze sa malim kupcima kojima trenutno odgovara ovaj "propust", niti ima veze sa singapurskim postarinama.
3 td-a. Nešto je kolega krivo rekao?
pozdrav svima dali je pouzdana ova stranica jeli itko kupovao sa nje postavio sam vec jednom pitanje nitko nije odgovorio http://vifocal.com/ jedino na njoj mogu nac zte nubiu z7 mini. gdje mogu jos nac taj mobitel da ima na stanju za narucit gledam sve ove stranice nema nigdje osim tu