HTC Desire, HTC HD2, Nokia N8 ili Samsung i9000

poruka: 149
|
čitano: 48.782
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Pa ja sam priznao da se palim na widgete, sad dajte i vi :)
Jahao sam pješice.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Multitasking torture test na N-osmici

7 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Nije mi najjasnija poanta tih widgeta. Ionako sat i datum imaš kad otkljucavaš mob. Kad primiš novi

mail odmah u home screenu imaš i u kutu u crvenom kružicu broj novih poruka. Postotak baterije i 

signala ti piše na vrhu. Fakat mi nije jasno šta mi treba još? Možda vremenska prognoza?

To mi više djeluje za preseravanje. Em vidim kakvo je vrijeme vani, em mi je dovoljno 1 na dan pogledat

ju a ne da mi stalno visi na homescreenu. Eto fakat neznam kakav widget bi trebao imat na ekranu

a da mi bude od koristi i da nemogu bez njega? Ok,netko pati da stalno vidi informacije o RAMu, zauzetosti

i sl.to se sve može dobit jailbreakom ako tolko treba. Trebaš precce? Samo staviš najcesce korištene programe

na prvu listu. Ugl.sve što je barem meni važno dostupno mi je u trenu bez nekih posrednika.

Osim toga velika prednost iOS je po meni što si u meniu cim otkljucas mob, a ne kao kod vecine drugih

da ti se pojavi taj homescreen pa da onda stisneš meni da bi došao do njega.

To mi je jedini veci pomak Symbiana od prethodnih verzija što odmah na homescreenu nudi

dosta informacija i to izleda prilicno ok.

Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
RE: HTC Desire, HTC HD2, Nokia N8 ili Samsung i900
ivele kaže...

I sad kad pogledaš sve one review-ove koji govore o trzanju i usporenosti... mislim, tko je tu lud. Ovo ide super. Sviđa mi se kako su rješili kad se ne može vratiti u aplikaciju - 10-ak sec i mobitel radi kao da ništa nije bilo.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
16 godina
neaktivan
ivele kaže...

Moram priznat prilicno impresivno! Sviđa mi se kako radi i to bez nekih zastajkivanja (dobro

tu i tamo je malo usporio). Jedino me zanima na kraju kako to sve utjece na bateriju? :S

Ali i dalje ostajem pri tom da mi sucelje djeluje prekonzervativno, neznam kako bi drugacije

rekao {#}

Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
17 godina
alen-c kaže...

Nije mi najjasnija poanta tih widgeta. 

Ima gomila widgete za svašta. Ovo što si ti nabrojao je i meni debilno. Evo kako ja koristim.

Message widget: na njemu imam popis svih primljenih poruka i vidim kratki sadržaj nje(ako su kraće vidim cijelu poruku. Nemam potrebu otvarati aplikaciju za poruke,a a ako želim nekome poslati poruku tko mi je nedavno poslao poruku, samo kliknem na sliku i pišem poruku/zovem ga/mailam što već želim. A mogu i pisati novu poruku. Widget je scrollabilan pa tako imaš sve poruke na dohvatu ruke.

Kalendar widget: vidim cijeli mjesec te sve događaje upisane u polja od svakog dana, dali rođendan sa face-a, neki event, ili moje bilješke, sve je tu. Pritiskom na widget odmah mogu za određeni dan upisati novi događaj. Zatim imam još jedan kalendar widget ali gdje mi samo pišu događaji, ali detaljnije(cijeli opis, u koliko sati itd.) a i bojom su mi određeni za lakši pregled(facebook zeleno, praznici plavo, ostalo žuto itd...)

3G watchdog widget: Prati mi promet koji radim sa mobilnim internetom, u svakom trenutku mogu znati koliko sam potrošio samo bacim oko na widget, ako želim detaljnije informacije, onda otvorim aplikaciju...

Zatim widgeti za paljenje/gašenje: reguliram wifi, bluetooth, mobilni internet, gps, način zvonjave, svjetlinu ekrana, automatsko okretanje ekrana i bilo šta u stilu što možeš paliti gasiti, puno elegantnije nego da idem u settings svaki put kada želim nešto od toga koristiti(osim ako ne trebam ostale opcije)

A ima widgeta i za razne druge stvari, naprimjer twitter/face da neke informacije odmah na homescreenu vidiš, ili da ti recimo mp3 player stoji pa možeš mjenjati pjesme i sl. ravno sa homescreena.

Uglavnom, može se bez svega toga, ali neke stvari učine jednostavnim i ljepšim i zato su mi fora, jer me netjeraju da otvaram aplikacije stalno, već su one stalno tu, kada god mi zatrebale.

Sada bi ti stavio slike ali mi se neda uploadati sa moba na komp...pa ti sutra stavim da vidiš kako to kod mene izgleda. Uglavnom sve je stvar navike, ti si naučen za svaku sitnicu otvarati app i zadovoljan si time. Meni se isto taj koncept za večinu stvari sviđa, ali mi je super da neke programe ipak mogu "izdovijiti" da ih nemoram paliti, to mi je najviše za kalendar, jer ovako skrolajući po homescreenovima, dnevno sigurno desetak puta pređem preko kalendara pa onda bacim pogled i vidim što sve ima. A sam se ne bi sjetio nikada otvoriti kalendar pa gledati kada je kome rođendan itd...

Stoja
16 godina
neaktivan

Od svega toga ovo 2 mi se najviše sviđa:

"3G watchdog widget: Prati mi promet koji radim sa mobilnim internetom, u svakom trenutku mogu znati koliko sam potrošio samo bacim oko na widget, ako želim detaljnije informacije, onda otvorim aplikaciju...

Zatim widgeti za paljenje/gašenje: reguliram wifi, bluetooth, mobilni internet, gps, način zvonjave, svjetlinu ekrana, automatsko okretanje ekrana i bilo šta u stilu što možeš paliti gasiti, puno elegantnije nego da idem u settings svaki put kada želim nešto od toga koristiti(osim ako ne trebam ostale opcije) "

Ugl.zgodne stvarcice ali ne i neophodne. Ovo za media player mi je zgodnije kontrolirati putem slušalica ili shake control.

Definitifno bi trebalo biti ponuđeno na izbor svima da imaju widgete ako to žele, što kod iPhonea npr.nije slucaj.

Možda stigne u nekoj nadogradnji {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Stoja kaže...
Message widget:

Kalendar widget:

3G watchdog widget:

Zatim widgeti za paljenje/gašenje: reguliram wifi, bluetooth, mobilni internet, gps, način zvonjave, svjetlinu ekrana, automatsko okretanje ekrana i bilo šta u stilu što možeš paliti gasiti, puno elegantnije nego da idem u settings svaki put kada želim nešto od toga koristiti(osim ako ne trebam ostale opcije)

A ima widgeta i za razne druge stvari, naprimjer twitter/face da neke informacije odmah na homescreenu vidiš, ili da ti recimo mp3 player stoji pa možeš mjenjati pjesme i sl. ravno sa homescreena.

Ja ih ne koristim, ustvari imam sam jedan homescreen.

Imam Launcher pro koji ima dock s 15 kratica koji se može scroolati, tu mi je sve potrebno.

Message je koristan ali nije mi teško ući u poruke, u dock ikoni ima i opcija da ti pokaže broj nepročitanih poruka, poziva...

Kalendar je koristan i dobar widget.

3G mi stoji u Notification traci i otkrivanjem trake vidim potrošnju.

U toj traci na Froyu imam i opcije za paljenje i gašenje WiFia, GPSa, zvuk i rotaciju. Tipka za paljenje služi i za paljenje 3Ga.

Twiter i face nekoristim, ali ima ikonica u docku.

Ali ovo je čisto subjektivno, meni se widgeti ne sviđaju ali shvaćam njihovu korisnost.

You can't hit a nail straight when you're laughing Keep on playing maybe it'll happen dear
17 godina

I ja koristim launcher pro, i dock sa 15 ikona, samo u 10 ikona su mi razni appovi, a zadnjih 5 su mi folderi u koje sam u 5 skupona grupirao aplikacije, tako da jako rjetko moram paliti "all apps" osim za neke friško stavljene ili koje palim svake prijestupne...A kažem, nije da se nemože bez widgeta, ali su zgodni, ima ih za sve i svašta, pa si svako stavi kako mu paše. Uostalom to i je poanta androida, da svakome mobitel prilagođen njemu samom, a ne da se mi prilagođavamo uređaju, i zato svaki uređaj sa androidom koji uzmeš u ruke je drukčiji jer svi imamo različite ukuse kako si olakšati baratanje mobom. Nekome treba cijeli homescreen da prati prognozu, a nekome da ima kalkulator na njemu, a netko ih uopće ni nema... 

A kod iOS-a vidiš jednog, vidio si ih sve, jedino je pozadina drugačija{#} Osim kod onih što ga JB-au onda se i na njega daju widgeti puknuti i lijepo izgleda, samo đaba kada to koristi možda 1% korisnika iphona, ali postoji opcija...

Stoja
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.1.2011 23:53 (Stoja).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

widgeti su dobra stvar

nekome se ne svida

ali od viska glava ne boli

dobro dode za stavit podsjetnik

kalendar sa nadolazecim dogadajima

mozda stavit neki ljepsi sat, vrijeme

widget sa slikama favorite kontakata (lijepse nego lista, po meni)

to mi je na ios malo i smijesno sta nema widgete i homescreen

ali naravno fanboyevi ce promijeniti plocu kad to apple reinventa

a za oni video, sto reci... 

android ne moze to ni sa 512mb

ubio si sve moje ljude
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.1.2011 0:17 (apoteka).
16 godina
neaktivan
alen-c kaže...
ivele kaže...

Moram priznat prilicno impresivno! Sviđa mi se kako radi i to bez nekih zastajkivanja (dobro

tu i tamo je malo usporio). Jedino me zanima na kraju kako to sve utjece na bateriju? :S

Ali i dalje ostajem pri tom da mi sucelje djeluje prekonzervativno, neznam kako bi drugacije

rekao {#}

Je da kad ovaj tip uopće nema ukusa i koristi baš najružniju moguću temu... :S Ima tema koje su pravi eye candy... 

Ustanite kao lavovi iz drijemeža, stresite lance ko rosu sa vas, vas je mnogo a njih je - malo.
16 godina
neaktivan
wanderer kaže...

Je da kad ovaj tip uopće nema ukusa i koristi baš najružniju moguću temu... :S Ima tema koje su pravi eye candy... 

Daj neki link nekih fakat dobrih tema

16 godina
neaktivan

ja sam se odlučio za nokiju, samo teško je dobavljiva..u t mobileu kažu da su imali samo 1 ili 2 uređaja od kad je izašao..barem u virovitici. također razmišljam i o nokiji c7 ne vidim razlog zašto bi on ispao iz igre

Mr.MojoRisin
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kazo99 kaže...

ja sam se odlučio za nokiju, samo teško je dobavljiva..u t mobileu kažu da su imali samo 1 ili 2 uređaja od kad je izašao..barem u virovitici. također razmišljam i o nokiji c7 ne vidim razlog zašto bi on ispao iz igre

Meni ispada najviše jer nema auto fokus. Mislim da bez toga ipak slike nemogu neznam kako ispast. A to mi je ipak tu i tamo važno kad moram slikat neke dokumente

16 godina
neaktivan

da čuo sam da nema autofokus..a na nekim mjestima na netu sam naišao da ima..čak mislim da sam pročitao na promotivnom letku od t mobilea da ima..sad ne znam :S

uglavnom jel netko zna broj od bilo kojeg od 2 t centra u osijeku..ja nemogu naći na netu

Mr.MojoRisin
16 godina
neaktivan

Mene zanima ima li itko na ovom forumu Nokiu N8 ili C7? Netko da iz prve ruke komentira?

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.1.2011 16:01 (alen-c).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kazo99 kaže...

da čuo sam da nema autofokus..a na nekim mjestima na netu sam naišao da ima..čak mislim da sam pročitao na promotivnom letku od t mobilea da ima..sad ne znam :S

uglavnom jel netko zna broj od bilo kojeg od 2 t centra u osijeku..ja nemogu naći na netu

ma nemoj da ti radi toga nokia C7 ispadne iz igre. Ona je dosta slicna s N8, tako da je glavna razlike manji storage i slabija kamera, a po meni cak i ljepse izgleda.

16 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
kazo99 kaže...

ma nemoj da ti radi toga nokia C7 ispadne iz igre. Ona je dosta slicna s N8, tako da je glavna razlike manji storage i slabija kamera, a po meni cak i ljepse izgleda.

Meni isto lijepo izgleda, ali možda N8 ipak ljepše. Ono što mi je bolje kod C7 je što je stvarno tanka.

Al opet kad pogledam kod N8 za 300kn više dobijem 8gb više memorije; 4mpx više, autofokus, xeon bljeskalicu; 

HDMI izlaz; USB kabel za USB-on-go, a i samo njeno kuciste mi djeluje cvrsce jer je ipak u 1 komadu

(ok negativno kod tog je nemogucnost samostalnog mjenjanja baterije...

Samo da kupujem taj USB kabel i dodatnih 8gb karticu i skoro da se i istopi ta razlika od 300kn, zar ne?

A opet s dr.strane ne sviđa mi se debljina i grba odozada na N8 {#}

15 godina
neaktivan

c7 nema autofokus

sitni text ce bit mutan

isprobao sam u tcentru

steta, ali ako ti kamera nije bitna toliko

nije velika razlika od n8

s druge strane, moze biti i prednost jer slika ne ovisi o fokusu i brze se sllikaje

tako da za sve vise od 50cm samo kliknes i gotovo - slika dobra

ubio si sve moje ljude
16 godina
neaktivan
alen-c kaže...

Mene zanima ima li itko na ovom forumu Nokiu N8 ili C7? Netko da iz prve ruke komentira?

Ja.

Ustanite kao lavovi iz drijemeža, stresite lance ko rosu sa vas, vas je mnogo a njih je - malo.
16 godina
neaktivan
wanderer kaže...

Ja.

kasnije sam skužio tvoju recenziju moba. I kako si zadovoljan s C7? Jel uocljivo na slikama da nema autofokus?

Neke prednosti / mane? 

16 godina
neaktivan

Jedino je uocljivo kada slikas izbliza. Dakle omogućuje izoštravanje do 50cm. Ali me zato odlicno za panorame itd jer je sve izostreno tako da kad max zumiras nakon sto si ju snimio sve je vrlo ostro i puno detalja ali nazalost nikako nije za makroslike. Jednu od mana vidim u browseru, ali koristim operu mobile tak da mi to nije neka prevelika zamjerka i volio bi vidjet cetiri homescreena no nokia je ionako najavila 5 ili 4 majore updatea tako da i ono sto mu sada zamjeram bit ce rijeseno i bit ce dodana nova poboljsanja.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.1.2011 20:35 (wanderer).
16 godina
neaktivan

Imam ti ja c7, mob je prilicno dobar,,,ovaj novi symbian uopce nije los, ima dosta apps na ovi storu, kamera je za moj pojam sjajna, bolja je par puta od galaxy s.

A najbolja stvar na njemu je baterija, pa to drzi 4, 5 dana :)...Drage volje ti ga preporucujem..

ukoliko sam ti pomogao...pritisni hvala...Zahvaljujem
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Predobra reklama... 

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Reklama je predobra! Ugl.cak sam se bio zagrijao za tu N8 ali nažalost nije baš dostupna.

U t-mobileu je još nemaju.Bilo je 2-5 komada i to se prodalo. Liste postoje na 10-ak il 20

ako ne i više ljudi ceka taj mobitel a ocekuju da ce im doci do kraja akcije 50% (do kad i

mislim kupiti mobitel) možda 10 komada. Ugl.veca realnost mi je doci do iPhonea (kojeg i

više želim) prek nekog nego do N8.

Jednostavno ne kužim te proizvođace. Ni Apple a Nokiu još manje. Ajde Apple oni su relativno

"novi" u toj industriji mobitela i vecinu djelava za njih rade drugi a i veca navala je za njima

globalno.

Ali Nokia, koja ima tradiciju izrade mobitela preko 20 godina i do sad je izrucila na milione

svojih uređaja, da nemože zadovoljiti potrebe tržišta.. {#}

Mislim cemu onda reklamiraju taj uređaj kad se ionako i sam dovoljno i preko mjere prodaje.

Kako god brijem da do N8 necu moc doc ni da želim, a C7 je fakat ok, samo nema taj autofokus

pa cak veci cjenik u t-mobileu kad uslikaš, slova djeluju mutno. Teško da cu se s tim pomirit.

Tako da ja i Nokia cemo ic skupa možda u nekim boljim vremenima.

Ako ne dođe uskoro iČudo, mislim da uzimam Desire ili Galaxy S.

Cak sam nekako više nabrijan na Galaxy. Prije sam mislio da je Desire vrh, al ocito i on ima

nekih mušica. U svakom slucaju nije loš.

Jedino što mi djeluje iritantno kod Galaxya što sam primjetio kod više izložbenih modela

da mu USB prikljucak doslovce strši iz maske. Ono kao da sam si izrezao dio na maski i

prilemio na uređaj USB utor doma. Neznam jel to do nove/stare serije il do izložbenih modela,

al kažem vidio sam to kod 2 modela i takvi propusti po meni baš i nisu prihvatljivi

za mobitel vrijednosti 4000-5000kn. Premda vidim na GSM areni da njihov testirani model nema

takvih anomalija, nego dapace ima plastiku kojom se prekriva USB pa on nije ni uocljiv.

Jel moguce da se taj USB nakon nekog vremena toliko razvali? {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
alen-c kaže...

Reklama je predobra! Ugl.cak sam se bio zagrijao za tu N8 ali nažalost nije baš dostupna.

U t-mobileu je još nemaju.Bilo je 2-5 komada i to se prodalo. Liste postoje na 10-ak il 20

ako ne i više ljudi ceka taj mobitel a ocekuju da ce im doci do kraja akcije 50% (do kad i

mislim kupiti mobitel) možda 10 komada. Ugl.veca realnost mi je doci do iPhonea (kojeg i

Jednostavno ne kužim te proizvođace. Ni Apple a Nokiu još manje. Ajde Apple oni su relativno

"novi" u toj industriji mobitela i vecinu djelava za njih rade drugi a i veca navala je za njima

globalno.

Ali Nokia, koja ima tradiciju izrade mobitela preko 20 godina i do sad je izrucila na milione

Mislim cemu onda reklamiraju taj uređaj kad se ionako i sam dovoljno i preko mjere prodaje.

Kako god brijem da do N8 necu moc doc ni da želim, a C7 je fakat ok, samo nema taj autofokus

pa cak veci cjenik u t-mobileu kad uslikaš, slova djeluju mutno. Teško da cu se s tim pomirit.

Ako ne dođe uskoro iČudo, mislim da uzimam Desire ili Galaxy S.

Cak sam nekako više nabrijan na Galaxy. Prije sam mislio da je Desire vrh, al ocito i on ima

nekih mušica. U svakom slucaju nije loš.

Jedino što mi djeluje iritantno kod Galaxya što sam primjetio kod više izložbenih modela

da mu USB prikljucak doslovce strši iz maske. Ono kao da sam si izrezao dio na maski i

prilemio na uređaj USB utor doma. Neznam jel to do nove/stare serije il do izložbenih modela,

al kažem vidio sam to kod 2 modela i takvi propusti po meni baš i nisu prihvatljivi

za mobitel vrijednosti 4000-5000kn. Premda vidim na GSM areni da njihov testirani model nema

takvih anomalija, nego dapace ima plastiku kojom se prekriva USB pa on nije ni uocljiv.

Pa moraju i oni reklamirat već mi je pun kufer na androidu ovo na androidu ono... Uvijek mi se nađe neki biser da me pita el mi nokia na androidu bez da ima blage veze sta to znaci... A što se tiče nestašice pa valjda je vezano uz dobru potraznju kao i za nedostatak amoled ekrana... Iphone ne koristi amoled pa nije time pogođen, on koristi retina što je zapravo lcd...

15 godina
neaktivan
alen-c kaže...

globalno.

nema to veze sa nokiom, neko sa tmobileom

u tele2 i vipa ih ima dovoljno

nego sta mene nervira su boje

ionako su svi ti smartphonei crni i dosadni

i oni svi stave u ponudu tamno sivu n8 {#}

izgleda da cu na njuskalu trazit narancastu

tu sam samo radi vijesti o apple-u
18 godina
neaktivan

Jako je teško nekome reći koji je mobitel za njega najbolji, puno ovisi o osobnim preferencijama i navikama.

Trenutno imam iPhone4 i stvarno je dobar, baš prava zvjerka. Ima sve što mi treba, a koristim baš puno toga, e baš stvarno puno.

Na njemu sve radi glatko, ekran je odličan, baterija traje ok, o aplikacijama ne treba previše pričati...

Naravno, ima i svojih mana ali toliko su zanemarive u odnosu na prednosti.

S druge strane, sigurno je da nitko neće pogriješiti ako odabere neki noviji mob s Androidom (tu uključujem i Desire iako nije baš najnoviji).

Android je OS koji je u velikom naletu, gomilaju se dostupne aplikacije, strašno napreduje.

Kod izbora između ove dvije opcije se sve svodi na detalje - veći ili manji ekran, smeta li nekog nešto lošiji ekran (kao na Desireu u odnosu na iPhone), kvaliteta multitoucha, voli li netko imati widgete, nekome je organizacija screenova na iOSu katastrofa, nekome je baš super, notifikacije na iOSu nisu dobro riješene za razliku od Androida....itd.

Ukratko, moj trenutni izbor bi bio 1.iPhone4, 2.noviji Android....pa velika praznina nakon toga. S tim da je razlika između 1. i 2. minimalna.

Od Nokija sam odustao, bar dok se ne riješe Symbiana.

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.1.2011 13:36 (daddy_cool).

3 0 hvala 0
17 godina
alen-c kaže...

Na mojem uređaju je USB čvrsto u kučištu, nema lufta i ima klizni poklopac.

Nema govora o mrdanju.

apoteka kaže...

To je bio i moj izbor, možda jednog dana kad me iznervira Android.

You can't hit a nail straight when you're laughing Keep on playing maybe it'll happen dear
16 godina
neaktivan
apoteka kaže...

nema to veze sa nokiom, neko sa tmobileom

u tele2 i vipa ih ima dovoljno

nego sta mene nervira su boje

ionako su svi ti smartphonei crni i dosadni

i oni svi stave u ponudu tamno sivu n8 {#}

Šteta što je do t-mobilea ali mislim da ni u tele 2 ni  u VIPu nema puno tih Nokija.

U t-mobileu je sad ipak krizno stanje zbog te akcije 50% {#}

Ja nebi narancastu, ja ocu zelenu!!! {#}

Ali t-mobile inace ima samo plavu, a sad nema ni tu {#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice