Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...

poruka: 3.104
|
čitano: 1.057.528
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...
andrijav kaže...
acid20st kaže...
andrijav kaže...
etnes kaže...

Imam jedno noobovsko pitanje ... dali je sigurno overklokirati procesor na tom smartfonu (i na ostalm mobitelima), te kako provjeriti stabilnost procesora nakon overkloka?!

Nista nije sigurno....u 99% slucajeva sve ce proc dobro al uvik postoji sansa da nesto sjebes a stabilnost provjeris tako da pokrenes sto je vise aplikacija i odvrtis par benchmarka i ako ti se ne resetira onda je dobro

acid20st Asu zar ti gori nisi napisa da si rjesio problem zvuka kod cyana a sad govoris nesto o dodavanju cyanogen modifikacija u kineza(ili si napravio neku aplikaciju koja pojacava zvuk na cyanu pa je testiras na galaxy s2)...stvarno ne razumin sta radis????

svaki se cyan temelji na tvornickom kinezu ( nisan ni ja to zna do nekidan)  i onda kad se ubace one cyan modifikacije nesto se dogodi s zvukom pa se sjebe... a ja sam isa filozofijom od stabilnog ROM-a napravit ga jos stabilnijim i brzim i ubacit CYAN modifikacije..i odma cim san na A.WAR ubacija CYAN odma je zvuk isa u neku stvar.... sad jasnije? :)))   P.S. program funkcionira za pojacavanje zvuka al nekako mi se cini da bas i nije nesto prestabilan tako da moran to malo sredit.. zato i sluzi testiranje ...   a za svoj galaxy san istom shemom isa ka i s ovim....na stabilan i odlican ROM ubacit cyan... i izgleda da galaxy puno bolje podnosi sve ove modifikacije.. STA NIJE NI CUDNO :))    

Svaka cast...nadam se da ce brzo bit gotov da ga isprobamo!

PS. ja sam mislio da je se cyan temelji na open source androidu (a ne na tvornickom softwareu od bilo kojeg proizvodaca) i da je kasnije izmijenjen da radi na huaweiu ali cini se da sam u krivu

to san i ja mislija...al onda malo kad se pročešlja cijeli rom nadju se ostaci tj. fajlovi koji su samo iz original rom-ova....  znaci nisu ono cisti

acid20st
13 godina
neaktivan
maxy0 kaže...

imam problem s instalirem widgeta na ovaj mob... sad sam preuzeo s marketa digital clock widget i neznam kako da staviti na desktop... kada drzim na ekranu dugo onda se pojavi ono za widgete kliknem   na to i nema tog digital clock widgeta... u cemu je kvaka?

pritisni ono drugo touch dugme od lijeve strane,tu se ulazi u razne postavke stisni add ili dodaj,dodaj widget ,e ovdje bi trebao biti tvoj widget ak se ne varam

TUBA
15 godina
tuba 01 kaže...
maxy0 kaže...

imam problem s instalirem widgeta na ovaj mob... sad sam preuzeo s marketa digital clock widget i neznam kako da staviti na desktop... kada drzim na ekranu dugo onda se pojavi ono za widgete kliknem   na to i nema tog digital clock widgeta... u cemu je kvaka?

pritisni ono drugo touch dugme od lijeve strane,tu se ulazi u razne postavke stisni add ili dodaj,dodaj widget ,e ovdje bi trebao biti tvoj widget ak se ne varam

nema... pokaze mi sve ove druge widgete al nema za clock... vec sam 2 skino s marketa i nijednog ne pokaze

13 godina
neaktivan

@maxy0

A jbga to se i meni dešavalo probaj ući u recovery   u mount i storage obrisat sve osim sd kartice+ wipe data + wipe cahe + advanced delete dalvik cache   instaliraj rom ponovno kod mene to upali ili 2x instaliraj zaredom i deinstaliraj rom po 1 postu uvijek ima ostataka od drugih romova koji rade probleme te ih je teško maknut od prvi put

TUBA
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.2.2012 20:44 (tuba 01).
13 godina
neaktivan

jesam, na 512mb particije i 256mb swap. A opet na ciyanogen benru mi se instaliralo na sd karticu samo je trebalo uključiti tu opciju u cyanogen setingsu. Tako da je tamo to ipak moguče, jedina mana je slab zvuk u slušalici i zato bih ipak prešao na sonic clean. Inače sam napravio sve po uputama ali večina aplikacija se i dalje instalira u internu memoriju.

15 godina
acid20st kaže...

svaki se cyan temelji na tvornickom kinezu ( nisan ni ja to zna do nekidan)  i onda kad se ubace one cyan modifikacije nesto se dogodi s zvukom pa se sjebe... a ja sam isa filozofijom od stabilnog ROM-a napravit ga jos stabilnijim i brzim i ubacit CYAN modifikacije..i odma cim san na A.WAR ubacija CYAN odma je zvuk isa u neku stvar.... sad jasnije? :)))   P.S. program funkcionira za pojacavanje zvuka al nekako mi se cini da bas i nije nesto prestabilan tako da moran to malo sredit.. zato i sluzi testiranje ...   a za svoj galaxy san istom shemom isa ka i s ovim....na stabilan i odlican ROM ubacit cyan... i izgleda da galaxy puno bolje podnosi sve ove modifikacije.. STA NIJE NI CUDNO :))    

Kako se CyanogenMod može temeljit na tvorničkom kinezu kad je kinez 2.3.5 a cyan 2.3.7?

Nisam siguran da te razumin oko tvoje scripte za pojačavanje zvuka na cyanu.

Jesi li ti napravija scriptu za bilo koji cyan koji je za U8650 ili ne?

PS

Naša sam patch za vratit ikone u system tray, proba sam sa dva firmware i radi.

Ako koga zanima neka je potraži na u8650.ru.

14 godina
neaktivan
Ne nudi ti widget koji trazis jer ti je vjerovatno instaliran na sd karticu, prebaci ga u telefon pa ces ga dobit...
13 godina
neaktivan
antebr kaže...
acid20st kaže...

Kako se CyanogenMod može temeljit na tvorničkom kinezu kad je kinez 2.3.5 a cyan 2.3.7?

Nisam siguran da te razumin oko tvoje scripte za pojačavanje zvuka na cyanu.

Jesi li ti napravija scriptu za bilo koji cyan koji je za U8650 ili ne?

PS

Naša sam patch za vratit ikone u system tray, proba sam sa dva firmware i radi.

Ako koga zanima neka je potraži na u8650.ru.

To je i meni malo cudno i jos ne kuzim sta acid radi ali tko sam ja da sudim....ako ga napravi svaka mu cast al mislim da neide to tako,ne mozes pribacit opcije sa cyana na stock rom!

14 godina
neaktivan
pustite covjeka da zavrsi i onda sudite..
TD za glupost
13 godina
neaktivan

gle kad bude gotovo sve ce se vidit... bit ce 2.3.7.  s cyanom i sve ce radit. a sta je najvaznije neke ce opcije bit ka i na A.WAR tipa onaj notification bar a sve ostalo ce bit manje vise cyanmode samo ce SVE opcije radit a ne ka sad da pola toga u cyanu ne radi ili steka.... za zvuk nije skripta (u pocetku bila)  nego jedan mali programcic napisan koji se samo instalira..znaci bit ce na MARKETU i moc ces ga download...a s mojim ROM-om ce doc ugradjen. ROM stabilno vec 3 dana radi na 800mhz.. al se resetira kad radi konstantno nekih pola sata na MAX brzina procesora tako da sad gledam kako ubacit u ROM neki program koji ce radit ko COOLING down system...ono da ga sam spusti da se ne restartira. ka sta vidite ima tu dosta radnji koje treba testirat i napravit jer ja prakticki radim skoro cijeli ROM nov... samo sta cu pokupit neke korisne detalje od par drugih ROM-ova al ce na kraju on ipak biti   2.3.7. BUCO ROM  :))

evo ovako izgleda LOCK SCREEN evo ovako izgleda LOCK SCREEN
acid20st
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.2.2012 23:18 (acid20st).
Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan

@acid20st:

ggr je napravio dobar rom samo nije na benchmarku davao rezultate+ ždero je bateriju ko lud tu se treba nać

TUBA
13 godina
neaktivan
D4RKR1DE kaže...

jesam, na 512mb particije i 256mb swap. A opet na ciyanogen benru mi se instaliralo na sd karticu samo je trebalo uključiti tu opciju u cyanogen setingsu. Tako da je tamo to ipak moguče, jedina mana je slab zvuk u slušalici i zato bih ipak prešao na sonic clean. Inače sam napravio sve po uputama ali večina aplikacija se i dalje instalira u internu memoriju.

stavi link2sd i podesi imaš:kvačice.

autolink,autolink notific,relink lib files,fast scroll,instal location external   .allow super user make script ext:2,3,4 jednu će prihvatit ...restartaj i tom je to

TUBA
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.2.2012 23:32 (tuba 01).
13 godina
neaktivan
GGR je za mene odlican rom...samo ŽDEREEEEEEEE BATERIJU!!!!... testira san njega i sve druge u benchmarku s svojim i moj je za 149 bodova vise
acid20st
14 godina
neaktivan
oce li mi factory reset u biosu vratit tele2 rom ili resetirat postojeci? ocu li izgubiti root?
TD za glupost
13 godina
neaktivan

@Laxarus

1. neće ti vratit tele 2 rom

2. resetirat će postojeći

3.nećeš

TUBA
13 godina
neaktivan

jel mi može neko reč kak da se namjesti na zeam launcheru da apliakcije nejdu po abecedi neg ko na huawei launcher kako ja oču?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

acid stavi rom dosta cekanja :))))

xf: recod8600
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.2.2012 16:52 (r3c0d).
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
r3c0d kaže...

acid stavi rom dosta cekanja :))))

slažem se! ovako nas samo provocira :)

16 godina
neaktivan

npr ak rotam mobitel i stavim neki custom rom i ak mi se nesviđa kak se vratiti na stock (orginal od tele2 kak je i došo)??

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Jel neko možda ima problema kad zove. npr idem zvat i nista se necuje, i kad mene neko zove javim se al opet ga necujem dok on mene cuje. Kad mob rebootam opet sve bude dobro. Sad je na mobu cyan 7.2 ics teammat3 a to mi se dogadalo i na beneruovom i leanovom cyanu. Druge romove nisam koristia pa sad neznam jel to do cyana. Iko ista jer mi se neda svako 2-3 dana rebootat mob zbog toga? i DA K

EDIT:I kad se mob upali upisem pin onda mi trazi neki mrezni pin. Prova sam isti pin al nije taj. Zna li netko di bi moga nac taj pin???

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.2.2012 20:23 (r3c0d).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

JEDNA MALA ALI VEOMA BITNA PREPORUKA SVIMA.

KADA stavljate nove romove izvadite sim kartice jer ce vam popati dosta para. Ja sam se opeka sa svojom al sricom skinilo mi samo 3kn.

OVO je pod obavezno jer je to romu prvo paljenje sve trokira sve dize sa interneta tako da je pametnije izvadit karticu i nemislit se. Dok vi stignete do mreze i ugasite 3G prosla baba sa kolacima {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo ponovo da spamam  {#}

Uglavnom probao sam Sonic Clean app2ext i njevog mladen brata Sonic Clean i na nijednom mi neradi ona gori statusna traka tako ko da i nemam moba. Probao sam od SONIC ICS CM7 [teammat3] i taj taj mi se najvise svidio jer trazim totalno cist rom i da izgleda ka stock i nista vise me ne zanima. Ovoga nisam ostavio jer su programi ostali na spanjolskom premda sam stavio meni na hr. Ako neko iskusniji moze dat preporuku za rom KOJI LICI NA STOCK Cist od svih APLIKACIJA APSOLUTNO Svih i eventualno da ima OC kernel(Nije toliko bitno) ETo toliko od mene ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ROM jos nije gotov tako da nema  LINKOVA!!!!!!! ...   gle vase je da mene pilate i tlacite za rom a moje je da vas posaljem u neku stvar :P ehehhehehe

acid20st
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Reka di da je na testu 2-3 dana vec pa sam mislia da je gotov... nego zna li netko rjesenja za moje probleme gore navedene ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Neko je tu pisao da je skinuo patch za one notificatione u padajućem izborniku,ako netko zna nek da link za taj patch,mislim da je antebr,ja sam to probao sa onog u8650.ru-pod supersonicgeno ali meni to ne radi,ajde link za to ako može i kako se stavlja?

0 0 hvala 0
15 godina

Evo ovako:

Skines fail cust.zip sa u8650.ru pod supersonicgenov4.

Napraviš clean iz recovery-a (data, cache, dalvik... sve ti pise na prvoj strani).

Mount usb i snimis ROM na karticu i cust.zip.

Install zip from SD card i staviš prvo ROM, pa onda isti princip za cust.zip.

Nakon toga reboot i to je to.

Napominjem da sam ja proba sa dva ROM-a (supersonicgenoV4 i ZaDRoM_v1.3_KluroMOD.Final) koji standardno trebaju imati power optionse u notifikacijskoj traci.

Kada bi ih instalira bez cust.zip nebi ima power optionse, a sa cust.zip normalno ih prikazuje.

Nisam proba oce li radit sa npr. Lean&mean ROM-ovima koji to nemaju, pa kad neko proba neka javi rezultate.

Ante

13 godina
neaktivan
Duje00 kaže...

Evo ponovo da spamam  {#}

Uglavnom probao sam Sonic Clean app2ext i njevog mladen brata Sonic Clean i na nijednom mi neradi ona gori statusna traka tako ko da i nemam moba. Probao sam od SONIC ICS CM7 [teammat3] i taj taj mi se najvise svidio jer trazim totalno cist rom i da izgleda ka stock i nista vise me ne zanima. Ovoga nisam ostavio jer su programi ostali na spanjolskom premda sam stavio meni na hr. Ako neko iskusniji moze dat preporuku za rom KOJI LICI NA STOCK Cist od svih APLIKACIJA APSOLUTNO Svih i eventualno da ima OC kernel(Nije toliko bitno) ETo toliko od mene ;)

UZMI NPR A-WAROVA OBA ROMA SA 1.POSTA NAJSLIČNIJI SU ORIGINALU I IMAJU ONE NOTIFICATIONE JEDAN IMA OC DRUGI NE PA PROBAJ OBA...NOTIFICATIONE TI MOGU ZAMJENITI WIDGETI AKA NADZOR NAD NAPAJANJEM ILI   ISTI POWER SWITCHER SA BAT GUARDA 360

TUBA
13 godina
neaktivan

Ovo šljaka čovječe,stavio sam na supersonic geno v4,samo trba instalirati jedno za drugim

15 godina

kako da stavim ovakve ikone na ovaj mob https://market.android.com/details?id=com.yourname.youriconpackname&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS55b3VybmFtZS55b3VyaWNvbnBhY2tuYW1lIl0.   skinem aplikaciju i instaliram i kad odem tamo u kucne postavke za ikone nema je
ili ako znate za neku drugu dobru aplikaciju da mi samo ikone promijeni da mi sve drugo ostane isto 

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.2.2012 23:05 (maxy0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Moraš imati launcher pro,onda stavljaš te ikone,piše ti.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice